7895 11.09.2022 00:11 пишет: На місці купляти не варіант. Якісь сумні пропозиції. По ціні на OLX обіцяють "ідеальний стан" за 20-35% нової. Це я так розумію "пробіг". Цим данним можна вірити, чи зматують, як на авто?
А ця зовсім тільки обкатку пройшла
Також дивлюсь на ці нівони, ціни дійсно в порівнянні з новими 5 разів менші . Хто в курсі, як з запчастинами до цих нівон ?
3. Nivona 520 - топ за свої гроші... дешево і сердито... навіщо платити більше... а головне, мама задоволена - задоволені і діти))) коли приїзжає до нас в гості, каже: "нєєє, ну канєєєшно... у Вас смачніше"
Якщо порівняти Melitta Barista TS та Nivona 520 на тих самих зернах, середньому там і там "помолі", то зрозуміло, що Nivona 520 не дотягує по смаковим властивостям до Melitta Barista TS рівно на стільки, скільки є різниця за ціною... кава з Nivona 520 більш тупа по смаку, не розкрита... Так, вона смачна, але не на стільки як із Melitta Barista TS... це можна віддчути лишень порівнюючи...
Якщо Ви не каво-наркоман-гурман + не лінивий промивати капучінатор вручну, то Nivona 520 буде супер кавомашина...
Якщо ж хочеться отримати "максимум за 500", то можна придивитися Nivona 7ї лінійки... буде доволі не поганий варіант... точно смачніший ніж Philips/Saeco чи Delonghi. Мав невдалий досвід із кавомашиною Nivona 820 - по смаковим властивостям задовільняла на всі 100%, але дісталася із заводським браком, тому вдалося повернути продавцю. На скільки знаю, 7ма та 8ма лінійки Nivona мало чим відрізняються. Якщо розглядати Delonghi, напевне, тоді вже краще дивитися в сторону Gaggia...
це моя суб’єктивна думка...
Дякую!
А яка була Делонгі? Чи з якою порівнюєш та чому з нею?
У одного кума Delonghi ETAM 29.660, то мені, особисто, кава з моєї Melitta Barista TS смачніша, знову з таки, на тих самих зернах, за рівень помолу в Delonghi не знаю, але з Delonghi кава виходить якась гіркіша, жорсткіша. Кум курить, йому навпаки норм. Молочна пінка, якщо порівнювати, також різна, на Delonghi вона більш повітряна, на Melitta більш густіша, солодша.
Звичайно, що кожна жаба хвалить своє болото... тому я вище і написав, що це моя суб’єктивна думка.
Кум, доречі, купив саме Delonghi, виходячи із того, що в разі чого, кавомашину можна відремонтувати в будь-якому підвалі. Для нього, напевне, це головніше, а смак кави і так норм.
Інший кум нещодавно купив якусь Krups, яку саме модель не признається. Ще не пригощав. Казав, що все подобається, єдине що, типу робить не сильно гарячу на смак каву і йому це не дуже подобається, очікував, що кава буде гарячіша, так як тепла, дуже швидко п’ється.
На роботі, в офісі, є дві кавомашини Saeco Lirika та Saeco Aulika Focus, то я ходжу купувати каву в кав’ярню. Чому так, бо їх банально, обслуговують тоді, коли щось зламається...
WarFox 11.09.2022 11:09 пишет: считал что нивона 8 серии таже мелитта внутри, разубедите?
Заварочні блоки, на вигляд, дуже схожі... можливо вони ідентичні... не буду стверджувати...
Аби свого часу, Nivona 820, попала мені без браку, то я б користувався нею і далі, із великим задоволенням.
Глобально, вона нічим не відрізняється від Melitta Barista TS, окрім зовнішнього вигляду, меню, і деяких фішок, які є в Melitta і якими я не користуюся.
Кава на смак, в Nivona 820, мені подобалась. Коли перейшов на Melitta Barista TS, то якоїсь прям різниці не відчув.
Researcher 12.09.2022 09:46 пишет: У меня DeLonghi ECAM 510.55M, все устраивало пока тут не почитал тут, что Делонги это мусор)
У мене її бабця стоїть - 26.ХХХ (не пам'ятаю). Ззовні така сама тільки немає тачскрін дисплею - ще сенсорні клавіші і монохромний дисплей. Мене усе влаштовує. Мій улюблений квадрорістретто (готується методом наливання подвійного рістретто двічі в одну чашку) готує міцний і смачний. Коли підбирав (тоді на нашому ринку про мелітту ніхто не чув) то поїздив по салонах з пачкою моєї улюбленої на той час кави (Blaser Saint Tropez) і просив дати мені зварити на демонстраційних кавомашинах порцію подвійного еспрессо з моєї кави і з моїми налаштуваннями (максимальна міцність найдрібніший помол). Тоді це дозволяли (10+ років тому). Ця Делонгі перемогла навіть середнього рівні Джури. Тому і купив. Капучіно в автоматичному режимі, який вона готує, капучіно я б не називав. Але можна на носика насадити спеціальну насадку яка йшла у комплекті і спінити молоко вручну. Тоді вже і капучіно буде.
WarFox 12.09.2022 11:17 пишет: [ Не делонги пенка настраивается в любых пределах от воздушной до сладкой, это плюс и минус, минус что нужно делать это почти постоянно.
А ось на своїй Прімадонні я так і не зміг отримати пристойну піну. Хоч і бавився із різними настройками. Та і брав її заради молочних напоїв, а вийшло так, що пив лише просто каву. Меліта готує супер молочні напої, просто однією кнопкою. Я правда перенастроїв свої рецепти, бо донька любить Лате із більшою кількістю молока. Що стосується тих, хто купую Делонгі за ціною Мелітти. Таким і я колись був Делонгі на слуху, тому вважав що їх кавомашини одні із кращих, а каву готують всі +- однаково. Але з часом прихожить розуміння, що все не так. Це як із авто, спочатку аби які колеса, а потім вже вибираєш що краще)))
Makovsky 02.09.2022 09:38 пишет: Очі розбігаються ))) капучіно не знаю взагалі то гемор чи ні? я маю на увазі той блок з молоком обслуговувати
Привыкаешь, я только капучино пью, на делонги за 15000+ порций напрягала замена резинок которые постоянно рвутся. Сейчас взял Мелиту Баристу из германии бу, вроде легче должно быть с этим. (пока около 500 порций сделал, один раз резинка на подаче выделывалась но из-за остатков молока судя по всему.
Теж чекаю приїзду такої б/у, як враження від неї?
А поділіться будь ласка контактами продавця де можна замовити Меліту Баристу б/у щоб була жива і не завсі гроші світу
А ось на своїй Прімадонні я так і не зміг отримати пристойну піну. Хоч і бавився із різними настройками. Та і брав її заради молочних напоїв, а вийшло так, що пив лише просто каву. Меліта готує супер молочні напої, просто однією кнопкою. Я правда перенастроїв свої рецепти, бо донька любить Лате із більшою кількістю молока. Що стосується тих, хто купую Делонгі за ціною Мелітти. Таким і я колись був Делонгі на слуху, тому вважав що їх кавомашини одні із кращих, а каву готують всі +- однаково. Але з часом прихожить розуміння, що все не так. Це як із авто, спочатку аби які колеса, а потім вже вибираєш що краще)))
Я всюду пишу що примадонна робити капучин не вміє. Але мене це не цікавило бо я п‘ю рістретто. А от стосовно того що ота хвалена меліта баріста в змозі зробити рістретто краще за примадонну у мене великі сумніви.
WarFox 12.09.2022 11:17 пишет: [ Не делонги пенка настраивается в любых пределах от воздушной до сладкой, это плюс и минус, минус что нужно делать это почти постоянно.
А делонга тремя кнопками готовила? Я тебя сейчас наверное сильно удивлю, но качество пены прежде всего зависит от молока, а не от машины. При чем даже больше, чем все думают. Я всегда покупаю для кофемашины сельянське ультрапастеризованное зеленое (1,5%). И периодически в какой-то партии молока получается не пена, а какие-то мыльные пузыри, даже не поднимается до уровня. Вот буквально на прошлой неделе купил две упаковки в новусе - пена - г..но, оба пакета одной даты, не старые (недели две с производства при хранении в 3 месяца), вчера сходил купил такое же молоко в лавке под домом - пена отличная, из чашки вылезает Обычное молоко, кстати, вообще не подходит для пены, разве что только открытое, на следующий день - все, не пена, а название.
Mitchell 12.09.2022 22:01 пишет: А рожковые кофеварки - это некошерно?
Как минимум, мороки больше. Но если любишь возится с этим всем, то это тоже своего рода "церемония". У автомата преимущество в том, что это кофе_одной_кнопкой и ее не надо мыть после каждой заварки, плюс заваривается всегда свежесмолотый кофе. Для рожка это надо сама машинка + желательно автоматическая кофемолка, в которую рожок подставляешь и она в него метет сразу.
GreenMile 12.09.2022 22:46 пишет: Обычное молоко, кстати, вообще не подходит для пены, разве что только открытое, на следующий день - все, не пена, а название.
Я завжди із звичайного роблю - піни валом. Проблема буває тільки з домашнім, пінка іноді погано збивається
GreenMile 12.09.2022 22:46 пишет: Обычное молоко, кстати, вообще не подходит для пены, разве что только открытое, на следующий день - все, не пена, а название.
Я завжди із звичайного роблю - піни валом. Проблема буває тільки з домашнім, пінка іноді погано збивається
Я в том смысле, что оно быстро портится, качество пены падает уже на следующий день после открытия пакета.