annex 07.07.2016 15:13 пишет: Щас начнется по пятому кругу, фули сложного в установке кондиционера и почему так дорого, и. вообще - я сам все смогу и у меня получится сэкономить 1700 грн. Тока дайте перфоратор, 40 бур, труборез, риммер, вальцовку и вакуумник.
Гыгыгы.
ггг, один звонил недавно, можно если я у вас куплю кондиционер, вы мне дадите на один день перфоратор с буром и коронкой, а то я поехал в эписентер а там это под 40т гривен стоит)))
Morfei™ 07.07.2016 15:17 пишет: вариантов великое множество но у нас предпочитают бабло в бесполезный функционал вкидывать что бы перед пацанами/телками не стыдно было, ща вот модно вайфай в кондиционере) а потом как резане орут напряжение скакнуло и все нафиг сгорело в доме. техники на пару тыщ долларов, а защиту за 50 баксов это "продаваны парят шоб абагатицо". Так и со всем)
Скоро вторым санузлом займусь, вот и интересуюсь вариантами.
Кто сказал, что я сам устанавливал?? Устанавливали такие же установщики и продавцы как вы и другие. Мог кондеры и у них взять, просто в другом месте под акцию попал и взял дешевле. Или я не правильно поступил?? С учетом что кондеры по штуке баксов?? Эти люди на этапе строительства прокладывали периферию под кондеры, других нанять было бы как то не по людски. И как раз возможность без головняка решать вопрос с инсталяцией и деинсталяцией повлияла на мой выбор. Повторюсь, люди профи и системы вентиляции - их профиль работы.
Morfei™ 07.07.2016 15:17 пишет: вариантов великое множество но у нас предпочитают бабло в бесполезный функционал вкидывать что бы перед пацанами/телками не стыдно было, ща вот модно вайфай в кондиционере) а потом как резане орут напряжение скакнуло и все нафиг сгорело в доме. техники на пару тыщ долларов, а защиту за 50 баксов это "продаваны парят шоб абагатицо". Так и со всем)
Скоро вторым санузлом займусь, вот и интересуюсь вариантами.
Если не найдешь, пороюсь в своих ремонтах и доках и скину чего ставил, там оно реально копеечное если сравнивать с техникой)
Кондиціонери потрібно брати ті, які використовують безпечний фреон, тобто не хлорфторвуглеці, а фторвуглеці. Перші заборонені до ввезення, як озоноруйнівні. Тобто обслуговування таких кондиціонерів буде дорогим та проблемним, адже заправка ввозиться шляхом контрабанди або ж хто грошей не пожалів побудував лабораторії та заводи і проводить рекуперацію, але враховуючи менталітет рекуперований р-22 насправді виходить зовсім неякісний і гробить техніку. Наскільки з практики знаю Мідеа та Грі використовує фтор, тобто безпечний фреон, він дорожчий, але доступний і дозволений, за Купера не знаю, не стикався.
Вдома Midea, холодить в жару та гріє в холод до - 8 на вулиці. По тех. якостям не цікавився, головне, щоб функції свої виконував.
В ответ на: Тобто обслуговування таких кондиціонерів буде дорогим та проблемним, адже заправка ввозиться шляхом контрабанди або ж хто грошей не пожалів побудував лабораторії та заводи і проводить рекуперацію, але враховуючи менталітет рекуперований р-22 насправді виходить зовсім неякісний і гробить техніку.
Не пишите ерундой. И фреон 22 возят, и никто его не "проводить рекуперацію",а производят для половины мира и продают свободно достаточно. И обслуживание стоит практически одинаковых денег на 410 и 22, ибо есть там у 410 свои нюансы в использовании. И да, практически 95% бытовых уже на 410, ибо дешевле.
Fencer 22.07.2016 11:32 пишет: Не пишите ерундой. И фреон 22 возят, и никто его не "проводить рекуперацію"
Рік був відповідальний за дозвільну систему у цій сфері, тому знаю хто ввозить, яким чином і для чого, а хто і рекуперує, оскільки в цьому вже нагальна потреба. Хтось змішує... Але на сьогодні є встановлене законне обмеження, а отже заборона ввозити в достатніх кількостях. Тому ми маємо вже на сьогодні однакову ціну на хлори і фтори і те, що ввозиться під хлорами є неконтрольоване, часто вибухонебезпечне та небезпечне до використання для техніки. Тому ближче до теми, особисто я вибирав той кондиціонер, який буде доступний в обслуговуванні.
Fencer 25.07.2016 13:12 пишет: Хорошо, что прикрыли
Я і прикрив кормушку за що звільнили, а тепер ламають голову як знов відновити та збирати. Квота то інше, то взяті міжнародні зобов'язання і вороття не буде. У разі їх порушення ООН виставляється заборона на експорт фреону тим же ОАЕ та Китаю, система обігу електронна і централізовано під ключами відслідковується, країни цього дотримуються бо це правила світової торгівлі. Єдина непідконтрольна діра це росія на сьогодні, де ті речовини виробляються і потрапляють до нас нелегально. Тому R-22 вчорашній день, того і виробник кондиціонерів переходить на інші заправки вже природньо. Доцільність цього всього абсурду в світі під великим питанням, як і багато чого, але є. що є.