autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

ТОП-50 авто в Європі. (17/18)

Дядя Сь **
43 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: skov]
      16 февраля 2026 в 13:56 Гілками

skov 16.02.2026 13:45 пишет:

AM 16.02.2026 13:14 пишет:

Але так, добре було б якби активніше штрафували за червоні повороти

Було б добре, та чи є в нашому адмін кодексі відповідна стаття?
P.S. Дійсно цікаво, бо сам не в курсі.

Чув про цікаві схеми "сертифікації"

Надсилається фото машини з тимчасово встановленими помаранчевими поворотами для сертифікації. Після отримання сертифікату - повертаються червоні

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
      16 февраля 2026 в 14:01 Гілками

Напевно щось є, бо я особисто чув як один біточковод плакався іншому як його на днях за це оштрафували бідного.

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: Paulskit]
      16 февраля 2026 в 14:08 Гілками

Paulskit 16.02.2026 14:01 пишет:

Напевно щось є, бо я особисто чув як один біточковод плакався іншому як його на днях за це оштрафували бідного.

В деякиих авто реально вони дуже слабкі та ввечері не сильно відрізняються від габаритів.

Ще я стикався з приколом - пропустив перед собою такого "американця", а він ввімкнув аварійку. Коли в 5-6 метрах від тебе спалахують червоні ліхтарі немає часу думати:

Ага, у нього не ввімкнувся центральний стоп-сигнал. Що б це могло значити - він просто перегорів чи авто не гальмує, а ввімкнута аааварійка.

Гальма в підлогу на автоматі.

СуперСтар **
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: vvvolf]
      16 февраля 2026 в 14:31 Гілками

Погуглив трохи, теоретично всі бітки з червоними поворотниками не мали б сертифікуватися від слова взагалі. Бо є ДСТУ, який вимагає жовтий колір поворотних сигналів без всяких виключень. А все, що їздить з червоними - мало б отримувати штраф за невідповідність стандарту. За фактом, на жаль, буває по різному.

СуперСтар **
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: Traveler]
      16 февраля 2026 в 14:34 Гілками

Traveler 16.02.2026 14:08 пишет:

В деякиих авто реально вони дуже слабкі та ввечері не сильно відрізняються від габаритів.

Підбішує, коли виробник навіть не подбав про окрему секцію для сигналу повороту.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

16 февраля 2026 в 14:52 Гілками

Traveler 16.02.2026 13:56 пишет:

Чув про цікаві схеми "сертифікації"

Надсилається фото машини з тимчасово встановленими помаранчевими поворотами для сертифікації. Після отримання сертифікату - повертаються червоні

п.з.ж. Я робив два сертифікати без жодних замін фонарів.

Їх доречі що на лінк, що на фьюж не існує в природі (на мондео інші).

Інше питання, що якщо за правилами можливо цього б і не мало бути, але маємо те, що маємо.

Це просто чергова годівниця))

Змінено Z@B (14:59 16/02/2026)

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

16 февраля 2026 в 14:55 Гілками

Traveler 16.02.2026 14:08 пишет:

Paulskit 16.02.2026 14:01 пишет:

Ще я стикався з приколом - пропустив перед собою такого "американця", а він ввімкнув аварійку. Коли в 5-6 метрах від тебе спалахують червоні ліхтарі немає часу думати:

Ага, у нього не ввімкнувся центральний стоп-сигнал. Що б це могло значити - він просто перегорів чи авто не гальмує, а ввімкнута аааварійка.

Гальма в підлогу на автоматі.

Завжди прикалувала ця теза

Цікаво, як 280 млн авто по США їздять - в їх водіїв інша генетика і побудова ока?))))

СуперСтар **
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: Z@B]
      16 февраля 2026 в 15:07 Гілками

Z@B 16.02.2026 14:55 пишет:

Цікаво, як 280 млн авто по США їздять - в їх водіїв інша генетика і побудова ока?))))

Не розумію, що саме вас так "прикалує". Ви не згодні, що окрема секція і інший колір сигналу повороту - безпечніше рішення, ніж американський варіант?

А їздити можна без багатьох речей - без пасків безпеки, без АБС, без ESP і таке інше. От тільки чи варто...

CRX
Супер писатель! ***
Киев
С нами с 09.06.2005

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: Z@B]
      16 февраля 2026 в 15:10 Гілками

Є велика різниця до того, коли ти рефлекторно зчитуєш те, до чого звик і до того, що є нетипове для дорожної ситуації.
Червоні поворотники реально набагато гірше зчитуються автоматично оком.
Не даремно у країнах Європи їх заставляють переробляти. Це лише у нас така "махновщина".

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

16 февраля 2026 в 15:25 Гілками

skov 16.02.2026 15:07 пишет:

Не розумію, що саме вас так "прикалує". Ви не згодні, що окрема секція і інший колір сигналу повороту - безпечніше рішення, ніж американський варіант?

А їздити можна без багатьох речей - без пасків безпеки, без АБС, без ESP і таке інше. От тільки чи варто...

З приводу жовтих/червоних є розумний та мабудь самодостатній довод - ДСТУ передбачено жовті, значить мають бути жовті.

А є маячня накшталт "мені моргнули аварійкою (що само по собі порушення правил), а я подумал, що гальмує".

Щодо безпечності - в США на 280 млн - 6 млн. ДТП, в Німеччині на 50 млн. - 2,7 млн. ДТП.
2% проти 5%, у 2.5 разів більше там, де поворотники жовті та дублюються. І це в законослухняній країні)))

А в Україні десь до 25-30 тис. ДТП за рік на 13. млн. Це десь 0.2%, в десять разів менше ніж в США, та в 25 разів менше, ніж в Німеччині. І це при одночасному юзанії і жовтих, і червоних)))

Висновок - наявність обох кольорів підвищує уважність водіїв на дорогах (це жарт)

Змінено Z@B (15:30 16/02/2026)

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: CRX]
      16 февраля 2026 в 15:29 Гілками

CRX 16.02.2026 15:10 пишет:

Є велика різниця до того, коли ти рефлекторно зчитуєш те, до чого звик і до того, що є нетипове для дорожної ситуації.
Червоні поворотники реально набагато гірше зчитуються автоматично оком.
Не даремно у країнах Європи їх заставляють переробляти. Це лише у нас така "махновщина".

Довод, що має бути однообразно - це безумовно.

Але поки що не чув, наприклад, про випадки відмови чи регресу від страховиків, у випадку ДТП, якщо авто обладнано червоним поворотником чи не має дублювання у дзеркалі/крилі.

СуперСтар *
54 года (35 лет за рулем), Київ
С нами с 06.06.2014

16 февраля 2026 в 19:11 Гілками

skov 16.02.2026 14:31 пишет:

Погуглив трохи, теоретично всі бітки з червоними поворотниками не мали б сертифікуватися від слова взагалі. Бо є ДСТУ, який вимагає жовтий колір поворотних сигналів без всяких виключень. А все, що їздить з червоними - мало б отримувати штраф за невідповідність стандарту. За фактом, на жаль, буває по різному.

Саме цікаве, що в штатах абсолютно спокійно співіснують і червоні, і жовті поворотники. Спеціально не вивчав питання, але думаю, що залежить від країни виробництва авто. В мене ніссан з жовтими поворотниками, в сина форд торес з жовтими, бо вироблений в Канаді, а Ф-150 з червоними.

IesuiT **
37 лет (19 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: Манита71]
      16 февраля 2026 в 19:17 Гілками

Манита71 16.02.2026 19:11 пишет:

skov 16.02.2026 14:31 пишет:

Саме цікаве, що в штатах абсолютно спокійно співіснують і червоні, і жовті поворотники. Спеціально не вивчав питання, але думаю, що залежить від країни виробництва авто. В мене ніссан з жовтими поворотниками, в сина форд торес з жовтими, бо вироблений в Канаді, а Ф-150 з червоними.

в штатах расстояние в футе 12 дюймов, а в одной миле 63360 футов, это ж не значит, что они молодцы, просто закостеневшее общество, которое боится любых перемен, и подверженно сильному лобби крупного бизнеса

Змінено Mookker (19:18 16/02/2026)

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: Mookker]
      16 февраля 2026 в 20:44 Гілками

Я не думаю, что прямо вот из за лобби производителей-красноповоротников ибо перейти на желтый могли бы и это не понесло бы никаких фин потерь. Это все просто потому, что всем пофиг, много всего именно что закостеневшего.

У нас конечно , по хорошему бы, не должно проходить сертификацию авто с красным поворотом, но слава богу мы свободная страна и это радует. Как бы не огорчало это кого то и надеюсь, что так и дальше будет, на зло злопыхателям

п.с. лично сам видел в ЕСии красные поворотники на машинах с номерами ЕСа. Да, не часто, но видел, видать и там как то решают.

п.п.с. в Киеве в конце года интересное решение суда было, по поводу поворотником на тесле:
Суд указал, что сам по себе иной цвет указателей не является основанием для штрафа, если он предусмотрен заводской конструкцией автомобиля. Поскольку Tesla Model S была официально ввезена в Украину, прошла сертификацию и государственную регистрацию, а доказательств ее переоборудования после этого полиция не предоставила, суд пришел к выводу об отсутствии нарушения и закрыл дело.

https://sud.ua/ru/news/sudebnaya-praktik...google_vignette

IesuiT **
37 лет (19 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: Абрвалг]
      16 февраля 2026 в 21:59 Гілками

Абрвалг 16.02.2026 20:44 пишет:

Я не думаю, что прямо вот из за лобби производителей-красноповоротников ибо перейти на желтый могли бы и это не понесло бы никаких фин потерь. Это все просто потому, что всем пофиг, много всего именно что закостеневшего.

как раз из-за лобби. где-то читал историю, что в 70х американцы поняли, что красные поворотники - это к беде, и приняли закон, чтобы обязаны были быть желтые. но ессно гиганты занесли куда надо, и заменили обязаны на могут быть

V.I.P ***
      16 февраля 2026 в 22:09 Гілками

Я вчора бачив забавного монстра, Audi Q3, американець, але з європейськими задніми фарами. Кожен раз коли натискав гальма, у нього загорались жовті поворотники Їхати за таким чудом просто неможливо, але напевно з сертифікацією у нього все ок.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

16 февраля 2026 в 22:13 Гілками

И чем красный глобально дешевле желтого? Как пример, ну вот решили бы, что с 2030 года поворотники желтые и при проектировании новых машин надо это учитывать. Тот же эскалейд, стартующий с 100 тыс дол, не осилил бы вместо красного диода поставить желтый? Учитывая, что только на электричках, думая, что за ними будущее, амер автопром потерял кажись 65 000 000 000 долларов....

Это именно консерватизм и пофигизм , мое имхо, не водит желтый поворотник.

Что говорить о поворотнике , если у них до сих пор нет единого образца для подтверждения того, что ты гражданин и можно голосовать на выборах президенты ( ща трампапам хочет что то там менять), если во многих сферах жизни нет четкого закона или правила, а все на усмотрение конкретного чиновника и так далее.

п.с. хотя мн не понятно , ладно кадиллак, но почему та же Ауди , имеющая желтые поворотники, для США ставит красные, если можно для всей планеты земля делать одинаковые. ну и БМВ туда же.

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: Абрвалг]
      16 февраля 2026 в 22:14 Гілками

Абрвалг 16.02.2026 22:13 пишет:

И чем красный глобально дешевле желтого? Как пример, ну вот решили бы, что с 2030 года поворотники желтые и при проектировании новых машин надо это учитывать. Тот же эскалейд, стартующий с 100 тыс дол, не осилил бы вместо красного диода поставить желтый? Учитывая, что только на электричках, думая, что за ними будущее, амер автопром потерял кажись 65 000 000 000 долларов....

Якщо ще це авто продається в інших країнах - то вийде навіть дешевше. Треба буде мати лише один варіант оптики

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: ТОП-50 авто в Європі. [Re: Paulskit]
      16 февраля 2026 в 22:16 Гілками

Paulskit 16.02.2026 22:09 пишет:

Я вчора бачив забавного монстра, Audi Q3, американець, але з європейськими задніми фарами. Кожен раз коли натискав гальма, у нього загорались жовті поворотники Їхати за таким чудом просто неможливо, але напевно з сертифікацією у нього все ок.

видать начитался автоуа и ему стало стыдно, пытался что то сделать, но попытка была не очень удачной:)).

Сертификация сейчас проходит где то за час-полтора, раньше навешивали , что б желтыми мигало ( давненько это было), сейчас просто фоткают ( может в компе меняют потом, я не знаю) и выдают бумажку.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

16 февраля 2026 в 22:18 Гілками

Traveler 16.02.2026 22:14 пишет:

Абрвалг 16.02.2026 22:13 пишет:

Якщо ще це авто продається в інших країнах - то вийде навіть дешевше. Треба буде мати лише один варіант оптики

именно, я ж так и написал на примере ауди и бмв. Поэтому зачем они делают для США красный поворот ( если желтый так же разрешен) , тут я ХЗ

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
3 користувачів і 23 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 21544

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія