Igorchyk 12.01.2022 22:52 пишет: По куланцу: його реально краще мати аніж ні. Як на мене це очевидно. Я, наприклад, на Гольфі по ньому міняв маховик і радіатор пічки.
Igorchyk 12.01.2022 22:52 пишет: По куланцу: його реально краще мати аніж ні. Як на мене це очевидно. Я, наприклад, на Гольфі по ньому міняв маховик і радіатор пічки.
Та меняйте, я не против. Этош ваг.
Не розумію до чого тут ці смайли? Я просто поділився своїм досвідом. Що поганого в того, що окрім гарантії ти ще можеш розраховувати на післягарантійну підтримку?
Torque 12.01.2022 17:51 пишет: но любой выезд за пределы киева 200+ км и дать под хвост 160-170 км./ч. - масло подливай.
Мне все еще интересен список ноне выпускаемых автомобилей, которые при таких условиях не едят масло.
а это что то выдающееся? Я на Мерседесах ездил за раз 1000+ км со скоростями 200+ и ничего не доливал. БМВ уверен может тоже самое. К слову ТО на Мерсе каждый год, и никаких нареканий по маслу никогда не было.
1. Скоріше за усе заміна мехатроніка, а не коробки. Ця штука дійсно була та й ще є недосконала та ломуча. Я точно не знаю, скільки коробка коштує, але точно набагато більше ніж 2000 долл з заміною та витратними матеріалами.
2. Долив масла відбувався в рамках до 1 літра. Так, це забагато. Але якщо б водій навалював, то це було б норм. Каже що дружина їздила, то можливо вона втіхаря навалить десь)))
Коротше кажучи власник пофіксив типові дитячий болячки та продав авто повністю справне новому власнику на його щастя)))
Torque 12.01.2022 14:01 пишет: ок. вброшу. опыт владения 2017-2021. 2.0 дизель, 150 л.с. могу смело и уверенно заявить - шкода кодиак - ломучее "Г". ломалось многое. щас даже уже всего и не вспомню... началось с ошибки свечи накала - гарантия, замена чего-то там..., сгорела беспроводная зарядка - гарантия, замена. облезли хромированные молдинги на окнах - не гарантия. постоянно отваливаются выезжающие отбойники на дверях- подозреваю неправильная регулировка двери. сломалась защелка - крючек капота. помогла колхозная стяжка для обычных проводов. въехал на скорости в пыль-гравий на обочине дороги - сломался какой-то там датчик, вывалилась куча ошибок. замена ступицы в сборе. не проехал и 100 тыс. - навернулась коробка автомат. - замена 55 тыс. при сломанной коробке, которая разрешала ехать и именно в этот момент отказывается холодить кондиционер... утечка фреона... докачали фреон... отказались работать направляющие-лопасти климат-контроля... опять ломается беспроводная зарядка. и это все сопровождается постоянной подливой моторного масла... продал н@x - перекрестился...
Нещасливий екземпляр, таке теж буває. От в мене Хайлендер +- такий - всі тут пісяють кип"ятком на тойоту типу "масло-фільтри до мільйону км" (та й статистика надійності по Хаям штатівська в топах), а в мене якось трохи не так
Ви неуважно читали щодо екземпляру. Досвід експлуатації стосується не одного кодіака, а декількох. І в обох вилазили як не одні косяки так інші. В одному ж екземплярів - навернулась коробка. Підлив масла до 100 тис. в дизельному - це взагалі норма! Читайте мануал 😁 Одним словом, всі, хто визначається щодо Кодіака - будьте уважні та обережні. Вас з великою вірогідністю чекають постійні сюрпризи.
Igorchyk 12.01.2022 23:01 пишет: По хрому: рано чи пізно з високою імовірністю він полізе в наших умовах експлуатації…
нуу... Не знаю.. Продавал 5-тилетний ситрик, там спереди через всю ширину капота две хромированные полосы - все ок было, под задний номер залазили, что б потёртости показать - а хром нигде ничего. И точно так же по поводу масла, да, я понимаю, 115 и 130 л.с. это не 150 и не 300, но я ни разу масло в ситрик, кроме как на ТО, не доливал. У него там своих детских болячек хватает, уже 2 раза клаксон меняли и вот все равно сдох (это из нового, чего не ожидал), но таких просчётов как вот человек описал с коробкой-маслом и т.д. - не было.
це звичайно капець якийсь з такою кількістю поломок в новому авто. в мене тільки коробку міняли на другому році по гарантії, більше нічого не пам'ятаю щоб робив крім то за три роки і оливу не доливав, нічого не облазило, правда я за 3 роки наїздив менше 60 тис км і то в основному по трасах,
а тут дивно, їздила тільки дружина по місту і більше 100 тис км за три роки і стільки проблем... щось з чимось не сходиться...
Полазив по форумах Кодіаків, в самого перший ВАГ такі повідомлення трохи не по собі. Але ніде нічого подібного не знайшов ні про "жор" мастила ні про коробку, є проблеми але вони не такі критичні, можливо дійсно людині не повезло... вибачте что раша форум.
hollywood 12.01.2022 16:59 пишет: про EA288 тим більше, підливати оливу це не вада!
Угу Производитель очень радуется таким клиентам, которые не прочь долить масло между ТО. Косяки двигла фиксить не нужно, удобно.
1. Ми ще не знаємо скільки підливав власник масло від ТО до ТО, якщо меньше літрухи я вже писав: орігінальне масло угорає, особливо якщо багато висошвідкісної траси.
2. Ми точно знаємо, що він НЕ читав мануал, отже ми не впевнені що він пройшов обкатку. А отже неправильна обкатка - то привіт коробка та двигун!
У ВАГа в мануале официально требуется обкатка? У япов в мануале просто рекомендация не отжигать поначалу, не более. Рекомендация! Так же как и мифическое ТО-0 - нет такого. У корейца жены за 10 лет эксплуатации не доливал ни грамма масла между ТО. Вообще.
Torque 12.01.2022 17:51 пишет: но любой выезд за пределы киева 200+ км и дать под хвост 160-170 км./ч. - масло подливай.
Мне все еще интересен список ноне выпускаемых автомобилей, которые при таких условиях не едят масло.
а это что то выдающееся?
Да.
Все современные турбомоторы едят понемногу масло. Это аксиома.
Если вам кажется, что не едят - значит, просто недостаточно аккуратно меряете, и не так много едят, чтоб от максимума на щупе ло ниже минимума доходило между заменами. Может, там просто литр масла от максимума до минимума, производителем предусмотрено. Но едят - все.
Неверующие могут мануалы поизучать, там обычно предусмотрено.
Угу Производитель очень радуется таким клиентам, которые не прочь долить масло между ТО. Косяки двигла фиксить не нужно, удобно.
1. Ми ще не знаємо скільки підливав власник масло від ТО до ТО, якщо меньше літрухи я вже писав: орігінальне масло угорає, особливо якщо багато висошвідкісної траси.
2. Ми точно знаємо, що він НЕ читав мануал, отже ми не впевнені що він пройшов обкатку. А отже неправильна обкатка - то привіт коробка та двигун!
У ВАГа в мануале официально требуется обкатка? У япов в мануале просто рекомендация не отжигать поначалу, не более. Рекомендация! Так же как и мифическое ТО-0 - нет такого. У корейца жены за 10 лет эксплуатации не доливал ни грамма масла между ТО. Вообще.
В книжці нічого написано не було, коли забирав менеджер сказав перших 500 км більше 3/4 обертів не давати це десь 4500 об., такі оберти щоб були це як треба їздити, воно так налаштовано що 2500 дуже мало коли бачиш.
а это что то выдающееся?
Да.
Все современные турбомоторы едят понемногу масло. Это аксиома.
Если вам кажется, что не едят - значит, просто недостаточно аккуратно меряете, и не так много едят, чтоб от максимума на щупе ло ниже минимума доходило между заменами. Может, там просто литр масла от максимума до минимума, производителем предусмотрено. Но едят - все.
Неверующие могут мануалы поизучать, там обычно предусмотрено.
литр на 10к и литр на 1к - это таки разные расходы масла