autoua
Autoua.netФорумПаливо, ПММ та двигуни

Какое моторное масло льете? (14/23)

важничающий писатель **
31 год за рулем, Szczecin, Poland
С нами с 09.01.2016

Re: Какое моторное масло льете? [Re: Демьян_Dnepr]
      23 августа 2023 в 14:05 Гілками

Слушать кацапов это от недостатка образования. Куда лучше слушать минимум поляков, что я постоянно делаю на Ютубе. А лучше западных экспертов. Не получается так, тогда да, будешь колупаться в кацапском дерьме.

Я мовчу, але давайте подалі від політики, щоб мені теж не захотілося "висловитись". Модератор.

Змінено Amateur (14:45 23/08/2023)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: Какое моторное масло льете? [Re: krabik]
      24 августа 2023 в 10:38 Гілками

krabik 23.08.2023 12:20 пишет:

Серьезно???!!! стояние в пробке - нормальные условия эксплуатации??? а тяжелые - если вы на высоте более 3 тыс. метров над уровнем моря едите по горному серпантину???!!! Замечательно!!!

Зараз в Києві їздиться нормально, середня швидкість пристойна. Для порівняння, в Хмельницькому у мене витрата зразу +1 літр.

важничающий писатель ***
40 лет за рулем, Приазовье
С нами с 28.05.2006

Re: Какое моторное масло льете? [Re: Лиля303]
      28 августа 2023 в 08:39 Гілками

Раньше Idemitsu Zepro medalist 0W-20.
Сейчас оно пропало, но появилось Suzuki Ecstar. Его лью.

новичок
36 лет, Днепр
С нами с 20.04.2011

31 августа 2023 в 16:42 Гілками

Демьян_Dnepr 22.08.2023 13:11 пишет:

С моточасами тоже не совсем всё понятно. Моточас в городской пробке и моточас на немецком автобане это наверное разные моточасы. У меня традиционно средняя 50+. Но чё-то как-то интервал делать больше 10000 желания нет.

Звісно коли їдеш по автобані там і тиск масла в двигуні вище ніж стояти в пробках на холостих, тобто автобанні мотогодини кращі для двигуна ніж торохтіння на холосту. Як на мене важкі умови експлуатації це не тільки гори, чи суровний клімат, а це як раз ще багато коротких поїздок, постійно старт/стоп, стояння в пробках і т.д. Я просто зливав shell helix hx8 ect 5w-30 при 8000км то воно вже було сильно темно, мені здається якщо 15000км наїздити то почнуться процесси по коксуванні оливи в двигуні, якщо з цього пробігу буде більш як 50% в місці. Та і треба враховувати, 7500км по Вінниці і по Києву то різні речі по мотогодинам))

member
43 года,
С нами с 03.06.2011

1 сентября 2023 в 14:12 Гілками

В ответ на:

Helix Ultra 5W30 схожа за в'язкістю до GM 5W30 Dexos2, який льє дилер. Як на мене, можна лити любий бренд, з допуском Dexos2, головне це впевненість у відсутності підробки. А 5W40 повелося ллють гаражі, тому що там ціна краща.

Ну тут я мабуть не погоджусь, ось элементарно я натикався на таблицю матеріалів Шелл, так ось там указано рекомендації по автомобілям, і от оливи які не мають допуск Dexos2, сам виробник не рекомендує заливати в ті авто. Хоча могли б всюди галки поставить, що підходять під авто.

Змінено Dimiyar (14:14 01/09/2023)

member *****
32 года за рулем, Київ
С нами с 26.04.2012

Re: Какое моторное масло льете? [Re: Dimiyar]
      2 сентября 2023 в 00:47 Гілками

я більше 10 років на KroonOil. Всі машини лив саме цього виробника. Купив Джип, там рекомендації тільки оригинал від Мопар 5В20. І знову знайшов KroonOil. Дуже був здивований коли прийшов час міняти --- було чорне як з дизеля. Тобто миючі властивості дуже високі. Нажаль цей раз я таки залив Мопар. Буду шукати KroonOil, бо не зміг купити в каністрах від 5 літрів. По 1 літру нема вигоди

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Какое моторное масло льете? [Re: mekena]
      2 сентября 2023 в 08:37 Гілками

mekena 28.08.2023 08:39 пишет:

Раньше Idemitsu Zepro medalist 0W-20.
Сейчас оно пропало, но появилось Suzuki Ecstar. Его лью.

Навіщо? На ринку достатньо моторних олив від провідних виробників. Що там насправді у каністрі оливи під тм Сузукі я не в курсі. Але ж Ідемітсу... Якась сингапурська або взагалі вʼєтнамська жижа, бувала взагалі розлита на раші. Переважно гідрокряк.

СуперСтар **
60 лет (45 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

Re: Какое моторное масло льете? [Re: harald67]
      2 сентября 2023 в 14:58 Гілками

ответы можно найти тут:
https://www.youtube.com/watch?v=M8qXvzsUAlE

или инфа за 2021 год:
https://www.youtube.com/watch?v=ZCtn9il1KQs

Змінено krabik (15:04 02/09/2023)

приверженец *
25 лет за рулем, Полтава
С нами с 24.05.2023

3 сентября 2023 в 00:26 Гілками

krabik 02.09.2023 14:58 пишет:

ответы можно найти тут:

или инфа за 2021 год:

снова какой-то белый шум... Вот я пришёл на рынок. Передо мной штук 50 разноцветных канистр на выбор. Какую практически-значимую информацию вы предлагаете извлечь из этих роликов?

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

3 сентября 2023 в 06:54 Гілками

ответы можно найти тут:

или инфа за 2021 год:

Знов тягнеш сюди "розмишлізми" цих кацапських "дослідників калу" (Л.Подервянський). Яка нам користь від того хто кого перекупив у Японіі? Кожні 3-4 роки на наш ринок намагалися завести оливу Ідемітсу під гаслами ʼнайякісніше моторне мастило адаптоване для японських двигунів". При цьому везли саме з московії і навіть тамтешні пабліки писали що саме на іх ринку цю оливу виробляє Лукойл бог зна де. У нас на ранку на каністрах було написано або Сінгапур або Вʼєтнам. Просили за це диво більше, аніж за Найдорожчі аналоги від провідних Європейських виробників. Через рік всі хто купився на цю побрехеньку прозрівали і Ідемітсу зникало з нашого ринку, щоб через чотири роки історія повторилася. За оцінками саме фахівців а не отого кацапського брехуна, якість саме справжніх японських моторних олив поступається європейським насамперед через те, що до останнього часу в Японії не вироблялися масово двигуни, які були б настільки вибагливі до якості моторної оливи, як це вже давно роблять європейці. Отже японські виробники олив і не парилися.

важничающий писатель ***
40 лет за рулем, Приазовье
С нами с 28.05.2006

3 сентября 2023 в 09:38 Гілками

harald67 03.09.2023 06:54 пишет:

ответы можно найти тут:

или инфа за 2021 год:

Знов тягнеш сюди "розмишлізми" цих кацапських "дослідників калу" (Л.Подервянський). Яка нам користь від того хто кого перекупив у Японіі? Кожні 3-4 роки на наш ринок намагалися завести оливу Ідемітсу під гаслами ʼнайякісніше моторне мастило адаптоване для японських двигунів". При цьому везли саме з московії і навіть тамтешні пабліки писали що саме на іх ринку цю оливу виробляє Лукойл бог зна де. У нас на ранку на каністрах було написано або Сінгапур або Вʼєтнам. Просили за це диво більше, аніж за Найдорожчі аналоги від провідних Європейських виробників. Через рік всі хто купився на цю побрехеньку прозрівали і Ідемітсу зникало з нашого ринку, щоб через чотири роки історія повторилася. За оцінками саме фахівців а не отого кацапського брехуна, якість саме справжніх японських моторних олив поступається європейським насамперед через те, що до останнього часу в Японії не вироблялися масово двигуни, які були б настільки вибагливі до якості моторної оливи, як це вже давно роблять європейці. Отже японські виробники олив і не парилися.

Це в пластикових каністрах Сінгапур і Вʼєтнам. В залізних Ідемітсу чисто японське. Високоякісне. На його основі роблять всі топові для японських авто, накшталт Тойота, Мазда.
Екстар-Сузукі виготовляють в Угорщині . Екстар це аутентична продукція для Сузукі. Під цим брендом випускають і антифриз.

подмастерье *
40 лет, Киев
С нами с 07.07.2011

Re: Какое моторное масло льете? [Re: Dimiyar]
      4 сентября 2023 в 13:38 Гілками

Dimiyar 01.09.2023 14:12 пишет:

Ну тут я мабуть не погоджусь, ось елементарно я натикався на таблицю матеріалів Шелл, так ось там указано рекомендації по автомобілям, і от оливи які не мають допуск Dexos2, сам виробник не рекомендує заливати в ті авто. Хоча могли б всюди галки поставить, що підходять під авто.

Є все набагато простіше, ось на офіційному сайту Шелл є підбір під конкретний авто, вибираєш свій авто і все і не треба переглядати всі масла шелл які підходять по в'язкості чи є там твій допуск чи нема і все))

Достоевский **
47 лет (25 лет за рулем), Киев
С нами с 30.11.2001

Re: Какое моторное масло льете? [Re: nilon]
      4 сентября 2023 в 15:11 Гілками

nilon 31.08.2023 16:42 пишет:

Демьян_Dnepr 22.08.2023 13:11 пишет:

С моточасами тоже не совсем всё понятно. Моточас в городской пробке и моточас на немецком автобане это наверное разные моточасы. У меня традиционно средняя 50+. Но чё-то как-то интервал делать больше 10000 желания нет.

Звісно коли їдеш по автобані там і тиск масла в двигуні вище ніж стояти в пробках на холостих, тобто автобанні мотогодини кращі для двигуна ніж торохтіння на холосту. Як на мене важкі умови експлуатації це не тільки гори, чи суровний клімат, а це як раз ще багато коротких поїздок, постійно старт/стоп, стояння в пробках і т.д.

Як вищий тиск сприятливо впливає на масло? На двигун - так, а на масло?
Насправді навпаки: в заторах на холостих нижче тиск, нижче температура масла 90С-100С, масло спокійно собі довше "зпрацьовується" в мотогодинах.

На автобані вище оберти (звісно якщо не тошнити 90км/год), вище тиск - отже вище температура 110+С, отже масло на автобані більше "працює" аніж в умовних корках. Те саме для гірського режиму їзди, де в мене навіть температура двигуна (охолоджуючої рідини) була 105С, а масла зашкалювала в 120С. Отже такі режими роботи якраз і є "суворими")))
В заторах лише кілометраж "стоїть", а мотогодини "біжать" от і вся "суворість")

Достоевский **
47 лет (25 лет за рулем), Киев
С нами с 30.11.2001

4 сентября 2023 в 15:20 Гілками

За оцінками саме фахівців а не отого кацапського брехуна, якість саме справжніх японських моторних олив поступається європейським насамперед через те, що до останнього часу в Японії не вироблялися масово двигуни, які були б настільки вибагливі до якості моторної оливи, як це вже давно роблять європейці. Отже японські виробники олив і не парилися.

На захист японців скажу, що тулити 0w-20 (а зараз вже й 0w-16, 0w-8) майже в усі мотори - це японська ідея. Європейські виробники довго сиділи на 5w-30.
А виробити 0w-20 якісне, яке буде вихажувати 15000км в європейських умовах це задачка не з трівіальних.

V.I.P ***
Re: Какое моторное масло льете? [Re: hollywood]
      4 сентября 2023 в 19:12 Гілками

hollywood 04.09.2023 15:11 пишет:

Насправді навпаки: в заторах на холостих нижче тиск, нижче температура масла 90С-100С, масло спокійно собі довше "зпрацьовується" в мотогодинах.

На автобані вище оберти (звісно якщо не тошнити 90км/год), вище тиск - отже вище температура 110+С, отже масло на автобані більше "працює" аніж в умовних корках. Те саме для гірського режиму їзди, де в мене навіть температура двигуна (охолоджуючої рідини) була 105С, а масла зашкалювала в 120С. Отже такі режими роботи якраз і є "суворими")))

У тебе Кодіак так само в заторах гріє до 108С, а на трасі повинен опускати до 102С. Якщо мова про бензин. 110 на TSI на трасі можна побачити хіба якщо влітку при +35 їхати 180+ постійно.

важничающий писатель **
31 год за рулем, Szczecin, Poland
С нами с 09.01.2016

Re: Какое моторное масло льете? [Re: Paulskit]
      4 сентября 2023 в 19:22 Гілками

Ще на автобані з'їдається у 10 разів більше палива, ніж у кроках. Думаю теж впливає.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Какое моторное масло льете? [Re: hollywood]
      4 сентября 2023 в 19:39 Гілками

hollywood 04.09.2023 15:20 пишет:

За оцінками саме фахівців а не отого кацапського брехуна, якість саме справжніх японських моторних олив поступається європейським насамперед через те, що до останнього часу в Японії не вироблялися масово двигуни, які були б настільки вибагливі до якості моторної оливи, як це вже давно роблять європейці. Отже японські виробники олив і не парилися.

На захист японців скажу, що тулити 0w-20 (а зараз вже й 0w-16, 0w-8) майже в усі мотори - це японська ідея. Європейські виробники довго сиділи на 5w-30.
А виробити 0w-20 якісне, яке буде вихажувати 15000км в європейських умовах це задачка не з трівіальних.

Так це зараз. Я ж писав про те що традиційно японські виробники авто переважно робили атмосферні двигуни не настільки вибагливі до якості моторних олив як високофорсовані мєлкотурбо або турбодизелі з двома турбінами від європейських виробників. Відповідно і японські виробники моторних олив не напружувалися. І тут справа навіть не у типі оливи, а в іі складі і характеристиках. Це останні пару років усе почало змінюватися. А оте ідемітсу регулярно зʼявляється у нас кожні чотири роки і зібравши гроші довірливих до реклами покупців через півроку зникає на чотири роки. Це вже років 20 триває.

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

Re: Какое моторное масло льете? [Re: Paulskit]
      4 сентября 2023 в 21:19 Гілками

Paulskit 04.09.2023 19:12 пишет:

hollywood 04.09.2023 15:11 пишет:

У тебе Кодіак так само в заторах гріє до 108С, а на трасі повинен опускати до 102С. Якщо мова про бензин. 110 на TSI на трасі можна побачити хіба якщо влітку при +35 їхати 180+ постійно.

При 180 тримається 113-114 у мене, інколи до 116-117

приверженец *
25 лет за рулем, Полтава
С нами с 24.05.2023

Re: Какое моторное масло льете? [Re: bildyaev]
      5 сентября 2023 в 10:34 Гілками

bildyaev 04.09.2023 13:38 пишет:

Є все набагато простіше, ось на офіційному сайту Шелл є підбір під конкретний авто, вибираєш свій авто і все і не треба переглядати всі масла шелл які підходять по в'язкості чи є там твій допуск чи нема і все))

проверил по своему двигателю - этот подбор вообще не предложил ничего той вязкости, которая предусмотрена у меня в инструкции (хотя такие продукты у Шелл есть). Так что, я бы не идеализировал.

приверженец *
25 лет за рулем, Полтава
С нами с 24.05.2023

Re: Какое моторное масло льете? [Re: nilon]
      5 сентября 2023 в 10:42 Гілками

nilon 31.08.2023 16:42 пишет:

Звісно коли їдеш по автобані там і тиск масла в двигуні вище ніж стояти в пробках на холостих, тобто автобанні мотогодини кращі для двигуна ніж торохтіння на холосту.

достаточно сомнительное утверждение.
Во-первых, при тарахтении на ХХ двигатель работает без нагрузки. Соответственно, и давления в системе смазки ему достаточно более низкого.
Во-вторых, в системе смазки всегда есть редукционный клапан, который не позволяет давлению пониматься выше некоторой величины. То есть, система рассчитывается таким образом, чтобы достаточное давление масла достигалось уже при небольших оборотах, а при дальнейшем росте оборотов давление принудительно сбрасывается редукционным клапаном.

Autoua.netФорумПаливо, ПММ та двигуни
Додаткова інформація
0 користувачів і 64 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  annex, Amateur, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 92485

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія