1) Хто їхав через Дяково (кордон з Румунією), коли там перезмінка зранку?
2) Читав і вирішив, що житло краще шукати на місці в Ксамілі або Саранді. Але, як воно там проходить? Як в Криму на заборах вивіски "Сдам жилье"?)))
3) Maps.me підійде, як офлайн чи краще завантажити Гугл оффлайн?
4) Київ - Берегово - Скопье - Ксаміл(або Саранді ще не вирішив де краще)
Виїзжаю мабуть в четвер.
А какие проблемы на границе с Сербией ? В этом году пересекал несколько раз - все Ок.
Скільки часу перехід кордону? від моменту під"їзду до кп чи черги до виїзду зі сторони іншої країни?
БолгаріяРумунія і Македонія - Болгарія менше 5 хвилин.
А какие проблемы на границе с Сербией ? В этом году пересекал несколько раз - все Ок.
Скільки часу перехід кордону? від моменту під"їзду до кп чи черги до виїзду зі сторони іншої країни?
БолгаріяРумунія і Македонія - Болгарія менше 5 хвилин.
Мой опыт это от 5 до 20 мин полный проход границы между Сербией и Венгрией . И до 10 мин между Македонией и Сербией . Проходил в мае , июне и июле этого года ( при выезде из Македонии в Сербию македонцы даже паспорта в руки не брали - показал им обложки , спросили "Юкрейн?" - " Счастливого пути !").
2) Читав і вирішив, що житло краще шукати на місці в Ксамілі або Саранді. Але, як воно там проходить? Як в Криму на заборах вивіски "Сдам жилье"?)))
Виїзжаю мабуть в четвер.
1) Стандартно как и на всех переходах 8.00 2) Совершенно правильно, так и написано, только на албанском, английском, немецком, и иногда греческом. 3) Пользуюсь навигатором, Мапс.ми и Гугл только как страховка. 4) тут не понял что это вопрос или утверждение.
посмотрел на цены на Букинге - это ж просто шара сейчас началась! правильно делаешь, что через букинг не бронируешь. в их понятии "близко к морю" очень странное. и вид не совсем соответствует фото на букинге. Мы в прошлом году букали, а жилье оказалось в зажопье, пришлось отказываться.
Ще одні люди відписались - 2 години перехід тиждень тому Сербія-Угорщина. Всі хто їхали в серпні кажуть що на 2 кордони (або Угорщина або Румінія-Сербія і Сербія-Македонія) тратять 3-4 години. Саме в серпні.
Головне не ввечері шукати. А так стоять над дорогою крутять ключі в руках. Можна просто ходити питати чи є місця. Але в серпні це майже нереально
Підійде, але як проклався маршрут, особливо Румунію, дивіться щоб не повело білими дорогами. Бо дуже весело деколи водить
Виїзжаю мабуть в четвер.
2. В Ксамілі 31 липня походив з пів-години і знайшов двокімнатні на 5,5 місць за 30 ойро.
Ще одні люди відписались - 2 години перехід тиждень тому Сербія-Угорщина. Всі хто їхали в серпні кажуть що на 2 кордони (або Угорщина або Румінія-Сербія і Сербія-Македонія) тратять 3-4 години. Саме в серпні.
В серпні двічі рпоходив https://goo.gl/maps/gu1DGAFsSUo більше 2-3 машин не бачив. єдине, що треба врахувати - працює з 7 до 19.
4 часа простоял на границе Сербия - Венгрия. Была ночь с субботы на воскресенье. Оказывается много заробитчан из Болгарии, Македонии, Сербии, Албании едут в Германию работать + много немцев, австрийцев возвращались с отдыха.
В серпні двічі проходив https://goo.gl/maps/gu1DGAFsSUo більше 2-3 машин не бачив. єдине, що треба врахувати - працює з 7 до 19.
Між Сербією та Румунією кордон працює з 7 до 19 і все? А між Сербією та Македонією?
Дякую за відповіді))
В серпні двічі проходив https://goo.gl/maps/gu1DGAFsSUo більше 2-3 машин не бачив. єдине, що треба врахувати - працює з 7 до 19.
Між Сербією та Румунією кордон працює з 7 до 19 і все? А між Сербією та Македонією?
Дякую за відповіді))
З 7 до 19 вказаний мною на карті КПП. Між Сербією і Чорногорією по основному напрямку працюють 24\7 (цілодобово)
Мені тут сказали (співробітника друг і в нього хтось їздив і так влетів...якось мало віриться), що в Македонії (чи Сербії) при в'їзді треба купувати якусь "свою" страховку, а то буде штраф 150 євро. Якась дивна інформація.
Мені тут сказали (співробітника друг і в нього хтось їздив і так влетів...якось мало віриться), що в Македонії (чи Сербії) при в'їзді треба купувати якусь "свою" страховку, а то буде штраф 150 євро. Якась дивна інформація.
Я тут бачу два варіанти. 1. Розмова була про Косово, на які не поширюються стандартні страхівки і вони впарюють свої, при чому ціни також якось різні, при одинакових моментах. 2. Є страхівки інших країн, по яких можна їхати. Саме я цього року їхздив у Румунію\Болгарію по польській. Але в таких випадках потрібно звіряти країни дії (надруковані вверху). Моя польська діяла в Румунії, Болгарії, але не діяла в Сербії, Чорногорії та ін.
Я зараз в Суопье і задумався їхати через Грецію, малює на дві години швидше. Що скажете?
Кто знает: из Албании в Грецию на арендованной машине пропустят?
Доїхав!!!! Київ - Дяково (там поруч ночівля) - Скопьє - Саранда 2'300км 1) В 8:30 виїхав з Києва, з зупинками (пошук шиномонтажа, вечері в Мукачево). Ночували в с.Бене "Під зеленим дахом" (сподобалося).
2) Виїхали о 06:30 встигли до перезмінки у нас, в Румунії попали на театральну виставу... чуваку буквально розібрали і проштрикали всю машину, собака митна оббігала і по криші і в салоні, карти, крісла, все знімали ...і ми за цим годину наблюдали 7 в черзі, але дитина наша проснулася і активізувалася. Квіточки рвати, на горщику на вулиці посеред митниці і підійшла дівчина з митниці -о, турісто...го но фо мі...і вивела з колони і цирку, пропустили (СУПЕР). В Тімішоара заїхали в ТЦ, пробіглися по магазинах, Ашан і обід, потім знайшли в місті суперовий неймоаірний дитячий парк!!!! Дуже сподобалося але витратили на все близько 4 годин. Митницю в Сербію і Македонію проходили без виходу з авто в без питань, по 5хв на митницю. СербіЯ і Македонія з так званниии автобанами...ну так собі, місцями Київ-Одеса. З переходом часу по їхньому були в Скоп'є в 00:20 (номер по Букінгу, прикольний).
3) Виспались)) Зранку переглянув маршрут по якому хотів їхати і всі радили... І Гугл карти сказали, що через Охріж на ДВІ години довше ніж через Грецію. Всі втомлені і житло не бронювали, треба за світло приїхати, прийняли рішення їхати через Грецію. Я не жалкую, СУПЕР, все супер)) 42 тунелі, виноградники, базарчик сільський мммм...не знаю як Охрід але тут такі краєвиди просто дух захватував всіх в авто.. В шикарні автобани (переважно). Маленький мінус дорога після парому в Албанії (паром 5хв разом ж очікуванням, 4євро). В Саранді в 17:20
Через Грецію, як на мене краще. Таке відчуття, що ми вдома...одні українці тут))))
Питайте, що цікаво.
Кто знает: из Албании в Грецию на арендованной машине пропустят?
Спрашивайте в прокатной конторе.
Маленький мінус дорога після парому в Албанії (паром 5хв разом ж очікуванням, 4євро).
Що там не так ???
Доїхав!!!!
3) Виспались)) Зранку переглянув маршрут по якому хотів їхати і всі радили... І Гугл карти сказали, що через Охріж на ДВІ години довше ніж через Грецію. Всі втомлені і житло не бронювали, треба за світло приїхати, прийняли рішення їхати через Грецію. Я не жалкую, СУПЕР, все супер)) 42 тунелі, виноградники, базарчик сільський мммм...не знаю як Охрід але тут такі краєвиди просто дух захватував всіх в авто.. В шикарні автобани (переважно). Маленький мінус дорога після парому в Албанії (паром 5хв разом ж очікуванням, 4євро). В Саранді в 17:20
Через Грецію, як на мене краще. Таке відчуття, що ми вдома...одні українці тут))))
Питайте, що цікаво.
Можно по подробней про Грецию маршрут и оплату тоннелей Тоже думаю рвануть в Ксамил и всерьез рассматриваю так званый южный маршрут , хочу за 2 дня доехать! Киев-Румыния-Болгария-Греция-Албания!