autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба (229/361)

V.I.P *
26 лет за рулем, хутор Отрадный
С нами с 28.03.2007

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Paulskit]
      19 июня 2023 в 13:47 Гілками

Paulskit 16.06.2023 21:29 пишет:

З Форментором прикол що йому важко конкурентів знайти. Вони всі або більші значно і важчі, або без повного приводу і з слабшим двигуном, або значно дорожчі. Тому тачка за свої гроші топ.

Я тоже неоднократно пытался донести до аудитории мысль, что масса автомобиля существенно влияет не его управляемость, и зачастую даже сильнее, чем динамика 0-100, шильдик на капоте или цена.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
С нами с 04.11.2012

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Цуг]
      19 июня 2023 в 14:06 Гілками

Маса і кліренс.
CX-3 керується майже як легкова, за рахунок мінімальної ваги (1200 кг) і кліренсу (15 см). Заважає їй тільки балка в задній підвісці і достатньо висока посадка.
Пересідаєш на БМВ і відразу відчуваєш наскільки вона важча. Звичайно, БМВ швидша в будь-якому сценарії, будь то пряма чи поворот, але це завдяки широкій колії, шикарним налаштуванням підвіски і повного приводу.
Взагалі, BMW M не просто так робить версії CS для своїх топових моделей. Хоча по факту це все те ж саме мінус сотня-дві кілограм ваги. І різниця колосальна, навіть враховуючи надзвичайно високу точку відліку.

V.I.P **
С нами с 04.11.2012

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: vlad_orinenko]
      19 июня 2023 в 15:48 Гілками

vlad_orinenko 12.06.2023 21:43 пишет:

Всім привіт) випадково потрапив на цей форум і в цю тему, пару годин не відлипаючи сидів читав пости за останні пів року, вирішив зареєструватися, бо в принципі маю трохи що росказати на рахунок останніх обговорень за бмв і форментор)

Здарова. Ти чи під модерацією чи що, але твої пости видно з великою затримкою.

Достоевский *
48 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: boyko_s]
      19 июня 2023 в 17:51 Гілками

boyko_s 19.06.2023 13:47 пишет:

З Форментором прикол що йому важко конкурентів знайти. Вони всі або більші значно і важчі, або без повного приводу і з слабшим двигуном, або значно дорожчі. Тому тачка за свої гроші топ.

Я тоже неоднократно пытался донести до аудитории мысль, что масса автомобиля существенно влияет не его управляемость, и зачастую даже сильнее, чем динамика 0-100, шильдик на капоте или цена.

вага авто впливає не на керованість а на інерцію об’єкта - більша вага більше треба прикладати зусиль для втримання на траекторії, розгону та гальмування, можна це звичайно назвати "влияет не его управляемость" але це дууууже спрощене трактування, бо перелаштовуватись автівка вагою 1,6т може краще ніж автівка 1,0т - залежить від авто

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Disnake]
      19 июня 2023 в 19:44 Гілками

Disnake 19.06.2023 17:51 пишет:

вага авто впливає не на керованість а на інерцію об’єкта - більша вага більше треба прикладати зусиль для втримання на траекторії, розгону та гальмування, можна це звичайно назвати "влияет не его управляемость" але це дууууже спрощене трактування, бо перелаштовуватись автівка вагою 1,6т може краще ніж автівка 1,0т - залежить від авто

Вы говорите очевидные вещи.
У меня в семье была "Фабия-З" с пакетом "погані дороги", и я прекрасно помню, как она управлялась, точнее, НЕуправлялась. И несомненно то, что моя нынешняя "Куга" едет лучше. Но так же несомненно то, что "Куга" никогда не поедет так, как ехал мой бывший "Фокус".

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

19 июня 2023 в 19:46 Гілками

Paulskit 19.06.2023 14:06 пишет:

Маса і кліренс.
CX-3 керується майже як легкова, за рахунок мінімальної ваги (1200 кг) і кліренсу (15 см). Заважає їй тільки балка в задній підвісці і достатньо висока посадка.
Пересідаєш на БМВ і відразу відчуваєш наскільки вона важча. Звичайно, БМВ швидша в будь-якому сценарії, будь то пряма чи поворот, але це завдяки широкій колії, шикарним налаштуванням підвіски і повного приводу.
Взагалі, BMW M не просто так робить версії CS для своїх топових моделей. Хоча по факту це все те ж саме мінус сотня-дві кілограм ваги. І різниця колосальна, навіть враховуючи надзвичайно високу точку відліку.

Супер писатель! **
32 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

19 июня 2023 в 21:33 Гілками

Ну чомусь же фанкари роблять саме легкими, боряться за кожен кг. А110 та ж)

IesuiT ***
39 лет (20 лет за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: vlad_orinenko]
      19 июня 2023 в 22:22 Гілками

vlad_orinenko 18.06.2023 18:41 пишет:

Нажаль від початку цього тижня ціна неактуальна ця. Реальна ціна форментора на номерах на сьогоднішній день трошки менше 50.000$ (знаю особисто, бо товариш оплачував машину, що приходить через пару тижнів). Ціни 40 вже немає добрих місяця 3-4. При тому ціна була піднята в котрий раз на 2000€ в тому числі для тих, кит вже чекаю свою машину і вона вже вироблена. До того ж сказали що на 24 рік буде ще підніматись ціна.

Загалом скажу що за 40 це було ідеальне авто. За 50+ вже є до чого придиратись

Ну ми в різних валютах говоримо
Форментор виробляється в Європі, і оцінений в євро.
Я казав про 40 євро, і судячи з конфігуратора, нічого не змінилося

А саме цікаве, що навіть за 50 долларів конкурента знайти важко. Швидкий хетч/сув за ці гроші все одно ніхто не продає

Я чекав машину досить довго
Ціна в євро була така сама, як на момент замовлення. Не дуже розумію, як це "зміна єврової ціни". Бо в договорі є цифра.

подсевший на форум **
46 лет, Аликанте, Испания
С нами с 08.01.2006

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Sashok_Accent]
      20 июня 2023 в 11:07 Гілками

езжу на форменторе 10 дней, и еще месяц почти ездить.
очень прикольная с виду небольшая машинка, внутри все тоже красиво, но есть и неудобные решения:
- невозможность отрегулировать ремни безопасности по высоте
- невозможно направить поток воздуха из воздуховодов кондиционера (сделано так, что если мне надо повернуть направление потока в другую сторону, то... воздуховод тупо закрывается)
- мультимедия постоянно отваливается от телефона
- дизайн сделан так, что некуда приткнуть телефон (привык, чтобы крутился ютуб, пока еду)

именно для нашей семьи - он тесноват внутри. причем что интересно - у него много места в салоне в длину, но маловато в ширину

ну и бонусом - все минусы маленьких сувчиков с короткой базой - на скорости выше 130км/ч его колбасит на волнах и стыках дороги, как и на маленькой скорости при проезде лежачих ограничителей скорости

а в остальном - стильно/модно/молодежно - все эти подсветки и проекции значков, внешний вид - все прикольно
кстати, очень удобные кресла для водителя и переднего пакса.

cdb
читатель
С нами с 11.04.2023

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: ivlike]
      20 июня 2023 в 11:17 Гілками

я їзжу з кінця березня, для телефона там купа місця.
медіа відвалюється безпровідна, лише коли проїзжаєш особливі місця, де глушать якісь частоти

я ізжу 150-160 в середньому і не помітив, щоб якось кидало чи було некомфортно.

IesuiT ***
С нами с 25.02.2005

20 июня 2023 в 11:17 Гілками

хм

чисто заради цікавості, який мотор, і підвіска адаптивна, чи звичайні пружини?

про паски безпеки згоден, дивне рішення
мультимедія від телефону у мене ні разу не відвалювалась, андроїд-авто.
а чим погане місце під телефон в ніші перед важелем коробки?
воздуховодами я теж грався, але врешті решт знайшов положення які мене влаштовують

розміри, так, якщо велика сім'я, то треба враховувати, що це хетч формату Гольфа, ну трошки трошки більший, тому на це треба зважати.
Я свідомо на це пішов, бо вже немає потреби возити коляски-велосипеди

cdb
читатель
С нами с 11.04.2023

20 июня 2023 в 11:19 Гілками

Змінилась, я на 2к євро більше сплатив, було 39к, стало 41к +-

подсевший на форум **
С нами с 08.01.2006

20 июня 2023 в 11:34 Гілками

дрыгатель 1,5бенз+автомат
по подвеске не знаю, но думаю, что самая простая (настройки режимов есть - я хз, значит ли это, что она адаптивная?) - это прокатная/подменная машина (мою завтыкавший в телефон испанец атаковал, и она в сервисе, а тут это дело не быстрое)
по конфигуратору такая стоит 38350евро

машинка очень приятная для городской езды
мы почти каждые выходные куда-то ездим - большая машина комфортнее, плюс в багажнике вечно лежаки/холодильник - в форменторе это не получится всегда возить с собой

там выше в теме писали о том, как Небылицкий купил VZ5 и переделал ее, только забыли упомянуть, что мало того, что это машина почти в два раза дороже (она от 68к в конфигураторе), так он еще и очень основательно ее переделал под свои хотелки.

Змінено ivlike (11:35 20/06/2023)

IesuiT ***
С нами с 25.02.2005

20 июня 2023 в 12:00 Гілками

ivlike 20.06.2023 11:34 пишет:

дрыгатель 1,5бенз+автомат
по подвеске не знаю, но думаю, что самая простая (настройки режимов есть - я хз, значит ли это, что она адаптивная?) - это прокатная/подменная машина (мою завтыкавший в телефон испанец атаковал, и она в сервисе, а тут это дело не быстрое)
по конфигуратору такая стоит 38350евро

машинка очень приятная для городской езды
мы почти каждые выходные куда-то ездим - большая машина комфортнее, плюс в багажнике вечно лежаки/холодильник - в форменторе это не получится всегда возить с собой

там выше в теме писали о том, как Небылицкий купил VZ5 и переделал ее, только забыли упомянуть, что мало того, что это машина почти в два раза дороже (она от 68к в конфигураторе), так он еще и очень основательно ее переделал под свои хотелки.

так
в 1.5 немає ДСС, це мені просто цікаво було, через твої враження про "на швидкості скаче" - бо моя не скаче в комфортному режимі, і летить як утюг. І я не про 120 км/год кажу

багажник - так, такі реалії

мені вона з 1.5 не дуже зрозуміла, я би тоді купив просто Леон універсал, та й поготів. Я купляв тупо мотор-коробку-підвіску

V.I.P **
С нами с 04.11.2012

20 июня 2023 в 12:08 Гілками

Все одно не бачу сенсу в VZ5 За ці гроші вже достатньо легкових з двигунами аналогічної та вищої потужності, які будуть краще керуватись. Як би сильно я не любив MQB, але платити за неї 70 євро це треба бути дуже сильно фанатом.
VZ - sweet spot. Якщо хочеться побавитись тюном, то легко і дешево робиться 400+. І ціна при цьому все одно нижче конкурентів.
Ось вище в ВАГа вже не так багато цікавих пропозицій. S4/S5 просто розчарування, хоча виглядає 5-ка непогано. Якби для мене було критичним саме кузов купе, то напевно була б S5, бо дивитись на те що зробили з 4-ю серією немає ніяких сил. Скільки років пройшло, звикнеш, казали, а ніт. Все одно "господі, що ж ти страшне таке".

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

20 июня 2023 в 12:15 Гілками

Sashok_Accent 20.06.2023 12:00 пишет:

мені вона з 1.5 не дуже зрозуміла, я би тоді купив просто Леон універсал, та й поготів. Я купляв тупо мотор-коробку-підвіску

А разве с 1.5 - это уже не "Ateca"?

подсевший на форум **
С нами с 08.01.2006

20 июня 2023 в 12:23 Гілками

так это все на любителя, и на карман
учитывая, что чел, который переделывал VZ5, зарабатывает цену этой машины за день, то чо ему париться ценником? он купил для поиграться игрушку ))

если бы рассматривал форментор, то брал бы заряжаемый гибрид, а вообще - чем дальше - тем больше посматриваю в сторону полной электрички, учитывая, что в день 3-4 поездки по 5-20км, и бесплатного электричества, и постоянного снижения цен у теслы. на данный момент, что форментор гибрид, что MY - стоят одинаково для моих условий.

IesuiT **
36 лет (18 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

20 июня 2023 в 12:24 Гілками

boyko_s 20.06.2023 12:15 пишет:

Sashok_Accent 20.06.2023 12:00 пишет:

А разве с 1.5 - это уже не "Ateca"?

у них кузов разный

подсевший на форум **
С нами с 08.01.2006

20 июня 2023 в 12:27 Гілками

оно все - Ateca, только в другом кузове. кроме VZ5 - там другого очень много.

читатель
С нами с 25.11.2011

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Цуг]
      20 июня 2023 в 12:54 Гілками

Як на мене ВАГ непогано допрацював TSI двигуни, але вони в друхи вузлах добавили пластикових деталей, що явно надійсноті не додасть. Я розумію що зараз культ робить як можна дешевле, але ж має бути здоровий глузд.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
1 користувачів і 26 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 407642

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія