Абрвалг 15.08.2024 18:56 пишет: я склонен все же к тому, что в США через 10 тыс миль ( не реже) Ауди меняет масло. Коль уж об этом пошла речь. Хотя речь не о масле, а о надежности этой самой Ауди.
а в Украине у Ауди какой интервал, думаю 10 тыс км?
Q7 4М 3.0 tdi - 15 тисяч або рік. Міняю через 7.5/8 тисяч
У будь-якому авто основна найдорожча деталь це кузов. Все інше - то справа десята. Двигуни, АКПП, роздатки - відкручується одне, прикручується наступне.
Ну пригнали моєму колезі в роботу десь у 2020 році (забув вже що саме, чи Audi чи якусь Toyota). З салону у США. Топляк. Там у салоні й поплавала.
Зняли коробку - вода, колупнули двигун - пісок. А так тачка - й муха не сиділа. Що там з проводкою, блоками пояснювати комусь треба?
Тому - основне аби кузов цілий, бажано з якоїсь Каліфорнії чи Техасу. Щонайменше про такі рекомендації чув. І щоб не топляк.
Навіть якщо ляже двигун на тій Q-5 це трагедія? Скільки йому ціна, 2-3? Якщо дуже ходовий то хай 5. Один викинув, інший закинув і ганяй собі.
Взагалі машину варто брати ту, яка подобається. Бо життя пройде повз, а людина його і не помітить.
Та, та, то є так, пан с канадщини має рацію...але ту що подобається я вже маю, синенька. А ще розмірковую над ауді, але мабуть не куплю, а може й куплю. , тому що "надійність" здивувала. Я маю довіру до слів автоуашників, про те, що 120 тис км може й не переїздити те чудо німецького автопрому:). Всім дякую, дуже дякую.
Абрвалг 15.08.2024 19:07 пишет: Посмотрел, на сайте в США - через 10 тыс миль Ауди меняет масло.
Так шо спильнота считает, при замене каждые 16 000 км движку на пробеге 100 тыс км уже почти хана?
а коробка ( в коробке в сша меняют ( дилер пишет) каждые 40 тыс миль) еще до мусорки довезет машину ли уже так же будет помирать?
Міняв на ауді мастило кожні 15 тис. У коробці і роздатці не міняв жодного разу. Продав через 12 років експлуатації з пробігом 200+ ткм. Для справжньої німецької якості 100 ткм це обкатка
На реношних к9к в Європі масло міняють раз в 30тис. км і вони спокійно виходжують 300+тис. км. Що може статись з Ауді з пробігом 100тис. і вдвічі частішою заміною мастила я навіть не уявляю.
Видишь, вон в верху авторитетные автоуашники не могут однозначно утверждать, что с ауди будет все ок. Это же, скорее всего, и объясняет такое падение цены на ауди. Люди опасаются связываться.
Все же подогорчили меня, что ауди может и 120 тыс км не выходить, по моему принципу, а именно : "льем бензин. меняем масло. колодки. больше в машину не лезем"
Чого ж не виходить? Виходить. Тут питання тільки наскільки часто ти любиш на СТО їздити. Судячи по твоїм постам, то не дуже фанат.
Все же подогорчили меня, что ауди может и 120 тыс км не выходить, по моему принципу, а именно : "льем бензин. меняем масло. колодки. больше в машину не лезем"
Чого ж не виходить? Виходить. Тут питання тільки наскільки часто ти любиш на СТО їздити. Судячи по твоїм постам, то не дуже фанат.
Не то шо не люблю, а считаю это плохой привычкой, мешающей ездить машине.
Потому и спросил у специалистов, я то не люблю немцев, и как людей , и как машины:).
Но тут жадность, (все же разница с лексусом значительная, а с учетом того, что кузов устаревает его сильно, то не разумная) и потомоу решил, а не купить ли ауди, на годик ( реально на годик). И выходит, что "на старте пробег будет 100 тыс км, а на фише 120 т км. И на протяжении всего маршрута хотелось бы поменять масло - 1 раз-может колодки, если надо будет . И все.
Вот и думаю:)..
п.с. а бмв х3 он еще более потенциально геморойнее?
п.с. а бмв х3 он еще более потенциально геморойнее?
По БМВ я хз, досвіду немає. А от 2.0 від ВАГа з таким обслуговуванням не брав би. Двигло класне, питань немає, але йому треба інтервал 7.5, максимум 10к км. Або бути готовим обслужити і далі катати. Але це ж не те про що ти пишеш.
та тут усе просто, аби це була машина після мене чи Paulskit - то можна було би брати, розказали би про обслуговування, і їздило би воно ще довго і щасливо. А от що із ним робили в Штатах - піди дізнайся.
Traveler 16.08.2024 14:18 пишет: Хіба в америках не пікап треба брати?
Смотря где и для чего. Вот тут в теме есть человек с Канады ( а Канада это как Америка, но для менее успешных, победнее) он себе взял, ХЗ зачем он ему, может ответит. Так же есть у меня знакомый занимается вывесками рекламными, в Чикаго, так же на Тойоте пикапе ездит. Ну или это просто надо любить, как в Техасе, громадные, красивые, в хроме...но я не очень люблю. А в данном случае так и подавно не этот формат. Но подумаю , спасибо.
Sashok_Accent 16.08.2024 13:40 пишет: та тут усе просто, аби це була машина після мене чи Paulskit - то можна було би брати, розказали би про обслуговування, і їздило би воно ще довго і щасливо.
Тенденційно - мало б бути так, щонайменше шансів набагато більше. Як буде насправді - не вгадаєш.
Не раз і не два зіштовхувався з ситуаціями, коли власник ледь не облизував машинку, а вона «дрюкає мозок» раз за разом ще й у самий непідходящий момент. А траплялися зворотні історії, коли машина «вбита», користуються нею як в Канаді так, що ледь не на даху їздять. Пробіг 300+ і двигун, вся трансмісія - живіше всих живих.
Sashok_Accent 16.08.2024 13:40 пишет: А от що із ним робили в Штатах - піди дізнайся.
За США не скажу, наведу вислів, який чую регулярно про будівництво. Тут кажуть про якість житла яке будують: «Для Канади сайдьот!» Хати у США будуються майже так само, хіба що з кліматичними поправками для Флориди чи Аляски, але «дрова» однакові.
Справедливості заради зауважу, що відносно автомобілів є невеличкий прошарок доглянутих авто. Але це скоріш виключення з загальних правил. Поки що з того що бачу пояснюю для себе наступним: немає економічної доцільності занадто перейматися. Якщо переважна більшість авто пройде умовні 100 тисяч - навіщо твої витрати на заміну того ж мастила чи ще чогось робити вищими? О ні, так не піде. Краще ті гроші віддам на перший внесок мого наступного нового авто (або з пробігом 40-50 тисяч), знову докатаю його до умовних 100 тисяч (насправді 150-180-200) та продам. Така логіка пересічного закредитованого жителя. Єдине що не зрозумів: чому маючи авто 2016 року (мова про KIA Sorento) з пробігом 180 тисяч, гарантія на який закінчилася, у випадку коли двигун «помер» можна звернутися до дилера і вони замінять двигун на новий через те, що у ньому були конструктивні недоліки системи маслонасоса. Наче й гарантії немає, а двигун міняють. Поки що пояснюю для себе тим, що вживане авто куплялося власником за три місяці до того у цього ж дилера на майданчику продажу вживаних авто. Мабуть якісь зобов'язання за договором продажу. Власник - водій вантажівки, в одну суботу пригнав машину (вона ледь їхала), на наступну суботу забрав.
Найбільше «облизані» машини бачив в Україні. Навіть якщо це старий Passat B-3. А такі, що з них аж «смалець капав» - у москві коли жив, або на навчання їздив (грошей зайвих у мишебраттєв було забагато, ледь не глушники з позолотою встановлювали).
Абрвалг 16.08.2024 14:37 пишет: он себе взял, ХЗ зачем он ему, может ответит.
То ти пропустив, вже писав про це. Хочу в трейлері пожити. Чому? От так як ти хочеш Q-5 (взяти чи не взяти), так само подумую.
По-перше: тому що хочу спробувати як воно, а на це треба щонайменше час, хоча б рік (зимовий сезон). По-друге: понад півтора року витрачаю кошти «внікуди» (оренда житла). А міг би на власний трейлер (який згодом ще й продати можна за якісь гроші). І коноплею у коридорі не смердітиме, як зараз (іноді).
Пікап: відчепив, поїхав харчів купив чи на пляж зганяв. А так взагалі стояти буде, гнити потихеньку як всі машини навколо.
У віці 5 років мріяв водієм автобуса бути, це ж кайф кататися, продавати квитки, оголошувати «останівки», натискати кнопки відкривання дверей. Мрія таки здійснилася після строкової служби. Щоправда батько сказав: «Краще б ти лайно пішов возити, ніж людей!» (бо лайно не гризеться як люди)
От і зараз десь на порозі рішення. Основний «наріжний камінь» - треба визначення зі статусом (можливо з якихось причин Канада відмовить і тоді доведеться йти на кордон до США, стежкою Шапошнікова, а куди подітися?) Технічний момент: система водопостачання та відведення (щоб взимку вода не перемерзала). ... А може? Може взагалі це лише хотєлка на папері за принципом «дурень думкою багатіє», то після отримання документів переїду десь в бік Торонто, залізу в кредити й буду жити як мільйони інших закредитованих рабів капіталістичного раю.