мені от якось стрьомно довіритись лідару, датчикам, лайнасісту...от реально стрьомно...хоч по великому рахунку все одно руль вже на електропідсилювачу, тому і так всі вже у владі елеткроніки...добре що хоч гальма поки що на гідравліці
PS перечитав свій текст...бурчу як старовір
При моей дурной манере езды, у меня на обеих машинах частенько верещат системы предотвращения столкновений. Но однажды, когда я увлеченно пытался на ходу попасть в нужное место экрана гамнитолы, система заверещала совсем даже по теме, потому как я выехал в левую полосу, на которой были припаркованы машины, и этим очень даже помогла. Так что эти помощники очень даже полезны, если, при этом помнить, что они таки "помощники". Хотя, с другой стороны, удержание в полосе у меня отключено на обоих машинах, замахали они дребезжать, когда люк объезжаешь, или маневрируешь, выбирая на "стиральной доске" траекторию поровнее. Не для наших они подубитых дорог.
У меня такое коллега купил, перед войной, 2014 года. После того, как оставил на ТО 25 килогривен, решил продать. Продает до сих пор.
Это да, такое сложно купить и почти не возможно продать. Особенно если это 2014 год. Так он ездит на нем или он у него просто есть?
п.с. ТО 25 килогривен - тут не ясно много это или мало. если поменяли масло и колодки ( в гаражах), то много, а если там список был, то может и не много это. Потому как ТО того же лексуса, или БМВ, если пробег , к примеру, тысяч сто, будет так же не мало стоить ( если делать все, что официалы рекомендуют)
Это да, такое сложно купить и почти не возможно продать. Особенно если это 2014 год. Так он ездит на нем или он у него просто есть?
Насколько знаю, ездит, мы сейчас редко видимся, все по домам работаем.
Абрвалг 27.03.2025 23:53 пишет:
п.с. ТО 25 килогривен - тут не ясно много это или мало. если поменяли масло и колодки ( в гаражах), то много, а если там список был, то может и не много это. Потому как ТО того же лексуса, или БМВ, если пробег , к примеру, тысяч сто, будет так же не мало стоить ( если делать все, что официалы рекомендуют)
Насколько помню, в комплект входили все жидкости, фильтры, пару пыльников на ШРУсах. Делал у официалов. Года полтора назад.
ну 25 то не така вже й дивина з сучасними цінами. на лінкольні за 28 поміняв всі масла та фільтра. на ровері дешевше стало таке. але я в редуктори не ліз. в лінкольні масло туди по 5к гривень. так чого далеко ходити - ТО на мотоцикл 10+ вартує. якщо у вас дешево, то десь йде економія. або на матеріалах, або на оплаті праці.
PS. бачив наряд по ремонту ренжика свого. сайленти, ричаги, трубки і тд - на 140 000. отак треба обслуговувати авто)) стара машина то вам не карплей дротовий чи ні. там любити авто треба))
Абрвалг 28.03.2025 10:36 пишет: Это да, такие машины , в них сколько денег не вложи, хоть 25 тыс, хоть 140 тыс, а они только дешевеют ( до определенного момента)
та я не бачив, щоб вкладення грошей, якось сильно впливало на продажі. особливо тюнінг.
Paulskit 28.03.2025 11:46 пишет: А коли ти встиг Лінкольна на Ленд Ровера поміняти? І чому?
та ось на початку березня. по факту - поміняв на мотоцикла та машину. взяв два по ціні одного)) я не шукав цілеспрямовано ренджа. так стали зірки. чисто випадково. не робіть так)) в процесі покупки зʼявилися плани на нього. тепер він частина одного проєкту.
Абрвалг 28.03.2025 00:29 пишет: Думаю у официалов на многие машины цена будет так же около 25. Так что ничего критичного. На мазерати масло поменять = 12 000 грн.
На Куге масло + все фильтры = ~11 000, на 2м ТО с "тормозухой" 14 000 отдал. Но у нее пластиковый поддон, масла - 6 с лишним литров надо лить.
Paulskit 28.03.2025 12:43 пишет: 11к за 1.5 на трьох циліндрах??
Масло+ маслянный фильтр + воздушный фильтр + салонный фильтр, у официалов они стоят неоправдано дурных денег, но я привык менять все фильтры вместе с маслом. Ну, с учетом того, что эти 3 цилиндра отдают мощность атмосферника 2.4 при расходе 10-11.5 с ездой в пробках, то, IMHO, не критично.
Масло+ маслянный фильтр + воздушный фильтр + салонный фильтр, у официалов они стоят неоправдано дурных денег, но я привык менять все фильтры вместе с маслом. Ну, с учетом того, что эти 3 цилиндра отдают мощность атмосферника 2.4 при расходе 10-11.5 с ездой в пробках, то, IMHO, не критично.
5 тисяч на 4 циліндри у офіціалів з усіма фільтрами. При витраті 7,7 у заторах.
11к щось овердофіга. Чи салонний якийсь з "іонізацією"?
ггг, де там 2,4 2,0 - 155-165 к.с. 2,4 - 170-180 к.с і це ми божественні хонди не беремо у розрахунок, а тікі банальний ворлд інжен, який куди тільки не піхали
форд 1,5 - 150 к.с.
щодо ТО в мене двигун 3,6 (5,6 літри оливи - Neste Pro D 0W20 - приблизно 1700-1800 грн) + фільтри повітря/оливи (1000...замовляю зі штатів,тому навіть на такій дрібноті економлю) = 2700-2800 типове ТО + салонний не кожен раз міняю - десь 600 грн 11кгрн на 3 горшика...це капець
великі ТО діф передній (раз на 60 ткм планую, але виробник каже 90 ткм, 0,6 літра) - 500 грн діф задній (як і передній, але приблизно 1 літр) - 500 грн коробка ZF 8HP (часткова заміна 6-8 літрів раз в 20ткм), фільтр оригінал 4000 (раз в 40 ткм з частковою заміною) - 8 літрів тягнуть 2300 грн. це Neste Premium MultiATF з допуском ZF 8HP (але з коробкою я загоняюсь, бо ZF каже раз в 120 ткм, завод - ніколи...але ж це маразм ) роздавальна коробка (раз на 60 ткм планую, але виробник вимагає як і задній міст - 90 ткм) - 2400 ...з дуру оригінал залив , хоча там звичайа рідина з допусками BMW DTF1 ...аналог febi (SWAG/BluePrint...коротше, група більштейн) - 900 грн з допуском BMW DTF1 Беру оливу виключно NESTE в коробку, двигун, мости, окрім роздатки (це Febi в планах)
коротше, саме дороге виходить фільтр на коробку (хоча у тут думаю теж спробувати Blueprint/Febi - все одно часто міняти буду....або псіханути і з BMW M5 алюмінюку взяти, а там фільтр міняється без корпусу )
Взагалі люблю несте - той же валвік, тікі дешевше і з хорошими результатами тестів на ойл клабі...і підробки не вихопиш, бо у офіційного імпортера своя роздрібна продажа є...пропіарю так несте трохи
ггг, де там 2,4 2,0 - 155-165 к.с. 2,4 - 170-180 к.с і це ми божественні хонди не беремо у розрахунок, а тікі банальний ворлд інжен, який куди тільки не піхали