Paulskit 17.04.2025 18:30 пишет: Ти міг диск в 5 разів дешевше купити, якщо що.
Ну я сам прихильник якісного і оригінального, але от іронія саме на рахунок гальмівних дисків недоречна імхо. Бо цей шматок металу якраз точно широке поле для альтернатив і до чого тут найдешевший ноунейм явно незрозуміло. З іншого боку, якщо ти маєш інформацію, що втратить потенційний власник, якщо замість ОЕМ поставить наприклад вищеназваний Zimmerman, то буде звичайно цікаво послухати.
Ну я сам прихильник якісного і оригінального, але от іронія саме на рахунок гальмівних дисків недоречна імхо. Бо цей шматок металу якраз точно широке поле для альтернатив і до чого тут найдешевший ноунейм явно незрозуміло. З іншого боку, якщо ти маєш інформацію, що втратить потенційний власник, якщо замість ОЕМ поставить наприклад вищеназваний Zimmerman, то буде звичайно цікаво послухати.
В моєму випадку гарантію втратить
Ну і плюс, експериментувати і економити на гальмах на цій машині я махав. Мені треба аби воно зупинялось так як задумав виробник, як мінімум.
Мотивація зрозуміла, але насправді цікаво в чому різниця між ОЕМ і дорогим афтемаркетом. Підозрюю, що вона буде невидима неозброєним оком. До речі - мав один раз відчуття коли гальма "поплили" на перевалі в Албанії на Фабії, ну але це вже був психоз після більше 24 годин за кермом, коли вже ніби за 200 км фініш, але тут намалювався перевал 1000+ метрів, а після перевалу ще 100 км "просто серпантинів"... Здається ця ділянка https://maps.app.goo.gl/x3HD33mRVxsGyAmf7
Після фінішу по відчуттях на капоті можна було смажити яєшню. Я тоді на повному серйозі підозрював, що вкоротив віку мотору, але бігає до сьогодні. 200 тис. на одометрі і каже батько, що масла не споживає...
У мене з афтермаркет гальмами був як позитивний, так і негативний досвід. Благо, експерименти проводились на авто, які 200 в реальному житті ніколи не їздять. Чи маєш ти бажання перевіряти даний конкретний варіант вдалий чи ні? Я готовий щось таке поставити на Жука чи ту ж ID.4. На БМВ готовий ставити тільки оригінал або афтермаркет, що гарантовано покращить якість гальм. Скажімо, поміняти рідні на big brake kit від AP Racing чи Akebono. Але це вийде зовсім не економія. І питання тут не в шильдику на капоті, а в режимах, в яких їздить авто.
В ответ на: 45 000 пробігу, гальмівні диски спереду, і колодки по кругу.
Тобто передні колодки ти вже міняв до цього?
так десь на 20 тисячах чи шо
о найшов, на 24 000 міняв
У меня на Куге, на 22 тыс, пока только задние просятся под замену, что удивительно. Ну и ценник у них, примерно в 2 раза выше, чем у твоих. Передние, примерно в ту же цену. Что характерно, на "Фокусе" колодки выхаживали по 50-60 тыс, передние диски поменял на 100 тыс. Ну, "Куга" тяжелее на 250 кило, да и специфика автомата: "все через тормоза" сказывается, как понимаю.
є в мене припущення по гальмам від новомодних асистентів і систем запобігання зіткненню. у гольфі, після декількох подорожей із використання адаптивного - майже не використовую його, і навіть вимикаю брейк асист (тоді воно бачить і верещать тіко при дійсно аварійній ситуйовині, тобто радар повністю не вимикається але більше - нічого) Бо якось дюже агресивно воно утримує завдану швидкість/дистанцію. Особливо це стосується трохи нерівної дороги (коли морда із радаром колихається) або будь-який найменший спуск - це дрібне підгальмомвування (від'ємне прискорення) - задовбало, наче дорогою із суцільними латками їдеш. Навіть коли швидкість не виставлена - при виявленні потенційної небезпеки - так розумію, що система все одно "підсушує" гальма. Може десь є глибокі налаштування, сильно не копався. Тим більше, що супружніцу, яка в основному їздить - влаштовує як є, на відміну від олдскульного мну. Тому зараз мну юзає всі ці приколи тіко на рівній трасі з неінтенсивним трафіком або на дальняк на 3+години.
Официальный сервис у "Форда" всегда был, как крыло от "Dreamliner", но это компенсировалось широким ассортиментом запчастей в нормально качестве по приличным ценам. Так шо я, через годик, обратно в СвоемуХодовику™ Саше, на Туполева, буду, как раньше, только масло у официалов покупать. А так, я глянул, "официальные" передние колодки - 9+ килогривен за комплект, задние - 8+.
Официальный сервис у "Форда" всегда был, как крыло от "Dreamliner", но это компенсировалось широким ассортиментом запчастей в нормально качестве по приличным ценам. Так шо я, через годик, обратно в СвоемуХодовику™ Саше, на Туполева, буду, как раньше, только масло у официалов покупать. А так, я глянул, "официальные" передние колодки - 9+ килогривен за комплект, задние - 8+.
сусід нещодавно в міні ДТП потрапив (ну типу бампер/фара ще щось) на Куга. То він як сказав ціну на фару у офів (по умовам каско офи + ще на гарантії), то я подумав, що куга уявила себе каєном а шо, як мінімум на одну букву починається...якщо кирилицею