Paulskit 29.04.2025 11:12 пишет: Є безліч варіантів піти перевірити власним досвідом й розмовляти вже предметно, а не "я ось читав в інтернетах".
Зважаючи, що гольфів/леонів навіть офіційних з ППД дуже мало в Україні, то з європідвіскою їх взагалі одиниці. Тому як реалізувати цю "безліч варіантів" я слабо собі уявляю)))
Напрошуйся до Бойка затестити Гольф після обкатки. Вже буде переспектива в порівнянні зі Скалою, плюс багатоважільна vs балка. На Купрі був Купра Леон на тесті (я так і не доїхав з їх графіком роботи), не знаю як зараз. Найпростіше, насправді, на сходку якого небудь Гольф чи ГТІ клубу заїхати, там раніше все підряд було, від октав до леонів. На рахунок різних партномерів. Якщо порівнювати в рамках однакових підвісок (тип, багатоважільна чи балка), то може бути декілька варіацій просто по вазі залежно від комплектації авто. І це робиться навпаки для того, щоб вони їхали однаково. А не так, що гола-боса варіація козлить на нерівностях, бо там пружини від більш важкої комплектації. Між ППД і Євро, звісно є різниця. Мало того, навіть сам ППД також буває різний, на моєму Леоні 2013 року ППД був нижче на 1.5 см від аналогічного Леона 2015 року.
vvvolf 29.04.2025 11:19 пишет: Ти дійсно вже мав змогу кататись на цих трьох машинах з 1,0/1,5 тсі на європідвісці? Чому саме з таким мотором - для того щоб відкинути версії ГТІ/Рс ітд, де підвіска знову-таки вже не класична...
На нових не катав взагалі, якщо не брати до уваги Форментор. Може ще напрошусь до Сані Леон катнути. А на попередньому поколінні відкатав майже все. Це був період коли я сильно задротив цим питанням, тільки на своєму Леоні 4 різних підвіски перепробував, поки не повернувся до євро. Леон/Гольф/А3 - в сліпому тесті ти не відрізниш. Октава - так, трохи по іншому, там в цілому відчуття більшого авто.
Paulskit 29.04.2025 11:12 пишет: Є безліч варіантів піти перевірити власним досвідом й розмовляти вже предметно, а не "я ось читав в інтернетах".
Зважаючи, що гольфів/леонів навіть офіційних з ППД дуже мало в Україні, то з європідвіскою їх взагалі одиниці. Тому як реалізувати цю "безліч варіантів" я слабо собі уявляю)))
Напрошуйся до Бойка затестити Гольф після обкатки. Вже буде переспектива в порівнянні зі Скалою, плюс багатоважільна vs балка.
Навіть тут не буде чистого порівняння, бо чомусь так сталось, що Скала - чи не єдина з ВАГ в Україні йде без ППД. Можливо через те, що в неї від природи кліренс в районі 150 мм... Знову-таки R16 vs R17 і.тд.
Q7 з США не биту Поки ще в дорозі, завтра має бути в Литві. І так, там один з найгірших 3х рядів в класі, тому з часом зможу підвтвердити чи спростувати правильність вибору
А опиши портрет покупця авто з таким обмеженим 3 рядом.
Q7 з США не биту Поки ще в дорозі, завтра має бути в Литві. І так, там один з найгірших 3х рядів в класі, тому з часом зможу підвтвердити чи спростувати правильність вибору
Насправді там якщо посунути вперед 2й ряд (місце на 2 ряду це довзоляє) - то основне питання в тому, що крісла доволі низькі і сидиш "колінами біля вух". Але Ауді засунули на 3й ряд ізофікс і там пречудово стає дитяче крісло, яке по суті позбавлене таких проблем. Тобто потенційно там будуть їздити власне діти, і то далеко не на постійній основі.
Насправді там якщо посунути вперед 2й ряд (місце на 2 ряду це довзоляє) - то основне питання в тому, що крісла доволі низькі і сидиш "колінами біля вух". Але Ауді засунули на 3й ряд ізофікс і там пречудово стає дитяче крісло, яке по суті позбавлене таких проблем. Тобто потенційно там будуть їздити власне діти, і то далеко не на постійній основі.
А багажник не турбує в такій комбінації? Туди ж навіть коляска не влазить нормально.
Я можу на власному досвіді, точніше, досвіді дружини. Двоє малих дітей плюс купа самокатів, велосипедів, колясок і тд. зі складеним заднім рядом. Майже щовихідних вони подорожують до сусіднього міста чи по місту з подругою чи двома та їх дітьми, тоді розкладується третій ряд і місця всім малим хватає. Величезний плюс такого сетапу - батькові офіційно нарешті дозволили дивитися в бік двохдвірного авто
А багажник не турбує в такій комбінації? Туди ж навіть коляска не влазить нормально.
Багажник трохи турбує- але це так всюди крім бусиків (і то мабуть LWB), в Шарані і Гелексі місця за 3м рядом ще менше. Тростина влізає на ура практично будь-де - а вона по суті від 9 місяців іде. На всі ніші випадки завжди можна докупити бокс. Знову ж - це не на постійній основі. 3й ряд буде використовуватись в максимум 10 поїздках в рік, з яких більшість "на дачу" де і так багато речей своїх вже є. Ну і це наразі теорія, підкріплена так-сяк математичними розрахунками. Як воно буде насправді зможу сказати осінню
Немає на MQB "рулится абсолютно по-другому" серед однокласників. Вони керуються всі які брати близнюки, з поправкою на розмір бази і кліренс. І якщо між Леоном хетчем і ліфтбеком Октави буде різниця, то в універсалах їх не відрізнити.
Хочеш сказати, що моя октава з ППД та Форментор Сашка або який-небудь Golf R керуються "дуже схоже" і відмінність лише в нюансах?
ну тобто "серед однокласників" ти не прочитав? Гольф\Леон\Октавія з 1.5\1.4 моторами керуватимуться плюс-мінус однаково, з поправкою на розмір гуми.
Одкокласники - це авто в одному класі, а не в одному бюджеті. Мерс А-клас - це також однокласник, як і БМВ копійка.
Я можу на власному досвіді, точніше, досвіді дружини. Двоє малих дітей плюс купа самокатів, велосипедів, колясок і тд. зі складеним заднім рядом. Майже щовихідних вони подорожують до сусіднього міста чи по місту з подругою чи двома та їх дітьми, тоді розкладується третій ряд і місця всім малим хватає. Величезний плюс такого сетапу - батькові офіційно нарешті дозволили дивитися в бік двохдвірного авто
Просто у нас ще активна тема про електрички, де їх дехто любить булити за низьку швидкість руху на трасах, то, здається, дехто переоцінює роль джерела палива автівки: тошнить з 2-знаковою швидкістю переважна більшість автівкок.
Ой, я спеціально в тій темі не пишу особливо, там і без мене несуть дічь. Але факт - на вихідних на трасі електрички були. Але вони бісяче тошнили 105 км/год, в лівому ряду, повільно обповзаючи фури і жигулі. А ДВЗ в цілому рівномірненько котили 130-140. За рідким виключенням, які летять швидше.
От я за дорогу в 100+ км, з яких більше половини на трасі категорії М (Е), задля експерименту в один бік не їхав вище 140 по круїзу, і при цьому випередив з сотню (не рахував, але орієнтовно) автівок, що неспішно їхали в правій смузі, і жодної електрички не було там. Просто за статистикою їх у нас обмаль, тож тошнять ДВЗшники. І який сенс після цього звинувачувати електрички, якщо за швидкість відповідає водій, який до цього і на ДВЗ тошнив свої 90 по трасі? Добре хоч те, що їдуть в правій смузі. Бо, як тут вже вище описали, один ліворядний тошнотік теж дещо вибісив, але то окрема історія, може, навіть варто створити тему про доцільність випередження справа.
XS1 29.04.2025 13:19 пишет: який сенс після цього звинувачувати електрички, якщо за швидкість відповідає водій, який до цього і на ДВЗ тошнив свої 90 по трасі?
Так це ж прикол, господі, не треба бути такими снобами. Якщо перефразувати старий баяністий мем:
Та ні, якщо я виїду з Києва і 130-140 до Житомира буду їхати, ти мене не наздоженеш навіть з 20хв відривом. Це як похибка того що вижив - бачиш тільки повільних, бо решту тобі не наздогнати. І це стосується будь-яких машин
Немає тут ніякої помилки. Ти наздоганяєш тих, хто повільніший. Тебе наздоганяють ті, хто їде швидше. В обох випадках все видно. Кількість електричок, яки тримають ~160 на круїзі, наближається до нуля. І навіть тих, хто пересувається в режимі 130..140 не дуже багато. Це взагалі не про потужність, а про стиль водіння. В одному випадку просто сідаєш в авто та їдеш як хочеш і куди хочеш, в іншому - підготовка, планування, вимикання клімату в дорозі і інша дурня.
skov 29.04.2025 14:08 пишет: В одному випадку просто сідаєш в авто та їдеш як хочеш і куди хочеш, в іншому - підготовка, планування, вимикання клімату в дорозі і інша дурня.
Якщо доводиться вимикати клімат в дорозі та іншу херню - то це свідчить про погане планування.
Сучасні машини дозволяють взагалі не паритись плануванням на дистанціях до 400 км. А раз за 400км знайти зарядку не велика проблема. Більше ж 400км за раз можна і спланувати трохи, бо такі подорожі не є типовими для електро.
XS1 29.04.2025 13:19 пишет: який сенс після цього звинувачувати електрички, якщо за швидкість відповідає водій, який до цього і на ДВЗ тошнив свої 90 по трасі?
Так це ж прикол, господі, не треба бути такими снобами.
В темі давно вже відкриті всі карти учасників, тож на прикол не варто переводити. Реальність в тому, що форумних гонщиків знайти на трасі важко, а там чомусь на 90%++ тошноти. Тож толку з того, що форумні поціновувачі розмірковують про макропроцеси без оцінки реальності, зокрема про пропозицію класів автівок згідно уявлень виробників та підлаштування під апетити більшості покупців?
Просто у нас ще активна тема про електрички, де їх дехто любить булити за низьку швидкість руху на трасах, то, здається, дехто переоцінює роль джерела палива автівки: тошнить з 2-знаковою швидкістю переважна більшість автівкок.
Ой, я спеціально в тій темі не пишу особливо, там і без мене несуть дічь. Але факт - на вихідних на трасі електрички були. Але вони бісяче тошнили 105 км/год, в лівому ряду, повільно обповзаючи фури і жигулі. А ДВЗ в цілому рівномірненько котили 130-140. За рідким виключенням, які летять швидше.
От я за дорогу в 100+ км, з яких більше половини на трасі категорії М (Е), задля експерименту в один бік не їхав вище 140 по круїзу, і при цьому випередив з сотню (не рахував, але орієнтовно) автівок, що неспішно їхали в правій смузі, і жодної електрички не було там. Просто за статистикою їх у нас обмаль, тож тошнять ДВЗшники. І який сенс після цього звинувачувати електрички, якщо за швидкість відповідає водій, який до цього і на ДВЗ тошнив свої 90 по трасі? Добре хоч те, що їдуть в правій смузі. Бо, як тут вже вище описали, один ліворядний тошнотік теж дещо вибісив, але то окрема історія, може, навіть варто створити тему про доцільність випередження справа.
всьо всьо всьо, це в сусідню тему, там електрички.