autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба (383/417)

важничающий писатель **
Киев
С нами с 08.03.2007

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Paulskit]
      30 апреля 2025 в 14:36 Гілками

Paulskit 30.04.2025 11:27 пишет:

Тому ось це "Леон краще керується за Гольф, бо це ж Леон!", ну камон. Я б не проти підтримати цей міф, бо у мене саме Леон був, але я за обʼєктивність.

краще це таке, об'єктивно в цифрах якіхось - навряд. Відчуття, поведінка підвіски в різних ситуаціях можуть бути іншими - різна висота пружин, різні аммо, розвал коліс навіть. Звісно те що закладено платформою, геометрія, загальний характер в цілому спільний.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
старый писатель ***
18 лет за рулем,
С нами с 10.01.2013

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: XS1]
      30 апреля 2025 в 15:48 Гілками

XS1 29.04.2025 16:44 пишет:

Мова зараз не про те, що ніхто не їде 130 чи щось такого, а акцент на масах тих, яких навіть при власних 120 км/г пролітаєш з великою різницею в швидкості (мені цікаво, їх фури обганяють чи навпаки?). І саме про те, що при цьому ніякий "гроза авторитетів" атмоФокус за годину дороги не обганяє на своїх 190, який точно мав би догнати. Та загалом ніхто не обганяє. Але то так, були нудні експерименти, краще їхати в задоволення.

Я якось помітив, що є велика різниця в тому, я їду кудись в вихідний — і тоді часто навіть на за 500-600 км обганяє до п'яти, ну може до десяти машин, які тримають 150+ на спідометрі. А от в робочий день шумахерів буває в рази більше.

Умовний атмофокус, який тримає 150+, зустрічається приблизно раз на тисячу кілометрів. Кожного разу дивуюсь

V.I.P ***
Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Murkt]
      30 апреля 2025 в 17:58 Гілками

Ще один цікавий огляд нової S5. Зацініть камео на початку

http://youtu.be/cCartBwP5L4

V.I.P *
27 лет за рулем, хутор Отрадный
С нами с 28.03.2007

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Sashok_Accent]
      30 апреля 2025 в 18:29 Гілками

Sashok_Accent 30.04.2025 11:54 пишет:

ФР це зараз просто комплектація. Як усякий ГТ-лайн у інших.
Трошки зовнішнього дизайну в порівнянні із "звичайним" і все.

Точно так же, как R-Line у Гольфа. Из реальных полезностей - матричные фары.
Не путать с Гольф-R.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: pacak]
      30 апреля 2025 в 18:44 Гілками

pacak 30.04.2025 14:36 пишет:

Тому ось це "Леон краще керується за Гольф, бо це ж Леон!", ну камон. Я б не проти підтримати цей міф, бо у мене саме Леон був, але я за обʼєктивність.

краще це таке, об'єктивно в цифрах якіхось - навряд. Відчуття, поведінка підвіски в різних ситуаціях можуть бути іншими - різна висота пружин, різні аммо, розвал коліс навіть.

Так и я пытаюсь эту же идею донести: дьявол прячется именно в таких деталях. И лосиный тест эти "соплатформенники" проходят, естественно, по-разному.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Mookker]
      30 апреля 2025 в 19:01 Гілками

Mookker 30.04.2025 08:25 пишет:

ладно ладно, победил у тебя тачка для гонок

Ну, так и Golf-R не для всех гонок подходит, все это относительно.
Мой Гольф вполне подходит для того, чтобы без особого риска ездить с определенным нарушением скоростного режима, в контексте этого мы и обсуждаем вопросы управляемости, динамики и т.п.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

30 апреля 2025 в 19:04 Гілками

Насколько знаю, жесткость амортизаторов и "Леона", "Октавии" и "Гольфа" - разная, и это, естественным образом, таки должно влиять на управляемость авто.

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: AM]
      30 апреля 2025 в 23:07 Гілками

AM 30.04.2025 10:19 пишет:

Igorchyk 29.04.2025 23:18 пишет:

AM 29.04.2025 11:30 пишет:

В ответ на:

...

Палісад дивився з Кореї - але вимогою був 8місний в комплектації з круговими камерами і не білим салоном. Замовив підбір - але там за місяць не паплось жодного - перейшов на план Б
2018 рік, Преміум+ зі всіма можливи для нього пакетами. По ціні відпишусь як буде тут.

Оу, норм!)
Який пробіг, двигун?
Що в комплектації?)
Привітаю вже як прийде і похвалишся!)

3.0 TFSI, 87 тис. км (54тис. миль)
Їжджу до 10тис в рік - то розхід не сильно мав би бити по гаманцю, як буде насправді - час покаже)
В комплектації - вентиляція, підігрів заднього ряду і керма, чотиризонний клімат, адаптивний круїз, камери 360 ну і купа всього що є в базі.
З хороших опцій нема пневми з підрюлючою задньою віссю(коли замовляв то трохи боявся пневми - зараз то вже б певно брав з), проекції (отут дійсно шкода, доставити рідну +- 1000$ зч і робота).

Звучить непогано!)
Пробіг прямо невеликий як для 7-річного авто.
Цікавий таки прайс за такого небитка з Америки) Памʼятаю: як приїде)
Пневма непогана штука, правда, але от повнокероване шасі (підрулька чи то пак підкермуванька) - то прям таки мега зручна річ для паркувань, розворотів, маневрування в обмежених периметрах, якими є впринципі міста. Тому тут дійсно шкода, що не ризикнув. Але світ повний компромісів, тому не сумуй з цього приводу, є чому іншому радіти)
Якого року кольору салон?)
По витраті думаю якось переживеш умовні 15 на таких пробігах, зате не будеш думати про оті всякі мочевини)
Твій поточний пепелац який апетит має?

конь в пальто ***
44 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 22.06.2004

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: boyko_s]
      30 апреля 2025 в 23:21 Гілками

boyko_s 30.04.2025 19:04 пишет:

Насколько знаю, жесткость амортизаторов и "Леона", "Октавии" и "Гольфа" - разная, и это, естественным образом, таки должно влиять на управляемость авто.

якщо розглядати 999кубові базові моделі, різниця буде ледь помітною, але зі зростанням потужності квартет А3/Гольф/Октавія/Лєон буде відрізнятися більше і більше. Шкода закінчится на 250 силах , а вершину подіуму захопить 5горшкова RS3.
Так, Гольф з Лєоном дуже близьки в плані драйву, але Лєон (як і весь Купросєат) - найбідніший в контексті якості оздоблення.

Супер писатель! **
51 год, Киев
С нами с 07.06.2004

1 мая 2025 в 10:09 Гілками

В ответ на:

Ти так розказуєш, наче ніхто не був на кільцевій Івано-Франківська, я тебе прошу. Ці всі вимоги відмінно би виконала умовна Королла універсал. Тільки що? тільки її до нас не возять. А чому? а тому що всі впевнені що в напрямку Тернополя 2 сантиметри щось вирішують.

Та різниці ніякої, окрім швидкості пересування. на Фокусі - 60-70 км/год, на РАВі - 90-100 км/г. При тому на паркеті їдеш розслаблено і не вдивляєшся у кожну яму та наплив. А це комфорт. І як тобі на таких дорогах та й на нормальних трасах допоміг би повний привід? Тільки не розповідай про свої 300 к/с. Ми про звичайний універсал. А про Короллу смішно з її губою та 12 см кліренсу. Але добре, що у кожного свої таргани.

Супер писатель! *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Dmitrik]
      1 мая 2025 в 10:24 Гілками

Dmitrik 01.05.2025 10:09 пишет:

В ответ на:

Ти так розказуєш, наче ніхто не був на кільцевій Івано-Франківська, я тебе прошу. Ці всі вимоги відмінно би виконала умовна Королла універсал. Тільки що? тільки її до нас не возять. А чому? а тому що всі впевнені що в напрямку Тернополя 2 сантиметри щось вирішують.

Та різниці ніякої, окрім швидкості пересування. на Фокусі - 60-70 км/год, на РАВі - 90-100 км/г. При тому на паркеті їдеш розслаблено і не вдивляєшся у кожну яму та наплив. А це комфорт. І як тобі на таких дорогах та й на нормальних трасах допоміг би повний привід? Тільки не розповідай про свої 300 к/с. Ми про звичайний універсал. А про Короллу смішно з її губою та 12 см кліренсу. Але добре, що у кожного свої таргани.

Королла низька - факт, але скотина дуже комфортна. Так як вона перетравлює львівську бруківку не може ніхто.
Є службова Октавія А7 і Королла. То бампер за набагато коротший час суттєво більш вбитий ніж на Октавії... Ну і недавно королла мертво сіла пузом на крутому виїзді з перепадом... Шкода там проїжджає без проблем.
Тому як завжди - є 2 сторони медалі. На вбитих дорогах таки треба бути обережнішим, але водночас машина одночасно і комфортна і на швидкості не погазно стоїть за рахунок якраз низького кліренсу.
Тому я звичайно ідеологічно за гарну керованість, але на кліренс 130 мм. не готовий. Тому мені підхід для України - ВАГ з ППД заходить ідеально. Деякі компроміси в комфорті є, але все-таки машина в цілому їде як легкова, а не кроссовер...Ну і залишає можливість заїхати 2 рази в рік на річку/об'їздну Франківська/і.т.д.

Змінено vvvolf (10:45 01/05/2025)

Дядя Сь **
42 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: vvvolf]
      1 мая 2025 в 11:22 Гілками

vvvolf 01.05.2025 10:24 пишет:

Є службова Октавія А7 і Королла. То бампер за набагато коротший час суттєво більш вбитий ніж на Октавії... Ну і недавно королла мертво сіла пузом на крутому виїзді з перепадом... Шкода там проїжджає без проблем.

Ну ось в декого після таких дуже низьких автівок виникає "дитяча психологічно травма" та бажання пересісти на жип.

Супер писатель! **
32 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Traveler]
      1 мая 2025 в 11:52 Гілками

Traveler 01.05.2025 11:22 пишет:

Ну ось в декого після таких дуже низьких автівок виникає "дитяча психологічно травма" та бажання пересісти на жип.

Для подолання цієї травми достатньо купити щось з трохи більшим кліренсом. Типу xceed, golf alltrack тощо. Джип то про інші травми.

СуперСтар **
47 лет (27 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: Traveler]
      1 мая 2025 в 12:24 Гілками

Traveler 01.05.2025 11:22 пишет:

це просто ми тут в Києві забули, які можуть бути дороги в інших населених пунктах. Ось по Львову трохи поїздив, то швидко згадав нащо той кліренс

V.I.P ***
Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: keen]
      1 мая 2025 в 13:35 Гілками

А що там? Багато по Львову їздив, щось відразу не пригадаю де саме проблеми могли бути.

СуперСтар **
47 лет (27 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

1 мая 2025 в 13:55 Гілками

Paulskit 01.05.2025 13:35 пишет:

А що там? Багато по Львову їздив, щось відразу не пригадаю де саме проблеми могли бути.

я їздив по навігатору, тому не скажу вулиць, бо орієнтуюсь там погано, але кілька разів заводило мене на бруківку і там воно якось не дуже: ями або навпаки вибоїни, різкі спуски та підйоми, взагалі дуже схоже на Поділ в районі Кирилівської у Києві (трамвайні колії, Смородинський узвіз). Не буду казати, що ці дороги не можна було обʼїхати, але я не хотів з цим експериментувати.

V.I.P ***
Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: keen]
      1 мая 2025 в 14:10 Гілками

На Кирилівській, доречі, такий ремонт зараз зробили, автобан Випадково туди занесло, був в приємному шоці.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

1 мая 2025 в 14:11 Гілками

Sashok_Accent, лови видео :

http://youtu.be/G_F6hEqQMz0

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: Довготривалий тест дсг+тсі від вагофоба [Re: markush]
      1 мая 2025 в 14:23 Гілками

*
markush 30.04.2025 23:21 пишет:

якщо розглядати 999кубові базові моделі, різниця буде ледь помітною, але зі зростанням потужності квартет А3/Гольф/Октавія/Лєон буде відрізнятися більше і більше. Шкода закінчится на 250 силах , а вершину подіуму захопить 5горшкова RS3.
Так, Гольф з Лєоном дуже близьки в плані драйву, але Лєон (як і весь Купросєат) - найбідніший в контексті якості оздоблення.

Не разу не слышал, чтобы кто-то, обсуждая Леон, жаловался на крены. Так что если "топить" по прямой, разницы не заметишь, но если начнешь крутиться по серпантинам, то она таки должна быть. Причем, не факт, что Гольф будет проходить виражи хуже, там наверняка многорычажка компенсирует, но ощущения автомобиля будут совсем другие.
Во-вторых, управляемость - это не про "кубики", а про поведение машины в различных дорожных условиях.
Когда ты валишь по стиральной доске, или крутишься на кривых, особо не сбрасывая скорость, 1 литр у тебя, или 1.5 - глубоко без разницы. Тут уж играет роль подвеска, привод, резина, неподресоренные массы, база.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

1 мая 2025 в 14:24 Гілками

Paulskit 01.05.2025 14:10 пишет:

На Кирилівській, доречі, такий ремонт зараз зробили, автобан Випадково туди занесло, був в приємному шоці.

Не до конца, как у нас часто бывает.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
6 користувачів і 77 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 472325

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія