boyko_s 06.05.2025 13:40 пишет: Ну это только в идеальных условиях: пустая дорога, никаких тебе КП, светофоров и выезжающих на обгон фур - голая теория. На практике так не бывает, высокая средняя режется почти моментально, достаточно на полминуты сбросить скорость до сотни, а вот восстанавливается о-о-очень долго.
От бачиш, сам це заявляєш, і всі саме з цієї позиції оцінюють чиїсь напівфантастичні розповіді про звитяги на трасах, особливо коли ведеться мова про старі Лансери, яким не лише для відновлення високої середньої, а і високої миттєвої треба досить чимало часу. Причому, оцінка ведеться насамперед по поточних умовах завантаженості трас автівками і поточному стану тих самих трас, а не історіях з паралельної реальності, де одеська траса була німецьким автобаном.
boyko_s 06.05.2025 13:40 пишет: Ну это только в идеальных условиях: пустая дорога, никаких тебе КП, светофоров и выезжающих на обгон фур - голая теория. На практике так не бывает, высокая средняя режется почти моментально, достаточно на полминуты сбросить скорость до сотни, а вот восстанавливается о-о-очень долго.
От бачиш, сам це заявляєш, і всі саме з цієї позиції оцінюють чиїсь напівфантастичні розповіді про звитяги на трасах, особливо коли ведеться мова про старі Лансери, яким не лише для відновлення високої середньої, а і високої миттєвої треба досить чимало часу. Причому, оцінка ведеться насамперед по поточних умовах завантаженості трас автівками і поточному стану тих самих трас, а не історіях з паралельної реальності, де одеська траса була німецьким автобаном.
Трафик 2008 года, и современный - это таки две большие разницы. Тогда грузопоток через одесский порт был ниже, и на отдых в Затоку ездило меньше народу. После того, как засранцы у нас отжали Крым, я несколько лет ездил отдыхать в Приморское Килийского района, и каждый раз отмечал, что в подобном потоке повторить свой "подвиг" я бы не смог. А насчет "медленного Лансера" - открою секрет: для высокой средней скорости надо не быстро разгоняться, а реже тормозить, а на расстояниях в 400+ км, 8 секунд до сотни, или 11 - разницы особой нет, потому что даже разогнавшись до 180 за 15-20 секунд, а не за 30-40, на повышение средней все равно приходится тратить десятки минут. Не исключаю, что, возможно, так звезды тогда сошлись, что левая полоса была свободна практически все время, я помню, что пер почти без задержек. Ну а подвеска у "Лансера" была более, чем хороша, если забить тряску по неровной дороге, сцепления с трассой не теряла ни при каких условиях.
Трафик 2008 года, и современный - это таки две большие разницы. Тогда грузопоток через одесский порт был ниже, и на отдых в Затоку ездило меньше народу. После того, как засранцы у нас отжали Крым, я несколько лет ездил отдыхать в Приморское Килийского района, и каждый раз отмечал, что в подобном потоке повторить свой "подвиг" я бы не смог. А насчет "медленного Лансера" - открою секрет: для высокой средней скорости надо не быстро разгоняться, а реже тормозить, а на расстояниях в 400+ км, 8 секунд до сотни, или 11 - разницы особой нет, потому что даже разогнавшись до 180 за 15-20 секунд, на повышение средней все равно приходится тратить десятки минут. Не исключаю, что, возможно, так звезды тогда сошлись, что левая полоса была свободна практически все время, я помню, что пер почти без задержек. Ну а подвеска у "Лансера" была более, чем хороша, если забить тряску по неровной дороге, сцепления с трассой не теряла ни при каких условиях.
Та можеш скільки завгодно "секретів" відкривати , але найголовніше в цьому - ми оцінюємо автомобілі сьогодні, дивлячись на сьогоднішні умови, а не на випадок з давньої історії, коли "зорі зішлись". Адже сам визнаєш, що при сьогоднішньому трафіку повторити таке не вийде. Бо твій "секрет" вже працює слабенько, гальмувати при великій різниці швидкості з потоком все ж періодично доведеться. Ну або ж дійсно, спеціально підбирати момент завантаження траси таким, коли збільшуються шанси, що "зорі зійдуться". Як от наприклад, нічна поїздка. Забув спитати, як там на ближньому світлі Лансера летіти вночі 180, чи ж дальнім норм сліпити зустрічних?
Трафик 2008 года, и современный - это таки две большие разницы. Тогда грузопоток через одесский порт был ниже, и на отдых в Затоку ездило меньше народу.
Вам трохи не пощастило, тому що я регулярно їздив одеською трасою з 2007. За багато років ти встигаєш побачити що там відбувається і влітку, і взимку, і вночі і взагалі коли завгодно. Так от станом на 2008 рік ситуація з трафіком трохи відрізнялася від сучасної, але з точки зору щільності потоку, не принципово. Купа автівок з московії та білорусі, яки подорожували ділянкою Київ-Одеса тоді, після 2014 практично зникла, натомість автівок з українськими номерами стало більше. Майже порожньою траса могла бути хіба що 1 січня зранку чи в новорічну ніч.
В ответ на: Ну а подвеска у "Лансера" была более, чем хороша, если забить тряску по неровной дороге, сцепления с трассой не теряла ни при каких условиях.
У Лансера все чудово, якщо на все забити. На "тряску", на динаміку, на шуми, на якість лакофарбового покриття і т.п.
Paulskit 06.05.2025 21:06 пишет: А давайте, тойво, про щось цікаве. Набридли вже ці лансери лохматих років.
Botanik mode ON Яка для 1,5TSI+DQ200 припустима температура оливи (по "показометру" на панелі)? 101-103 при 160+(десь хвилин 7+) і +22-25 ззовні - то треба хвилюватись? Botanik mode OFF ?
Paulskit 06.05.2025 21:06 пишет: А давайте, тойво, про щось цікаве. Набридли вже ці лансери лохматих років.
Botanik mode ON Яка для 1,5TSI+DQ200 припустима температура оливи (по "показометру" на панелі)? 101-103 при 160+(десь хвилин 7+) і +22-25 ззовні - то треба хвилюватись? Botanik mode OFF ?
Ну у меня периодически показывает 103-105 градусов, насколько изучал вопрос - это в пределах нормы, переживать начну с 115-120.
Особисто прошу - за коробку напиши. Бо в мене декілька зауважень саме за логіку роботи. Якого біса воно робить не так, як я хочу, навіть із забавами перемикачем вручну. Може мну чогось не знає:(
Allodin 06.05.2025 23:48 пишет: Особисто прошу - за коробку напиши. Бо в мене декілька зауважень саме за логіку роботи. Якого біса воно робить не так, як я хочу, навіть із забавами перемикачем вручну. Може мну чогось не знає:(
Коробки в ваших гольфах принципово різні, тому висновки мало допоможуть. А що не так з логікою?
Allodin 06.05.2025 23:48 пишет: Особисто прошу - за коробку напиши. Бо в мене декілька зауважень саме за логіку роботи. Якого біса воно робить не так, як я хочу, навіть із забавами перемикачем вручну. Може мну чогось не знає:(
Как по мне, автоматы все такие. У меня, правда, Aisin, но, как по мне, по логике работы она мало чем отличается от фордовской 8-ступки.
А шо не так робить? У мене хоч і новіша, але все одно dq200 на леоні, то наче нічого такого не помічав.
під кожний двигун своя програма, калібрація моменту і пункти зміни передач, тому у кожного своя логіка + ще є різні режими праці двигуна з окремою логікою
1.Гальмуванння двигуном. Підкатуюсь до краю спуску, вмикаю примусово першу, трохи підгазовую(і начебто оберти вгору пішли, на початку спуску трохи тисну на гальма(не до зупинки), відпускаю. І ця [*****] із розчепленим зчепленям жваво котиться до низу. Ясно, що я тисну гальма, бо ніфіга оберти не ростуть і двигуном не гальмується. 2. Весь час на невеликих навантаженнях/швидкості 25-40км (на 3-4 передачі) воно намагаєтьс вийти на вищі оберти (1,4-1,5К об/хв) і АСТ, а не на передачу вищє і 1.1к об/хв без АСТ. Вручну дає перемикати, але за 10-15 сек знов йде у вищі оберти і нижчу передачу+АСТ.
На розгоні або русі вгору претензій нема Питання саме до логіки
сам спитав, сам відповідаю. По сервісмануалу: мін 95 макс 120. найменше тертя в діапазоні 100-106
Allodin 07.05.2025 10:44 пишет: 1.Гальмуванння двигуном. Підкатуюсь до краю спуску, вмикаю примусово першу, трохи підгазовую(і начебто оберти вгору пішли, на початку спуску трохи тисну на гальма(не до зупинки), відпускаю. І ця [*****] із розчепленим зчепленям жваво котиться до низу. Ясно, що я тисну гальма, бо ніфіга оберти не ростуть і двигуном не гальмується. 2. Весь час на невеликих навантаженнях/швидкості 25-40км (на 3-4 передачі) воно намагаєтьс вийти на вищі оберти (1,4-1,5К об/хв) і АСТ, а не на передачу вищє і 1.1к об/хв без АСТ. Вручну дає перемикати, але за 10-15 сек знов йде у вищі оберти і нижчу передачу+АСТ.
На розгоні або русі вгору претензій нема Питання саме до логіки