Я більше 5 років їздив на A5/1.6mpi. Особисто за кермом. Кожен робочий день по Києву з дому до роботи, з роботи додому. Середні витрати в міському циклі за тривалий час - менше 8 л. Те, що сучасні двигуни трохи кращі - так, проте драматичної різниці чи якогось прориву немає.
Вирішив повернутися до ВАГа, до 2.0 TSI на 7 ст мокрому роботі. Вирішив наостанок розважитися перед повним переходом до електричок. Поки цікаві відчуття після гібридів і електро.
Я більше 5 років їздив на A5/1.6mpi. Особисто за кермом. Кожен робочий день по Києву з дому до роботи, з роботи додому. Середні витрати в міському циклі за тривалий час - менше 8 л. Те, що сучасні двигуни трохи кращі - так, проте драматичної різниці чи якогось прориву немає.
Ну це з якої точки зору дивитись - 1,4 ТСІ привозить ті ж 8 літрів, але при цьому в 1,5 рази потужніше. Можливо не революція, але різниця суттєва
До речі, тут нахвалювали Мазда 2,0 або атмодвигуни. Натрапив на такий тест, ніхто не хвалив 2,0 атмо, порівняно з 1,4 турбо, зауваження хіба що на час відклику.
Скопіював з переходом на завершальну частину з відгуками. Плюс там ще був "незалежний експерт"
Traveler 25.05.2025 21:48 пишет: Ну це з якої точки зору дивитись - 1,4 ТСІ привозить ті ж 8 літрів, але при цьому в 1,5 рази потужніше.
Потужність - так, прокачали добряче, не сперечаюся. А витрати в міському циклі, за великим рахунком, десь так само. Можна щось трохи додатково вичавити, але й оце "трохи" швидше завдяки сучасним автоматам / роботам, ніж ДВЗ як такому.
Greeny 25.05.2025 18:52 пишет: Вирішив повернутися до ВАГа, до 2.0 TSI на 7 ст мокрому роботі. Вирішив наостанок розважитися перед повним переходом до електричок. Поки цікаві відчуття після гібридів і електро.
Greeny 26.05.2025 08:35 пишет: Porsche Macan T. Купив 2-х літку з невеликим пробігом. Цілівся на 2.9 двигун, але не знайшов за притомну ціну. Биток не хотів.
О, і як, розкажи? це єдиний сув, який мені по-справжньому зайшов
Greeny 26.05.2025 08:35 пишет: Porsche Macan T. Купив 2-х літку з невеликим пробігом. Цілівся на 2.9 двигун, але не знайшов за притомну ціну. Биток не хотів.
наконец-то, а то эти 1-1.5л и мерянья расходом притомили
Paulskit 26.05.2025 12:58 пишет: Також буде цікаво послухати чому Макан, а не Форментор. Навскидку, через підвіску і салон?
кек, ребята, без обид, я конечно в макане не сидел, но как бы уровень отделки сеата и порша мне кажется слегка разный. ну и понтов тоже, спроси любую телочку, она скажет, что купра - это китаец
О, і як, розкажи? це єдиний сув, який мені по-справжньому зайшов
По-перше, воно естетично і ззовні і всередені. Є кожаний пакет, паси безпеки в колір кузова (gentian blue), прострочка всього салону синім рядком. Сам колір насичений синій-дуже красивий. Салон практично ідеальний-мінімалізм, хронометр в торпеді, колодці з аналоговими стрілками. Навіть, то що центральна консоль зараз виглядає як варочна панель і заляпується моментально, не псує відчутя свята))
Оскільки це Т версія, то стоять 20-ті диски від S моделі і обвіс сірого кольору. Це той випадок, коли е хочеться виходити і поспішаєшь знову поїхати. Постійно обертаюся коли йду від неї)).
Так PASM є і є хроно пакет, з кнопкою бустера. Хотів ще пневму, але не знайшов.
Крісла комфортні з 14 налаштуваням. Поки що найкращі кресла на яких я їздив. Є підігрів перед/зад і вентіляція перед.
Спочатку здавалося що жорскто, але це все після РАВ4 і електрички. Кайфую від ваги і чоткості керма і його форми. Згодом розїздився і вже не здається жорским. Сбите, дуже контролюєме авто.
Двигун не для гонщиків, але своє він відпрацьовує на 105%. Після електродвигунів, воно трохо важко стратує, якщо не в спорті або спорті плюс. Коробка просто фантастична-начебто завжди знає що ти хочешь зараз від авто. І підсовує передачи і швидко скидає і все це непомітно.
Немає андроід авто, є карплей. Але він на пів екрана чомусь. Як це можна було так зробити не знаю. Кажуть, що в гаражах розтягують на цілий екран)
Розхід навіть не хочу дивитися)).
В двох словах- я просто кайфую від цього порше. Так, я хотів би і 2.9 і пневму, але навіть то що є в цьому сувіку-вже робить його взагалі не похожим на інші авто його класу.
Paulskit 26.05.2025 12:58 пишет: Також буде цікаво послухати чому Макан, а не Форментор. Навскидку, через підвіску і салон?
кек, ребята, без обид, я конечно в макане не сидел, но как бы уровень отделки сеата и порша мне кажется слегка разный. ну и понтов тоже, спроси любую телочку, она скажет, что купра - это китаец
Салон і підвіска краще, питань нема. Але й 2.0 для Порше вагою в 2 тонни трохи замало, ІМХО. Тому й цікаво які критерії були.
Салон і підвіска краще, питань нема. Але й 2.0 для Порше вагою в 2 тонни трохи замало, ІМХО. Тому й цікаво які критерії були.
за два тижня по місту і одного перегону Львів-Київ, виявилося що цілком достатньо цього двигуна.
До речі, практично немає турбоями, як в Форменторі.