Напевно, тут вибір буде залежати від твоєї толерантності до подряпин. Я звик, що авто завжди в ідеальному стані, то міняти той пластик набридало.
в мене навіть гольф застрахований в каско. звісно його постійно довбають дверками, дряпають бампери, прилітають камінці в капот і бампер. в страховій фіксую кожну дрібницю, але виплат не вимагаю. ібо "нєбіт-нєкрашен", хоч і з слідами експлуатації))
прикольное решение, зачем тогда страховка? Хотя зачем она в принципе на авто 9 лет отроду, но тут у каждого свои тараканы, есть любители...
Мені, до речі теж Гарний крок в сторону "менше переживати за бампера"
100%. І не тільки бампера, а і пороги, арки коліс (на Кодіакові раз завтикав, то зацінив), навіть двері при відчинені, які торкаються стін/сусідніх авто чорним пластиком. Але і візуально мені ці обвіси заходять, якщо що)
прикольное решение, зачем тогда страховка? Хотя зачем она в принципе на авто 9 лет отроду, но тут у каждого свои тараканы, есть любители...
Ну, когда мы жене купили 5-летнюю Фабию, то мы ее тоже все время страховали. До тоталки Я Фокус за 10 лет владения не страховал ни разу. И продал небитнекрашен.
Абрвалг 02.06.2025 22:37 пишет:
но тут у каждого свои тараканы, есть любители...
Малярка одинаково стоит, что для нового авто, что для 9-летнего.
Paulskit 02.06.2025 13:17 пишет: Фарбовані зручніше, ІМХО. Пофарбував і все. Пластик тільки міняти. Хоча на кросах виглядає дійсно непогано. Особливо якщо обробити, щоб чорненький матовий красивий був.
Власний приклад: ще на Кодіакові тупо завтикав, виїжджаючи задом з парковки на дорогу поруч з металічним стовбом освітлення. Вся увага була на проїжджу частину, а стовп якось тупо випав із зони уваги, і я здаючи назад почав викручувати кермо, ніби ніякого стовпа в не було. А він був) Почувши неприємний звук притирання лівої передньої арки до стовпа я зупинився, побачивши що тупо влетів на рівному місці… Аж примружився чк виходив дивитися… І яке ж було моє здивування коли я не побачив ніякої пошкодженої фарби, а лише контакт пластиком. Ще більше здивування було коли я намагався знайти царапини на пластику як відʼїхав - їх тупо не було… Ось так відбувся простим переляком)
Paulskit 02.06.2025 13:17 пишет: Фарбовані зручніше, ІМХО. Пофарбував і все. Пластик тільки міняти. Хоча на кросах виглядає дійсно непогано. Особливо якщо обробити, щоб чорненький матовий красивий був.
Нз, нефарбоване якщо легенько зачепити - то буде видно тільки якщо придивлятись. Фарбоване часто в такому випадку вже в очі кидається.
Якби в моєму прикладі з притиранням була фарба - було б до пластику… А так на пластику тупо нічого не було видно. Може якби під збільшувальним склом дивився, то щось би побачив)
Paulskit 03.06.2025 10:26 пишет: Дуже рекомендую для зовнішнього пластику Koch PSS. Всі свої авто (де той пластик був) ним обробляв, неймовірно крутий засіб
Напевно, тут вибір буде залежати від твоєї толерантності до подряпин. Я звик, що авто завжди в ідеальному стані, то міняти той пластик набридало.
в мене навіть гольф застрахований в каско. звісно його постійно довбають дверками, дряпають бампери, прилітають камінці в капот і бампер. в страховій фіксую кожну дрібницю, але виплат не вимагаю. ібо "нєбіт-нєкрашен", хоч і з слідами експлуатації))
розвертався, не помітив стовпчик: фарбування бамперу, заміна решітки в ньому і двох хромованих молдингів. півтора роки каско відбилося. камінець в скло - 8 місяців відбилося. а коли страхова платить тобі на СТО - ще й на ремонті власної тачки заробляєш
тут питання в тому чи дійсно на бак 52 літра можна залити +12л в горловину (загалом 64), чи то проблема в пістолетах, що не доливають до номінала. І перше твердження в мене викликає сумнів.
Отак це виглядає практично. Певен, що ще літрів 5 в баці є
Так вона заливається: зліва - відстріл пістоля, праворуч - під пробку
тут питання в тому чи дійсно на бак 52 літра можна залити +12л в горловину (загалом 64), чи то проблема в пістолетах, що не доливають до номінала. І перше твердження в мене викликає сумнів.
тобто можна десь +10% розраховувати, якщо під пробку.
тобто можна десь +10% розраховувати, якщо під пробку.
у відсотках - +20%, в літрах - +10
в мене якось по іншому математика виходить: 5 в баку + 54 заправлено під горло = 59 (якщо не намахали сильно при заправці), ділимо на номінальну ємність 52 л, то виходить 59/52, ну десь 13% або 7л максимум. Чи я десь не ту цифру взяв?
markush 13.06.2025 17:21 пишет: Маю на увазі: тачка пише, шо влізе 45, а наштовхуємо 45+20%=54
Цей показник у ВАГа дуже-дуже приблизний, з точністю + 5-7 літрів. В інших виробників я такого показника взагалі не зустрічав. А от після відстрілу пістолета, в мене зазавичай не більше 2 літрів влазить додатково.
markush 13.06.2025 17:21 пишет: Маю на увазі: тачка пише, шо влізе 45, а наштовхуємо 45+20%=54
Цей показник у ВАГа дуже-дуже приблизний, з точністю + 5-7 літрів. В інших виробників я такого показника взагалі не зустрічав. А от після відстрілу пістолета, в мене зазавичай не більше 2 літрів влазить додатково.
Залишок в баці він кратний 5л, жодного разу на нього не орієнтувався.
сьодні спробував на Лєоні: 7 літрів після відстрілу увійшло точно. Можливо б було більше, але оплачений депозит скінчився. І льється менш жваво, ніж у Гольф))
Шось я такий тред пропустив.. систему вентиляції парів палива хоч раз хтось розглядав? Кажу, бо мав свого часу проблеми із баком на елці - і зачепив огляд тої системи Гугліть EVAP Туди потихеньку мона чорта запнути, але, як то кажуть - а нахіба? Пістоль відстрелив - поїхали. Хіба шо мета - максимально скоротити час на заправки/збільшити відстань Але це ну хай 250км+ (при 5л/100км, щє спробуй таке зробити ) ну і для всіх наливаних - при сильному напорі - утворюється піна, яка закриває клапан пістоля (відстрілює). тому - маємо декілька параметрів при заправці до повного. Для практичного максимуму - останні літрів 10-20 - лити із мінімальним напором.