Нагадую про що зараз суперечка - Бойко припускає що Гольф ГТІ 2,0 TSI DSG йому би краще зайшов ніж Гольф 1,4 TSI 8AT))) Нагадую, що опоненти стверджують, що це не так))) Ну інколи доходить до відверто смішного, зважаючи що опоненти якраз їздять на 2,0.
опоненти ніяк не оспарюють те що ГТІ буде цікавіший в цілому. Опоненти лише вказують на хибну думку про те що ГТІ краще на низах.
Нагадую про що зараз суперечка - Бойко припускає що Гольф ГТІ 2,0 TSI DSG йому би краще зайшов ніж Гольф 1,4 TSI 8AT))) Нагадую, що опоненти стверджують, що це не так))) Ну інколи доходить до відверто смішного, зважаючи що опоненти якраз їздять на 2,0.
Опоненти підступно посилаються на власний досвід, а з іншого боку маємо припущення пана boyko_s та картинки з різних сайтів. Звісно ж припущення та картинки вагоміші. Для більшої переконливості можна ще створити опитування та проголосувати. Тільки без участі пана Sashok_Accent, бо що він взагалі може знати про свої автівки? Лише зіпсує результати своїм досвідом
Опоненти підступно посилаються на власний досвід, а з іншого боку маємо припущення пана boyko_s та картинки з різних сайтів. Звісно ж припущення та картинки вагоміші. Для більшої переконливості можна ще створити опитування та проголосувати. Тільки без участі пана Sashok_Accent, бо що він взагалі може знати про свої автівки? Лише зіпсує результати своїм досвідом
Власний досвід: 2,0 310 к.с. 2,0 290 к.с. 2,0 190 к.с. vs 1,5 eTSI 150 к.с. з сухою ДСГ З іншого боку: 2.0 245 к.с., турбіна якого відрізняється і від 300 к.с. і від 190... vs 1.4 TSI з кастомною для цього мотора коробкою Тобто власний досвід ходить близько, але все-таки мимо... Реальний досвід був голись від Ганні, то він був в захваті від ГТІ в місті.
Реальний досвід був голись від Ганні, то він був в захваті від ГТІ в місті.
ех пропав десь Ганні і думається що найгірше сталось
але я і не казав що від ГТІ власник не буде в захваті в місті. Я уточнив один конкретний момент щодо "моменту на низах". А таке враження що я відмовляю від ГТІ. Я від Форментора в захваті в місті, попри об'єктивну турбояму на низах.
Тобто власний досвід ходить близько, але все-таки мимо...
Досвід з атмо овочем, безсумнівно, набагато кращій. Особливо в поєднанні з припущеннями та картинками
В принципі тренд зрозумілий - коли немає що сказати по темі, то витягуєм безпрограшний варіант «атмоовоч»)) Приймається. Нема чим парирувати Але все-таки - Ганні брехав про ГТі в місті?
vvvolf 25.07.2025 12:11 пишет: В принципі тренд зрозумілий - коли немає що сказати по темі, то витягуєм безпрограшний варіант «атмоовоч»"відсутність досвіду"
Виправив.
В ответ на: Нема чим що парирувати
Теж виправив.
В ответ на: Але все-таки - Ганні брехав про ГТі в місті?
Звісно, ні. Ви тільки перечитайте про що йшлося - про GTI в місті, чи про тягу / відгук на низах.
То ж не обманюйте себе. Була б нагода докинути потужності задарма чи майже задарма - докинули б. Ви це й самі визнали, коли писали про GTI.
Не. БольшАя мощность тянет за собой бОльшую массу, из-за более тяжелых двигателя, трансмиссии и необходимости полного привода, а мне нравятся легкие тачки. Я тут, на досуге, подумал, что мое идеальное авто - это таки Morgan.
"у поворот менше30, потім макс прискорення, через 200 метрів поворот, гальмуєш до 30 і т.д.)
О!. И тут в дело вступает моя любимая фишка: управляемость. Если авто отлично рулится, то совершенно не обязательно входить в поворот "менше 30". Я это еще на Лансере в Крыму проходил, а уж на 2х-полосках на Фокусе... БОльшая средняя скорость может делаться 2 разными способами - бОльшей максимальной, и бОльшей минимальной. Хорошо управляемое авто позволяет следовать за профилем трассы с меньшими потерями. Если, конечно, водитель не страдает "эффектом гимнастического бревна".
у 2.0 значно більша турбіна, і значно сильніше виражена турбояма.
Но 2.0, по моим прикидкам, даже без турбины может обеспечить лучшую тягу, чем 1.4, в таком же режиме. У меня сейчас к моему Гольфу осталась одна серьезная претензия - при попытке проскочить можно влететь, из-за возможной задержки набора оборотов.
БольшАя мощность тянет за собой бОльшую массу, из-за более тяжелых двигателя, трансмиссии и необходимости полного привода, а мне нравятся легкие тачки.
І знов не обманюйте себе. У GTI немає повного приводу. І цей клас авто - далеко не той випадок, коли +100 кг щось принципово змінюють з точки зору керованості. Якщо б ви дійсно так переймалися масою, то взяли б Гольф з літровим TSI. Або взагалі Polo.
Виправдання на тему "чому мені не потрібна додаткова потужність" працюють лише до моменту, поки не з'явилася можливість її отримати.
boyko_s 25.07.2025 13:11 пишет: У меня сейчас к моему Гольфу осталась одна серьезная претензия - при попытке проскочить можно влететь, из-за возможной задержки набора оборотов.
Затримка - це, скоріш за все, банальна боротьба за екологію та зниження витрат (в баченні ВАГа). А не проблема 1.4TSI як така. Пауза у відгуках присутня на зовсім різних моделях та двигунах VW.
Но 2.0, по моим прикидкам, даже без турбины может обеспечить лучшую тягу, чем 1.4, в таком же режиме.
Цікавий феномен - 2 людини що реально їздять і на 2.0тсі (з великою турбою), і на 1.4тсі\1.5тсі, кажуть що 1.4тсі для переміщення в місті тупо зручніше бо турбоями практично немає, і маленька турба вже щось дує і момєнтік дає з 1200 об.
І купа теоретиків, які кажуть що вифсьоврьоте
Аргумент що на гті менша турба (245лс) теж мимо - є перед очима той самий 7й гті, який жере +- так само як і купровський 300лс, і так само знизу ніфіга нема і турбояма відчутна. трошки менша, але і близько не так як на 1.4тсі.
На гті весело в місті в S режимі, пошукайте Ganni саме про це писав. В D там мертві бджоли не гудуть, або треба призвичаїтись педалювати на пару секунд раніше ніж треба щоб прокинулись ті бджоли.
Но 2.0, по моим прикидкам, даже без турбины может обеспечить лучшую тягу, чем 1.4, в таком же режиме.
Цікавий феномен - 2 людини що реально їздять і на 2.0тсі (з великою турбою), і на 1.4тсі\1.5тсі, кажуть що 1.4тсі для переміщення в місті тупо зручніше бо турбоями практично немає, і маленька турба вже щось дує і момєнтік дає з 1200 об.
Просто я катався на 1,4, то на низьких обертах він мені видався гіршим від мого 1,6. Твердження практиків змушують мене вірити, що 1,6 MPI в місті кращий ніж 2,0 ГТІ, а я в таке вірити не хочу))
"Моментік" 1,4 знизу не вражає Але і я вже втомився. Кращий 1,4 знизу то кращий))
Але і я вже втомився. Кращий 1,4 знизу то кращий))
Графіки з тирнентів це діно (на повному газу) - і з самого низу там взагалі чорт зна що намальовано, поки турба розкручується. Бо насправді нікому і не цікаво що там до 2000об умовно, тюнери не корегують програми на низьких обертах (бо щоб що).
То просто взяти і спробувати тих устриць. Тестдрайв наприклад купра леон начебто доступний для всіх, заодно і побачити чи виходить середня витрата 8л
pacak 25.07.2025 14:23 пишет: Графіки з тирнентів це діно (на повному газу) - і з самого низу там взагалі чорт зна що намальовано, поки турба розкручується. Бо насправді нікому і не цікаво що там до 2000об умовно, тюнери не корегують програми на низьких обертах (бо щоб що).
Ага. Просто крім турбоями, яку можна побачити на оцих графіках нанометрів від обертів, ще існує турболаг, яких на всіх оцих графіках не видно. І відчувають його тільки ті, хто їздив на цих двигунах, бо нема якогось загальноприйнятого способу вимірювати турболаг, вписувати в характеристики і всюди його рекламувати.
Аргумент що на гті менша турба (245лс) теж мимо - є перед очима той самий 7й гті, який жере +- так само як і купровський 300лс, і так само знизу ніфіга нема і турбояма відчутна. трошки менша, але і близько не так як на 1.4тсі.
На гті весело в місті в S режимі, пошукайте Ganni саме про це писав. В D там мертві бджоли не гудуть, або треба призвичаїтись педалювати на пару секунд раніше ніж треба щоб прокинулись ті бджоли.
Ну, так в топтку тот GTI. Мне на трассах динамики 1.4 - вполне. С учетом того, что я, как правило, в обычном режиме, разгоняюсь до 160, а 170-180 получается потом, как-то постепенно и незаметно.
boyko_s 25.07.2025 13:11 пишет: У меня сейчас к моему Гольфу осталась одна серьезная претензия - при попытке проскочить можно влететь, из-за возможной задержки набора оборотов.
Затримка - це, скоріш за все, банальна боротьба за екологію та зниження витрат (в баченні ВАГа). А не проблема 1.4TSI як така. Пауза у відгуках присутня на зовсім різних моделях та двигунах VW.
Ніяка це не екологія це тупо баг автоматичної коробки пишу саме за Aisin. Не мав змоги їздити на ZF, а на інших не бажаю. Хонда CRV 2008 р. автомат 5-ступка - аналогічно - затримка 1-1,5 секунди і режим спорт не допомагав перший иісяць тричі чуть не , за місяць так привик, що інтуїтивно нажимаєш газ і через секунду поїхав Карок 1.4 8-ступка автомат аналогічно тупить 1-1,5 секунди.