harald67 20.12.2024 05:27 пишет: ще й штекер живлення нестандартний.
Цікаво, а є якийсь стандарт на штекери та напругу живлення роутерів?
переважна більшість однакові. навіть у того асуса що у мене RT-AC 1200 стандартний роз'єм. який підходить і до тплінка, і до д-лінка, і до вінги, і до нетіса. І всі вони 12в. Може хіба ампераж різний. вінга і нетіс запускались від 5В і навіть якось працювали. Асус не хоче.
harald67 20.12.2024 05:27 пишет: ще й штекер живлення нестандартний.
Цікаво, а є якийсь стандарт на штекери та напругу живлення роутерів?
переважна більшість однакові. навіть у того асуса що у мене RT-AC 1200 стандартний роз'єм. який підходить і до тплінка, і до д-лінка, і до вінги, і до нетіса. І всі вони 12в. Може хіба ампераж різний. вінга і нетіс запускались від 5В і навіть якось працювали. Асус не хоче.
Ще раз: що таке "стандартний" роз'єм? Де можна почитати про цей стандарт?
Rucha 20.12.2024 11:59 пишет: Ще раз: що таке "стандартний" роз'єм? Де можна почитати про цей стандарт?
під стандартний мається на увазі найбільш поширений. шукати в гуглі 5.5х2.5, або 5.5х2.1 (здається менш стандартний). Я купляв на Алі обидва, різниця візуально наче є, але один до одного підходять і працюють.
harald67 20.12.2024 05:27 пишет: У мене 66 Асус ще живий і працює ідеально, але несподівано вилізла така проблема: у звʼязку з постійними вимиканнями електрики вирішив придбати ібж маленький, який видає 5/9/12 вольт і забезпечує роботу інету під час блекаутів. Виявилися що мій інтернет модем від волі живиться від 220 в. Ну цю проблему вирішив легко: оскільки модем в оренді то поїхав в сц волі (дякувати богу від моєї роботи 10 хв пішки ще й мокрий сніг ішов то пенси не заполонили той сц і швидко усі питання вирішив) і замінив безкоштовно модем на ТР лінк, що живиться від 12 вольт. А вже потім зясувалося, що роутер Асус 66 живиться не як усі стандартні роутери від 12 в, а від 19 в ще й штекер живлення нестандартний. От нащо було так робити? Пішов придбав якийсь простенький ТРлінк С54 (ще й акція на нього була) і тепер вдома у мене 2 роутери (до кращих часів). Ще з спостережень - у мене 10 років стояв волевський модем Arris - за цей час завис разів 5 усього. Після заміни на ТРлінк протягом цього тижня це диво китайського лайнопрому зависло вже 4 рази за три дні, і це ще відключень світла не було. До роутера ТР лінк поки що претензій немає.
Взагалі-то пишуть що він і від 12В чудово працює(принаймні деякі ревізії), бо саме перетворювачі на вході перетравлюють від 5 до 23 спокійно. Але я теж заморочувався та робив йому блок на 19, та ще й методом наукового втику шукав рідний штекер на барахолці. Саме це його врешті й занапастило. Живився б від 12, був би живий досьогодні, навіть зі зламаною кнопкою ввімкнення, що в нього основна хвороба.
під стандартний мається на увазі найбільш поширений. шукати в гуглі 5.5х2.5, або 5.5х2.1 (здається менш стандартний). Я купляв на Алі обидва, різниця візуально наче є, але один до одного підходять і працюють.
Якщо мама(дірочка) 2.5, то підходить любий тато, а якщо мама 2.1, то тато 2.5 не підійде (не влізе по діаметру).