В неті пишуть, що банки почали віддавати ти депо в грн по курсу на фасаді банку. Це правда чи брехня? Прочитав оновлення. Як? Люди казали, що дехто забирав нал та скинув по 40.50 та знов в депо?
Mangust 22.01.2023 20:31 пишет: Як? Люди казали, що дехто забирав нал та скинув по 40.50 та знов в депо?
Ну, так і є. Якщо в тебе є купа готівкової гривні, то кладеш на картку, купляєш валюту по 37.4, через 3 місяці отримуєш готівкову валюту, продаєш її по ~40, а готівкову гривню знов несеш у банк, і знов купляєш валюту по 37.4. Норм бізнес. Проблеми виникають, якщо в тебе ВЖЕ є безготівкова валюта. Тоді ти її МАЄШ продати по ~36.8. Що ти будет далі робити з тими фантиками, нікого вже не цікавить. Можеш піти і купити по 40.5. Ну а різниця в 4грн/$1 - то вже комусь з НБУ дістанеться. Або в кращому випадку - на закупівлю яєць по 17грн/шт.
Якщо в тебе є купа готівкової гривні, то кладеш на картку, купляєш валюту по 37.4,
Я не можу зрозуміти, як це можна втулити 200 тис грн в банк, щоб отримувати 5 тис грн на місяц. Якщо сісти на майдані в старому одязі з коробкою, й то більше накидають за місяць.
Якщо в тебе є купа готівкової гривні, то кладеш на картку, купляєш валюту по 37.4,
Я не можу зрозуміти, як це можна втулити 200 тис грн в банк, щоб отримувати 5 тис грн на місяц. Якщо сісти на майдані в старому одязі з коробкою, й то більше накидають за місяць.
Ясно що тролиш, але відповім. Різниця в 2,9 грн між курсом 37,45 та 40,35 зараз, якщо відкрити пошук купівля-продажа валют, та домовитись по телефону. Купити можна 2650$ в місяць і заробити 7685 грн за одну транзакцію в місяць. Загальний прибуток за рік 7685*12 = 92220 грн. Вкладаєш не 200 тис, а 300. Тому що кожен місяць додаєш максимальні 100 тис. За рік маємо 30% прибутку у валюті, правда війна і є ризики іншого масштабу. Але кожні 3 місяці у тебе буде вибір, чи продовжувати, чи вийти з цього "зі своїми". 7600грн - це більше мінімальної зарплати, і ти нічого не робиш, крім стояння в чергах в касу банку (пів дня - максимум) і не треба сидіти на майдані цілими днями. Тим більше - ніяких податків, лише з 0.01% річних по вкладу.
1-й навіть не отримав - бо приїхав у відділення після 16, як тільки повітряна тривога закінчилась - а там осіб 20 стоїть у черзі в касу. Жодної модерації. Хто як куди лізе - х.з.
Так то була тривога і людей набралося, це не дуже показовий кейс. Доречі, часто спостерігаю у відділеннях Універсала що працює по два касира, тобто черга, якщо є, рухається досить швидко.
А на картку якщо зараз валюту переводити з депо то потім зняти готівку чи переказати без комісії варіантів немає, лишаються тільки покупки за кордоном. А покупати зараз краще з гривневої картки - курс той самий що і для депо.
Alex2064 01.02.2023 13:37 пишет: только у меня глючит, не дает кэшбэк выбрать?
та ні, у всіх глючить. Однак розсилку, написати в моно додаток (як це роблять інколи) мовляв, у нас там проблеми з вибором кешбеку - не хочуть. Мабуть пробують втиху пофіксити і не афішувати як простій в роботі сервісу.. Та там того сервісу уже.. з кожним разом добавляють якихось "котиків", а реально фінансовий функціонал все гірше і гірше.
Rucha 01.02.2023 16:04 пишет: Прив'язав до Spotify карту моно, на якій встановлено динамічний CVV. Чи буде проходити сплата в майбутньому без моєї участі?
так. поки цю привязку не відмінити або на спотіфі, або є така опція в самому моно: 1. вибираємо на головному екрані "інші платежі" 2. верхній рядок (створити папку, календар платежів,..) скролим вправо, в кінці є "Онлайн платежі", і там є список всіх привязок карти, і тоді вже як там свв2 не міняй,ці всі привязки можуть знімати бабло, і, кажуть, по факту навіть при зміні карти або блокуванні карти все одно можуть списувати бабло.
Проблеми виникають, якщо в тебе ВЖЕ є безготівкова валюта. Тоді ти її МАЄШ продати по ~36.8. Що ти будет далі робити з тими фантиками, нікого вже не цікавить. Можеш піти і купити по 40.5. Ну а різниця в 4грн/$1 - то вже комусь з НБУ дістанеться. Або в кращому випадку - на закупівлю яєць по 17грн/шт.
То есть наличную валюту можно снять через 3 месяца после ее покупки ? А по виртуальной карте валютной можно снимать или нужен пластик? Комиссия за снятие валюты какая?
Проблеми виникають, якщо в тебе ВЖЕ є безготівкова валюта. Тоді ти її МАЄШ продати по ~36.8. Що ти будет далі робити з тими фантиками, нікого вже не цікавить. Можеш піти і купити по 40.5. Ну а різниця в 4грн/$1 - то вже комусь з НБУ дістанеться. Або в кращому випадку - на закупівлю яєць по 17грн/шт.
То есть наличную валюту можно снять через 3 месяца после ее покупки ? А по виртуальной карте валютной можно снимать или нужен пластик? Комиссия за снятие валюты какая?
Пластик не потрібен, все через застосунок. Без комісії зняття валюти з депозитів.
Список є, але там немає спотіфая. В мене була активована підписка споті на іншої картці, я змінив її на моно. А акаунті споті все наче ок, але верифікаційного платежу не було. Ось тепер думаю - що буде далі..