Лучше подскажите, медики, толкового семейного врача. С кем составить договор? Это не шутка, это серьезная просьба. Я врачей знаю очень мало, обращался редко... Кому свое здоровье вверить, не знаю...
Вопрос повис в воздухе. Я пока выработал два критерия: 1. Врач присоединился к е-Хэллс. 2. Локация - чтоб недалеко. Накидайте еще критериев.
реформа якраз спрямована на те, що мою думку і потреби ніхто і не враховує.
Ага, каждому по потребностям - от каждого по способностям. "А ну организуйте мне быстро бесплатного профессора, который по первому моему чиху примчится ко мне на дом и сделает там по моему желанию МРТ".
...
я взагалі то просто розповідаю на своєму досвіді як це працює, але тут дуже люблять розповісти тобі ті, хто не пробував, але вже засуджує
Так расскажи самое интересное, что семейные врачи у вас ФОПы и что денюжку им платят страховые компании, а не государство и т.д.
гроші платять пациенти, або напряму або через страхові компанії. Більше пациентів - більше грошей, пряма зацікавленість в покращенні послуг і відповідно рейтингу. Сімейні лікарі - є окремі підприємці, є окремі заклади на 4-5 лікарів. Держава частково також приймає участь, в основному для найменш забезпеченого населення, якому важко оплачувати страховку, яка тут обов‘язкова. Реформа має спільні кейси з тим як це працює тут в Нідерландах, приміром, я вважаю це однозначно кроком вперед. Що ще цікавить?
Так я и не говорю, что это шаг назад. eHealth однозначно плюс, при чем дас заработать и айтишникам и провайдерам. А какие ты еще общие кейсы видишь я не знаю, одинаковое название? Мельком пробежался по статье об ваших семейниках, оказывается они и на вызовы ездят, да еще и наличном автомобиле. Исходя из этого требование близкого расположение пациентов к врачу. И что часто врачей менять нельзя и врач может послать отказаться от проблемных пациентов.
Ага, каждому по потребностям - от каждого по способностям. "А ну организуйте мне быстро бесплатного профессора, который по первому моему чиху примчится ко мне на дом и сделает там по моему желанию МРТ".
Да не нужен профессор. Нужен нормальный практикующий врач, способный решить большой процент абсолютно "бытовых" заболеваний, и при этом доступный для вызова/приема. Вопрос в том, будет ли этому критерию отвечать вчерашний гинеколог, срочно переученный на семейного врача. Будет ли таких врачей достаточно для решения вопроса первичного медобеспечения в конкретных местностях. Будет ли создана система финансовых механизмов, позволяющих при необходимости как-то решать вопрос с недостатком средств (как вообще, так и конкретной в нужный момент времени). На самом деле это одна из основных проблем реформы, кмк. И вариант "ну со временем наладится" - не вариант, потому что болеют люди постоянно, и лечить их надо не потом, когда наладится, а уже сейчас. Поэтому эти вопросы нельзя отдавать на откуп невидимой руке рынка, которая их, без сомнения, решит. Но, повторюсь, потом, или даже сильно потом.
марне витрачання часу із оформленням усіх тих документів,
Каких документов?
необхідність оплачувати майже усі послуги тощо.
За какие услуги должен платить пациент? И за какие из них он не платит сейчас?
...
Каких документов?
необхідність оплачувати майже усі послуги тощо.
Тобто реформа не для людей, а для купки лікарів, ну і для розпилу, зрозуміло. Мабуть правильна буда думка, що жодну галузь не можна реформувати із-середини. Бо вихідці із галузі намагаються вирішити виключно власні проблеми, у тому числі і за рахунок усіх інших.
Угу. и поэтому вся мафия "зсередини" вопит о том, что реформа плохая. Ага.
Як раз "мафія із середини" нахвалює реформу, як тільки може. Проти виступають практикуючі лікарі та, безумовно "попередня мафія" - не без цього. Але у нас традиційно "папєрєдники", коли втрачають владу, починають звертати увагу на цілком слушні недоліки системи, тільки не зрозуміло, чому вони їх не бачили, коли були "біля ночв". Я знаю особисто кілька десятків працівників галузі середньої ланки, і ніхто, підкреслюю - ніхто з них не вітає цю реформу. Всі кажуть одне й те саме - планується повний розвал медичної сфери і зниження її рівня до рівня африканського шамана (сімейного лікаря), який із бубном і травами лікує співплемінників.
Известно, что с ней связана история, произошедшая в 2009-2010 годах в Каменском (бывший Днепродзержинск). В родильном отделении больницы №9 умерли 62 ребенка, 26 из которых якобы были похоронены больницей. Однако во время эксгумации нашли останки только одного младенца. В 2014 году против нее было открыто уголовное дело и ее отстранили от должности. Также еще в 2012 году Гинзбург активно агитировала за Партию регионов. Она требовала от руководителей медучреждений высокую явку на выборы и голосование их сотрудников за ПР. В Днепропетровской области после выборов были уволены 23 главы медучреждений, где проиграли регионалы.
- правда, я хз, це правда, чи ні, але
...
Сомнительный фундамент весьма. Врач1: выслушал, пожалел, назначил надцать таблеток - полегчало. Врач2: посмотел, буркнул "само пройдет, вырастет температура - придите еще раз" - аналогично, полегчало. Кто получит больше позитивных отзывов - ясно. А вот кто из них прав с чисто медицинской точки зрения - лично мне неясно совершенно.
що неясно то? що замість тисячі пігулок тобі цілком резонно скажуть "не видумуй і лікуй своє орві не псуючі собі організм зайвою хімією"?
Именно это и неясно: бывает химия вполне нелишная. Ты однозначно умеешь отличать фуфломицины от нефуфломицинов? Я - нет.
рейтинги і відгуки - єдиний спосіб перевірити насправді сумісність себе із фемілі доктором. можна відразу заплатити купу бабла і піти до якогось доктора наук, але наврядчи ти будеш це у випадку багатьох звичайних випадків робити, як то орві. насправді, скаржаться багато коли такий лікар не хоче відправляти до лікарні на більш глибоке обстеження, є таке, але до цього етапу в поточній реформі ще дійти треба, ну і плюс трохи настійливості - і по ітогу відправляють
...
Так расскажи самое интересное, что семейные врачи у вас ФОПы и что денюжку им платят страховые компании, а не государство и т.д.
гроші платять пациенти, або напряму або через страхові компанії. Більше пациентів - більше грошей, пряма зацікавленість в покращенні послуг і відповідно рейтингу. Сімейні лікарі - є окремі підприємці, є окремі заклади на 4-5 лікарів. Держава частково також приймає участь, в основному для найменш забезпеченого населення, якому важко оплачувати страховку, яка тут обов‘язкова. Реформа має спільні кейси з тим як це працює тут в Нідерландах, приміром, я вважаю це однозначно кроком вперед. Що ще цікавить?
Так я и не говорю, что это шаг назад. eHealth однозначно плюс, при чем дас заработать и айтишникам и провайдерам. А какие ты еще общие кейсы видишь я не знаю, одинаковое название? Мельком пробежался по статье об ваших семейниках, оказывается они и на вызовы ездят, да еще и наличном автомобиле. Исходя из этого требование близкого расположение пациентов к врачу. И что часто врачей менять нельзя и врач может послать отказаться от проблемных пациентов.
самий головний спільний кейс - це те що впроваджується конкуренте середовище за customer satisfaction
Як раз "мафія із середини" нахвалює реформу, як тільки може. Проти виступають практикуючі лікарі та, безумовно "попередня мафія" - не без цього. Але у нас традиційно "папєрєдники", коли втрачають владу, починають звертати увагу на цілком слушні недоліки системи, тільки не зрозуміло, чому вони їх не бачили, коли були "біля ночв". Я знаю особисто кілька десятків працівників галузі середньої ланки, і ніхто, підкреслюю - ніхто з них не вітає цю реформу. Всі кажуть одне й те саме - планується повний розвал медичної сфери і зниження її рівня до рівня африканського шамана (сімейного лікаря), який із бубном і травами лікує співплемінників.
Ну, вот то, что ты конкретные вопросы проигнорировал, меня даже не удивляет. Лозунгами изъясняться проще. Как у тебя вот это, выделенное вверху, уживается вместе? А "практикующие врачи" - это не изсередины? Извне? Из космоса?! ЗЫ. Я уже понял за твою "особисто кілька десятків працівників галузі середньої ланки": все те же венерологи, лечащие за кэш, строящие за это дачи и не желающие терять государственную крышу для серых схем.
...
доречі, стосовно "на виклики їздять" - якщо викличеш для сеансу психотерапії а не тому що реально хріново і не можеш сам доїхати, або просто лажова хвороба якась, готуйся це оплатити сам
вся мафия "зсередини" вопит о том
мафия, кстати, довольна шо слоны. Тут планируецца рубить столько бабла, что мелкие гешефты с прозоро отдыхают .
Ты однозначно умеешь отличать фуфломицины от нефуфломицинов? Я - нет.
Протоколы умеют их отличать однозначно, а нагуглить протокол много ума не надо.
Я тогда не понял зачем вообще врач, если все можно нагуглить?
Ты однозначно умеешь отличать фуфломицины от нефуфломицинов? Я - нет.
Протоколы умеют их отличать однозначно, а нагуглить протокол много ума не надо.
Я тогда не понял зачем вообще врач, если все можно нагуглить?
Ну если ты уверен в правильности самодиагностики... Еще врач нужен для того, чтобы выписывать рецепты (в том же eHealth) - и ПОЗАКРЫВАТЬ НАФИГ ВОТ ЭТИ ТЫСЯЧИ "АПТЕК", нужно массу учить не "как болеть", а - "как не болеть".
самий головний спільний кейс - це те що впроваджується конкуренте середовище за customer satisfaction
Как только начнут вводить "конкуренте середовище" мы все это увидим ибо позакрывается большинство гос. больниц.
доречі, стосовно "на виклики їздять" - якщо викличеш для сеансу психотерапії а не тому що реально хріново і не можеш сам доїхати, або просто лажова хвороба якась, готуйся це оплатити сам
Я обеими руками за такую систему. И для остальных гос. служб тоже. Ложный вызов? Башляй...
Ну, вот то, что ты конкретные вопросы проигнорировал, меня даже не удивляет. Лозунгами изъясняться проще.
ЗЫ. Я уже понял за твою "особисто кілька десятків працівників галузі середньої ланки": все те же венерологи, лечащие за кэш, строящие за это дачи и не желающие терять государственную крышу для серых схем.
Які конкретні питання ти поставив, а я проігнорував? Оці: Каких документов?
Ти що, перший рік в Україні живеш? Документи, які оформлює терапевт - лікарняні, довідки стосвно можливості відвідувати школу/садочок/вищ і т.п. - мабуть половину робочого часу займає, да і більше половини вдвідувачів із своїми ОРВІ лізуть до терапевта виключно через необхідність мати виправдальний документ стосовно відсутності на роботі. За які послуги має платити пацієнт? Ну так апологєти реформи ж писали - болить пята - записуйся до сімейного лікаря, і він тебе можливо через тиждень прийме і скаже, а я знаю, вам треба до ортопеда і дасть направлення. А там черга ще на два тижні. І от, щоб не кульгати майже місяць, треба йти до платного ортопеда, бо звичайний без направлення від хвельдшера пардон - сімейного лікаря, не приймає. Із ким я спілкувався - як раз вони, той же вєнєролог, уролог, кардіохірург, стоматолог та ін., собі на хліб із маслом зароблять за будь-якої системи. Вони професіонали і заробляють своєю кваліфікацією та подекуди за рахунок шкідливих звичок людей, які (звички) нікуди не дінуться. А от про руйнацію кваліфікованої медицини вони кажуть усі одностайно.
Смотря в какое. В наше за 7 км приезжает. Буханка с красным крестом , но, тем не менее. И менты на вызов даже приезжают.
В село к моей теще (Волынь, Любешовский район) тоже приезжает... Иногда... Но только если вызывает сельский фельдшер. У тестя как-то был острый приступ аппендицита. Поехал я к сельскому фельдшеру, чтоб та вызвала скорую. Сказала, что, мол, не могу так просто взять и вызвать, нужно сначала мне осмотреть. Говорю, поехали, отвезу, посмотришь, минута туда, минута обратно... Отвечает, не могу хату оставить, каша на плите, и вообще сейчас поздно, рабочий день закончился, сами в больницу везите, скорую вызывать не буду. Такую систему вызовов понять можно, коль на весь Любешовский район всего три "буханки", две из которых в ремонте (в местной газете про это писали). И пришлось искать в селе трезвого водителя. С трудом, но нашли. Отвезли в больницу. Сразу диагностировали острый аппендицит, необходима операция. И сразу же "расценки". Прямым текстом было сказано: "Если хотите, чтоб анестезиолог был трезвый - давайте сейчас же 4000 гривен". Можете верить, можете не верить, можете считать, что это москальская пропаганда, но я сам лично был свидетелем всего этого. Сейчас же в селе фельдшер по полгода отсутствует, выезжает в Польшу на заработки. Скорая в село в это время не приедет. И интересно, какое финансирование получит районная больница после реформы? Особенно после территориальной оптимизации. Местные на улучшение не надеются.
Как только начнут вводить "конкуренте середовище" мы все это увидим ибо позакрывается большинство гос. больниц.
Я обеими руками за такую систему. И для остальных гос. служб тоже. Ложный вызов? Башляй...
ну якщо вона трохи більше ніж мертва, то нафіга вона така треба. ну і якби вже сто разів казали, що така система майже у всьому розвиненому світі, і ніхто не закрився, навпаки, черг доволі багато у лікарні на дорогі але не термінові процедури
Ну так апологєти реформи ж писали - болить пята - записуйся до сімейного лікаря, і він тебе можливо через тиждень прийме і скаже, а я знаю, вам треба до ортопеда і дасть направлення. А там черга ще на два тижні.
А чому тільки "тиждень", слово "рік" в контексті виглядатиме значно трагічніше!
І от, щоб не кульгати майже місяць, треба йти до платного ортопеда, бо звичайний без направлення від хвельдшера пардон - сімейного лікаря, не приймає.
А чому спеціаліст в принципі має приймати будь-кого "без направлення"? Хто такий "пересічний пацієнт", щоб сам собі ставити діагнози і видавати направлення?
Із ким я спілкувався - як раз вони, той же вєнєролог, уролог, кардіохірург, стоматолог та ін., собі на хліб із маслом зароблять за будь-якої системи. Вони професіонали і заробляють своєю кваліфікацією та подекуди за рахунок шкідливих звичок людей, які (звички) нікуди не дінуться. А от про руйнацію кваліфікованої медицини вони кажуть усі одностайно.
За необхідність платити податки з хабарів та надання підпільних послуг в приміщеннях муніципальних або державних медичних установ в робочий час - вони нічого не говорять, нє?
Ну так апологєти реформи ж писали - болить пята - записуйся до сімейного лікаря, і він тебе можливо через тиждень прийме і скаже, а я знаю, вам треба до ортопеда і дасть направлення. А там черга ще на два тижні.
І от, щоб не кульгати майже місяць, треба йти до платного ортопеда, бо звичайний без направлення від хвельдшера пардон - сімейного лікаря, не приймає.
А чому спеціаліст в принципі має приймати будь-кого "без направлення"? Хто такий "пересічний пацієнт", щоб сам собі ставити діагнози і видавати направлення?
...
Із ким я спілкувався - як раз вони, той же вєнєролог, уролог, кардіохірург, стоматолог та ін., собі на хліб із маслом зароблять за будь-якої системи. Вони професіонали і заробляють своєю кваліфікацією та подекуди за рахунок шкідливих звичок людей, які (звички) нікуди не дінуться. А от про руйнацію кваліфікованої медицини вони кажуть усі одностайно.
За необхідність платити податки з хабарів та надання підпільних послуг в приміщеннях муніципальних або державних медичних установ в робочий час - вони нічого не говорять, нє?
Про терміни запису до лікарів - брав як раз із постів соклубників, які користуються медичними послугами ТАМ. Може у крихітній Данії із її рівнем життя і рівнем перерозподілу ВВП через бюджет ці терміни і менші, а от камрад писав із країни, яка набагато ближче за параметрами до України - Польщі, так там була цифра - 2 тижні.
Про сплату/несплату податків - це знов спроба відвести обговорення від суті. Як факт сплати тих 21,5% з доходів кваліфікованого лікаря впливає на якість надання ним послуг і доступність цих послуг для потенційного пацієнта?
Про сплату/несплату податків - це знов спроба відвести обговорення від суті. Як факт сплати тих 21,5% з доходів кваліфікованого лікаря впливає на якість надання ним послуг і доступність цих послуг для потенційного пацієнта?
ну, не 21,5 а в два раза больше, с учетом начислений, и т.д.
ну а суть разговора - именно о реформе системы, а не доходов отдельных личностей в ней