Paulskit 12.08.2025 22:37 пишет: Не дуже орієнтуюсь, але ж наче Тур помітно дешевше був в схожих комплектаціях?
Прірви там точно не було. Ті ж тури дуже багато продавалися за 80 + $ (платінум+ здається комплектація, десь в районі 3,5 ляма були в кінці 2024 року коли цікавився що по чому було). За +/- цей прайс спокійно можна було і Q7 в непоганій комплектації взяти. Комплектацію один до одного не порівнював (Тур відпав через відсутність третього ряду зразу), але загальне враження схожості цін залишилося.
Немає там схожості цін, це - хибне враження. Я у 2024 рахував для себе різні варіанти. Коли напаковував Q7 так само, як Тур, то виходило набагато дорожче. Відсотків на 30 або навіть більше. І це ще при "тому" курсі євро, станом на 2024 рік.
Туарег привабливий саме тим, що пропонує багато авто за відносно помірні гроші. В преміум сегменті такого не знайдеш. Там багато авто за багато грошей.
vvvolf 13.08.2025 11:56 пишет: Сум за Туарегом - це помилка вибірки.
Ну якої вибірки, господі. Є класний варіант на ринку, вже не буде, при чому тут вибірка? Яка мені різниця до продажів десь там, якщо тепер, щоб отримати схоже авто я повинен платити в ледь не в половину більше?
Маячня. Сум за Туарегом - виключно особисте. В моєму конкретному випадку - тому що скорочується (або може скоротитися) вибір автівок, яки я вважаю потенційно прийнятними для себе. А їхня кількість не така вже й велика.
Ну якої вибірки, господі. Є класний варіант на ринку, вже не буде, при чому тут вибірка? Яка мені різниця до продажів десь там, якщо тепер, щоб отримати схоже авто я повинен платити в ледь не в половину більше?
Класні варіанти продаються, а Туарег чомусь не продавався. Тому може і класний, але задорогий виходить...
Paulskit 13.08.2025 12:26 пишет: Так, биток зі штатів і новий Туарег з салону за однакові гроші це дійсно однакові авто, ні додати, ні забрати
Ну виробник ж не може підлаштовуватись під потреби людей, яких можна порахувати на пальцях. Для таких є заказні Майбахи і.т.д. А для мас таки биток цікавіший, якщо ми про Україну. Якщо про Європу, то вище є інформація...
Бікоз це лайно, а не Q7. 62 кілобакса - лише початкова точка в конфігураторі, з якої починається розмова. Там треба додавати геть усе, починаючі з коліс (в базі - 18" бублики). Дискі, колір металік, пневма, матричні фари, обігрів керма / сидінь (не кажу вже за вентиляцію), системи безпеки, нормальні сидіння (що потягне за собою шкіряний пакет), нормальна акустика і таке інше. І все одно вийде дорожче за $85k і бідніше по опціях ніж Тур за $85k.
В ответ на: Прадо на 2,4 турбо
Це взагалі ні до чого. Автівка кардинально іншого призначення, чи не повна протилежність Тура.
Ну виробник ж не може підлаштовуватись під потреби людей, яких можна порахувати на пальцях.
Ви продовжуєте наполегливо писати маячню. Бітки за Штатів, Kodiaq...
Тут ніхто не критикує плани VW. Вирішив виробник прибрати модель з ринку чи вивести на ринок щось нове - його справа. Але для споживача скорочення вибору та зменшення конкуренції - завжди погано.
Paulskit 12.08.2025 22:37 пишет: Не дуже орієнтуюсь, але ж наче Тур помітно дешевше був в схожих комплектаціях?
Прірви там точно не було. Ті ж тури дуже багато продавалися за 80 + $ (платінум+ здається комплектація, десь в районі 3,5 ляма були в кінці 2024 року коли цікавився що по чому було). За +/- цей прайс спокійно можна було і Q7 в непоганій комплектації взяти. Комплектацію один до одного не порівнював (Тур відпав через відсутність третього ряду зразу), але загальне враження схожості цін залишилося.
Немає там схожості цін, це - хибне враження. Я у 2024 рахував для себе різні варіанти. Коли напаковував Q7 так само, як Тур, то виходило набагато дорожче. Відсотків на 30 або навіть більше. І це ще при "тому" курсі євро, станом на 2024 рік.
Туарег привабливий саме тим, що пропонує багато авто за відносно помірні гроші. В преміум сегменті такого не знайдеш. Там багато авто за багато грошей.
Можливо. Я прям ніс до носу не порівнював під напакованість Тура в платінум+. Але за ці ж гроші виходила досить небідна комплектація Q7. Для мене на цьому порівняння і закінчувалися, бо Тур не давав мені необхідних мені споживацьких характеристик, як то універсальний другий ряд на три незалежні сидіння і третій ряд, включаючи скрізь ізофікси, ні за які гроші...
Можливо. Я прям ніс до носу не порівнював під напакованість Тура в платінум+. Але за ці ж гроші виходила досить небідна комплектація Q7.
Якщо влаштовує гірша "небідна" комплектація Q7, то можна і для Тура обмежитись гіршою Silver+, яка виходить менше ніж $70k. І теж ніяк не бідна - пневма, чотирьохзонний клімат, адаптивний круїз, keyless, підігріви, шкіряний салон, камери по колу і таке інше. З чудовим турбобензиновим V6.
В ответ на: Для мене на цьому порівняння і закінчувалися, бо Тур не давав мені необхідних мені споживацьких характеристик
Вам Тур не підходить, бо просто не має потрібного функціоналу. Але то інша історія, не про гроші. З цінами в порівнянні з Q7 як було все багато років тому, коли я брав NF, так і залишається зараз. Q7 суттєво дорожчій (що логічно).
До речі, цілком імовірно, що зняття моделі з виробництва - намагання зменшити внутрішню конкуренцію всередині концерну. Думаю, цільові аудиторії Туарега та Q7/Q8 значною мірою перетинаються.
Paulskit 12.08.2025 22:06 пишет: Цікаво куди підуть покупці Тура. Явно не на Тігуан чи його збільшені версії, це ж небо і земля.
Ку-7 нова за 62 кілобакса вай нот? да 2 літри, але які хрєн різниця в пробках...
Прадо на 2,4 турбо
Напуркуа потрібна Q7 на 2-х літрах ?
Щоб пересовуватись з точки А в точку Б Офіційний сайт дає линаміку 6.7с до 100 для 2.0 - для багатьох людей то і так швидше ніж треба,а що там після 140-150 же й не дуже цікаво
Можливо. Я прям ніс до носу не порівнював під напакованість Тура в платінум+. Але за ці ж гроші виходила досить небідна комплектація Q7.
Якщо влаштовує гірша "небідна" комплектація Q7, то можна і для Тура обмежитись гіршою Silver+, яка виходить менше ніж $70k. І теж ніяк не бідна - пневма, чотирьохзонний клімат, адаптивний круїз, keyless, підігріви, шкіряний салон, камери по колу і таке інше. З чудовим турбобензиновим V6.
Так, звичайно, Сільвер як на мене дуже хороша пропозиція як на мене. Був би там необхідний мені вищезгаданий функціонал по другому і третьому ряду - це був би мій вибір швидше за все. І якраз моя психологічна цінова стеля. І цей приклад ще раз показує, що ціни на фольц і авдю перетинаються, на що я і акцентував коли говорив, що Q7 в якійсь мірі зможе підхопити нішу Тура, якщо його знімуть з виробництва. Так, комплектація за таку ж ціну буде трохи бідніша, що логічно, але варіант як на мене. Кому не варіант - ок, не буду далі переконувати. Це чисто моя позиція.
Ку-7 нова за 62 кілобакса вай нот? да 2 літри, але які хрєн різниця в пробках...
Прадо на 2,4 турбо
Напуркуа потрібна Q7 на 2-х літрах ?
Щоб пересовуватись з точки А в точку Б Офіційний сайт дає линаміку 6.7с до 100 для 2.0 - для багатьох людей то і так швидше ніж треба,а що там після 140-150 же й не дуже цікаво
Та ну... фломастери не жував, але по своїм 2.0 на 245 коняк бачу, що до чого... А ж МКС/Куга це десь по масі Q5. ІМХО для впевненого, не ововчевого, тим більше повністю завантаженого пересування на Q7 здається замало буде потужності.
Та ну... фломастери не жував, але по своїм 2.0 на 245 коняк бачу, що до чого... А ж МКС/Куга це десь по масі Q5. ІМХО для впевненого, не ововчевого, тим більше повністю завантаженого пересування на Q7 здається замало буде потужності.
Не розумію суті претензії якщо чесно… Якщо комусь мало 2,0 - доплачує 10+ і бере собі 3,0. В чому питання?) Головне на відміну від тих ще Вольво цей вибір є;)