Paulskit 26.08.2025 12:59 пишет: Я так розумію, що вони не пропонують його як заміну Туарегу.
Гаразд, скажу інакше - Tayron може посісти топове місце в лінійці VW. Якщо це станеться, то похід в (напів)преміум сегмент для Фолькса остаточно завершиться. Phaeton, Arteon і ось тепер - Тур на черзі...
Paulskit 26.08.2025 12:59 пишет: Я так розумію, що вони не пропонують його як заміну Туарегу.
Гаразд, скажу інакше - Tayron може посісти топове місце в лінійці VW. Якщо це станеться, то похід в (напів)преміум сегмент для Фолькса остаточно завершиться. Phaeton, Arteon і ось тепер - Тур на черзі...
Враховуючи стан справ в VW, я думаю це для них і є приорітетом наразі. Коли все навколо палає, не до рюшечок.
Paulskit 26.08.2025 13:22 пишет: Враховуючи стан справ в VW, я думаю це для них і є приорітетом наразі. Коли все навколо палає, не до рюшечок.
Може й не палає. Просто дозволити собі "походи" в преміум сегмент, коли разом із тобою під загальною корпоративною парасолькою вже знаходяться ті ж Audi з Porsche, можна тільки якщо є купа "зайвих" грошей.
З іншого боку, розробка одночасно на спільній базі Touareg та Cayenne дозволила досягти комерційного успіху обом моделям.
Tayron це ж той самий Kodiaq чи Terramar? чим він краще? але то таке мова ж про Туарег зайшоа на сайт ФВ і бачу шо в Туарена 2 двигуна дизельних на 231 лс та 286лс R line йде на 286 двигуні - що то за двигун?
Makovsky 05.09.2025 07:01 пишет: Який самий файний двигун на туарезі?
У кожного своє розуміння файності.
Наважуся припустити, що найбільш безпрограшний та універсальний варіант - 3л TDI на 286 коней. Пристойна потужність та динаміка, помірні витрати пального. Чудовий двигун, як на мене. Але...
Я особисто трохи наївся дизелів, багато років відкатав на Турі NF саме на 3л TDI. Хочеться чогось іншого. Тому розглядав би в першу чергу 3л турбобенз. Він ще динамічніший, ще еластичніший і тому загалом цікавіший. Жертиме більше, звісно, але ми ж про файність?
P.S. X5 взяв на дизелі виключно через те, що не знайшов дорестайлову бензинову версію.
Я б сказав 3.0 дизель на 286. 3.0 бенз, на мій смак, цьому авто підходить гірше та і запас ходу значно менше. Хоча, варто відмітити, що на дизелі їздити в базовому комфорт режимі таки не надто приємно через налаштування, тому мінімум спорт, де вже зʼявляються хоч якісь адекватні реакції на органи управління.
Paulskit 05.09.2025 14:15 пишет: Я пишу конкретно за Тур з 3.0 дизелем 286 кс. Затримки на педалі газу він прибирає, хоч і не повністю.
Оберти в Спорті підвищуються? Якщо так, то це в точності те, про що я написав. Якась затримка все одно залишається, при цьому збільшується шум від двигуна.
Визнаю, у мене не було можливості тривалий час поїздити на новому Турі та оцінити наскільки добре чи погано там працює Спорт. На NF тримати постійно такій режим було некомфортно.
Якось звучить так, начебто вже його поховали. Ще ж рік вироблятимуть в поточному вигляді, тож ще є час дозбирати гроші тим, хто мріяв про нього і новим планував купити.
Якщо серйозно, то цікаво, як це вплине на прибутки VW. З одного боку, зникає доволі приваблива модель, яку непогано купували. З іншого - Touareg більше не буде "пожирати" частину продажів Q7/Q8, а може якоюсь мірою і Cayenne. Тобто зменшується внутрішня конкуренція всередині концерну.