kkk_GAZ240 15.11.2024 10:26 пишет: Вот потому я всесезонку и выбирал
Сітроєн на всесезонці взимку взагалі нікуди не виїде. Чесно кажучи він і на скандинавці недалеко заїде. От субару у мене на всесезонці (але це продиктований обставинами крок).
15' - 30 хвилин, 860грн (ну ще "купив" 4 нових вентиля "по 50", старі справді порепались і хлопцям приємно). ранком проїздив повз - зайшов записався, вечором по дорозі додому зробили, поруч з місцем зберігання гуми - без зайвих витрат часу. за тиждень певно 17 перевзую..
Шина 18" в нужном размере 265/60 - по некоторым данным 15-20 кг, в зависимости от модели. Плюс диски, не меньше. Еще и место занимает. И только через 5 лет и 50К пробега начинаю понимать, что протектору еще бы ездить и ездить, но резина уже Г-но. А я по привычке все упражняюсь с двумя комплектами раз в полгода. Поэтому, смотрю на всесезонку
И только через 5 лет и 50К пробега начинаю понимать, что протектору еще бы ездить и ездить, но резина уже Г-но. Поэтому, смотрю на всесезонку
Вот глядя на зимы, да что зимы - за окно посмотри и на календарь. Я осознано перешел на всесезонку. Пусть я ее спилю даже за 4-е года. Ну и Х с ней. Зато выкинуть не жалко. А так получается остаток протектора 50%, за переобувки за 4-е года потрачено 10-12000, а это стоимость двух колес. Т.е. я выкидываю не 4-е малоизношеных колеса, а ШЕСТЬ ,два из которых виртуально новые. Где профит? А я еще помню 30 лет назад у меня было ДВА зимних колеса на жигуль... О! Как я уверенно ездил. Ведь тогда не было летней, зимней... Какую достал на той и езди. Балованые мы стали
Ну а вдруг будет день-два сильного снега - я переживу никуда не поехать
Вона там наче одна. Але ціна космос. Я літню купував Мішлен за 10800грн. Всесезонка 17000. Ну і зимня Нокіан 9800. Враховуючи, що в мене була всесезонка на Сеаті, то це найгірша резина яка була. Стрьомно зимою, але саме стрьомне це в дощ, аквапланування жахливе. І в снігопад, по укатаному снігу, ледь виїхав по Сирецькій. Мова про Тігар наче, на Мішлені всесезонці не їздив.
vvvolf 15.11.2024 18:29 пишет: Зараз пробую всесезонку Michelin. Бомба.
цікаво, яку саме?
CrossClimate 2 Дорога. Але так виглядає, що вартує. Бо вона чи не єдина має присвоєну 3PMSF абревіатуру (тобто офіційний сніговий тест) І водночас дуже тиха на сухому асфальті. Ну і кажуть що ресурс високий. Тут вже не знаю.
vvvolf 15.11.2024 18:29 пишет: Зараз пробую всесезонку Michelin. Бомба.
цікаво, яку саме?
CrossClimate 2 Дорога. Але так виглядає, що вартує. Бо вона чи не єдина має присвоєну 3PMSF абревіатуру (тобто офіційний сніговий тест) І водночас дуже тиха на сухому асфальті. Ну і кажуть що ресурс високий. Тут вже не знаю.
Дякую, подивився...цікава на вигляд, свого розміру поки не бачу, а якийсь найближчий 18" - наче не дуже дорожчий за мій гудік Айс-3...замислився
Дякую, подивився...цікава на вигляд, свого розміру поки не бачу, а якийсь найближчий 18" - наче не дуже дорожчий за мій гудік Айс-3...замислився
треба почекати відгуків як той мішка веде себе зимою коли є сніг, бо Твій гудік мені чомусь більше подобается чим той мішка да і ціна в моему розмірі практично на 2000 грн мішка дорожче за одне колесо
Сегодня покатался первый раз на Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 SUV 255/55 R18 105T (+) Непогано... Со светофора пелаль в пол - не сорвалась а нас с женой просто по сидухам размазало. Вечерняя мрячка - просто незаметная. Шума никакого... Мы просто ехали без мафона - кайфовали после ужина в класном месте (дети на юбилей подарили). Но то не важно - резиной мега доволен по "осеннему" режиму.
треба почекати відгуків як той мішка веде себе зимою коли є сніг, бо Твій гудік мені чомусь більше подобается чим той мішка да і ціна в моему розмірі практично на 2000 грн мішка дорожче за одне колесо
ну їх не можна, отак у лоба, порівнювати...оті +-2к/колесо відіб'ються за пару років без сезонних ШМ, імхо
ну їх не можна, отак у лоба, порівнювати...оті +-2к/колесо відіб'ються за пару років без сезонних ШМ, імхо
Мені ціноутворення на гуму у цьому сезоні сподобалось)) Можливо таке і в попередні роки траплялось, але тут особистий досвід. 21.10 замовив гуму, 4900 за шт. Зараз вона у тому ж магазі 7090. Рік, країна виробництва такі ж. Це їм просто гроші дуже потрібні?
kkk_GAZ240 16.11.2024 21:06 пишет: Сегодня покатался первый раз на Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 SUV 255/55 R18 105T (+) Непогано... Со светофора пелаль в пол - не сорвалась а нас с женой просто по сидухам размазало. Вечерняя мрячка - просто незаметная. Шума никакого... Мы просто ехали без мафона - кайфовали после ужина в класном месте (дети на юбилей подарили). Но то не важно - резиной мега доволен по "осеннему" режиму.
По тестах теж ніби все класно. Фактично показники навіть вищі ніж в Michelin по багатьох параметрах. Є такі відчуття, що на класичну зимову резину ти вже не вернешся.
kkk_GAZ240 16.11.2024 21:06 пишет: Сегодня покатался первый раз на Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 SUV 255/55 R18 105T (+) Непогано... Со светофора пелаль в пол - не сорвалась а нас с женой просто по сидухам размазало. Вечерняя мрячка - просто незаметная. Шума никакого... Мы просто ехали без мафона - кайфовали после ужина в класном месте (дети на юбилей подарили). Но то не важно - резиной мега доволен по "осеннему" режиму.
По тестах теж ніби все класно. Фактично показники навіть вищі ніж в Michelin по багатьох параметрах. Є такі відчуття, що на класичну зимову резину ти вже не вернешся.
А нашо? 3 з 4-х в мене вже не перший рік на всезезонці. Монтерей один раз два роки тому побачив зимову і те тому що я психонув. Нещодвно я ту зимову практично новою і продав. Як на зиму всі потрібні позначки є. Так, по відгуках по глибокому снігу не їде, але мені й не треба. Авто з постійним повним. Влітку я все одно швидко не їзжу, та й їзжу небеагато взагалі. Нема сенсу мати два комплекти. Тому якщо не буде мінятися клімат знов до жорстких зим - не бачу сенсу в конкретно зимовій, тим паче шипованій гумі.