а як їздити? зимова вже не розганяється, не гальмує, не руліцца...
"не розганяється, не гальмує, не руліцца" - це занатдо суб'єктивні поняття. Якщо казати про звичайну цивільну (в усіх сенсах) експлуатацію звичайного легковика, то, при дотриманні встановленного швидкістного режиму (а не +20 ) розганяється, гальмує і руліцца навіть "жига"-"копійка" на діагональних И-151 (чи як там називалася ота радянська гума моделі "яку зміг дістати").
Є величезна проблема - "створення аварійної обстановки" ось у таких випадках зайві 3-4 метри гальмівного шляху можуть визначити чі сталося ДТП чи ні. Якщо дотримуватися швидкісного режиму суто за ПДД без +20 то ваш рух буде суттєво відрізнятися від інших учасників, і створювати аварійні обстановки вам будуть на порядок частіше ніж іншим.
Я якось проспорив і цілий місяць їздив у швидкісному режимі суто за ПДД, 50 не їздив, бо це на грані порушення, у більшості випадків доводилося їздити 40-45 щоб гарантовано не перевищити 50. Мій висновок - це дуже небезпечно.
kkk_GAZ240 03.03.2025 17:51 пишет: [... ну якщо звісно ми не беремо гуму типу БЦ-21, вона зовсім не їде.
а колись вона була чи не найєдина.. і ничого - до цієї пори ще живемо...
Та ще й протектор наварювали разів по 2-3... І їздив же...
Але не забуваємо, що і авто були інші, мало коней/крутного, можна сказати ніякі гальма. При нинішніх цифрах крутного в сучасних авто, говяна гума може дорого коштувати в перспективі.
Upd Дивлюсь на прогноз і є думка в неділю перевзутися. Жалко катати по такому теплу свіжу гарну зимову гуму.
YSK 07.03.2025 09:04 пишет: Дивлюсь на прогноз і є думка в неділю перевзутися. Жалко катати по такому теплу свіжу гарну зимову гуму.
Нормальна думка, особливо, якщо прогноз трохи далі вихідних, принципово не дивитися... Думаю, цими вихідними, та навіть вже сьогодні, вже будуть черги на ШМ
YSK 07.03.2025 09:04 пишет: Дивлюсь на прогноз і є думка в неділю перевзутися. Жалко катати по такому теплу свіжу гарну зимову гуму.
Нормальна думка, особливо, якщо прогноз трохи далі вихідних, принципово не дивитися... Думаю, цими вихідними, та навіть вже сьогодні, вже будуть черги на ШМ
Прогноз постійно перемальовують, але тенденція стабільного плюса зберігається. Ну і мені простіше, гума на дисках, тобто ШМ власний.
Dimiyar 05.03.2025 23:22 пишет: Та ранувасто же.. буду до квітня точно на зимі бо погода непередбачувана
Оскільки у маленького сітроєна зимова це гудієр арктік з шипами, а на вулиці вже +18 то вчора перевзувся. Якщо випаде сніг короткотерміново то Сітроєн у цей час не висовуватиме носа з гаража.
Dimiyar 05.03.2025 23:22 пишет: Та ранувасто же.. буду до квітня точно на зимі бо погода непередбачувана
Оскільки у маленького сітроєна зимова це гудієр арктік з шипами, а на вулиці вже +18 то вчора перевзувся. Якщо випаде сніг короткотерміново то Сітроєн у цей час не висовуватиме носа з гаража.
сьогодні схоже було не меньше +20, на сонці взагалі 30+ ...аномалія ще та, ясно, що на арктичній не айс по такому плавати сам перевзував чи на ШМ?
Z@B 03.03.2025 15:49 пишет: Ні.. ну я розумію коливання купувати чи ні зиму, коли тобі авто дістається на "всесезонці".
Але ж цілеспрямовано її купувати - економія 2 кгрн в рік на шиномонтажах хиба що... Чи варта ця економія жертви функціональністю гуми - сумнівно...
Жінка каже, поляки на всесезонціїздять і не гудуть.
Зима там умовна. Влітку всесезонки теж вистачає.
Може вони не знають як ми, що є резина з індексом V на 240 км\год, Y на 300, або ZR на 240+? І не знають де на такий резині можна їздити законно без штрафів за перевищення швидкості у Польщы?
Я минулого року двічі був у польші при цьому у самому теплому регіоні країни - Малопольському воєводстві. Сумарно тижні три там провів: раз взиму раз влітку. То щось не помітив що їздять на всесезонці. Так, взимку багато хто не на справжній липучці, а на недолгуій єврозимі, але от влітку усі на літній. І все вони знають: подивись на польські інтернет магазини гуми типу oponeo.
1. Прийнятно) 2. Спробуй, впевнений, що у тебе це вийде. У мене років до 30 теж не виходило, а потім вийшло. Крім того, є цікаве спостереження: чомусь абсолютна більшість українських водіїв, коли потрапляє за кордон, швидко починає дотримуватися усіх вимог місцевих ПДР, в т.ч., і швидкісного режиму. Що заважає поводитися так і на батьківщині?
Wlodzimierz 10.03.2025 15:15 пишет: Чудова позиція - "усі порушують і я буду"
Ні, не тому. Тому що немає покарання. Суворість нашіх законів (приклад - 50 км/год на Берестейському проспекті навіть влітку) компенсується відсутністю покарання за злочин. Такий собі "соціальний договір". Але всі відторможуються перед камерой контроля швидкості.
З нашими перепадами погоди, зробив висновок, що раніше ніж квітень краще не перевзуватись.. а то навіть по невеликому снігу.. на моєму літі далеко не поїздеш. Тому краще ще місяць на зимі покатаюсь.
maksym 14.03.2025 13:15 пишет: Всі вже на літню перевзулися? Зверніть увагу. Це Киів на 5 днів
Таксисти в шоці. Всі інші можуть чудово провести час вдома, чи на публічному транспорті, а може і "страшне" - поїздити літньою гумою по холодному асфальту.
Мені здається, що після ковіду і війни, напугати парой градусів морозу можна тільки гумофетішиста.
Я давно) Краще пару днів літньої по холоду, ніж стирати нову зимову гуму R20 на +18 градусах.
Згоден, в мене Gislaved зимовий вже старенький, 5й сезон доїзджаю, є думка його поміняти наступної зими. Мішлен Primacy5 вже куплений і чекає на заміну, проте ще 2-3 тижні почекаю. Іноді потрібно дуже рано в місто виїзджати, тому не буду поспішати