autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Выбор холодильника (11/12)

пользователь **
65 лет, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: Выбор холодильника [Re: harald67]
      26 сентября 2025 в 14:22 Гілками

В ответ на:

Марка, нофрост, інвертор тощо принципово не впливають на виконання холодильником своєї основної функції.

Хм. Не знаю, как там другие представители народа, но лично меня размораживание савеццкого холодильника Норд довольно сильно парило. Особенно, если вдруг заленился, потерял бдительнось и сильно обмерзла морозилка. Данафиг.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Выбор холодильника [Re: alex_b]
      26 сентября 2025 в 14:57 Гілками

alex_b 26.09.2025 14:22 пишет:

В ответ на:

Марка, нофрост, інвертор тощо принципово не впливають на виконання холодильником своєї основної функції.

Хм. Не знаю, как там другие представители народа, но лично меня размораживание савеццкого холодильника Норд довольно сильно парило. Особенно, если вдруг заленился, потерял бдительнось и сильно обмерзла морозилка. Данафиг.

Третій рік у родичів стоїть новий Бош дешевенький двокамерний без нофросту (якийсь лоуфрост анонсований). Не було ще потреби у розморозці. Зараз дещо інша техніка. Зате працює тихіше за нофрост, що у студіо актуально.

опытный писатель **
37 лет (18 лет за рулем), Рівне
С нами с 23.05.2018

Re: Выбор холодильника [Re: Fuchsman]
      26 сентября 2025 в 16:08 Гілками

поточний холодильник розморожуєм десь раз в рік, а може і рідше(або щось десь проллється, то частіше). Не знаю чого там боятися, чи що може бути не так. не хвилини, але якісь пару годин часу і все в тій морозилці розтавше(ну але маленька на 2 полички, холодильник 140см всього).

почитав сам про ноуфрост, подивився ноуфрост і всі діла вірлпул - ну то все круто, але в мене мої не стануть морочитися поділом на ті секції тощо. та я і сам не факт що оціню ті всі модні навороти

щойно показав дві ці моделі жінці. пробував пояснити про ноуфрост - отримав відповідь що воно не варте переплати, і краще хай він буде тихшим

Достоевский *
Киев
С нами с 08.06.2013

Re: Выбор холодильника [Re: Sergio225]
      26 сентября 2025 в 16:23 Гілками

Ще один невказаний тут недолік ноуфрост - додаткове споживання електрики, що може бути критичним при блекауті.
Я б брав інвертерний (менше пусковий струм) але без ноуфрост.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Выбор холодильника [Re: Rucha]
      26 сентября 2025 в 16:34 Гілками

Rucha 26.09.2025 16:23 пишет:

Ще один невказаний тут недолік ноуфрост - додаткове споживання електрики, що може бути критичним при блекауті.
Я б брав інвертерний (менше пусковий струм) але без ноуфрост.

Якби я зараз купував холодильник собі, то брав би нофрост і не цікавився б тим, чи інвертор чи ні. Все таки нофрост зручніше, а шум на кухні мене не турбує. Щодо витрат енергії та пускового току то навіть у разі блекауту це не дуже принципово - стандартний екофлоу дельта 2 і з більшом током впорається і заряду вистачить годин на 10-12 роботи холодильника.
Але ж усі ці навороти коштують грошей. Якщо бюджет обмежений то можна відмовитися від наворотів заради розмірів - те що тут у гілці навели - двометровий індесіт за 17 К це навіть дешевше за галімих китайців і треба брати однозначно.

опытный писатель **
С нами с 23.05.2018

26 сентября 2025 в 16:44 Гілками

блекаут і холодильники - питання вирішив більше року тому. стоїть сонячний гібрид і батарейка 24/100, в режимі холодильник і морозильна камера+світло, ноути, тв, інтернет просиділи минулої осені десь 27-28 годин і ще лишався заряд.

шум - в старому девайсі чути момент запуску компресора. а там монотонне гудіння, яке ні вдень, ні вночі не викликає дискомфорту - звісно, може то питання звички. холодильник/кухня і решта будинку відділені капітальною стіною(в 2 етапи будувалося колись), тобто поза кухнею взагалі не чути

опытный писатель **
С нами с 23.05.2018

26 сентября 2025 в 16:48 Гілками

ооо, бачу дехто пише про ціну питання - то варіант за 17к - то було просто пальцем в небо, з поправкою на висоту 2 метри, виробника не китай(хоча і маю кучу дрібного інструменту їхнього, але холодильник якось не хочеться), ну і терпиму назву бренду(не те що б мені лайк, але то мої таргани в голові).

Реалістично - 25к ліміт, ну 30к якщо там буде щось настільки круте аби за то переплачувати

важничающий писатель ***
46 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

26 сентября 2025 в 17:19 Гілками

У вбудованих досить багато варіантів з крапельним холодильником і нф морозилкою, вони ще й дешевші, ніж тотал нф.

НФ гарна штука, маю морозилку крапельну і нф, друга не замерзає і пиво швидше охолоджує вітром)

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Выбор холодильника [Re: zyoma]
      26 сентября 2025 в 18:45 Гілками

zyoma 26.09.2025 17:19 пишет:

У вбудованих досить багато варіантів з крапельним холодильником і нф морозилкою, вони ще й дешевші, ніж тотал нф.

НФ гарна штука, маю морозилку крапельну і нф, друга не замерзає і пиво швидше охолоджує вітром)

От тільки місця для продуктів у вбудованих холодильниках обмаль.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

26 сентября 2025 в 19:03 Гілками

Sergio225 26.09.2025 16:48 пишет:

ооо, бачу дехто пише про ціну питання - то варіант за 17к - то було просто пальцем в небо, з поправкою на висоту 2 метри, виробника не китай(хоча і маю кучу дрібного інструменту їхнього, але холодильник якось не хочеться), ну і терпиму назву бренду(не те що б мені лайк, але то мої таргани в голові).

Реалістично - 25к ліміт, ну 30к якщо там буде щось настільки круте аби за то переплачувати

Якщо немає такого жорсткого бюджетного ліміту то повибирай двометрові моделі тих брендів, що тобі подобаються, особливо не звертай увагу на наявність чи відсутність нофроста та інвертора то зясуй які в них стоять компресори. Там де китайські чи обмотка з алюмінію - відразу фтопку. З того що залишиться вибирай вже просто за принципом подобається/не подобається.

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

26 сентября 2025 в 20:46 Гілками

Холодильники вибирав так: підходящий розмір, максимально тихий, мінімальне споживання. Такий набір автоматично гарантує пристойну якість. Але правда не ціну )

опытный писатель **
С нами с 23.05.2018

26 сентября 2025 в 20:52 Гілками

Бош вступає в гру. не знаю що мені зайшло, але чогось вважав що там все буде червоне, без альтернатив кольору((( А покритикуйте таку модель

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

26 сентября 2025 в 21:36 Гілками

Sergio225 26.09.2025 20:52 пишет:

Бош вступає в гру. не знаю що мені зайшло, але чогось вважав що там все буде червоне, без альтернатив кольору((( А покритикуйте таку модель

У меня такой же только не ноуфрост, а плачущая стенка, KGV39. 11 лет, холодит, вопросов не задает
Нержа покрыта лаком, потому при определенном расположении к источнику света могут быть видны следы рук, но это у любого так будет.

Змінено GreenMile (21:38 26/09/2025)

опытный писатель **
С нами с 23.05.2018

Re: Выбор холодильника [Re: GreenMile]
      26 сентября 2025 в 21:45 Гілками

GreenMile 26.09.2025 21:36 пишет:

У меня такой же только не ноуфрост, а плачущая стенка, KGV39. 11 лет, холодит, вопросов не задает
Нержа покрыта лаком, потому при определенном расположении к источнику света могут быть видны следы рук, но это у любого так будет.

я так розумію це колір нержавійки, а матеріал - пластмаса під потрібний колір фарбована. але це взагалі не суттєво - переплачувати за суперкорпус сенсу не бачу

igg 1
V.I.P **
61 год (39 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

26 сентября 2025 в 21:51 Гілками

не заганяйтеся)...нема там чого критикувати, в мене подібний (крапельний) працює вже чверть сторічча...спіймав себе на тому, що не розморожував його років вже 10, а взагалі, за 25 років, лише декілька разів розморожував...
Другий холодильник, 5 років тому, купив теж подібний (ноуфрост) бош, але десь удвічі товщий...ну, він взагалі шикарний , влазить все, що заманеться ...якщо є місце для "негабарита" та можливість трохи підняти бюджет, дуже рекомендую.

опытный писатель **
С нами с 23.05.2018

Re: Выбор холодильника [Re: igg]
      26 сентября 2025 в 21:53 Гілками

негабарит - це про ширину? бо не бачу потреби особливо. є пара кладовок де навіть літом не сильно жарко. а взимку там взагалі багато того чого не принципово в холодильник пхати - наприклад яйця

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

26 сентября 2025 в 22:18 Гілками

Почитай відгуки наприклад на розетці. Виробництво Туреччина. Жаліються на неякісне збирання, дешеві матеріали і гучну роботу вентилятора та тріск тонкого дешевого пластику при нофрості, Ніхто не жаліється на поломки. Тобто з урахуванням габаритів, ціни та бренду (є сервіс та запчастини) непоганий, як на мене, вибір. Бачив на інших недорогих Бош з Туреччини китайські компресори.

опытный писатель **
С нами с 23.05.2018

26 сентября 2025 в 22:47 Гілками

harald67 26.09.2025 22:18 пишет:

Почитай відгуки наприклад на розетці. Виробництво Туреччина. Жаліються на неякісне збирання, дешеві матеріали і гучну роботу вентилятора та тріск тонкого дешевого пластику при нофрості, Ніхто не жаліється на поломки. Тобто з урахуванням габаритів, ціни та бренду (є сервіс та запчастини) непоганий, як на мене, вибір. Бачив на інших недорогих Бош з Туреччини китайські компресори.

поки читав на комфі, бо якщо що братиму там. проблема в тому що нема ніколи товару зі 100% позитивних відгуків... завжди комусь щось не лайк

СуперСтар ***
29 лет за рулем, Киев
С нами с 19.02.2008

26 сентября 2025 в 22:55 Гілками

Вибач, але не завжди.

Igg та мну взяли одну й ту ж саму модель (десь тут тема є, той шо неформат. Додав знизу). у мене зауважень взагалі нема, окрім відсутньої "піщалки" про відкрити двері у ХК.
Вєнт працює набагато тихіше, ніж оригінальний німецький ноуфрост 2009року. в них вентилятори різні.
PS
2 TS
Тема про хлодоси Bosch https://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=11304927&page=0&fpart=all блін, ну і часу вже минуло

Змінено Allodin (22:57 26/09/2025)

igg 1
V.I.P **
61 год (39 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

Re: Выбор холодильника [Re: Allodin]
      26 сентября 2025 в 23:16 Гілками

Allodin 26.09.2025 22:55 пишет:

Вибач, але не завжди.

Igg та мну взяли одну й ту ж саму модель (десь тут тема є, той шо неформат. Додав знизу). у мене зауважень взагалі нема, окрім відсутньої "піщалки" про відкрити двері у ХК.
Вєнт працює набагато тихіше, ніж оригінальний німецький ноуфрост 2009року. в них вентилятори різні.
PS
2 TS
Тема про хлодоси Bosch https://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=11304927&page=0&fpart=all блін, ну і часу вже минуло

Таки мабуть, різні моделі ми взяли...бо в мене аларм працює на обидві відчинені двері - ХК та МК...

Змінено igg (23:18 26/09/2025)

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
1 користувачів і 97 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 17078

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія