Всім доброго дня . Мене звати Віталій проживаю в місті Буча, я новенький у вашому співтоваристві . В свій час працював на техстанціях, та згодом виникло бажання самому зайнятись ремонтами у себе в дома . Так потроху почав робити всілякі приспособи, які в магазині коштують немалих грошей та не дуже практичні (треба або дороблювати, або підсилювати ). Хочу викласти на ваш суд кран який почав робити місяць назад по декілька годин після роботи . Перед краном були зроблені траверса для двигуна та кантувач для двигуна, згодом також все викладу . Буду вдячний за критику та поради .
truck1977 23.07.2018 12:06 пишет: Всім доброго дня . Мене звати Віталій проживаю в місті Буча, я новенький у вашому співтоваристві . В свій час працював на техстанціях, та згодом виникло бажання самому зайнятись ремонтами у себе в дома . Так потроху почав робити всілякі приспособи, які в магазині коштують немалих грошей та не дуже практичні (треба або дороблювати, або підсилювати ). Хочу викласти на ваш суд кран який почав робити місяць назад по декілька годин після роботи . Перед краном були зроблені траверса для двигуна та кантувач для двигуна, згодом також все викладу . Буду вдячний за критику та поради .
С краза двигатель снимать будешь? да вроде лебедь маловат.... Ты бы еще его из 20 го швеллера сварил... А чё нет? ЗАто надёжно. Поставил, и на века... Недвижим. Меру надо знать для начала. Но за попытку... +. За реализацию -.
truck1977 23.07.2018 12:06 пишет: Всім доброго дня . Мене звати Віталій проживаю в місті Буча, я новенький у вашому співтоваристві . В свій час працював на техстанціях, та згодом виникло бажання самому зайнятись ремонтами у себе в дома . Так потроху почав робити всілякі приспособи, які в магазині коштують немалих грошей та не дуже практичні (треба або дороблювати, або підсилювати ). Хочу викласти на ваш суд кран який почав робити місяць назад по декілька годин після роботи . Перед краном були зроблені траверса для двигуна та кантувач для двигуна, згодом також все викладу . Буду вдячний за критику та поради .
Дуже люблю, як хтось щось робить руками. Тут такі є, але відносно мало. Я так розумію, що не обговорюємо те, що хочеться зайнятися ремонтами вдома. Обговорюємо кран. Що таке великі грощі за кран? 5000 грн +/- за кран з гідравлікою, з можливістю скласти лапи та мати різне навантаження в залежності від вильота стріли? Можемо порахувати собівартість - не дешевше вийде.
Тепер до того, що зроблено. Перше питання - так складно оцінити навантаження. Дійсно, труба кругла несе навантаження краще за квадрат. Але не знаючи товщини стінки труби, буде важко навіть припустити її навантаження. Крім того, на промислових варіантах іде полоса для страховки(https://i.ytimg.com/vi/zmn-6V6UDUo/maxresdefault.jpg). Вона ж розподіляє навантаження. Буде дуже не гарно, впустити двигун, бо труба погнеться. Картер може коштувати дорожче 300 баків, не кажучи про роботу по його заміні. Буває і без полоси. Але треба мати розрахунки.
без телескопической стрелы - ненужная штука. Я купил на 1,5т на самом коротком рычаге, и это обошлось около 300 у.е. Он складной, занимает места в сложенном состоянии порядка 50*70 см. Можно вообще разобрать и в 2 коробки его запихнуть. Тогда его место будет заниматься ну 25 см от силы по выносу от стены. Потому если на постоянную основу, то самодельный не интересный, т.к. места куча, универсальности нет, удобства мало. А если на изредка - то лучше у кого-то долгануть, тем более, что ТС уже имеет опыт и знакомых на СТО
Идея и желание + А вот за реализацию... Мне такое стыдно показать ( тоже колхожу иногда). С другой стороны мне такой девайс не нужен. В те времена когда я занимался ремонтом, я как раз строил новый гараж возле дома и сразу забетонировал в потолок швелерину с кольцом. Волговский мотор с коробкой вынимался на раз-два ручной лебедкой.