Привіт усім мотолюбителям і не тільки . Зимою став власником CB600 Hornet 2005 року . До того їздив тільки на 50сс, тобто досвіду з такою технікою 0 . Постало питання вибору екіпу, ну і почав потихеньку знайомитися з шоломами. Зупинився на інтегралі, але постало питання чи брати топове б/у типу SHOEI, чи краще брати новий, але щось типу LS2/MT і т.д.. Бюджет планую в 5-6 тис., так як я ще не впевнений чи воно мені зайде, і вкидати 500 у.е. на новий топ поки не бачу сенсу. Я схиляюсь до нормального б/у, але на скільки це буде правильне рішення? Дякую.
Власне для мене шолом б/в це недопустимо) Брезгливий я) Прати, то таке, не для мене. Не забувайте ще, що поролон з часом рихлиться. Є випадки неналежного зберігання, де може бути пліснява після поту, якщо не просушити, зберігати закритим в пакеті чи ін. Також б/в набагато важче підібрати, щоб сидів правильно. Маю МТ, модель точно не памятаю, Вцілому задоволений. На 5-6 тис. топ за свої кошти. LS також по відгукам норм, але якось чи то моделі не зайшли, все ж на МТ пав вибір. Дружині також придбали МТ. Мені її модель навіть краще подобається. Вцілому конкретних нарікань немає, сміливо можна брати. В них є всі параметри, що необхідно для всіх сертифікацій. Типу не шлак, підсумовуючи. В виборі перевагу надавати вазі і безпеці. З важким казанком на голові катати - це вже не задоволення. Подивитись оцінки SHARP сторінка При примірці має трохи піддавлювати, це нормально. Через деякий час внутрянка візьме форму голови та просяде.
-Ateist- 23.02.2024 14:38 пишет: Привіт усім мотолюбителям і не тільки . Зимою став власником CB600 Hornet 2005 року . До того їздив тільки на 50сс, тобто досвіду з такою технікою 0 . Постало питання вибору екіпу, ну і почав потихеньку знайомитися з шоломами. Зупинився на інтегралі, але постало питання чи брати топове б/у типу SHOEI, чи краще брати новий, але щось типу LS2/MT і т.д.. Бюджет планую в 5-6 тис., так як я ще не впевнений чи воно мені зайде, і вкидати 500 у.е. на новий топ поки не бачу сенсу. Я схиляюсь до нормального б/у, але на скільки це буде правильне рішення? Дякую.
1. Зайде, інфа 100. Особливо якщо 50 сс зайшло))) 2. LS2/MT я б не брав, ну може топової лінійки буде не лайно. 3. якщо "вживане", то з перших рук, бо все ж таки шолом "сідає" під конкретну голову. 4. ще проблема, це підібрати шолом під твою конкретну голову, краще всього це робити у великих магазинах типу MotoStyle (я саме так і зробив коли купував свій перший шолом й абсолютно не шкодую)... А коли вже знайшов шолом під себе, то хочется взяти саме його) Дивись на італьяшків Nolan, Airoh ітп, в них зазвичай якісна внутрянка
Зайти в великий магаз, переміряти усі caberg nolan та інші з недорогих і придбати його на louis.de, усі ж так роблять)) Есть контори які з луіса везуть без націнки і доставки.
І з ботами так само, іноді по акції проскакують повноцінні альпінстарси за 100 ойро.
PS Далі вже на смак і любителя, на секондах толкових есть цілі відділи б/в текстильного екіпу по смішним цінам.
User-king, всі ми брезгливі певною мірою, та деколи приходиться обирати компроміс). Звичайно що не буду купляти шолом, з якого сиплеться труха, є варіанти і в достойному стані, треба вибирати. Питання в тому, на скільки те нове залишиться новим вже за пів року, і чи те б/у не залишиться в кращому стані. Якість матеріалів все ж грає роль. До речі міряв в магазині пару днів тому МТ Thunder 4 (WarFox ), ніби як добре сів, але хотілося б з чимось порівняти. В місцевому магазині вибір не айс, МТ та LS це найкраще з представленого.
hollywood, вже зайшов, коли переганяв у свій гараж). Та й я на нього давно облизувався, чорний нейкед з класичною кругло фарою і хромованими дзеркалами, це just love . Але він трохи дурний (або я ), їхав тільки на першій, бо другу вмикати вже було боязно)). Про великий магазин я тільки за, але то треба їхати в Київ. В Мотостилі мені сподобався в моєму бюджеті Nolan N60-6 Special Graphite, але там є питання з розмірами.
AlexKam, дякую за пораду. Думаю в підсумку шолом і взуття буде мабуть правильним взяти новим, а інше можна пошукати й б/у, якось так. Поки розглядаю варіанти..
Думаю в підсумку шолом і взуття буде мабуть правильним взяти новим, а інше можна пошукати й б/у, якось так. Поки розглядаю варіанти..
Всім
О!) Розумно, логічно. Де можна зекономити - треба економити. Бо що? Зекономлені гроші - зароблені гроші!) Я власне так і робив) Куртяк з ОЛХ з захистом плеч, локтів, вставка для спини, штани також з захистом бедр, з наколінниками + був в портної, щоб деякі дрібниці під мене зробила. Знайшов в стані нових, то чому б і ні. - Відносно копійки це все стало. Боти купував в Німеччині, в якомусь спеціалізованому мотомагазі, навіть бренд не памятаю, ходив міряв, задовбав всіх там, але щось за сотку євро задється придбав, ніби й ще по акції). Бери з відносно високим підйомом, щоб максимально фіксувалась стопа. Бо ті всі низькі не тримають стопу як треба. Хоча, це все на зручність впливає звісно. В принципі інфо по підбору екіпа в інеті незчитати, все є. Тут аналізувати і визначатись, що можна придбати на свію бюджет.
peredviznik 28.10.2018 07:38 пишет: тут як...справа в тому, що ті ще не знаєш, чи воно тобі треба, їздиьт на моцику. тому можу порадити брати екіп вживаний тому що може статись, що ти зрозумієш, що це не твоє. з екіпу головне шолом, але без фанатизму, це зайве.гарна куртка з ліктями, плечами і спиною. рукавички багато не коштують, досить щось доволі середненьке. в якості штанів досить джинсів, на коліна купи собі наколінники. взуття можна щось на зразок доктор мартенс, або взагалі робочі. передбачаю, що зараз набіжитькупа народу і почне волати, що я нічого не розумію;тому для довідки: їзжду більше тридцяти років
Что, купить пропотевший чужой шлем и ношенные проперженные джинсы?
San40S 28.10.2018 23:12 пишет: На рукавицях, економити трохи зайве... скільки кісточок на руці і всі вони дрібненькі хрупкі.
Можно подробней про защиту хрупких косточек перчатками? Истирание - да, удар - не верю.
ИМХО экип в гражданских условиях работает на скоростях до 40-60 км/час. На сотне экип поможет как известно кому припарки. В итоге 90% экипа это фетиш, а шлем за мало и много денег часто отличаются лишь качеством вентиляции и шумозащитой.
В MotoGP вокруг трассы уловители из сыпучих материалов. В городе опасен компрессионный удар, а стереть пятую точку об асфальт не получится - велик шанс встретиться с препятствием значительно раньше.
Большинство падений происходит в городе на маленьких скоростях. При этом ты бьешься головой, плечом, локтем, бедром и коленом. Отсюда желательно иметь шлем, куртку, джинсы и перчатки. Ботинки роли не играют. Какой экип - без разницы. В каком комфортнее.
LS2 нормальные шлемы, вся Испания только в них ездит. У меня был этой фирмы из ценового диапазона 150€, сейчас Nolan - разницы никакой нет. Для лета в интеграле жарко, лучше Jet, но вот в Испании их запретили на трассах.
На малій швидкості падіння мота може бути на ногу. Мене так, хоч і на трасі, але дотично, упав на малій швидкості і мот ліг на ногу. Добре що був в ботах, хоч і Скойко, але не в кросах. Стопа ще місяць боліла, але залишилась ціла. Тому про боти не був би так категоричний.
andreydobr 24.02.2024 12:56 пишет: На малій швидкості падіння мота може бути на ногу. Мене так, хоч і на трасі, але дотично, упав на малій швидкості і мот ліг на ногу. Добре що був в ботах, хоч і Скойко, але не в кросах. Стопа ще місяць боліла, але залишилась ціла. Тому про боти не був би так категоричний.
Возможно для мотоцикла это так. Скутерист от скутера падает отдельно. Единственный аргумент за ботинки это в пробке могут наехать на ногу.
Кинжальный прострел 24.02.2024 04:45 пишет: Народ не боится покупать двадцатилетние мотоциклы. В Украине, конечно, ремонт бесплатный, но все равно.
Мотоцикл - это не машина, там нет кузова, который ржавеет. У меня 20 летний мотоцикл исправно ездит, очень надежен и не падает в цене совсем. По статистике, ноги в мотоавариях страдают чаще всего. Но прежде всего защищают голову - без ног можно жить.
Кинжальный прострел 24.02.2024 04:45 пишет: Народ не боится покупать двадцатилетние мотоциклы. В Украине, конечно, ремонт бесплатный, но все равно.
Мотоцикл - это не машина, там нет кузова, который ржавеет. У меня 20 летний мотоцикл исправно ездит, очень надежен и не падает в цене совсем. По статистике, ноги в мотоавариях страдают чаще всего. Но прежде всего защищают голову - без ног можно жить.
Зато есть двигатель, который, в отличие от автомобильного, редко ходит больше 100 тысяч. И проводка, которая за 20 лет превращается в труху.
Зато есть двигатель, который, в отличие от автомобильного, редко ходит больше 100 тысяч. И проводка, которая за 20 лет превращается в труху.
Глупости, с проводкой все ОК. Двигатель несложно отремонтировать после 100 тыс., главное, покупать мотоциклы распространненых марок. Да и редко кто проезжает на мото 100 тисяч, я на автомобиле то меньше проехал за 10 лет...
Шоломи мають сертфікацію по безпеці. Головне не брати несертифікований! В незалежності новий чи БВ - треба міряти. Голови у всіх різної форми. БВ навіть у гарному стані 99% буде вже головою попереднього власника продавлений до форми його макітри. А іноді буває так, що новий і більш дорожчий буде давити. По ціноутворенню така ситуація - ось уяви дешевий шолом, який норм по безпеці. Докидуєшь ще грошей і отримуєшь ту саму безпеку, але матеріали вже не такі трешакові і більш приємні на дотик. Докидуєш ще, і отримаєшь більше всяких дірочок і заслонок для вентиляції. Докидуєшь ще і шлом більш легкий. І ше - і маєш якийсь гарний візерунок. Взагалі на екіп можна ну дуууже багато витрати і воно начебто має сенс. Але якщо бюджет піджимає, то краще відштовхуватися від бюджету і катати в чомусь простому ніж з однією крутую річю.