autoua
Autoua.netФорумМото

посоветуйте экип. вообще ничего не знаю про него. (3/4)

опытный писатель **
47 лет (29 лет за рулем), Рівне
С нами с 20.07.2010

Re: шолом [Re: RF178]
      23 февраля 2024 в 14:38 Гілками

Привіт усім мотолюбителям і не тільки . Зимою став власником CB600 Hornet 2005 року . До того їздив тільки на 50сс, тобто досвіду з такою технікою 0 .
Постало питання вибору екіпу, ну і почав потихеньку знайомитися з шоломами. Зупинився на інтегралі, але постало питання чи брати топове б/у типу SHOEI, чи краще брати новий, але щось типу LS2/MT і т.д.. Бюджет планую в 5-6 тис., так як я ще не впевнений чи воно мені зайде, і вкидати 500 у.е. на новий топ поки не бачу сенсу. Я схиляюсь до нормального б/у, але на скільки це буде правильне рішення?
Дякую.

Змінено -Ateist- (14:41 23/02/2024)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
опытный писатель **
22 года за рулем, Киев
С нами с 21.09.2007

Re: шолом [Re: -Ateist-]
      23 февраля 2024 в 15:05 Гілками

Власне для мене шолом б/в це недопустимо) Брезгливий я)
Прати, то таке, не для мене. Не забувайте ще, що поролон з часом рихлиться. Є випадки неналежного зберігання, де може бути пліснява після поту, якщо не просушити, зберігати закритим в пакеті чи ін.
Також б/в набагато важче підібрати, щоб сидів правильно.
Маю МТ, модель точно не памятаю, Вцілому задоволений. На 5-6 тис. топ за свої кошти.
LS також по відгукам норм, але якось чи то моделі не зайшли, все ж на МТ пав вибір.
Дружині також придбали МТ. Мені її модель навіть краще подобається.
Вцілому конкретних нарікань немає, сміливо можна брати. В них є всі параметри, що необхідно для всіх сертифікацій. Типу не шлак, підсумовуючи.
В виборі перевагу надавати вазі і безпеці. З важким казанком на голові катати - це вже не задоволення. Подивитись оцінки SHARP сторінка
При примірці має трохи піддавлювати, це нормально. Через деякий час внутрянка візьме форму голови та просяде.

Змінено User-king (15:14 23/02/2024)

Достоевский **
48 лет (25 лет за рулем), Киев
С нами с 30.11.2001

23 февраля 2024 в 15:15 Гілками

-Ateist- 23.02.2024 14:38 пишет:

Привіт усім мотолюбителям і не тільки . Зимою став власником CB600 Hornet 2005 року . До того їздив тільки на 50сс, тобто досвіду з такою технікою 0 .
Постало питання вибору екіпу, ну і почав потихеньку знайомитися з шоломами. Зупинився на інтегралі, але постало питання чи брати топове б/у типу SHOEI, чи краще брати новий, але щось типу LS2/MT і т.д.. Бюджет планую в 5-6 тис., так як я ще не впевнений чи воно мені зайде, і вкидати 500 у.е. на новий топ поки не бачу сенсу. Я схиляюсь до нормального б/у, але на скільки це буде правильне рішення?
Дякую.

1. Зайде, інфа 100. Особливо якщо 50 сс зайшло)))
2. LS2/MT я б не брав, ну може топової лінійки буде не лайно.
3. якщо "вживане", то з перших рук, бо все ж таки шолом "сідає" під конкретну голову.
4. ще проблема, це підібрати шолом під твою конкретну голову, краще всього це робити у великих магазинах типу MotoStyle (я саме так і зробив коли купував свій перший шолом й абсолютно не шкодую)...
А коли вже знайшов шолом під себе, то хочется взяти саме його)
Дивись на італьяшків Nolan, Airoh ітп, в них зазвичай якісна внутрянка

Змінено hollywood (15:18 23/02/2024)

СуперСтар ****
Киев->DE
С нами с 29.05.2008

Re: шолом [Re: hollywood]
      23 февраля 2024 в 16:23 Гілками

вот это померяй MT THUNDER 4 SV, самый дешевый с ECE 22.06

подмастерье
С нами с 10.02.2014

Re: посоветуйте экип. вообще ничего не знаю про него. [Re: RF178]
      23 февраля 2024 в 17:40 Гілками

Зайти в великий магаз, переміряти усі caberg nolan та інші з недорогих і придбати його на louis.de, усі ж так роблять))
Есть контори які з луіса везуть без націнки і доставки.

І з ботами так само, іноді по акції проскакують повноцінні альпінстарси за 100 ойро.

PS
Далі вже на смак і любителя, на секондах толкових есть цілі відділи б/в текстильного екіпу по смішним цінам.

Змінено AlexKam (17:46 23/02/2024)

опытный писатель **
С нами с 20.07.2010

23 февраля 2024 в 21:45 Гілками

User-king, всі ми брезгливі певною мірою, та деколи приходиться обирати компроміс). Звичайно що не буду купляти шолом, з якого сиплеться труха, є варіанти і в достойному стані, треба вибирати. Питання в тому, на скільки те нове залишиться новим вже за пів року, і чи те б/у не залишиться в кращому стані. Якість матеріалів все ж грає роль.
До речі міряв в магазині пару днів тому МТ Thunder 4 (WarFox ), ніби як добре сів, але хотілося б з чимось порівняти. В місцевому магазині вибір не айс, МТ та LS це найкраще з представленого.

hollywood, вже зайшов, коли переганяв у свій гараж). Та й я на нього давно облизувався, чорний нейкед з класичною кругло фарою і хромованими дзеркалами, це just love . Але він трохи дурний (або я ), їхав тільки на першій, бо другу вмикати вже було боязно)).
Про великий магазин я тільки за, але то треба їхати в Київ. В Мотостилі мені сподобався в моєму бюджеті Nolan N60-6 Special Graphite, але там є питання з розмірами.

AlexKam, дякую за пораду.
Думаю в підсумку шолом і взуття буде мабуть правильним взяти новим, а інше можна пошукати й б/у, якось так. Поки розглядаю варіанти..

Всім

опытный писатель **
22 года за рулем, Киев
С нами с 21.09.2007

Re: посоветуйте экип. вообще ничего не знаю про него. [Re: -Ateist-]
      23 февраля 2024 в 23:37 Гілками

В ответ на:

Думаю в підсумку шолом і взуття буде мабуть правильним взяти новим, а інше можна пошукати й б/у, якось так. Поки розглядаю варіанти..

Всім

О!)
Розумно, логічно. Де можна зекономити - треба економити.
Бо що? Зекономлені гроші - зароблені гроші!)
Я власне так і робив) Куртяк з ОЛХ з захистом плеч, локтів, вставка для спини, штани також з захистом бедр, з наколінниками + був в портної, щоб деякі дрібниці під мене зробила. Знайшов в стані нових, то чому б і ні. - Відносно копійки це все стало.
Боти купував в Німеччині, в якомусь спеціалізованому мотомагазі, навіть бренд не памятаю, ходив міряв, задовбав всіх там, але щось за сотку євро задється придбав, ніби й ще по акції). Бери з відносно високим підйомом, щоб максимально фіксувалась стопа. Бо ті всі низькі не тримають стопу як треба. Хоча, це все на зручність впливає звісно.
В принципі інфо по підбору екіпа в інеті незчитати, все є. Тут аналізувати і визначатись, що можна придбати на свію бюджет.

Харьков
С нами с 29.10.2003

Re: посоветуйте экип. вообще ничего не знаю про него. [Re: peredviznik]
      24 февраля 2024 в 04:18 Гілками

peredviznik 28.10.2018 07:38 пишет:

тут як...справа в тому, що ті ще не знаєш, чи воно тобі треба, їздиьт на моцику.
тому можу порадити брати екіп вживаний тому що може статись, що ти зрозумієш, що це не твоє.
з екіпу головне шолом, але без фанатизму, це зайве.гарна куртка з ліктями, плечами і спиною. рукавички багато не коштують, досить щось доволі середненьке. в якості штанів досить джинсів, на коліна купи собі наколінники. взуття можна щось на зразок доктор мартенс, або взагалі робочі.
передбачаю, що зараз набіжитькупа народу і почне волати, що я нічого не розумію;тому для довідки: їзжду більше тридцяти років

Что, купить пропотевший чужой шлем и ношенные проперженные джинсы?

Змінено Кинжальный прострел (04:39 24/02/2024)

Харьков
С нами с 29.10.2003

Re: посоветуйте экип. вообще ничего не знаю про него. [Re: KEV]
      24 февраля 2024 в 04:25 Гілками

KEV 29.10.2018 00:12 пишет:

San40S 28.10.2018 23:12 пишет:

На рукавицях, економити трохи зайве... скільки кісточок на руці і всі вони дрібненькі хрупкі.

Можно подробней про защиту хрупких косточек перчатками?
Истирание - да, удар - не верю.

ИМХО экип в гражданских условиях работает на скоростях до 40-60 км/час. На сотне экип поможет как известно кому припарки.
В итоге 90% экипа это фетиш, а шлем за мало и много денег часто отличаются лишь качеством вентиляции и шумозащитой.

В MotoGP вокруг трассы уловители из сыпучих материалов. В городе опасен компрессионный удар, а стереть пятую точку об асфальт не получится - велик шанс встретиться с препятствием значительно раньше.

Большинство падений происходит в городе на маленьких скоростях. При этом ты бьешься головой, плечом, локтем, бедром и коленом. Отсюда желательно иметь шлем, куртку, джинсы и перчатки. Ботинки роли не играют. Какой экип - без разницы. В каком комфортнее.

Харьков
С нами с 29.10.2003

Re: посоветуйте экип. вообще ничего не знаю про него. [Re: peredviznik]
      24 февраля 2024 в 04:28 Гілками

peredviznik 29.10.2018 19:04 пишет:

а можна дізнатись про річні пробіги експертів, ну шоб зрозуміти

60 тысяч.

Харьков
С нами с 29.10.2003

Re: посоветуйте экип. вообще ничего не знаю про него. [Re: Кинжальный прострел]
      24 февраля 2024 в 04:36 Гілками

LS2 нормальные шлемы, вся Испания только в них ездит. У меня был этой фирмы из ценового диапазона 150€, сейчас Nolan - разницы никакой нет. Для лета в интеграле жарко, лучше Jet, но вот в Испании их запретили на трассах.

Змінено Кинжальный прострел (04:37 24/02/2024)

Харьков
С нами с 29.10.2003

24 февраля 2024 в 04:45 Гілками

Народ не боится покупать двадцатилетние мотоциклы. В Украине, конечно, ремонт бесплатный, но все равно.

старожил **
24 года за рулем,
С нами с 22.12.2008

24 февраля 2024 в 12:56 Гілками

На малій швидкості падіння мота може бути на ногу. Мене так, хоч і на трасі, але дотично, упав на малій швидкості і мот ліг на ногу. Добре що був в ботах, хоч і Скойко, але не в кросах. Стопа ще місяць боліла, але залишилась ціла.
Тому про боти не був би так категоричний.

Харьков
С нами с 29.10.2003

Re: посоветуйте экип. вообще ничего не знаю про него. [Re: andreydobr]
      24 февраля 2024 в 20:58 Гілками

andreydobr 24.02.2024 12:56 пишет:

На малій швидкості падіння мота може бути на ногу. Мене так, хоч і на трасі, але дотично, упав на малій швидкості і мот ліг на ногу. Добре що був в ботах, хоч і Скойко, але не в кросах. Стопа ще місяць боліла, але залишилась ціла.
Тому про боти не був би так категоричний.

Возможно для мотоцикла это так. Скутерист от скутера падает отдельно. Единственный аргумент за ботинки это в пробке могут наехать на ногу.

Достоевский **
48 лет (25 лет за рулем), Киев
С нами с 30.11.2001

24 февраля 2024 в 21:19 Гілками

Кинжальный прострел 24.02.2024 04:25 пишет:

Ботинки роли не играют.

Чоботи ролі не грають, вважав він...

http://youtu.be/Jds4mKvPCzY

СуперСтар ***
55 лет (36 лет за рулем), Киев
С нами с 16.12.2003

25 февраля 2024 в 12:07 Гілками

Кинжальный прострел 24.02.2024 04:45 пишет:

Народ не боится покупать двадцатилетние мотоциклы. В Украине, конечно, ремонт бесплатный, но все равно.

Мотоцикл - это не машина, там нет кузова, который ржавеет. У меня 20 летний мотоцикл исправно ездит, очень надежен и не падает в цене совсем.
По статистике, ноги в мотоавариях страдают чаще всего. Но прежде всего защищают голову - без ног можно жить.

Харьков
С нами с 29.10.2003

Re: посоветуйте экип. вообще ничего не знаю про него. [Re: Професор]
      25 февраля 2024 в 12:37 Гілками

Професор 25.02.2024 12:07 пишет:

Кинжальный прострел 24.02.2024 04:45 пишет:

Мотоцикл - это не машина, там нет кузова, который ржавеет. У меня 20 летний мотоцикл исправно ездит, очень надежен и не падает в цене совсем.
По статистике, ноги в мотоавариях страдают чаще всего. Но прежде всего защищают голову - без ног можно жить.

Зато есть двигатель, который, в отличие от автомобильного, редко ходит больше 100 тысяч. И проводка, которая за 20 лет превращается в труху.

Змінено Кинжальный прострел (12:38 25/02/2024)

СуперСтар ***
55 лет (36 лет за рулем), Киев
С нами с 16.12.2003

25 февраля 2024 в 13:13 Гілками

Кинжальный прострел 25.02.2024 12:37 пишет:

Зато есть двигатель, который, в отличие от автомобильного, редко ходит больше 100 тысяч. И проводка, которая за 20 лет превращается в труху.

Глупости, с проводкой все ОК. Двигатель несложно отремонтировать после 100 тыс., главное, покупать мотоциклы распространненых марок.
Да и редко кто проезжает на мото 100 тисяч, я на автомобиле то меньше проехал за 10 лет...

Супер писатель! **
18 лет за рулем, Буча
С нами с 15.06.2007

27 февраля 2024 в 13:33 Гілками

Шоломи мають сертфікацію по безпеці. Головне не брати несертифікований!
В незалежності новий чи БВ - треба міряти. Голови у всіх різної форми. БВ навіть у гарному стані 99% буде вже головою попереднього власника продавлений до форми його макітри. А іноді буває так, що новий і більш дорожчий буде давити.
По ціноутворенню така ситуація - ось уяви дешевий шолом, який норм по безпеці. Докидуєшь ще грошей і отримуєшь ту саму безпеку, але матеріали вже не такі трешакові і більш приємні на дотик. Докидуєш ще, і отримаєшь більше всяких дірочок і заслонок для вентиляції. Докидуєшь ще і шлом більш легкий. І ше - і маєш якийсь гарний візерунок.
Взагалі на екіп можна ну дуууже багато витрати і воно начебто має сенс. Але якщо бюджет піджимає, то краще відштовхуватися від бюджету і катати в чомусь простому ніж з однією крутую річю.

опытный писатель **
С нами с 20.07.2010

28 февраля 2024 в 11:26 Гілками

Замовив на мотостилі Shark D-Skwal 2, ще не відправили, чекаю

Autoua.netФорумМото
Додаткова інформація
0 користувачів і 3 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Bivaliy, KEV, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 25490

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія