З опцій дуже сподобався адаптивний круїз на трасі (якщо він налаштований номрально). Світлодіодні фари - дуже сподобалися. Проубвав лише в ближньому світлі, то дуже був задоволений і вражений. Карплей - дуже зручно їздити зі своїми картами, музикою і т.д. Всілякі датчики мертвих зон як додаткове джерело інформації - супер, але й головою крутити ніхто не відміняв.
Щодо турбодвигунів, то думаю, що це неминуче - вони все ж значно ефективніші за атмосферні. І якщо говорити про новий автомобіль, то без вагань зупиню вибір на турбомоторі, якщо буде підходящий варіант. Коробка... Зараз і роботи є нормальні, і гідротрансформатори по 8-10 передач - це теж технології, котрі дозволяють це реалізувати і зробити силову установку ефективнішою.
Електромобілі теж туди, але це інша розмова
Ручнік, імхо, має бути саме ручніком: теплим, ламповим, тросовим, з кочергою як тросова проводка до стабілізатора в Боінгу) Хоча електронний то теж допустимо, але не тоді, коли він сам включається-виключається. Я сам хочу обирати чи потрібно мені його активувати.
Загалом, за всі фішки, котрі допомагають тобі не провтикати щось важливе і попередити небезпечну ситуацію - плюсую. Але при цьому завжди тримаю в голові й усім раджу тримати, що автомобілем керуєте саме ви й водити треба так, щоб допоміжні системи не мали приводу спрацювати.
Ещё вспомнил: подрулевые лепестки и ручное переключение в коробке автомат. Полная хрень.
Не знаю, ездил ли ты когда-либо в горах на машине с автоматом, но мне лично на затяжных спусках очень нравится переключить коробку на 2-ю или 3-ю передачу и снять ногу с тормоза.
Только в Карпатах и совсем чуть-чуть в Альпах на границе Баварии с Австрией. Но, видимо, надо спуски позатяжнее
Ещё вспомнил: подрулевые лепестки и ручное переключение в коробке автомат. Полная хрень.
Не знаю, ездил ли ты когда-либо в горах на машине с автоматом, но мне лично на затяжных спусках очень нравится переключить коробку на 2-ю или 3-ю передачу и снять ногу с тормоза.
Только в Карпатах и совсем чуть-чуть в Альпах на границе Баварии с Австрией. Но, видимо, надо спуски позатяжнее
Подрулевые лепестки - это единственное, что удерживает меня за рулем автомата Я не могу так ездить, когда автомат (ГТ) держит мотор в режиме 1500-2000 об, это ппц как бесит.
Подрулевые лепестки - это единственное, что удерживает меня за рулем автомата Я не могу так ездить, когда автомат (ГТ) держит мотор в режиме 1500-2000 об, это ппц как бесит.
Зачем тогда над собой издеваешься? Бери мех, он дешевле и обороты умеет любые;)
silvian 10.07.2019 12:34 пишет: Недавно с товарищем состоялся спор. Он сторонних современных технологий на автомобилях. Сам ездит на Мондео 1.5 экобуст с повершифт, говорит что его машина верх технологий в отличии Камри например. Хотя мой знакомый откатал на 50 3.5 460 000 км без особых проблем.
минимум по 60к катать в год на камри жёстко так, таксист?
Ну так до нових Камрі технології теж вже доходять потроху - активні круїзи, контроль рядності, фронт-асисти тощо Да, може якби таких товаришів в нас було менше, то й в нас би Камрі продавалась на 8-ступеневому автоматі. А так імпортер намагається догодити аудиторії і маємо старе униле "зато надьожна"
Васюня 10.07.2019 21:08 пишет: включение туманки в направлении поворота - баловство
Сміявсь Підсвітка поворотів це без применшення +86лвл до безпеки в місті. Мені реально зараз некомфортно ввечері коли пересідаю з гольфа на хай чи ліф - бо звертаєш на якусь вуличку в спальному масиві і не знаєш що тобі зараз під праве/ліве колесо кинеться. Ок, я утрую трохи, але підсвітка поворотів це мастхев в плані безпеки... ну як мінімум зюережених собі нервів
Юрий Берков 10.07.2019 22:05 пишет: Положа руку на сердце - признаю, мне нравятся современные технологии в автомобилях, вот только проблема в том, что я не могу себе позволить купить и содержать подобный автомобиль, от того и пользуюсь старыми дровами)
Ну так це чесна й відверта відповідь
Я от теж хочу в своєму форм-факторі вже наступний рівень плюшок - так щоб і вентиляція сидінь, і проекція на лобове, і матричні фари, і повний привід. Але на Мерс А-класу ще не заробляю
Пфыр 10.07.2019 23:41 пишет: засада сейчас в том, что маркетологи говорят что машина выбирается на 3-5 лет (100-150ткм) и потом обязательно должна отправиться в переработку, чтобы не загрязнять планету
Шо за брєд - навпаки екологи наполягають на тому, щоб якомога довше їздити і якомога рідше замінювати автопарк
по конкретно моїй машині там таки сучасних технологій дуже мало але так що треба мені а чого ні:
1- турбодизель коммонрейл - супер, ракета, витрата в середньому 10 2 - 8ст АКПП - акпп саме по собі мені не подобається але 8ст взагалі виглядає як безступінчаста, мені подобається хоча надаю перевагу ркпп 3 - підрульові лєпестки - користувався один раз в лісі коли тре було дуже повільно і дуже рівномірно їхати то я їхав на другій чуть горбочок то вмикав першу 4 - можливість переключати передачі кулісою - ні разу не пригодилося 5 - спортрежим акпп - буває деколи, подобається, користуюся 6 - система старт-стоп - частіше бісить але де коли дуже подобається, залежить від трафіку 7 - електроручнік - супер те що треба 8 - автохолд - так і не зрозумів для чого воно 9 - АБС, ЄСП і все таке інше - супер, чим більше тим краще + воно ще виключається коли треба, крім асистенсу при спуску з гори так і не зрозумів вже на другій машині 10 - Датчик світла - треба 11 - Датчик дощу - треба хоча деколи бісить 12 - Пнєвма - тут взагалі без питать , туарег без пнєвми не туарег 13 - регульована жорсткість підвіски - дуже подобається постійно користуюся 14 - електричний привід багажніка - вообще суперова опція 15 - навігатор офлайн - дуже сильно виручає в певні моменти 16 - SIM на борту - теж дуже виручає 17 - Цифрове радіо (певний час в Києві було зараз нема) грає набагато краще ніж ФМ 18 - електрофаркоп - чист оз естетичних міркувань, мін =г би бути і не ховатися... 19 - противотуманки в повороті - дуже корисно особливо в лісі 20 - парктронік - треба 21 - камера заднього виду - треба 22 - підігрів сидінь - треба
Ваша коробка вечная? Мотор полумилионник? Ставиться газ 4 поколения как на распределительный впрыск?
Это все поклонение "старым проверенным" технологиям - лишь из-за желания сэкономить на обслуживании покупок с б/у-рынка. А спрос задают покупатели нового, под них, как и под регуляторные нормы, подстраиваются производители при разработке новых продуктов.
А почему покупатели бу не могут выбрать проверенную временем технологию что бы не иметь геммора с ремонтами? Или для вас критерий только что авто должно быть новым?
Почему же не могут? Могут. Но как тебе уже правильно написали, что выбирать они будут из того, что н-ное количество лет до этого выбрали покупатели нового, ведь на б/у-рынок иным другим способом машина не попадет. И вот они тебе уже и определили возможности поиска в твоем любимом б/у-"премиуме" со Штатов, где покупатели его новым не имели финансовых заморочек по совместимости мотора в их дорогой тачке с пропаном, как и просто с расходом вообще.
В ответ на: навпаки екологи наполягають на тому, щоб якомога довше їздити і якомога рідше замінювати автопарк
Просто есть тактические и стратегические экологи. Вторые да, отстаивают ремонтопригодность и вот это все, а первые борются за то, чтобы конкретно у них под домом не воняло. Я бы искренне хотел посмотреть, как в солнечной калифорнийщине восприняли бы идейку построить у них фабрику производства электромобилей полного цикла - особенно производство батарей и связанную с этим цветную металлургию и химку.
Это все поклонение "старым проверенным" технологиям - лишь из-за желания сэкономить на обслуживании покупок с б/у-рынка. А спрос задают покупатели нового, под них, как и под регуляторные нормы, подстраиваются производители при разработке новых продуктов.
А почему покупатели бу не могут выбрать проверенную временем технологию что бы не иметь геммора с ремонтами? Или для вас критерий только что авто должно быть новым?
Почему же не могут? Могут. Но как тебе уже правильно написали, что выбирать они будут из того, что н-ное количество лет до этого выбрали покупатели нового, ведь на б/у-рынок иным другим способом машина не попадет. И вот они тебе уже и определили возможности поиска в твоем любимом б/у-"премиуме" со Штатов, где покупатели его новым не имели финансовых заморочек по совместимости мотора в их дорогой тачке с пропаном, как и просто с расходом вообще.
Вот очень плохо что производители не думают о том что на их товар появиться новый клиент через 5 лет.
Лично я за кучу плюшек. Чем больше - тем лучше. Главное - что бы они все могли отключаться ) Есп я не отключаю, а вот старт-стоп в жару вот выключаю, ибо тогда компрессор кондера не работает, и начинает машина нагреваться.
В ответ на: т очень плохо что производители не думают о том что на их товар появиться новый клиент через 5 лет.
А зачем им это, особенно, если учитывать, что и обслуживаться этот клиент поедет с большой вероятностью в гараж к дяде Васе/Ибрагиму/Педро, а запчасти тащить с экзиста и ко?
AL® 13.07.2019 20:11 пишет: Лично я за кучу плюшек. Чем больше - тем лучше. Главное - что бы они все могли отключаться ) Есп я не отключаю, а вот старт-стоп в жару вот выключаю, ибо тогда компрессор кондера не работает, и начинает машина нагреваться.
izon 11.07.2019 09:49 пишет: привыкаешь к хорошему быстро:
Из того что есть и чем пользуюсь:
Система контроля полос (LDW); Самозатемняющееся зеркало заднего вида; Автоматическое переключение дальнего света на ближний (AHL); Система "старт-стоп"; Бесключевой доступ; Круиз-контроль; Ограничитель скорости; Электрический стояночный тормоз; Противооткатная система (HSA); Антибуксировочная система (ABS); Система стабилизации траектории ESC с контролем недостаточной управляемости в поворотах; Передний и задний парктроники; Камера заднего вида. Антибуксировочная система (ASR); Подсветка зеркал на передних солнцезащитных козырьках; Датчик света; Датчик дождя;
Таааакк, сссстоп. Что из єтого действительно новіе современніе технологии давайте подумаем? датчики дождя света? - нет. зеркало - нет подсветка в козырьках - шутишь шоли? камера заднего вида - нет абс и все что на нем нагромоздили включая есп - нет. парктроники - нет темпомат с функцией ограничения - нет разметка +ближний/дальний нуууу вот это наверно да - у себя дальним ближним пользуюсь - разметка наки нет- в наших реалиях бредятина. бесключевой доступ - тоже древнющаяя технология начала 00. Так что тут нового?
Это у Рено не новое, на Бляхосценике 2004 года это все было и есть и работает до сих пор. А когда директор купил в 2015 году Прадо 150 и показал бесключевой, для него и нас, это было в новинку, после Хонды ЦРВ. Тогда машин дороже 30 куе ни у кого из нас не было. А на просторах СНГ с 2004 перестали карбюратор ставить. Вообщем все относительно.
Как бонус - в пробках не нужно ногу держать на тормозе
так то воно так але там(конкретно на моїй машині... не знаю як на інших) неминуче виникає конфлікт
от включаю я "автохолд" бо не хочу тримати ногу в пробках на тормозі (за замовчуванням він завжди виключений) при цьому система "старт-стоп" залишається включеною, вона по замовчуванню завжди включена і виключити то треба кнопку натиснути
доїзжаєм до пробки натискаєм на гальмо "автохолд" затискає гальма, "старт-стоп" глушить двигун, знімаєм ногу з педалі гальм і тут конфлікт тому що "старт-стоп" миттєво заводить двигун і далі машина стоїть тримається автохолдом але з завединим двигуном що не потрібно от така колбасня получається від сумісної роботи цих двох систем в юзермануалі з цього приводу нічого не написано або я не знайшов
якби старт-стоп заводив двигун не від відпускання гальма а натисканнням на газ то цього конфлікту би не виникало, але в мене так