посидівши трохи з калькулятором розвію сумніви (або навпаки навію, в залежності хто як їздить) щодо економності плагіна на власному прикладі.
середньогорічний пробіг 30к км з яких 10к по трасах з середньою витратою 10л/100 км (700 грн) і 20к місто і передмістя з середньою витратою 1л+30квт/100 км (175 грн). *при зарядці від домашньої розетки день/ніч. всього 105к грн
і все це в порівнянні з умовним дизелем з середньою витратою всюди 8л/100км*300*60грн/л=144к грн
тобто примарна економія в моєму випадку всього 1к у.о. за рік.
тобто в наступному виборі дизель V6 vs plug in чаша терезів зміщується назад в бік древніх технологій.
звісно, якщо не їздити в далекі подорожі, то плагін рулить, а так маємо те що маємо. тому або відкриють Бориспіль або тре дизель знов трохи засмутився...
p/s/ допускаю наявність похибки в розрахунках, але не більше 10%
когда покупах х5, то был вариант с плагин гибридом. подумал подумал, да и не купил.
Дякую за цікаву інфу! А яка була різниця в ціні між дизелем та plugin hybrid XC90 на момент покупки?
Дякую за цікаву інфу! А яка була різниця в ціні між дизелем та plugin hybrid XC90 на момент покупки?
15 евро за 23 модельный год В плагине ещё минус, это работа полного привода, не в плагине там халдекс последнего поколения, намного понятней и прогнозируемо. Зря убрали Б6 мотор, самое сбалансированное авто было и по мощности и по надежности.
15 евро за 23 модельный год
Тоді з фінансової точки зору, сенсу в гібриді немає. Принаймні, якщо міняти авто частіше, ніж раз на 15 років
Тоді з фінансової точки зору, сенсу в гібриді немає. Принаймні, якщо міняти авто частіше, ніж раз на 15 років
Сенс приблизно такий, як придбання х5 50і
15 евро за 23 модельный год В плагине ещё минус, это работа полного привода, не в плагине там халдекс последнего поколения, намного понятней и прогнозируемо. Зря убрали Б6 мотор, самое сбалансированное авто было и по мощности и по надежности.
ні не так, дизельний GLE був на 15к євро дорожчий (як і зараз загалом), тому економія суттєва получилася
а в повному приводі проблема тільки, що в режимі гібрид, він, як наме запізно підключається, але в режимі офроуд взагалі я вражений, бо проїжджав навіть там, де подумки вже біг за трактором. Краще за субару однозначно, доведено на практиці в реальних однакових умовах.
сенс є тільки, якщо не їздити на плагіні в далекі подорожі. по місті в режимі електро задоволення більше, ніж на двз однозначно.
Якраз сьогодні підкинуло пост про потенційно проблемність цього гібриду у Вольво. Не знаю чи XC90 технічно однаковий з XC60 в цьому моменті, але цікаво. https://x.com/evclinic/status/2021702008839840128
Якраз сьогодні підкинуло пост про потенційно проблемність цього гібриду у Вольво. Не знаю чи XC90 технічно однаковий з XC60 в цьому моменті, але цікаво. https://x.com/evclinic/status/2021702008839840128
...The vehicle has 245,000 km, but failures can occur as early as 50,000 km...
як на мене цю фразу можна застосувати до будь-якої поломки на будь-якому автомобілі.
Там основне це «The safety risk is serious, as it can cause rear wheel lock-up at higher speeds.». І те що немає відзивної кампанії також.
ні не так, дизельний GLE був на 15к євро дорожчий (як і зараз загалом), тому економія суттєва получилася
Можна ще притягти умовний дизельний Kodiaq, якій вийде вдвічі дешевше за гибридний XC90. Тільки це буде так само недоречно і некоректно, як і GLE.
Краще за субару однозначно, доведено на практиці в реальних однакових умовах.
Зараз з'явиться пан harald67 та все популярно пояснить стосовно Субару та повного приводу
Можна ще притягти умовний дизельний Kodiaq, якій вийде вдвічі дешевше за гибридний XC90. Тільки це буде так само недоречно і некоректно, як і GLE.
та що завгодно можна притягти, але нових дизельних XC90 вже немає кілька років, тому порівнюємо з тим що є.
та що завгодно можна притягти, але нових дизельних XC90 вже немає кілька років, тому порівнюємо з тим що є.
Я ж кажу, є ще Kodiaq, Q3, Bentley Bentayga, Range Rover і купа інших моделей
Саме для оцінки фінансових аспектів володіння plugin hybrid-ом притягати "що завгодно" не можна. Бо тоді на перший план виходить не доплата за гібридність, а особливості ціноутворення кожного бренда. Визначити потенційну вигоду не вийде.
Я ж кажу, є ще Kodiaq, Q3, Bentley Bentayga, Range Rover і купа інших моделей
Саме для оцінки фінансових аспектів володіння plugin hybrid-ом притягати "що завгодно" не можна. Бо тоді на перший план виходить не доплата за гібридність, а особливості ціноутворення кожного бренда. Визначити потенційну вигоду не вийде.
X5 30d можна притягти. прямий конкурент як на мене)
Мені от цікаво чи не був би звичайних гібрид, без всяких плагінів, сильно дешевше, легше і зручніше в користуванні.
звичайних гібрид, без всяких плагінів, сильно дешевше,
Мені от цікаво чи не був би звичайних гібрид, без всяких плагінів, сильно дешевше, легше і зручніше в користуванні.
Гибрид, примерно "как у лексуса" было бы получше. Но Вольво, как и прочие производители, не ищет легких путей.
п.с. я помню подобную ( а может и эту) тему и я еще удивлялся, мол какой смысл за 12-17 тыс дол докупать "условно бесплатные" 70-100 км пробега на электрике и пан Скаут, ну или кто то другой, аргументировал, что "едет лучше и дело не в деньгах". Т.е. это , плагин, просто забаганка, ну как более красивые диски:).
От я також відчуваю, що я звичайний гібрид був би цікавіше. Дешевше, менше вага, немає дрочби з зарядкою, в місті в заторах все ще супер комфортно.
не доплата за гібридність, а особливості ціноутворення кожного бренда. Визначити потенційну вигоду не вийде.
Не думаю, що хтось брав гібрид заради економії, практично всі покупці брали просто авто з 455 лс, а у вольво пропонували тільки гібрид.
З.ы задній привід у вольво на т8 живе окремо від переднього і це дуже відчувається в ходу.