ГАЗ 2401 куплен в этом году. Это конечно, не первая волга в моей судьбе но надеюсь последняя, так как предыдущая была куплена от безвыходного положения когда нужна была машина а денег было ну…только на волгу в общем если кратко. Но именно первая волга определила какой будет следующая машина (и уже осознанным выбором) о которой сейчас и идет речь) .
Машина очень колоритно смотрится и вписывается в любые пейзажи, как то необычно, творчески, ностальгичненько, хотя я даже не с её эпохи а вот что то такое чувствуется. Не могу не ответить так же и её ходовых качеств, ехать одно удовольствие, да баржа, да заваливается ну и что ? .За то как мягко, как по волнам на баркасе, пространство внутри просто сумасшедшее, чувствуешь себя как будто едешь в какой то своей уютной гостинке.
Первая машина, была как это сказать плацдарм боевых действий = )). Но никогда не подводила это кстати очень понравилось. Там масло уже за месяцы до её смерти лилось 5 литров на 100км а она с пол тыка заводилась и ехала куда нужно. Ну и на ней более менее разобрался зато что к чему и как устроено у этих авто-монстров по имени газ 24) Но там были нюансы с документами, не переоформить её никак, да и она была переварена до меня ещё и там смесь 2410 с 24 … В общем о ней не будем её нет .
И вот нашел неплохой вариант, машину в которую влюбился в первый час, несмотря на нюансы которые как оказалось есть, и сейчас я с ними люблюсь но уже по ходу буду о них писать если будет время сюда и просить совета если что.
Красная Волга ГАЗ 2401 , родной цвет темная вишня, красный это уже прокрас. В целом живая и любимая ! Что главное, а с остальным справимся.
Надеюсь продлить ей абонимент на жизнь а взамен получить от неё массу эмоций.
Паспортные данные Двигатель 2.4 бензиновый (90 л.с.) Механическая коробка передач Задний привод Машина 1975 года выпуска, была куплена в этом году ГАЗ 2401 выпускается с 1970 года
Можу сказати лише одне, що дана машина (в кольоровій гаммі) експортна ймовірно з Німеччини завіз якийсь військовий, тому радив би цю машину, як хоббі. Щодо експлуатаційних якостей..., наприклад батько в свої 70 майже щоденно (працює) потроху їздить бмв 83 р.в., придбаною ще в 97 році, то машина потужна, швидкісна, маневрена і в міському потоці не створює перешкод іншим учасникам дорожнього руху. Щодо волги, самі розумієте (знаю цю машину, правда 24-10, їздив трішки та ледь не купив) це завада на дорозі + велика ймовірність не вловити її габарити, обзорність та в‘Їхати в іншу машину. Ту машина що попала вам в руки, збережіть її та насолоджуйтесь, бо це не криворуко зліплений радянський розвалюючийся хлам, а якісно зроблений експортний автомобіль на десятиріччя. Коли немає грошей - на кожен день таврія підходить, але її слід всю перебрати під себе, що недешево, але буде виправдано (перевірено).
Взимку реагенти швидко змиють хром. Можна обмазувати солідолом хромовані частини восени, але якось тойво..
Ну і з запчастинами якісними не те що б проблема... Їх просто немає, хіба що по гаражах вишуковувати, може хто ще не викинув.
Головне - не лінуйся шприцевати.
Чим щоденніша експлуатація, тим більше вона буде гнисти. Як це не дивно - навіть пофарбовані "для себе" газ24 при повсякденній експлуатації "цвітуть" іржею досить швидко. Як авто вихідного дня - ще так сяк. Але влітку - гаряче.
oleksa 17.11.2019 17:27 пишет: Взимку реагенти швидко змиють хром. Можна обмазувати солідолом хромовані частини восени, але якось тойво..
Ну і з запчастинами якісними не те що б проблема... Їх просто немає, хіба що по гаражах вишуковувати, може хто ще не викинув.
Головне - не лінуйся шприцевати.
Чим щоденніша експлуатація, тим більше вона буде гнисти. Як це не дивно - навіть пофарбовані "для себе" газ24 при повсякденній експлуатації "цвітуть" іржею досить швидко. Як авто вихідного дня - ще так сяк. Але влітку - гаряче.
Я на такій автівці (1978 року випуску) "робив свої перші кроки" за кермом. Зараз би на ній не їздив, хоча салон дійсно зручний. Ходова - ажніяк не м'яка - там же рессори ззаду. Витрати палива - це біда. Щодо іржі - у батька з моменту придбання у 1978 і до продажу у 1996 жодної рудої плями не з'явилося. Щодо шприцевання - це жах. Там тих точок для заповнення литолом мабуть десятка 2 а то й більше. Навіть водяний насос треба шприцевати. По фото - не всі деталі автентичні, що породжує сумніви у стані автівки.