autoua
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Что делать с тормознутым ноутом? (3/3)

V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

Re: Что делать с тормознутым ноутом? [Re: Пыхта]
      9 июня 2020 в 14:41 Гілками

З і5 - усе зрозуміло. Тут питання у тому, що процесор в ТС разів в п'ять-десять повільніший за будь-який і5.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

Re: Что делать с тормознутым ноутом? [Re: Traveler]
      9 июня 2020 в 14:45 Гілками

В мене колись давно був досвід - система на VIA-процесорі (впаяному, VIA C7?), я замінив старий і зовсім повільний вінчестер, на сучасний (на тодішній час), плюс, здається, добив пам'ять з 1-2 Гб до 3 чи 4 Гб - реально було помітно різницю, рази в два (саме, у т.ч. на операціях роботи з диском, там стояла у т.ч. СУБД).

Змінено VovkZ (14:48 09/06/2020)

V.I.P *
39 лет (22 года за рулем), Киев
С нами с 11.07.2012

Re: Что делать с тормознутым ноутом? [Re: Пыхта]
      9 июня 2020 в 14:46 Гілками

Пыхта 09.06.2020 14:31 пишет:

В свой Dell E6320 на i5 проце с 4 Г ОЗУ вкинул ССД и охренел от разницы в скорости работы. Для моих задач еще очень надолго хватит

Эффект очень сильно зависит от замененного хдд.

Не ясно зачем семерку рекомендуют ставить, жрет она не меньше.
Те же планшеты на вин10 на атомах с пару гигами оперативки вполне себя бодро чувствуют для мультимедиа/браузинга.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: Что делать с тормознутым ноутом? [Re: VovkZ]
      9 июня 2020 в 14:58 Гілками

VovkZ 09.06.2020 14:10 пишет:

Мені здається, ССД, навіть, універсальніше і корисніше буде.

Але не для системи з 2Гб оперативки.
Тут перший і обов'язковий крок - оперативка, другий - ССД. Щодо проца - тут вже дивитися на результат перший двох операцій (може, влаштує), і виходити насамперед з вартості такого апгрейду.
А без нарощування оперативної пам'яті, мені здається, воно і на вторинному ринку нікого не зацікавить.

Дядя Сь **
42 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

Re: Что делать с тормознутым ноутом? [Re: XS1]
      9 июня 2020 в 15:00 Гілками

XS1 09.06.2020 14:58 пишет:

Тут перший і обов'язковий крок - оперативка, другий - ССД. Щодо проца - тут вже дивитися на результат перший двох операцій (може, влаштує), і виходити насамперед з вартості такого апгрейду.
А без нарощування оперативної пам'яті, мені здається, воно і на вторинному ринку нікого не зацікавить.

А якщо вийде, що для того проца ссд + рам, як мертвому припарка? Розважатись потім продажем на олх та брати новий ноут?

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: Что делать с тормознутым ноутом? [Re: Traveler]
      9 июня 2020 в 15:06 Гілками

Traveler 09.06.2020 15:00 пишет:

А якщо вийде, що для того проца ссд + рам, як мертвому припарка? Розважатись потім продажем на олх та брати новий ноут?

Людина, яка планує взяти новий ноут, не створює таку тему. Читай уважно перший пост.
Тому там або продавати старий ноут з 2 Гб оперативки (який нікого не зацікавить), або ж вже з хоча б 4 Гб. І те ж саме про ССД, хоча вже тому, кому доводиться продавати старий ноут на олх, не важко і друге оголошення мати, якщо так вже захочеться ССД продати окремо.

Киев
С нами с 03.08.2001

Re: Что делать с тормознутым ноутом? [Re: XS1]
      9 июня 2020 в 15:24 Гілками

XS1 09.06.2020 15:06 пишет:

Traveler 09.06.2020 15:00 пишет:

В ответ на:

...

Людина, яка планує взяти новий ноут, не створює таку тему. Читай уважно перший пост.
Тому там або продавати старий ноут з 2 Гб оперативки (який нікого не зацікавить), або ж вже з хоча б 4 Гб. І те ж саме про ССД, хоча вже тому, кому доводиться продавати старий ноут на олх, не важко і друге оголошення мати, якщо так вже захочеться ССД продати окремо.

Память я бы сразу покупал 8 Гб. Ее и продать потом легче, и применить в более-менее свежем ноуте можно (DDR3L только Core iX-8xxx перестали поддерживать). С этого начать и возможно этим же закончить.
Просто если загрузка процессора будет 100% в желаемых задачах, то ССД уже никак не поможет. А замена процессора - такое себе удовольствие. Его сначала пойди найди чтоб не проблемный продали, потом замени чтоб не поломать ничего и термоинтерфейс обеспечить.

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

Re: Что делать с тормознутым ноутом? [Re: hugo-smk]
      9 июня 2020 в 15:25 Гілками

Да, сам я могу максимум от пыли продуть, менять что-то глобальное нужен знающий человек, у меня таких нет
Менять опертивку+диск+проц точно не будем, максимум первые два пункта, и то в успешности замены диска есть у меня сомнения...
Пусть и дальше лежит мертвым грузом тогда.
Но если у кого есть мастер на примете - буду рад контактам.

V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

9 июня 2020 в 16:58 Гілками

Маю кілька десятків подібних компів в різній конфігурації (варіації дешевих Celeron N4000/J1800; пам'ять від 2 до 8 Гб; HDD/SSD/esmmC).

В тому рахунку і брата близнюка ноута ТС у виконанні від Acer з встановленим Windows 10 - він найгірший серед них, бо працює на HDD.

Заміна HDD на SSD найпростіше, що можна зробити. І саме з неї варто починати.

P.S. Забув додати, претензій до швидкості роботи інших компів цього зоопарку у звичайній офісній роботі нема.

Змінено Daugava (17:48 09/06/2020)

читатель
44 года, Днепр
С нами с 05.06.2020

10 июня 2020 в 18:37 Гілками

hugo-smk 07.06.2020 16:35 пишет:

Брат попросил помочь с ноутом - Asus X553M. Бюджетный ноут 2014 года выпуска.
Судя по отзывам на розетке, то ноут по умолчанию был неудачным, и якобы апгрейнуть его нереально.

А какие его характеристики самого железа в середине? У меня есть комп, первобытный очень старый офисный я его и купил в каком то офисе за 50 гривен. Установил сразу новую виндовс 7 и он летает на удивление. Для интернета, просмотра фильмов и других несложных задач хватает. Вам посоветую прогнать его антивирусом, подойдет Total 360 или попробовать переустановить операционную систему как тут люди советуют. Это очень часто помогает.

Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка
Додаткова інформація
0 користувачів і 9 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2145

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія