А підкажіть за антигель- який можна брати, а який гроші на вітер? Ніколи не мав справ з дизелем,а тут про всяк випадок взяв 20л каністру і якось зовсім забув,що на зиму треба "зимовий"
У мене також трохи дизеля з літа є, замислився над питанням антигелю. Подивився відео з порівняннями, думав взяти ХАДО, але чомусь взяв Лікві Молі. Додав в соляру, залив в бак - катаюсь. Вчора заЇхав на UPG - на запас купив зимового дизеля
Двічі юзав Liqui-Moly - перший раз позаминулого року в -30 для перестраховки і другий раз позавчора теж більше для перестраховки, оскільки в баці суміш наполовину літнього КЛО\ВОГ і зимового Сокару. Машині наче ок, ніяких змін в роботі не помітив.
Pash_OK 18.11.2022 12:48 пишет: У мене також трохи дизеля з літа є, замислився над питанням антигелю. Подивився відео з порівняннями, думав взяти ХАДО, але чомусь взяв Лікві Молі. Додав в соляру, залив в бак - катаюсь. Вчора заЇхав на UPG - на запас купив зимового дизеля
тепер не забувати перемішувати. доречі - антигель в машині зберігати не варто - його можна додавати лише теплим, він сам по собі теж може загустіти.
hugo-smk 18.11.2022 01:17 пишет: А підкажіть за антигель- який можна брати, а який гроші на вітер? Ніколи не мав справ з дизелем,а тут про всяк випадок взяв 20л каністру і якось зовсім забув,що на зиму треба "зимовий"
Liqui Moly Diesel Fliess-Fit 150 Такий взяв, почитав відгуки - пишуть, що ок. Ніколи ще антигель не юзав, цьогоріч, щось зима раніше прийшла ніж АЗС її чекали
Pash_OK 18.11.2022 12:48 пишет: думав взяти ХАДО, але чомусь взяв Лікві Молі.
Оба хороши. Я имею некий скептицизм насчет ХАДО но антигель работает. Даже превышали дозировку что на бутылочке неоднократно. Ничего не случилось. Опыты проводились на Toyota Land Cruiser 200, 4.5 дизель.
Заправляв 15 листопада на ОККО (Броварський проспект, біля м. Чернігівська). Говорили, що "не зимовий ", в чеку ДП-Л. Але подивився сертифікат, то дизель перехідний, до мінус 20. Просто у нас за держстандартом немає перехідного. Є лише З чи Л.
Обидва види дизелю, що звичайний, що Пулсь сертифікат пише мінус 20, виробництва Орлен, Плоцьк (Польща)
тогда до конца октября - начале ноября - можно ездить по Киеву и области на летней солярке...потом придется переходить на зимнюю...надеюсь Арктику к нам не додумаются везти???!!!