juiT 24.03.2024 13:10 пишет: Є люди які вміють пити, а які не вміють (це алкоголіки). Ще багато залежить від того де працюєш, і з ким. Взагалі алкоголь зло, особливо якщо кожен день надмірно.
Так тому то й справа, що справа не у "вмінні", а в стажі пиття, думаю. Алкоголь - це слабкий наркотик, до якого так само звикаєш, як до героїну. Тільки до героїну призвичаюються з першого уколу, а до алкоголя - роками.І про героїн ми ніколи не кажемо " я вмію колотися", а про алкоголь, чомусь, таке кажемо постійно? Йому так само з кожним місяцем, роком, десятиріччям потрібно збільшувати дозу і настає такий момент, коли вже не ти контролюєш дозу, а вона тебе...А ми шукаємо виправдання цьому, чим завгодно, в тому числі, і "вмінням")
juiT 24.03.2024 13:10 пишет: Є люди які вміють пити, а які не вміють (це алкоголіки).
Интересно чем первые от вторых отличаются.
если человек выпивает, чтобы насладиться вкусом, ему 50 граммов условного коньяка хватит на весь вечер и шансы попасть в алкогольную зависимость минимальные.
да нет, это только начало, к алкоголю привыкаешь и в какой то момент чувствуешь, что прежние "50г коньяка" уже не приносит наслаждения и чтобы достичь прежнег уровня наслаждения тебе уже надо не 50г, а 75г, потом 100, потом 150....и понеслась)
juristkostya 25.03.2024 10:38 пишет: если человек выпивает, чтобы насладиться вкусом, ему 50 граммов условного коньяка хватит на весь вечер и шансы попасть в алкогольную зависимость минимальные.
Це помилка. Цілком існує таке явище, як соціальний алкоголізм. Алгоколік - геть необовязково брудний бомж, що валяється під парканом і бухає дешеву водку. Повно повноцінних алкоголіків з високими стадіями алкоголізму, про алкоголізм яких навіть не здогадується ніхто ані з колег, ані з найближчих друзів, і 50 грамів коньяка щодня - шлях саме сюди. 50 грамів коньяка щодня, це вже, власне, алкоголізм і є.
Генетичним захворювнням вважали алкоголізм - теж помилка. Воно не генетичне, а психологічне. Психологічні захворювання теж нерідко передаються від батьків дітям, але механізм цієї передачі не генетичний, а саме психологічний, діти природньо наслідують поведінку батьків.
Це - вірне трактування, недаремно алкоголіків офіційно лікують у профільному відділенні психіатричної "клініки Павлова" ( Фрунзе 103) І досвідчені лікарі кажуть, що це захворювання невиліковне
От і друг мій, що помер від тромбозу під час чергового запою теж не був бідним. Коли ми його знайшли вдома мертвим, він фактично лежав на купі грошей, тисяч так 200 гривень, які так і не встиг пропити, хоч пив уже 2 місяці
juristkostya 26.03.2024 11:11 пишет: я понимаю, что лично вам на логику плевать, но для прочих собеседников выделил противоречие: просмаковать 50 гр, на чём остановиться и лечь спать, совершенно очевидно, никак не вяжется с "выпил больше, чем планировал, побежал за добавкой, на утро похмелился".
Це - типовий випадок алкоголічного самообману. В реальності, 50 грам щодня - це ВЖЕ більше, ніж хоче і планує психічно здорова людина.
А 350 грам 1 раз в тиждень в суботу? З.І. Якщо що, я міцні напої та пиво не люблю.. просто цікаво
Лікарі дозволяють людині випивати не більш 40г міцних напоїв, або 140г вина на день.Не більше...Вживання за день більшої кількості ризводить до звикання і поступово ви будете потребувати все бльшої і більшой дози, бо ті 350г уже не будуть "вставляти", а а коло "цікавих" собутильників уже сформувалося)
Брехня, є випадки коли алкоголіки задихаються від власної блювоти, якщо сплять на спині.
А чо відразу алкоголіки? Це треба зустріти 2-3 друзів, яких давно не бачив, та випити по пляшці+ горілки на рило. Тоді можуть бути нюанси з блювтою уві сні
Блюють не алкоголіки а п'яниці а початковй стаії, коли вже звик о певноїдози алкголю, то вже не блюєш, бо організм вже не віттогає Бахуса,він вже свій там) З 40 років стажуя, мабуть, оків 30 не блював...а може й більше
Брехня, є випадки коли алкоголіки задихаються від власної блювоти, якщо сплять на спині.
А чо відразу алкоголіки? Це треба зустріти 2-3 друзів, яких давно не бачив, та випити по пляшці+ горілки на рило. Тоді можуть бути нюанси з блювтою уві сні
Блюють не алкоголіки а п'яниці а початковй стаії, коли вже звик о певноїдози алкголю, то вже не блюєш, бо організм вже не віттогає Бахуса,він вже свій там) З 40 років стажуя, мабуть, оків 30 не блював...а може й більше
Внезапно люди разные, я не блевал ни в 1й ни во 2й. Да и вообще никогда без 2 пальцев. По логике выше - родился алкашом.
В ответ на: От і друг мій, що помер від тромбозу під час чергового запою
Если бы не пил, то умер бы на пару лет раньше. Алкоголь расширяет сосуды. Тромбы пролетали со скоростью ветра, просто в тот раз не сложилось.
А тромбы от чего образуются? Наверное ж, от многолетнегол злоупотребления алкоголем и тяжёлой, жирной закусью...Нет, можно пить и без закуси, но тогда печень не защищена от ударов токсичной инстанцией - алкоголем...И быстрее изнашивается
Внезапно люди разные, я не блевал ни в 1й ни во 2й. Да и вообще никогда без 2 пальцев. По логике выше - родился алкашом.
Чуть не понятно, не блевал, а без 2-х пальцев - никогда)?
И бывает, например, люди с 1 типом крови лучше переносят алкогольную интоксикацию
Smith80 06.04.2024 13:57 пишет: Работодавця влаштовують такі працівникі?
Я і є роботодавець..
Інших просто немає...
Мова йде про виробництво, роботяг.
+1 Підтримую, особливо це гостро відчувається зараз серед робітничих професій. Приклад: Будівництво (велике) 70% можна сказати що хронічні алкаші (з медичної точки зору) з доволі гарною ЗП але інших варіантів зараз немає.
И бывает, например, люди с 1 типом крови лучше переносят алкогольную интоксикацию
Перефразирую, получалось только с 2мя пальцами пару раз, когда надо было протрезветь побыстрее. Ну т.е когда в первый раз водку попробовал не блевал потом. И никогда потом тоже. Как так может быть условно в 14 лет если до этого никогда не пробовал. Ну т.е доктора они конечно умные но люди разные бывают. И склонность к зависимости разная. По моему личному мнению если пьешь чтобы пить, сам, и не можешь честно себе ответить на этот вопрос то ты уже 100% алкаш. Т.е твои мозги не могут контролировать этот процесс.
Перефразирую, получалось только с 2мя пальцами пару раз, когда надо было протрезветь побыстрее. Ну т.е когда в первый раз водку попробовал не блевал потом. И никогда потом тоже. Как так может быть условно в 14 лет если до этого никогда не пробовал. Ну т.е доктора они конечно умные но люди разные бывают. Да-да, 1 группа И склонность к зависимости разная. По моему личному мнению если пьешь чтобы пить, сам, и не можешь честно себе ответить на этот вопрос то ты уже 100% алкаш. Т.е твои мозги не могут контролировать этот процесс.
1 тип это 1 группа?
Наверное, вы знали меру и держали себя в руках)...
А крылатой фразой моего ушедшего друга была: "Зачем пить, если не напиваться?" Тоесть, он не понимал, как можно пить горькую невкусную водку, если не достигать абсолютного, сильного опьянения
если человек выпивает, чтобы насладиться вкусом, ему 50 граммов условного коньяка хватит на весь вечер и шансы попасть в алкогольную зависимость минимальные.
да нет, это только начало, к алкоголю привыкаешь и в какой то момент чувствуешь, что прежние "50г коньяка" уже не приносит наслаждения и чтобы достичь прежнег уровня наслаждения тебе уже надо не 50г, а 75г, потом 100, потом 150....и понеслась)
вы вообще пробовали пить приличного уровня напитки? У меня, например, самые яркие впечатления от вкуса и аромата приходят на первых 20-30 граммах, а дальше начинается перевод продукта. Так нафига я буду увеличивать дозу и лишать себя этого кайфа?
Smith80 06.04.2024 13:57 пишет: Работодавця влаштовують такі працівникі?
Я і є роботодавець..
Інших просто немає...
Мова йде про виробництво, роботяг.
+1 Підтримую, особливо це гостро відчувається зараз серед робітничих професій. Приклад: Будівництво (велике) 70% можна сказати що хронічні алкаші (з медичної точки зору) з доволі гарною ЗП але інших варіантів зараз немає.
Алкаші, особливо маргінали - непередбачувані і часто паадають у запій, а тоді - море по коліна і робота - в тому числі. А запой - довжиною в тижні