sashakiev 31.12.2020 16:40 пишет: 2га для теплиць достатньр для початку. а таа там видно буде. з землею поки нема проблем. наче п.с. мав на увазі в польщі технологію законспектуватиа або ж тут курси пройти. взагалі у нас з проф навчанням трабли ...
Может надо начать с теории? Учебники для агрономов почитать.
Ні. Потрібно підійти до справи серйозно. Книжки - це добре, але практика та алгоритм рулять, не хочу експерементувати. Бізнес "на обум" уже пройденний етап, лишніх пару дес тисяч дол немає:)
лысый VW 31.12.2020 20:30 пишет: Мягко говоря. Двенадцатый год учусь, а все с переменным успехом. Плюс будь готов, что от тебя зависит 50%, остальное от погоды да природы.
у мене є товариш, далекий знайомий, має тепличний бізнес і ще багато чого в агросфері. так, ось агрономи і ко його добре намахували (він нулячий в тій сфері). так уже другий рік сам рулить. намагається. з його слів краще так, чим з "агрономами":))) те ж книжки і т.д
лысый VW 31.12.2020 20:30 пишет: Мягко говоря. Двенадцатый год учусь, а все с переменным успехом. Плюс будь готов, что от тебя зависит 50%, остальное от погоды да природы.
у мене є товариш, далекий знайомий, має тепличний бізнес і ще багато чого в агросфері. так, ось агрономи і ко його добре намахували (він нулячий в тій сфері). так уже другий рік сам рулить. намагається. з його слів краще так, чим з "агрономами":))) те ж книжки і т.д
Тож агрономи та ко працюють, як і лікарі, по протоколу та мають своїх поставщиків усілякої лабуди, за що отримують відкати - все, як всюди. Питання в іншому, 2 га в чистому полі, тобто слід капітально вкладатися у виробництво, бити свердловини, будуватися капітально, проходити бюрократичну рутину, давати немалі відкати. Почати не питання, можна пару теплиць в сезон з редискою, процедуру вирощування можна в Інтернеті подивитися. По прикладу батьків кума, теплицями не одразу зайнялися. Своє дворище на 75 сотих та 4 га землі. Починали з редиски, але в них було ще близько 20 свиней, корова, гектари під картоплею, буряками, пшеницею і сортовий виноград у дворі, за який сільпо приїздило, обривало все і розплачувалося. Тобто було чим перекривати бізнес. Далі взяли клубнику в сезон, потім розширили, накривали плівкою, далі вже будували теплиці та з часом перейшли на цілорічний сезон вирощування. Потім огірки почали, ітд. Тобто люди орієнтуються по попиту, збуту і займаються багато чим і багато років. Під хатою теплиці, а на гектарах сільгоспкультури. За освітою батько водій, мати бібліотекар, син правда вивчився на зоотехніка, а дружина взагалі 10 класів закінчила, ну і кум з дружиною теж допомагають. Пашуть самі, прибуток на кадиллаках не їздять, але кум і сам заробляє тисяч 25 на місяць, але на квартиру в Києві та нове рено лоджі гроші дали батьки. Звісно багато грошей поглинає процес, обладнання, техніку оновлюють.
Или что-то небанальное, редкое и пока дорогое у нас. Голубику (за что такие деньги???), супер-острые перцы, или ещё что-то подобное. Сверхприбыль вполне может компенсировать ошибки начинающего агронома.
Или что-то небанальное, редкое и пока дорогое у нас. Голубику (за что такие деньги???), супер-острые перцы, или ещё что-то подобное. Сверхприбыль вполне может компенсировать ошибки начинающего агронома.
Моя мама-містянка в 90-х вперше в житті купила дачу і почала читати "Дім, сад, город" (а зараз є купа доступного в інтернеті). Читала і аналізувала (людина з вищою освітою). Через пару років їй заздрили всі найближчі сусіди, бо врожаї були найкращими. Тобто - нема нічого неможливого для людини, яка здатна вчитися, хоч і самоосвітою.
З 1996 працюю агрономом, було різне. Відповідаю : -погода,залежить багато. Завдання зневілювати її впливи -агроному треба платити! -потрібна команда якої довіряєш, але контроль і ще раз контроль Зараз у мене 12тис га риллі, це трішки різні речі з 2 га, але заробляти реально і тут і там. Будуть питання, краще телефонуй
Yea 01.01.2021 20:13 пишет: Моя мама-містянка в 90-х вперше в житті купила дачу і почала читати "Дім, сад, город" (а зараз є купа доступного в інтернеті). Читала і аналізувала (людина з вищою освітою). Через пару років їй заздрили всі найближчі сусіди, бо врожаї були найкращими. Тобто - нема нічого неможливого для людини, яка здатна вчитися, хоч і самоосвітою.
Моя мама сидит на ютуб каналах по садоводству и результат отличный - дачный огород приносит больше урожая чем у соседей, но это не промышленное выращивание с/х продукции