Доброго зимового дня всім. Допоможіть оприділитись з кроссовером для батьків в літньому віці. Містечко маленьке з поганими дорогами. Набридло обїжджати кожну яму і горб, тому хочуть кросовера. Пробіги малі, кожен день 2-3км туди сюди по містечку, десь 1 раз в тиждень 35км траси в один бік в обласний центр. В рік 8-10тис км. Хотілки: кліренс, не великий розхід, автомат, комфортна, клімат. І машину вони не будуть міняти років 10 точно. Бюджет до 15$. Їм подобається Ауді. Звичайно за ті гроші можна пошукати q5, але вони явно будуть вбиті. Тим більше, купляти преміум на погані дороги, хз. Задивляюсь на Тігуана 1 рест, там dq250 або 500, має послужити. Але не раз читав, що в нього жорстка підвіска. Також думаю про CR-V 3 або Rav4 3. В відгуках їх хвалять за надійність. Але хвилює неможливість провірити в них пробіг по компі і стан варіатора в Rav4. Та й розхід не зрозуміло який. Напр. на 2.4А, одні пишуть 12 в місті, другі 15. 12 ще куди не йшло, 15 це явно перебор. Батьки не любителі газу. Хіба шукати на cr-v 2.0 ручку, хотілось би автомат. Санта-фе II дизель? Яка вона взагалі? Чи є щось краще з корейців? Іх35? Спортейдж? Читав про проблеми з задирами в циліндрах. Стрьомно, машина береться на багато років. Чи є в них мотори, які не мають таких проблем? Які там акпп ставили? В знайомого Tucson 2015, міняв акпп на 70тис. Може Кашкай 1 рест? Але знов варіатор... З французів крім Колеоса нема нічого, та й той страшний. Я вже починаю заглядати на Nissan Rogue, так буде свіжіша, але бита машина, то є бита. В місцях ремонту ржа точно повилазить за пару років.
С такими вводными нужно брать електричку. С пробегом 2-3км, расход будет сумашедший, не 12л а все 20л/100км, по сути будет постоянный прогрев, особенно зимой! И чтото мне подсказывает что для двигателя это тоже не хороший режим.
А як щодо вітари? Проста машина, якщо з 1.6 і звичайний автомат. Можна й з повним приводом знайти, якщо є потреба. До того ж - продавалися офіційно. Бачу, правда, що решта машин у виборі більші за розмірами, та чи є в тому потреба.
Електричка це класно. Але електрокросовера за ті гроші не візьмеш, хіба взяти якогось Ліфа і забумбенити проставки. Пробіг трошки малий, поїздка в обл.центр це ~120км. Зимою треба буде підзаряджатись десь в місті. То не кросовер, але той варіант не буду відкидати. Є в нас клієнт на Kia Niro, гібрид, розхід 4л. Підійшов би такий. Але вони б/у від 18к$.
Взяти умовного поюзаного Ліфа для поїздок на 1-2-3км, а на решту купити якийсь простенький кросовер з тих, які не сильно морочать голову
Глянув Ріа - повно Ліфів за 6-7 з батареєю 60-70%. З головою для пересування містечком А на решту якогось старенького Дастера (теж в проміжку 7-9к достатньо результатів)
Vladocaster 15.02.2021 08:59 пишет: А як щодо вітари?
Дякую за підказку, гарний варіант. Яка там акпп? Є якісь приколи по машині чи все досить надійно? Чи можна витягнути реальний пробіг з компа?
Акпп там наче айсіновська. Нарікань на технічну частину наче особливо не зустрічається. По гарантії міняли задню балку, бо починала жерти гуму. З іншого більш нічого не пригадаю. Щодо можливості витягнути реальний пробіг - не знаю. Але у нас більшість машин продані офіційно, я думаю, тож якщо обслуговувалася у дилера - узнати про машину не має бути складно. Гляньте ріа, у ваш бюджет є варіанти.
Ganni 15.02.2021 13:08 пишет: Взяти умовного поюзаного Ліфа для поїздок на 1-2-3км, а на решту купити якийсь простенький кросовер з тих, які не сильно морочать голову
Глянув Ріа - повно Ліфів за 6-7 з батареєю 60-70%. З головою для пересування містечком А на решту якогось старенького Дастера (теж в проміжку 7-9к достатньо результатів)
а зачем для передвижения на 1-3 км электричка ( если к любви к исскуству, то тогда ладно, тут не поспорю)? при расходе 15 литров на 100 км проезд 3 км стоит 11 гривен. и стоит из за этого покупать электричку и еще что то? да она за пару лет подешевеет на огого сколько. Понятно, что и Дастер или аутлендер дешевеет, так так хоть какая то одна машина теряет штуку долларов ( ато и больше) в год, а так две теряют...Экономия еще та
batal 15.02.2021 13:25 пишет: Комфорт, погані дороги, кліренс - Форестер
Жрати буде 10-ку, може навіть менше
Читаю відгуки від власників про Форестер 2.0А, 13-16л в місті.(
Абрвалг 15.02.2021 15:27 пишет:
при расходе 15 литров на 100 км проезд 3 км стоит 11 гривен. и стоит из за этого покупать электричку и еще что то?
Не тільки проїхати 3км за цілий день і все, а таких "3км" за день може бути 10 разів.
serg99 15.02.2021 16:31 пишет: якщо все таки потрібен Кросс.. то є Тойота Рав4 електричка. вона покриє всі хотілки автора і майже влізе в бюджет.
Від 17 до 22к$
Поки подобається Вітара. Непогано виглядає, невеликі пробіги, 1.6 на автоматі має малий розхід, неприхотлива. Треба обовязково покататись на ній чи не занадто тісна.
з'явилась аналогічна проблема. серед варіантів також розглядались:
mitsubishi asx - візуально батьки відмовились. бобік хоч і надійний але дуже вже простий всередині і унилий. біток зі штатів виходить 11-12к duster - розглядався новим, тато сам розказує що хоче його, але в мене рука не піднімається за це віддати хоч якісь гроші kuga - минуле покоління можно було за 20к взяти. всім подобалось, але не зміг вмовити бо трохи дорогувато було ХV/Crosstrek - варіант непоганий але відмовились через дороговизну обслуговавання, відсутністю нормального сервісу в регіоні. розгядався біток за 13-15к vitara - вмовити на нову при наявності дешевшого duster-a mission impossible cr-v 15 року - гарний варіант але вилазить за бюджет tiguan - поки що запасний варіант. хоч сам і вагофіл, але займатись утримуванням двох вагів я не хо:)
корейці, ніссани, rav4 одразу відкинулись через їх унилість(це власне ІМХО і довидити протилежне мені не потрібно, самі на них катайтесь), варіатори, задири і тд зійшлись на cx-5 14-16 року. все влаштовує, надійна, ціна за обслуговувавання і утримання адекватна. біток виходить 13-15к в залежності від стану
В ответ на: Читаю відгуки від власників про Форестер 2.0А, 13-16л в місті.(
Больший Аутбек с большим двиглом жрет 10-11 13 будет с пробками. Как может меньший Форик жрать столько - загадка. Либо отзывы на 2 литровый турбо, там да