Народ, а підкажіть таке: от кажуть, що Вейз дуже гарний навігатор по Румунії. Але я раніше їздив тільки з офлайновим iGo. Чи багато з'їсть моїх кровних деньох цей Вейз якщо буде рулить за допомогою інтернета? Таке ж питання про Гугл. Та чи варто брати пакет для роумінгу в київстара за 275 грн, якщо мені в роумінгу треба тільки інет і тільки для навігатора? Дяка
Народ, а підкажіть таке: от кажуть, що Вейз дуже гарний навігатор по Румунії. Але я раніше їздив тільки з офлайновим iGo. Чи багато з'їсть моїх кровних деньох цей Вейз якщо буде рулить за допомогою інтернета? Таке ж питання про Гугл. Та чи варто брати пакет для роумінгу в київстара за 275 грн, якщо мені в роумінгу треба тільки інет і тільки для навігатора? Дяка
у Київстара в роумінгу такі умови: Google Maps та Apple Maps — безлімітний трафік діє лише на карти. За навігацію мегабайти зніматимуться (але думаю тут невеликий об'єм даних). я взяв собі lycalmobile - пакет 2GB на місяць за 200 грн. планую їхати по вейз - для навігації він бере дані з гугла, але додатково там хороша база різних точок (включаючи радари з камерами та де поліція любить стояти).
у Київстара в роумінгу такі умови: Google Maps та Apple Maps — безлімітний трафік діє лише на карти. За навігацію мегабайти зніматимуться (але думаю тут невеликий об'єм даних). я взяв собі lycalmobile - пакет 2GB на місяць за 200 грн. планую їхати по вейз - для навігації він бере дані з гугла, але додатково там хороша база різних точок (включаючи радари з камерами та де поліція любить стояти).
Я користуюсь вже купу років Mapsme. Закачати карти і вперед. Нету не треба. Колись їздив по Іго, але карти обновляти...
Маю польский номер, роумінга нема, нет є постійно, використовує гугл карти в онлайні, затори якщо появляються гугл малює норм обїзди (швидше)
Я користуюсь вже купу років Mapsme. Закачати карти і вперед. Нету не треба.
та гугл/вейз теж може карти офлайн зберігати і працювати без нету, але головна їх цінність все-таки в онлайн актуальній інформації по заторам і оперативній обстановці
Щас активно продвигается софтина Airalo, они продают esim - цифровые симкарты с инетом. Есть пакеты по странам или по регионам. Например Европа - 3гб, 30 дней, 13 баксов, 5гб - 20 баксов и тд. Если чисто Греция, то дешевле. Киевстар даёт 10 гиг за 1500 - "комфортный роуминг".
Хлопці, в мене більше питання не яким наві користуватись, а яка "ціна питання" при користуванні онлайн у роумінгу. Якщо там гривень на 50 в одну сторону - то одне, якщо 100, то вже є сенс взяти пакет для роумінгу за 275 у київстара.
Трохи поділюсь враженнями від здачі тестів. Я з малим здали тести о 10-й. Жінка о 13:30. Прийшов в 7 вечора забирати. Мій і малого є. Жінки - треба почекати. Чекаю. Чекаю. Чекаю. І тут вже 19:30. Нас, чекаючих, вже з десяток. Через пів-години лаба зачиняється. Як грім серед ясного неба лунає новина, що в лабі, де саме робиться аналіз зникло світло. Коли буде - невідомо. Половина черги спускається по стіні, інша половина лізе за валідолом. Капець, думаю, відчуття наче футбол з нашою збірною подивився. Всі трохи отямились і починають кудись телефонувати. Врешті ніхто нічого не знає, ні що робити, ні кого бити. Частина збирається їхати на війну з безструмленою лабою і брати ії в осаду. (В людей літаки в 6-7 ранку). Час 20:30. Дівчинка, що видає тести, починає розуміти, де вона сьогодні ночує Хтось кудись додзвонивсь і каже дівчинці - перегрузи програму. О небеса!- почали з'являтись результати. Народ видохнув. Перевіряю тест жінки - нема номера паспорта. Передрукували. Прийшов до дому. Дивлюсь. В графі результат - пусто. Малий біжить в лабу (час 21:15), б'є 6-7 світових рекордів, потім б'є вже свої рекорди, але застає дівчинку. Передруковує.
Тут повинна була б бути відкоркована пляшка, але завтра за кермо
Мораль - перевіряйте літери, що вам підсовують.
і це все за Ваші ж гроші хау мач вишло?
850/шт.
кхе... маю два пруфи про перенесений ковід, і один позитивний тест. на них і поїдемо
кхе... маю два пруфи про перенесений ковід, і один позитивний тест. на них і поїдемо
з перекладом чи нашою мовою?
роблю переклад, звичайно
Ездили по вэйзу в предкоронавирусном 2019. Помимо него на 2-х устройствах есть еще 10 навигационных программ, но по вэйзу понравилось больше всего в плане информативности актуальной ситуации на дороге. Румыны очень активно им пользуются, в отличие от наших и понятно оповещение про полицию и заторы немаловажно. Насчет денег, я тогда подключила роуминг за 190 грн на месяц, по-моему на пакет давалось 1 ГБ. Так вот, этого нам хватило на дорогу туда и обратно плюс использование интернета в зонах, где не было фри вайфая, было сделано несколько звонков в Софии и еще по приезду домой осталось что то около половины неиспользованного трафика. Так что вэйз не сильно кушает инет.
я взяв собі lycalmobile - пакет 2GB на місяць за 200 грн. планую їхати по вейз - для навігації він бере дані з гугла, але додатково там хороша база різних точок (включаючи радари з камерами та де поліція любить стояти).
Заинтересовал Ваш вариант, но прочитала в сети много негативных комментов об этом операторе и предоставляемым им услугах. Поделитесь, пожалуйста, своим опытом его использования. Как скорость инета? Нет отвалов, других проблем?
питання виникло. який все таки КПП порадите? Маказа чи Кулата? Чи ще якийсь КПП
Всегда еду на Кулату, мне кажется, что он более организованный и шанс встрять там меньше, чем на Маказе. Уже пару дней проблем в Кулате нет, сегодня проходят границу за считанные минуты.
я взяв собі lycalmobile - пакет 2GB на місяць за 200 грн. планую їхати по вейз - для навігації він бере дані з гугла, але додатково там хороша база різних точок (включаючи радари з камерами та де поліція любить стояти).
Заинтересовал Ваш вариант, но прочитала в сети много негативных комментов об этом операторе и предоставляемым им услугах. Поделитесь, пожалуйста, своим опытом его использования. Как скорость инета? Нет отвалов, других проблем?
тепер вже теж на власному досвіді не рекомендую, пропрацювало воно кілька годин по Румунії, потім взагалі сімка не реєструвалась в мережі. в Болгарії зміг зареєструвати в ручному режимі на оператора А1, але інтернет не включається. довелось перейти на Київстар - працює чітко без проблем.
Кулата сьогодні близько 12-ї дня: На все 15 хвилин. Було б скоріше, але ми не громадяни ЄС. Тести (справжні) нікого не зацікавили, але побачили що вони є. З паспортами запропонував глянути PLF-форму та QR код - махнули рукою, мов нетреба нам. Інші подроибиці пізніше, бо було трохи пригод, що змушують йти вісиратися.
вчора в Кулаті проходив біля 16:00, на все десь 40хв пішло, при чому мене видьорнули ще на швидкий тест 5хв. в Бухаресті на об'їзній румуни молодці, будують багаторівневі розв'язки, залишилось 2 перехрестя, може наступного року закінчать.