Європейська агенція з лікарських препаратів не схвалила індійську вакцину Covishield. Тому туристам, які отримали щеплення цієї вакциною, не дозволять в’їзд до ЄС за цифровим паспортом.
Заголовок, как обычно, написан дебиловатыми писателями.
Covishield и не подаваласьдля одобрения в European Medicines Agency (EMA), поэтому никакого действия "не схвалила" не было по причине отсуствия самого события.
Собственно, это даже можно понять прочитав дальше заголовка:
додавши, що вже подав заявку до Європейської агенції з лікарських препаратів.
Собственно, уши новости растут из вчерашнего заявления EMA о том, что у Covishield'а нет авторизации в ЕС (что является сейчас условием для въезда в ЕС).
В этом же заявлении объяснялось, почему (несмотря на то, что аналог от Астразенеки авторизирован) и было сказано, что, если будет подана такая заявка, то они ее рассмотрят.
Но, видать, дебиловатые писатели из lowcost.ua последнего уже осилить не сумели.
Вакцинация Covishield признается теперь Австрией, Германией, Словенией, Грецией, Ирландией и Испанией.
Исландия и Швейцария тоже разрешили въезд для вакцинированных этой вакциной.
Также Эстония подтвердила, что признает все вакцины, авторизированные Индией для въезжающих в страну.
P.S. Пока это только сообщение BBC - нужно дождаться официальной информации.
Відзвітую по повторній вакцинації астразенекою. В дружини практично безсимптомно(відчуття легкої застуди як і першого разу), в мене на вечір температура 37.3 і трохи боліло плече(перша приблизно так само). На ранок все вже норм. Я не хворів на ковід, дружина перенесла на ногах в дуже легкій формі, про що навіть і не знала, дізналась пізніше здавши аналізи.
Сьогодні 2 день після пфайзера, на роботі нас своєю групою вакцинувалося другою дозою вчора 6 чоловік. Сьогодні всім погано, температура, двоє не вийшли на роботу, у одного температура сягнула 39, в мене зненацька запалився суглоб в коліні, ознака щось не те Щойно поміряв температуру 37, 2, отакий той пфайзер, годинку полежу та буду щось пити бо півночі за кермом потрібно бути. Скоріш за все аналогічно було і після першої дози, бо самопочуття наче краще в порівнянні, ймовірно і не звернув би увагу, коли б не в дорогу.
У дружини після астразенеки 2-ї, все добре, як і в більшості.
Відзвітую по повторній вакцинації астразенекою. В дружини практично безсимптомно(відчуття легкої застуди як і першого разу), в мене на вечір температура 37.3 і трохи боліло плече(перша приблизно так само). На ранок все вже норм. Я не хворів на ковід, дружина перенесла на ногах в дуже легкій формі, про що навіть і не знала, дізналась пізніше здавши аналізи.
Сьогодні 2 день після пфайзера, на роботі нас своєю групою вакцинувалося другою дозою вчора 6 чоловік. Сьогодні всім погано, температура, двоє не вийшли на роботу, у одного температура сягнула 39, в мене зненацька запалився суглоб в коліні, ознака щось не те Щойно поміряв температуру 37, 2, отакий той пфайзер, годинку полежу та буду щось пити бо півночі за кермом потрібно бути. Скоріш за все аналогічно було і після першої дози, бо самопочуття наче краще в порівнянні, ймовірно і не звернув би увагу, коли б не в дорогу.
А залишків не було у медиків після вакцинації всіх по списку ? Флакони файзерівської ніби на 10 доз розраховані
Отдельно отмечу, что признается не только вакцина, одобренная Европейским Медицинским Агенством (EMA), но и ВОЗ'ом (Ковишилд и Синовак в списке).
а у Синовак - есть шансы быть признанным в ЕС?
Да, они подали на авторизацию EMA 4-го мая этого года.
EMA обещает проседуру одобрения за 150 рабочих дней, то есть где-то к концу ноября.
Но, как можно видеть, отдельные страны начали признавать вакцинацию этой вакциной не дожидаясь этого.
А залишків не було у медиків після вакцинації всіх по списку ? Флакони файзерівської ніби на 10 доз розраховані
У нас бригада була приїздна з іншого району, вакцинували мед. і працівників освіти, а кого насправді вакцинували , бо медпрацівників був лише якийсь відсоток. Та і зараз вже виявилося багато бажаючих медиків на пфайзер, бо тоді думали, спостерігали. Але їх вже не взяли і вакцинація пфайзером найближчим часом у нас не передбачається. Тобто у нас залишків не було це 100%, ще і скубли один одного (відео лише не вистачало, було на зразок, як при совку викидали дефіцит на прилавок ).
Даже желтую бамажку сегодня дали
у меня такая тоже есть с июня ещё, но я так понимаю, это не совсем та, которую анонсировали с 1 июля?
у меня такая тоже есть с июня ещё, но я так понимаю, это не совсем та, которую анонсировали с 1 июля?
Я тоже так понимаю что не та. Не не совсем та, а совсем не та =) Но как мне кажется, с этой можно в Турцию без тестов. Скорее всего существуют еще варианты применения
Мені подібну, видавали ще у 2005 після щеплень від малярії та ще чогось перед відрядженням до Індії, десь в якихось паперових глибинах валяється. Повідомляли, що з сьогоднішнього дня з‘явився новий зразок. Кажуть, що міститиме номер з закордонного паспорта чи Ід картки, на власні очі зразок той не бачив.
Вчера на работе укололи Пфайзер. Нет проблем, только рука разболелась к вечеру. Сегодня все в норме.
Вчера на работе укололи Пфайзер. Нет проблем, только рука разболелась к вечеру. Сегодня все в норме.
Я б теж уваги не звернув, але в ніч дітей з курорту їздив зустрічати в аеропорт то поміряв температуру, раптом . Станом на 12 ночі вже була рівно 37 градусів, а сьогодні на ранок аж 36,3. А от рука, куди кололи - магнітиться, коли піднести залізну монету
Чёйто на helsi недоступна регистрация совсем?
Походу ... "бобік здох"
А таки скоріше живий! Тільки що записався на 2 липня (як і було вказано в бамажці) на другу дозу!
Сьогодні штрикнувся. Зранку людей по запису було більше, ніж "просто так" - а взагалі-то практично пусто: в 10:20 підійшов, в 10:45 вже поїхав звідти. "Наслідків", як і після першої дози - ніяких. Мо, то просто фізрощином кольнули?
Прочитал сегодня с утра статью в СНН. Синоваком привились, причем большой процент населения Чили ,Монголиии, Сейшел. И сейчас везде в этих странах всплеск заболеваний. Эффективность вакцины оказалась в районе чуть более 50 %.( у Пфайзера в районе 90). В большей степени Сиовак влияет на тяжесть заболевания , то есть процент тяжелого протекания болезни и смерти у привитых Синоваком значительно снижается( хотя все равно есть случаи смерти у привитых двумя дозами). Но на рспространение заболевания эта вакцина мало влияет. Вобщем есть вполне реальный шанс что ЕС ее не признает, как и росийский Спутник.
Вобщем есть вполне реальный шанс что ЕС ее не признает
ВООЗ же признала. Кстати, в Израиле тоже всплеск заболеваемости, а там Пфайзер поголовно вроде как применялся. Ну и все равно у нас в свободном доступе на сегодня только Коронавак. Вот это пока народ будет перебирать между вакцинами - понаедут из отпусков и начнется опять. Если речь о том, что надо в ЕС попасть позарез с одобренной ими прививкой - другое дело.
Спілкувався зі знайомим поліцейським, їх вакцинували коронаваком ще в кінці травня. Хлопцеві 28 років. Каже все ок, аж ось зненацька пульс в нього піднявся, голова заболіла. Кажу йди тест здай, але не у поліцейську поліклініку, пішов - показало ковід, без температури, тиску, кашлю, соплів, тощо. Тихесенько походив, щось попив і все зараз в нормі.
Вобщем есть вполне реальный шанс что ЕС ее не признает
ВООЗ же признала. Кстати, в Израиле тоже всплеск заболеваемости, а там Пфайзер поголовно вроде как применялся. Ну и все равно у нас в свободном доступе на сегодня только Коронавак. Вот это пока народ будет перебирать между вакцинами - понаедут из отпусков и начнется опять. Если речь о том, что надо в ЕС попасть позарез с одобренной ими прививкой - другое дело.
ВОЗ -очень сильно прокитайская организация, еще бы она его не признала. Ни одна вакцина не дает 100 % гарантии . Но у Пфайзера эффективность 90%, а у короновака 54%. Как бы ощутимая разница. Думаю у серьезного процента прививающихся резон быть допущеным в ЕС как бы не основной.
Кажу йди тест здай, але не у поліцейську поліклініку, пішов - показало ковід, без температури, тиску, кашлю, соплів, тощо. Тихесенько походив, щось попив і все зараз в нормі.