autoua
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

БОЛГАРІЯ 2021 (14/32)

Hiv
member ***
40 лет (22 года за рулем), Запорожье
С нами с 14.01.2014

Re: БОЛГАРІЯ 2021 [Re: serzyk]
      19 июня 2021 в 09:08 Гілками

serzyk 15.06.2021 23:46 пишет:

Спасибо за информацию.
а за сколько примерно ориентироваться к отправлению парома, за час-два? а то если паром "забьется" следующего 3 часа ждать?

Не могу вам точно ответить, сам там был один раз. Я для себя решил, что в следующий раз приеду за час до отправления, этого хватит пройти все процедуры. Если не будет места, поеду в объезд через Молдову.

Sergeyfit 16.06.2021 01:20 пишет:

Да и по парому, как тогда лучше заезжать, каким быть первым или последним, чтобы не стоять 2 часа потом в Румынии?))

Я заезжал в середине очереди, примерно также и оказался в середине очереди. Те, кто заезжал первыми, оказались в самых дальних углах парома и выехали последними. Тут скорее как повезет, заезжать последним тоже не стоит.

Tkachenko1285 16.06.2021 19:48 пишет:

Добрый вечер, спасибо за подробный отзыв. Планируем ехать в 20-х числах июля, тоже из Запорожья. Очень прошу Вас написать как Вы будите возвращаться и будут ли румыны просить тесты на обратном пути на границе Болгарии-Румынии. Спасибо)

Возвращаться буду в первых числах июля. Я предполагаю, что не будут проверять тесты, так как они их не проверяли при въезде из Украины. Транзит разрешен, поэтому я делать тесты не собираюсь.

Krikka 19.06.2021 01:04 пишет:

Всем доброй ночи!
Планируем в июле поездку в Болгарию.

Проезд Молдовы через Паланку не требует виньеток и прочих процедур, на въезде вам выписывают листик с количеством пассажиров, на выезде листик забирают и все. Транзитный проезд без оформления пересечения границы.
По поводу Негру Водэ. В списке разрешенных пунктов пропуска этот переход отсутствует, поэтому я поехал через Вама Вече. Там отличная дорога, мне даже больше понравилась. Проверкой тестов занимается медработник, насколько я понял в Вама Вече он есть, а в Негру Водэ его нет, поэтому некому проверить тесты.

Кстати, кто-то знает, штрафы за превышение скорости, зафиксированные камерами, куда приходят? Есть болгарский онлайн сервис, но там нужно кроме номера авто, еще что-то вводить. По побережью появилось много камер ((

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
важничающий писатель **
37 лет за рулем, Івано-Франківськ
С нами с 27.07.2013

Re: БОЛГАРІЯ 2021 [Re: Hiv]
      19 июня 2021 в 09:20 Гілками

Hiv 19.06.2021 09:08 пишет:

Кстати, кто-то знает, штрафы за превышение скорости, зафиксированные камерами, куда приходят? Есть болгарский онлайн сервис, но там нужно кроме номера авто, еще что-то вводить. По побережью появилось много камер ((

в районе Бургаса полицаи догоняют "шумахеров" прямо на мотоциклах, и очень жестко, анально, наказівают.

member *****
67 лет (21 год за рулем), Одесса
С нами с 25.06.2012

Re: БОЛГАРІЯ 2021 [Re: Krikka]
      19 июня 2021 в 10:51 Гілками

Спокойно езжайте через Паланку. Земля молдавская, а дорога украинская.
Поэтому никаких молдавских виньеток,а погранпереход на Молдову остается справа по ходу.
Упс. Пока тыкал пальцем в клаву, уже прояснили момент.

Змінено Шлема (10:54 19/06/2021)

подмастерье
Киев
С нами с 27.05.2008

Re: БОЛГАРІЯ 2021 [Re: parinte/ua]
      19 июня 2021 в 16:00 Гілками

Есть ли у кого свежий опыт заезда в Болгарию из Румынии через паром в Силистре. Информация противоречивая. Вроде как транзитом (например в Турцию) пускают, а если в Болгарию - заворачивают. Что скажете?

важничающий писатель **
37 лет за рулем, Івано-Франківськ
С нами с 27.07.2013

Re: БОЛГАРІЯ 2021 [Re: Alex Anders]
      19 июня 2021 в 17:07 Гілками

Сьогодні сусід повернувся з Болгарії.
Його штрафанули на 70лев в день в'їзду...за відсутність він'єтки!
При тому, що він чесно намагався її купити на заправці.
(До речі, ці термінали реально не завжди працюють, з наклейками якось простіше було)
З 2012 року їзжу, ніколи не заморачувався негайною купівлею сабжа...
Кароч, треба брати через інтернет, з дому.

Змінено Alex Anders (17:08 19/06/2021)

member
43 года, Киев
С нами с 28.04.2013

19 июня 2021 в 17:32 Гілками

Всем спасибо за ответ! Очевидно теперь, что буду ехать через Паланку.
Единственное, еще насчет парома не определился. Но, судя по тому, сколько жалоб на поведение молдавских пограничников, лучше реально "вплавь". Да и будет новый опыт. Потому что раньше никогда с паромом дела не имел вообще)

патриарх *
Киев
С нами с 27.10.2005

Re: БОЛГАРІЯ 2021 [Re: Krikka]
      19 июня 2021 в 19:13 Гілками

Krikka 19.06.2021 17:32 пишет:

Всем спасибо за ответ! Очевидно теперь, что буду ехать через Паланку.
Единственное, еще насчет парома не определился. Но, судя по тому, сколько жалоб на поведение молдавских пограничников, лучше реально "вплавь". Да и будет новый опыт. Потому что раньше никогда с паромом дела не имел вообще)

в общей сложности уже ездил через Молдавию, Румынию в Болгарию раз 6. Никогда с молдавской таможней не было проблем. Ездили через Паланку, Рени, Могилёв. никто ни к чему не приколупывался. Ну может у нас все в порядке с документами, виньетку покупаю онлайн и приколупаться не к чему

новичок
С нами с 15.03.2021

Re: БОЛГАРІЯ 2021 [Re: Alex Anders]
      19 июня 2021 в 23:23 Гілками

Alex Anders 19.06.2021 17:07 пишет:

Сьогодні сусід повернувся з Болгарії.
Його штрафанули на 70лев в день в'їзду...за відсутність він'єтки!
При тому, що він чесно намагався її купити на заправці.

Так, машин контроля віньєток якось багато на дорозі, сам це помітив. Не знаю, нема причин чого їх не купити онлайн ще вдома і не покладатися ні на що інше. Штраф 70 левів - ну таке, не супер критично, я от попав на 60 лев не ремонт скла, камінець попав ще десь в Румінї що я навіть і не чув - а на другий день тріщина в 25 см. Довелося фіксити у Варні.
Вдома треба робити по максимуму щоб потім не покладатися на те що десь там і купиш. І тим більше не покладатися на те що пронесе. Я одразу вдома купую як румунську так і болгарську віньєтку і маю спокій. До речі, противна тітка на мосту в Русе при виїзді із Румунії питала про румунську віньєтку, вони це вічно питають тільки я не розумію для чого - вони ж електронні - візьми і сама перевір. Я їй і сказав - віньєтка електронна, на що мені ще раз сказала - румунська віньєтка, на що я їй ще раз сказав - віньєтка електронна, можеш сама перевірити (хоч звісно роздруківку мав із собою - принцип). Щось там клацнула в компі і відстала. Навіть не заю чи вони взагалі мають це перевіряти, мабуть ліниві зайвий раз пробити по базі.

Супер писатель! **
51 год, Киев
С нами с 07.06.2004

21 июня 2021 в 14:39 Гілками

Приїхав вчора на Золоті піски. Старт з Оболоні о 8-30. Паланка-Ізмаїл (ВОГ)-Орлівка о 18-15. Встигли останніми на паром о 19-30. Нас навіть одну хвилину чекали і на паромі були не задоволені цим. Раджу приїжджати на паром за півтори-дві години до відправлення. Перед нами кияни їхали на футбол. В них була копія довіреності на авто. З ними довго розбирались і не впустили. Через них ми втратили трохи часу.
З парому ми виїхали першими. Попали на перезмінку. Він'єтку оформлював на сайті. Сайт чомусь не дозволяв в номер авто вбити букви серії. Записав тільки цифри. Через це румун сказав, що він'єтка не чинна. Я можу їхати, але на свій ризик. Прийшлось купувати на там ще одну він'єтку. Без проблем, швидко і за ту саму вартість. Виїхали з митниці близько 21-00. Переночували в Тулчі і поїхали на Вама Вече. Там без проблем. На все сорок хвилин. Подивились антиген тести на Covid і все. Після обіду були на місці. Всю дорогу від Ізмаїла ішов дощ періодично. Сьогодні спекотно. Вода прохолодна, градусів 18.
Сподобались дороги в Румунії. Дуже класні і інформативні.
Середня швидкість по Румунії Болгарії 70-74 км.год.

Змінено Dmitrik (15:05 21/06/2021)

мандрівник **
48 лет (23 года за рулем), Киев
С нами с 10.10.2003

Re: БОЛГАРІЯ 2021 [Re: Dmitrik]
      21 июня 2021 в 16:51 Гілками

а какими писал буквы кириллицей ?

клас, мы так тоже решили ехать, но я хочу есть на паром который в 16:30 и что бы ночевать уже в Румынии ближе к Болгарии

старожил *
25 лет за рулем, Киев
С нами с 27.03.2008

21 июня 2021 в 17:48 Гілками

Приветсвую

Помогите найти список погран переходов Болгарии, где есть врач...

Нигде не могу найти этот список. Точнее он везде есть на наших новостных ресурсах, но везде граница с Румынией, а меня интересует с Грецией.
Просто уехали из Болгарии на недельку погреться на Халкидики и надо как-то будет назад вернуться с антиген тестом, который еще предстоит сделать здесь... в Греции =)

мандрівник **
С нами с 10.10.2003

Re: БОЛГАРІЯ 2021 [Re: Denbora]
      21 июня 2021 в 17:59 Гілками

на сайте трипэдвайзер мфа указано, три сухопутный и три морских

Супер писатель! **
51 год, Киев
С нами с 07.06.2004

Re: БОЛГАРІЯ 2021 [Re: Vladya]
      21 июня 2021 в 20:02 Гілками

Vladya 21.06.2021 16:51 пишет:

клас, мы так тоже решили ехать, но я хочу есть на паром который в 16:30 и что бы ночевать уже в Румынии ближе к Болгарии

І так, і так намагався. Ніфіга. Тому я букви написав там, де він код. Але не прокатило. Тому, якщо щось не виходить на сайті, то спокійно купуйте на митниці
Ну, ми також ночували в Румунії - в Тулчі.
Щоб встигнути на 16-30… треба там бути о 15-00. Тоді треба о 6-00 з Києва виїжджати.

Змінено Dmitrik (20:05 21/06/2021)

member *****
47 лет, Львов
С нами с 16.07.2020

21 июня 2021 в 22:10 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Dmitrik 21.06.2021 20:02 пишет:

І так, і так намагався. Ніфіга. Тому я букви написав там, де він код. Але не прокатило. Тому, якщо щось не виходить на сайті, то спокійно купуйте на митниці
Щоб встигнути на 16-30… треба там бути о 15-00. Тоді треба о 6-00 з Києва виїжджати.

Попробував оформити румунську вінєтку, все прописується.

Попробував оформити румунську вінєтку, все прописується.

мандрівник **
С нами с 10.10.2003

21 июня 2021 в 22:37 Гілками

я в том году выехал в 4 с Дарницы, в 12 были в Каролина - Бугаз

если успею до 16:30 то буду не в Тульче останавливаться, а еще как минимум можно будет ехать 2-4 часа а это можно доехать до границы в Болгарией. хотя не знаю если будет сильно напряжно то где то на побережье Румынии остановиться.

старожил *
25 лет за рулем, Киев
С нами с 27.03.2008

21 июня 2021 в 23:19 Гілками

Vladya 21.06.2021 17:59 пишет:

Не нашел, где это указано на сайте трипэдвайзер мфа, тем более что это явно не так. Пропускных пунктов у маленькой Болгарии намного больше. Но зато там ссылка на оригинальный документ =)

Оригинальный болгарский документ содержит следующий перечень пропускных пунктов, которые пропускают.

Лицата по т. 1, 3, 5, 6, 8 и 10 се допускат на територията на Република България
през следните гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП): ГКПП „Аерогара
Бургас“; ГКПП „Аерогара Варна“; ГКПП „Аерогара Пловдив“; ГКПП „Аерогара София“Лицата по т. 1, 3, 5, 6, 8 и 10 се допускат на територията на Република България
през следните гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП): ГКПП „Аерогара
Бургас“; ГКПП „Аерогара Варна“; ГКПП „Аерогара Пловдив“; ГКПП „Аерогара София“
(Терминал 1 и Терминал 2); ГКПП „Пристанище Бургас“; ГКПП „Пристанище Варна“;
ГКПП „Видин“; ГКПП „Връшка чука“; ГКПП „Дуранкулак“; ГКПП „Гюешево“; ГКПП
„Илинден“; ГКПП „Калотина“; ГКПП „Капитан Андреево“; ГКПП „Капитан Петко
войвода“; ГКПП „Кулата“; ГКПП „Лесово“; ГКПП „Маказа“; ГКПП „Малко Търново“;
ГКПП „Олтоманци“; ГКПП „Оряхово“; ГКПП „Русе“; „ГКПП „Станке Лисичково“ и
ГКПП „Сомовит-Никопол“.
(Терминал 1 и Терминал 2); ГКПП „Пристанище Бургас“; ГКПП „Пристанище Варна“;
ГКПП „Видин“; ГКПП „Връшка чука“; ГКПП „Дуранкулак“; ГКПП „Гюешево“; ГКПП
„Илинден“; ГКПП „Калотина“; ГКПП „Капитан Андреево“; ГКПП „Капитан Петко
войвода“; ГКПП „Кулата“; ГКПП „Лесово“; ГКПП „Маказа“; ГКПП „Малко Търново“;
ГКПП „Олтоманци“; ГКПП „Оряхово“; ГКПП „Русе“; „ГКПП „Станке Лисичково“ и
ГКПП „Сомовит-Никопол“.

Меня интересовала граница с Грецией и Маказа в списке =)

важничающий писатель *
43 года, Киев
С нами с 05.02.2011

22 июня 2021 в 10:42 Гілками

поділіться про отель для ночівлі

мандрівник **
С нами с 10.10.2003

Re: БОЛГАРІЯ 2021 [Re: Denbora]
      22 июня 2021 в 11:07 Гілками

Denbora 21.06.2021 23:19 пишет:

Не нашел, где это указано на сайте трипэдвайзер мфа, тем более что это явно не так.

З 14 травня ц.р. дозволений в’їзд громадянам України.

Вимоги для в’їзду на територію Греції громадянам України з туристичною метою:

заповнення спеціальної форми PLF (бланк локації пасажира заповнюється на кожну особу окремо) за 24 години до перетину кордону (travel.gov.gr);

надання сертифікату про щеплення із зазначенням інформації, що минуло 14 днів з часу повної вакцинації проти Covid-19, кількості отриманих доз та дати їх проведення,

або

негативний результат лабораторного молекулярного тесту ПЛР-тест на SARS-CoV-2, який зроблений не раніше ніж за 72 години (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на пункт пропуску в Грецію),

або наявність негативного результату лабораторного тесту на антиген (швидкий тест), який необхідно зробити не раніше ніж за 48 годин до прибуття,

або

– довідка про перенесену коронавірусну хворобу та одужання чи довідка про наявність антитіл після перенесеної коронавірусної хвороби, видана державним органом або сертифікованою лабораторією (чинність довідок: від 2 до 9 місяців з дати видачі).

Ці документи мають містити номер закордонного паспорта громадянина України, прізвище та ім’я латиницею згідно з даними закордонного паспорта.

Вищезазначені вимоги розповсюджуються також на дітей віком з 12 років.

Також всі вищезазначені довідки (сертифікати) можуть бути видані англійською, німецькою, французькою, італійською, іспанською, російською мовами.

При прибутті до пункту пропуску через державний кордон Греції можливе вибіркове проведення тестування на SARS-CoV-2. У разі позитивного результату тестування інфіковані особи будуть перебувати на 14 денному карантині у визначених урядом місцях.

В’їзд громадян можливий через:

міжнародні аеропорти Греції;

морські порти Патри, Ігуменіца, Керкіра;

сухопутні прикордонні пункти пропуску Промахонас та Орменіо (цілодобово); Евзоні та Німфаї (з 7:00 до 23:00).

Останнє оновлення 20.06.2021

Змінено Vladya (11:08 22/06/2021)

member *****
47 лет, Львов
С нами с 16.07.2020

22 июня 2021 в 11:22 Гілками

Dmitrik 21.06.2021 14:39 пишет:

Приїхав вчора на Золоті піски. Старт з Оболоні о 8-30. Паланка-Ізмаїл (ВОГ)-Орлівка о 18-15. Встигли останніми на паром о 19-30. Нас навіть одну хвилину чекали і на паромі були не задоволені цим. Раджу приїжджати на паром за півтори-дві години до відправлення. Перед нами кияни їхали на футбол. В них була копія довіреності на авто. З ними довго розбирались і не впустили. Через них ми втратили трохи часу.
З парому ми виїхали першими. Попали на перезмінку. Він'єтку оформлював на сайті. Сайт чомусь не дозволяв в номер авто вбити букви серії. Записав тільки цифри. Через це румун сказав, що він'єтка не чинна. Я можу їхати, але на свій ризик. Прийшлось купувати на там ще одну він'єтку. Без проблем, швидко і за ту саму вартість. Виїхали з митниці близько 21-00. Переночували в Тулчі і поїхали на Вама Вече. Там без проблем. На все сорок хвилин. Подивились антиген тести на Covid і все. Після обіду були на місці. Всю дорогу від Ізмаїла ішов дощ періодично. Сьогодні спекотно. Вода прохолодна, градусів 18.
Сподобались дороги в Румунії. Дуже класні і інформативні.
Середня швидкість по Румунії Болгарії 70-74 км.год.

Уточніть будь-ласка, по пляжах на Золотих пісках 2021.

Чи є в цьому році вільні зони між платними частинами пляжу?
(Минулого року через Ковід вони чергувалися( в північній частині(Морське око,Берлін), бо як правило на ЗП все платне, із своєю парасолею в попередні роки дозволяли розміщатись за платними парасольками)

Яка вартість лежаків?
(минулого року, реально було дешевше)

старожил *
25 лет за рулем, Киев
С нами с 27.03.2008

22 июня 2021 в 11:52 Гілками

Vladya 22.06.2021 11:07 пишет:

Denbora 21.06.2021 23:19 пишет:

Не нашел, где это указано на сайте трипэдвайзер мфа, тем более что это явно не так.

З 14 травня ц.р. дозволений в’їзд громадянам України.

Вимоги для в’їзду на територію Греції громадянам України з туристичною метою:
...

В’їзд громадян можливий через:

міжнародні аеропорти Греції;

морські порти Патри, Ігуменіца, Керкіра;

сухопутні прикордонні пункти пропуску Промахонас та Орменіо (цілодобово); Евзоні та Німфаї (з 7:00 до 23:00).

Останнє оновлення 20.06.2021

Я прошу прощения, но каким это все боком к моему вопросу, который я задавал

ВРАЧ в БОЛГАРИИ !!! на границе с ГРЕЦИЕЙ.

Мне не в Грецию надо попасть (я тут успешно нахожусь), а ИЗ Греции в Болгарию и не транзитом, а именно заехать, как турист, что наверняка не типично. Ну, какой турист поедет из Греции в Болгарию =)))

Ну, да ладно. Сами того, не ведая в чем-то Вы помогли :-)

Autoua.netФорумАвтотури за кордон
Додаткова інформація
0 користувачів і 29 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: ****
Переглядів теми: 94309

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія