у них часто новаторские подходы к лечению, а именно, пока попадешь к врачу, так само пройдет
А то можна медпослуги порівняти.
До речі, про медпослуги. Знайомі поїхали в Польщу, то говорять в Польщі, грубо кажучи, відсутня медицина, порівнюючи з "поганою" нашою (приватною у першу чергу, але і державна в нас буває дуже ок).
Мягко говоря - неправда.
а по чем там красная икра?
Епіцентр пропонує іФон 14 купити частинами на 15 платежів. Це дорого чі нє?
Епіцентр пропонує іФон 14 купити частинами на 15 платежів. Це дорого чі нє?
а чему равна 1 частына? а он официально завезен или не пойми как?
а он официально завезен или не пойми как?
а він від цього гірше айфонить?
стосовно медицини то треба ще напевно згадати що такої свободи придбання ліків без рецепта у там куди ми йдемо треба дуже пошукати
До речі, про медпослуги. Знайомі поїхали в Польщу, то говорять в Польщі, грубо кажучи, відсутня медицина, порівнюючи з "поганою" нашою (приватною у першу чергу, але і державна в нас буває дуже ок).
що за брєд. я прожив півтора роки в Польші і активно користувався медициною, включаючі зуби та операцію - хороша там медицина. 2 абрвалг: звідки ти знаєш "саме так"?
а он официально завезен или не пойми как?
а він від цього гірше айфонить?
стосовно медицини то треба ще напевно згадати що такої свободи придбання ліків без рецепта у там куди ми йдемо треба дуже пошукати
згадуючі свою покійну бабусю, яка на кожну нежить шла не до лікаря, а відразу в аптеку і купувалу якусь діч, кажучі при цьому "ой, та мені антибіотики завжди допомагали" (просто від усього, ага), я вважаю що ось ця "свобода" - суцільне зло, і нічого хорошого в цьому нема, а просто результат не доведеної до кінця реформи
Сливы 6. Олия 10. Яйцо 20 шт 15 злотых. Кофе молотый 12 за полкило. Сок яблочный 3 литра что-то около 13. И это СОК.
Вроде как 8.5 в грн.Пусть 8. Итак, сливы 6*8=48,я купил в Киеве по 65. Олия 10*8=80, в Киеве +-так же. Яйцо 15*8=120,в Киеве 70-80. Кофе 12*8=96, в Киеве отличный 250. Факт.Проблема. Сок яблочный, 3 л - 13*8=104,в Киеве фермерский = 155. Итого, не сказать,чтоб шара.
що за брєд. я прожив півтора роки в Польші і активно користувався медициною, включаючі зуби та операцію - хороша там медицина. 2 абрвалг: звідки ти знаєш "саме так"?
ты действительно считаешь, что "так далеко за пределами Украины", аж в Польше, бываешь только ты и еще парочка человек?:)) У меня родственник сейчас как ты раньше, заробитчанствует ( уже около 2х лет) в Польше. У жены подруга в Польше, давненько. Не считая того, жена в Польше бывает чаще чем я , к примеру, на Борщаговке. Да и в целом, гребаная война погнала многих по ЕСу и теперь многие видят, что многое не так прелестно, как казалось, а так , "с нюансами".
п.с. а глянь плииз, почем ( в среднем, не по верху рынка, я ж не куркуль айтишник) сейчас из Канады путевки в Мексику ( пусть будет Канкун) 4-5 звезд, на 3х, на 2 недели?
Щє трохи зрадоньки різноманітної. Тілбург (Нідерланди), якийсь місцевий немережевий магаз. Чєк дружини - 43 ойро(в лідл було б на 5-10ойро дешевше). Набрав подібне +- у нас в сільпо = 955,39. Як на мене зовсім невелика переплата у порівнянні з нами. При місцевій зарплатні. Я вже мовчу за рівень життя, жорстке дотримання стандартів і законів, для всіх. Ну і якість продуктів. Родзинка - вартість житла та комуналка . "Африкан Свиридович. -Ех. нам би так! Мурзік. -Вам так не буде."
Юрчік. Не конкретно за твоїх чи моїх знайомих. Платня "блакитного комірця" (робітника послуг чи робітничих професій) і платня "білого комірця" - найчастіше істотна різниця. Одна справа офіціантить без знання мови чи навколо, а інша йти у офіс зі знанням хоча б англійської. Я не в контексті хто правий чи ні у даному випадку, а в контексті бекграунду, який істотно змінює все навкруги. Тут і різне страхування, і соц.заохоченя і т.і. Медицина в більшості того що знаю - парацетамол наше все. Доки не потрапиш в ургентну, не дай Боже. Але при такому жаху у мед.питаннях, на наш погляд - дивлюсь на загальні цифри тривалості життя і т.і. -і не впевнений що ми праві, кажучи, що це жахіття.
...
ты действительно считаешь, что "так далеко за пределами Украины", аж в Польше, бываешь только ты и еще парочка человек?:)) У меня родственник сейчас как ты раньше, заробитчанствует ( уже около 2х лет) в Польше. У жены подруга в Польше, давненько. Не считая того, жена в Польше бывает чаще чем я , к примеру, на Борщаговке. Да и в целом, гребаная война погнала многих по ЕСу и теперь многие видят, что многое не так прелестно, как казалось, а так , "с нюансами".
п.с. а глянь плииз, почем ( в среднем, не по верху рынка, я ж не куркуль айтишник) сейчас из Канады путевки в Мексику ( пусть будет Канкун) 4-5 звезд, на 3х, на 2 недели?
Плюсану за відсутність медицини у Польщі як такої. З досвіду родичів.. Банальна ситуація: у дитини ангіна. Треба купити атибіотик. Антибіотик за рецептом. Рецепт видає педіатр. Запис до педіатра на три тижні наперед. Фініш. Молочні зуби дітям лікують лише по чотири передніх зверху та знизу. Усі інші за наявності проблем виривають. Привели малого із незначною травмою у поліклініку. Містечко із 15 тис. Населення. Видали талон на прийом до лікаря номер 295. На той момент лікар приймав номер 10.
Плюсану за відсутність медицини у Польщі як такої. З досвіду родичів.. Банальна ситуація: у дитини ангіна. Треба купити атибіотик. Антибіотик за рецептом. Рецепт видає педіатр. Запис до педіатра на три тижні наперед. Фініш.
У такий само ситуації в Швеції - я наголосив на тому що в дитини температура та біль - і час знайшовся в той же день. В них завжди є "аварійні" часи на випадок щось трапиться ургентне.
Молочні зуби дітям лікують лише по чотири передніх зверху та знизу. Усі інші за наявності проблем виривають. Привели малого із незначною травмою у поліклініку. Містечко із 15 тис. Населення. Видали талон на прийом до лікаря номер 295. На той момент лікар приймав номер 10.
І що було далі, чекали всі 200+ людей понад 2 доби в прийомному покої? Чи може то була нумерація до різних лікарів? Знову ж таки зі шведського досвіду - тут до одного лікаря може бути черга з номерами 1ХХ, до інших 2ХХ на аналізи 7ХХ. Приходишь, берешь номерок 712, а на табло викликають 234 - "ой, йо! ще 478 людей поперед мене!!!"
...
ти як завжди, за показним сарказмом забув за конкретику. «нюансами» виявилось що саме - що за хороший сервіс треба платити? чекати на прийом до хорошого лікаря? чи купувати ліки ті що прописують, а не ті що «я краще знаю ніж лікар»? в Польшу лікуватись, до речі, їздять зі Швеції, Данії, бо дешевше і якість хороша. і ніяких образ, але від української медицини в мене загалом дуже сильний негатив, хоча було парочка позитивних кейсів, але не більше. на які дати подивитсь? all-inclusive?
...
Плюсану за відсутність медицини у Польщі як такої. З досвіду родичів.. Банальна ситуація: у дитини ангіна. Треба купити атибіотик. Антибіотик за рецептом. Рецепт видає педіатр. Запис до педіатра на три тижні наперед. Фініш. Молочні зуби дітям лікують лише по чотири передніх зверху та знизу. Усі інші за наявності проблем виривають. Привели малого із незначною травмою у поліклініку. Містечко із 15 тис. Населення. Видали талон на прийом до лікаря номер 295. На той момент лікар приймав номер 10.
я думаю що вони банально не розібрались. я сто відсотків даю, з власного досвіду, що у випадку дійсно захворювання і потреби, рецепт дають відразу, іноді навіть по телефону. зараз насправді Польша банально перевантажена з очевидних причин, але коли я там жив і лікувався (чомусь на ту мить доволі часто, не знаю чому), мені половину ліків виписували без навіть якогось там прийому. просто треба відвикати від того, щоб пічкати антибіотиками з будь-якого приводу, а також звикнути розрізняти emergency-non emergency, та як і куди йти у випадку emergency
Плюсану за відсутність медицини у Польщі як такої. З досвіду родичів.. Банальна ситуація: у дитини ангіна. Треба купити атибіотик. Антибіотик за рецептом. Рецепт видає педіатр. Запис до педіатра на три тижні наперед. Фініш.
У такий само ситуації в Швеції - я наголосив на тому що в дитини температура та біль - і час знайшовся в той же день. В них завжди є "аварійні" часи на випадок щось трапиться ургентне.
Молочні зуби дітям лікують лише по чотири передніх зверху та знизу. Усі інші за наявності проблем виривають. Привели малого із незначною травмою у поліклініку. Містечко із 15 тис. Населення. Видали талон на прийом до лікаря номер 295. На той момент лікар приймав номер 10.
І що було далі, чекали всі 200+ людей понад 2 доби в прийомному покої? Чи може то була нумерація до різних лікарів? Знову ж таки зі шведського досвіду - тут до одного лікаря може бути черга з номерами 1ХХ, до інших 2ХХ на аналізи 7ХХ. Приходишь, берешь номерок 712, а на табло викликають 234 - "ой, йо! ще 478 людей поперед мене!!!"
ну от саме так, всі тільки завивають, без потреби розібратись як саме треба звертатись до лікарів,. але власне, чого ще чекати від людей, які поголовно звикли викликати швидку на там підвищену температуру чи ще якусь хрінь
ну то что от Украины у тебя негатив то понятно, ты же и уехал , это логично. и правильно, если тут не так, то логично уезать. я вот сейчас не в обиду пишу!! но что кассается медициеы вон и выше подтвердили. ну да ладно, пусть будет не так, просто еще люди не поняли прекрасность прекрасного!!
п.с. да, все включено, без излишеств, но прилично. где то с 10.01, плюс минус. ато если лететь через Польшу или Молдову, то ценник под 7000 дол, вдруг можно за эти деньги еще и Торонто дитю показать.
спасибо.
ну то что от Украины у тебя негатив то понятно, ты же и уехал , это логично. и правильно, если тут не так, то логично уезать. я вот сейчас не в обиду пишу!! но что кассается медициеы вон и выше подтвердили. ну да ладно, пусть будет не так, просто еще люди не поняли прекрасность прекрасного!!
п.с. да, все включено, без излишеств, но прилично. ато если лететь через Польшу или Молдову, то ценник под 7000 дол, вдруг можно за эти деньги еще и Торонто дитю показать.
спасибо.
я на хороше кажу хороше, на пагане - пагане, ось і все. причиною уїзду було не «все навколо пагано», а робота і перспективи (які потроху реалізуються). ось медицина була, сорян за прямоту і без образ, але повне лайно. такий ось мій доволі обширний досвід. хорошего було також, і це приємно згадувати. з вильотом з Торонто з 10-го січня на 2 тижні мені для all-inclusive показує розкид цін від 3000 до 4000 CAD - дуже непагано, я б сказав. я б, до речі, швидше радив Playa Del Carmen або Tulum (або десь в тих краях), там імхо поприкольніше. і Торонто унилий, покажи краще Ванкувер заодно і рейс прямий буде майже напевно
...
я думаю що вони банально не розібрались. я сто відсотків даю, з власного досвіду, що у випадку дійсно захворювання і потреби, рецепт дають відразу, іноді навіть по телефону. зараз насправді Польша банально перевантажена з очевидних причин, але коли я там жив і лікувався (чомусь на ту мить доволі часто, не знаю чому), мені половину ліків виписували без навіть якогось там прийому. просто треба відвикати від того, щоб пічкати антибіотиками з будь-якого приводу, а також звикнути розрізняти emergency-non emergency, та як і куди йти у випадку emergency
Справа не у тому що «не розібралися». Родичі жили в приватному будинку де власник - корінний поляк, надав їм кімнату . Жили десь півроку і спілкувалися із цією польською родиною, в якій троє дітей: 4, 10 та старша донька там вже не жила. І про принади польської медицини ці поляки весь час розповідали, ледь не матюкаючись. І про ситуацію ще до війни. І мої родичі просто у цьому ще раз впевнилися. Я знаю що таке emergency. Мій колишній товариш по команді давно працює тренером і регулярно возить юнацькі команди до ЄС. Так каже що видати простий випадок захворювання за emergency - це єдина можливість отримати медичну допомогу. Наприклад захворів у нього 13 річний гравець - кашель, нежить, червоне горло, температура 37,5. Беруть таксі, ідуть до клініки швидкої допомоги і кажуть що температура 39,6. Ті оглядають, міряють температуру, бачать 37,5 і питають - як так? Ну тренер і каже - у готелі було 39.6 і показує термометр. Ворчать але призначають лікування.