маю на будинок Mikrotik RB951G-2HnD, який в принципі більш-менш нормально покриває вайфаєм будинок та поганенько терасу.
Зараз все обладнання хочу заховати у бокс і передати функцію вайфая на точки доступу, одна з яких буде знаходитися на вулиці та працювати на терасу та одну частину будинку, а друга піде у центр будинку і буде накривати іншу частину.
Порадьте точку доступу для вулиці (з PoE) та ще одну для приміщення. Супершвидкості мені не потрібні, 100Мб буде з головою, бюджет та стабільність має значення.
Ну якщо в системі вже є роутер Mikrotik - то логічно взяти і AP Mikrotik, об'єднати їх та керувати ними через CAPsMAN. Внутрішні теж можна живити через POE - менше дротів буде. З вашими вимогами по швидкості можна вибирати за дизайном та indoor/outdoor виконанням. https://hotline.ua/computer/besprovodnoe-oborudovanie/1547-295315-610736/
класні апарати, але все ж таки для мене це оверкіл, бо там максимум 2 компа та 2 телефони будуть одночасно.
Ну якщо в системі вже є роутер Mikrotik - то логічно взяти і AP Mikrotik, об'єднати їх та керувати ними через CAPsMAN. Внутрішні теж можна живити через POE - менше дротів буде. З вашими вимогами по швидкості можна вибирати за дизайном та indoor/outdoor виконанням. https://hotline.ua/computer/besprovodnoe-oborudovanie/1547-295315-610736/
А ви впевнені що вам підійде: 1) 5 GHz 16 dBi 28 degree beamwidth antenna; 2) 2.4 GHz management interface (supports only one connection).
а от з внутрішньою думаю. Що скаже шановне панство на рахунок ось цього варіанту ?
Мобільність AP може негативно впливати на покриття, сам досвіду не мав - лише теорія.
А ви впевнені що вам підійде: 1) 5 GHz 16 dBi 28 degree beamwidth antenna; 2) 2.4 GHz management interface (supports only one connection).
з моєї дилетантськох точки зору обмежений кут є прийнятним та й навіть принесе деякі переваги, бо покрити мені треба досить вузьку площу на терасі, де антена буде розташована на відстані 4 метри, а спрямована передача не буде мішатися у вайфай всередині будинку. Що стосується наявності 2.4 GHz management interface, то якихось ризиків я там не бачу, можливо його взагалі можна буде відключити, а керувати через дріт.