В ответ на: мене дитина (9р) довбе що хочу/хочу/хочу
ну якщо 9... та ще й довбе... то думаю що цілком можна, там ж вертикального підйому із Заросляка 700 м що не є чимось захмарним. Тиждень тому зі своїми 6 та 8 ходив на Костричу, 500 м висоти та 7 км подолали за 4,5 години. Фактично перший вихід в гори окрім коротких та зовсім легких радіалок.
2разаподнимался на Говерлу,и оба раза был удивлён количеству детей,карабкающихся туда. от грудничков на руках у родителей,до бесконечности по возрасту)
Скаут 30.06.2021 14:03 пишет: розумію, що все залежить від дитини, але для загальної картини та цікавості:
буквально тиждень тому катали кемпером карпати і піднімались з 7-ми річкою на говерлу. Трохи понив але дійшов - головне сказати що на горі медалька (яку краще внизу взяти в 2-3 рази дешевше) радий був малий що капець потім
лайфхаки - йти рано! в 12+ уже буде жаркувати людей уйма палки трекінгові рулять багато речей не носіть
Мои бы никто не пошел. Это должно быть интересно ребенку. И начинать же не с Говерлы. А если ребенок привык к пешим походам, то и Говерлу осилит в любом возрасте.
Ну насправді, Говерла якраз найкращий варік. Крім гордості, що був на найвищій точці України, маємо ідеальну стежку без критичного набору - без жерепа, без бродів, ідеально читаєму і т.д. Ясно, що висота, і треба рахуватися з можливими вітром, дощем, снігом, градом, блискавками.
Скаут 30.06.2021 14:03 пишет: розумію, що все залежить від дитини, але для загальної картини та цікавості:
буквально тиждень тому катали кемпером карпати і піднімались з 7-ми річкою на говерлу. Трохи понив але дійшов - головне сказати що на горі медалька (яку краще внизу взяти в 2-3 рази дешевше) радий був малий що капець потім
лайфхаки - йти рано! в 12+ уже буде жаркувати людей уйма палки трекінгові рулять багато речей не носіть
від кпп дорога так собі але легковушкою можна
яка медалька? хоче заради фотки/відео для лайку)))
opexkiev 01.07.2021 13:42 пишет: Тільки вдягніть-взуйте нормально, а то в тому році кого тільки не зустріли - і у футболочках у вітрюган, і у шльопках і у білосніжних кедах...
У мене діти погодки, різниця 1рік і 7 місяців. Вперше пішли з ними в похід, коли молодшій було майже 2,5годіка, старшому відповідно трохи більше 4х. 2 тижні по Карпатах з заходом на Говерлу та Петрос. Само собою частину шляху молодшу ніс, в.т.ч. на Говерлу (палатка на полонині майже біля підніжжя), але ось останні 70-100 метрів вона несподівано сказала: "Я далі сама піду" Підіймалися ми із сторони Лазещини, не знаю як зараз, але у 92му підйом був по шляхам з одних валунів, така собі "бруківка", тільки камінці від полуметру і більше, глянувши куди треба йти вона видала: "А мені туди не треба, я туди не піду!" Тепер "далі сама піду" та "мені туди не треба" - наші сімейні прислів'я. Потім був і Крим и знов Карпати і знов Крим.
від кпп дорога так собі але легковушкою можна
яка медалька? хоче заради фотки/відео для лайку)))
слева горы, справа горы. нам все горы нипочем. в горы лезем не за славой, в горы лезем за значком!