Там просто дорога такая, что быстрее не поедешь. И то, немного подсбрасывал до 90, бо заметил, что подвеска Джука пробивается легче, чем у Куги и у Фокуса.
Sashok_Accent 05.08.2024 21:47 пишет:
А в режимі 2000 км за 18 годин вийшло 11.8 від дверей до порому
А скоріш за все так і є. Від коробки передач конічний редуктор обертає вал до задньої осі, а муфта уже регулює передачу момента далі на задній редуктор. Тобто, якщо обертаються передні колеса, то і повздовжній вал теж обертається, але обертання задньої осі уже залежить від ступеня зажатості муфти. Яка, власне, і виконує роль міжосьового диференціала. Не є ним, підкреслюю, а виконує його роль.
Трошки, може, неправильно написав, щоправда, але вище давали цитату з reddit, там усе ок написано.
Халдекс по сути своей - многодисковое сцепление. Чтобы получить 50/50, его надо принудительно заблокировать. Что при движении по асфальту точно невозможно по очевидным причинам. Хотя бы минимальная пробуксовка необходима, а это значит, что задние колёса в любом случае получат менее 50%
Слухай, ну електроніка ж не дурна і швидка, вона ж знає коли необхідно мати різний момент на осях, коли потрібно забезпечити різну швидкість обертання і т.д. От коли треба - муфту чуть відпустить, а як треба - зажме. Ну шо тут неясно? Газ в пол і кермо прямо - 50/50 для хорошого старту. Починаєш проходити криві - уже інакше. Але постійно намагатиметься давати момент на задню вісь залежно від умов.
У мене на sx4 теж є спорт режим (смішно в порівнянні з купрою, але шо є)))) коли на задню вісь іде якась частка момента. Хз скільки, правда. Так навіть сузука може мотнути кормою як газу дати. Звичайно, мова йде про достатньо слизьку поверхню, на сухому асфальті потужності не вистачить. І режим lock також є - у ньому має бути жорстко 50/50.
Paulskit 05.08.2024 20:30 пишет: Ось звичайний атмо 2.0. ще й на гідрачі 6ст без усяких турбін по трасі показує менше. Правда 110-130, але вже ладно. Де ж економія?
Я уже давно уверовал в божественность СХ-3, но все мои автомобили, на которых я ездил в течение многих лет по данному маршруту в аналогичном режиме, показывали бОльший расход. Наверно, если бы я задался целью сэкономить, то показатели были заметно ниже.
Навпаки, CX-3 достатньо середній по всім показникам автомобіль. Але це прекрасний приклад, що можна зробити класний сучасний B-suv без даунсайзу, 3 циліндрів і інших відвертих компромісів, при цьому отримати авто з прекрасними споживчими характеристиками, ще й цікаве в керуванні. ІМХО, Мазда зробила величезну помилку, що перестала продавати модель. CX-30 не є заміною і значно менш приваблива пропозиція за свої гроші.
По халдексу інформації адекватної не дуже багато, особливо про останні покоління. З того, що я вивчав є наступний консенсус на вагофорумах. Постійного 50:50 там все ж немає, це все ж не торсен. Але є різниця між поведінкою в звичайному режимі (комфорт) і спорті. В комфорті момент назад буде перекидатись на низьких швидкостях при старті і в поворотах, також при виявленні прослизання задніх коліс. В спорті система може перекидати назад момент при натисканні газу, але прибере відразу як режим їзди стане рівномірним. Взагалі, для VAG нетипова задньопривідна поведінка, їх завжди робили "безпечними" і "прогнозованими" для непідготовлених водіїв, щоб без сюрпризів. Якийсь рух в цю сторону почався буквально років з 3-4 тому, завдяки Ауді, коли всі оглядачі в один голос говорили, що на фоні конкурентів (BMW, Mercedes) авто занадто рафіновані і не цікаві для водія. По тій же RS3 можна це спостерігати дуже наглядно. Перше покоління не хотіло повертати взагалі, їхало тільки прямо. На ютубі є достатньо забавне відео, де навіть на снігу вона не може в oversteer. З другим поколінням ситуація вже була трохи краща, але, все одно, ширші передні шини трохи натякають, що фундаментально авто побудовано неправильно. В третє вже поставили модний задній диф, що може навіть трохи в oversteer, хоч і тільки в спеціальному режимі і недовго. Повільний, але прогрес. P.S. На презентації нової А4/А5 прям спеціально сказали, що привід буде rear biased, цікаво подивитись.
Paulskit 05.08.2024 20:30 пишет: Ось звичайний атмо 2.0. ще й на гідрачі 6ст без усяких турбін по трасі показує менше. Правда 110-130, але вже ладно. Де ж економія?
Я уже давно уверовал в божественность СХ-3, но все мои автомобили, на которых я ездил в течение многих лет по данному маршруту в аналогичном режиме, показывали бОльший расход. Наверно, если бы я задался целью сэкономить, то показатели были заметно ниже.
Навпаки, CX-3 достатньо середній по всім показникам автомобіль. Але це прекрасний приклад, що можна зробити класний сучасний B-suv без даунсайзу, 3 циліндрів і інших відвертих компромісів, при цьому отримати авто з прекрасними споживчими характеристиками, ще й цікаве в керуванні. ІМХО, Мазда зробила величезну помилку, що перестала продавати модель. CX-30 не є заміною і значно менш приваблива пропозиція за свої гроші.
Это прекрасный пример что расход по трассе и управляемость не являются ключевыми факторами при выборе кроссовера В класса. Особенно когда все остальное ближе к хетчбеку а от кроссовера там только буква X в названии.
Это прекрасный пример что расход по трассе и управляемость не являются ключевыми факторами при выборе кроссовера В класса. Особенно когда все остальное ближе к хетчбеку а от кроссовера там только буква X в названии.
Звісно, але ми ж про технічну частину розмовляємо, а не про місце в багажнику.
juristkostya 06.08.2024 09:57 пишет: Халдекс по сути своей - многодисковое сцепление. Чтобы получить 50/50, его надо принудительно заблокировать. Что при движении по асфальту точно невозможно по очевидным причинам. Хотя бы минимальная пробуксовка необходима, а это значит, что задние колёса в любом случае получат менее 50%
Трохи подумав. Можливо. В повороті задні і передні колеса проходять істотно різні відстані, відповідно, крутяться з істотно різними швидкостями. Передні - швидше, задні - повільніше. Замикання муфти створює сили і моменти, які намагаютсья зрівняти ці швидкості, тобто - передні колеса пригальмувати, а задні - пришвидшити.
Звісно, але ми ж про технічну частину розмовляємо, а не про місце в багажнику.
Ну так это взаимосвязанные вещи, больше свесы ,меньше клиренс, меньше высота машины, лучше аэродинамика, лучше управляемость, меньше расход. Опять таки шасси котрое умеет ехать оставляет меньше места для салона, поэтому например весь премиум всегда больше по внешним размерам чем масс маркет. Вот и вся магия. Но такая машина в итоге продаваться не будет потому что кроссоверу Б класса важен расход по городу а тут до гибридов не дотянутся никак, клиренс и свес чтобы парковаться впритык к бордюру и место в салоне, если например надо отвезти ребенка в садик или школу а кресло на заднее сидение не помещается или места для ног не осталось. Нет технической трудности сделать рулящийся кроссовер В класса, есть трудность потом его продать с прибылью.
Paulskit 21.08.2024 10:08 пишет: Свічки, на диво, дешеві
Та ще не хватало раз на 30к дорогі міняти
Мені також сказали через 7к готуватись. Але, чуєчка підказує, що мої не будуть по 1к штука Доречі, цікава позиція "вода дистильована". Це в охолоджуючу рідину?
Мені також сказали через 7к готуватись. Але, чуєчка підказує, що мої не будуть по 1к штука Доречі, цікава позиція "вода дистильована". Це в охолоджуючу рідину?
так вони міряють щільність, і пропонують долити або води, або антифрізу.
так вони міряють щільність, і пропонують долити або води, або антифрізу.
На сеаті також весь час доливали, щось по мінімуму, типу 200 мл між замінами. Але ніде більше такого не бачив. Цікаво, у них антифриз якийсь інший, чи чому тільки ВАГ цим займається. Система ж герметична.
На сеаті також весь час доливали, щось по мінімуму, типу 200 мл між замінами. Але ніде більше такого не бачив. Цікаво, у них антифриз якийсь інший, чи чому тільки ВАГ цим займається. Система ж герметична.
та в Сід теж доливали
випаровується вода. Бачок не виглядає герметичним якщо чесно.