Я не могу понять, что она хочет сказать в этом своем заявлении? Типа за рулём был не он, или она "топит" и сливает своего сына, чтобы ей избежать уголовной ответственности?
Мати підозрюваного у справі про смертельну ДТП у Харкові 16-річного Миколи Харківського Марина Дегтяр заявила, що готова прийняти будь-який вирок суду.
В ответ на: Про це вона сказала 18 листопада в ефірі програми "Говорить Україна" на телеканалі "Україна", перебуваючи на зв'язку через Skype. "Я хочу сказати, хай що вирішить суд, ми приймемо будь-яке рішення. Хочу, щоб закон був один для всіх.
Пишуть, що ми пропонуємо комусь гроші, щоб викупити сина, – це не так. Микола в СІЗО без телефона і будь-якої техніки, мало того, я навіть не можу передати йому кросівки. Жодних попусків йому немає, грошей у мене теж немає", – заявила жінка у прямому ефірі.
Дегтяр, яка зараз перебуває у Німеччині, повідомила, що Infiniti, яким керував її син, належить їй, документи на авто та ключі теж у неї. Напередодні ДТП автомобіль разом із другим комплектом ключів залишили для ремонту на станції техобслуговування. Звідти, за словами жінки, автомобіль забрав 16-річний Микола. Мати Харківського стверджує, що не дарувала синові Infiniti й не давала дозволу на керування автомобілем.
"Мій син керував моєю машиною, машини у нього не було і не могло бути, тому що він неповнолітній. Це машина сім'ї, яка оформлена на моє ім'я. У мене була до цього машина, я багатодітна мама, машина нам потрібна – той автомобіль застарів, постійно ламався, його продали і купили вживаний, не новий", – підкреслила жінка. Дегтяр попросила вибачення у сім'ї загиблого внаслідок ДТП і зазначила, що найближчим часом планує повернутися в Україну.
"Я найближчим часом повертатимуся. Микола – мій син, зрозумійте. Будь-яка мати мене зрозуміє, я від нього відмовитися не можу. Так, його буде покарано, і ми приймемо рішення суду, але він залишиться моїм сином", – сказала жінка
Мати підозрюваного у справі про смертельну ДТП у Харкові 16-річного Миколи Харківського Марина Дегтяр заявила, що готова прийняти будь-який вирок суду.
В ответ на: Про це вона сказала 18 листопада в ефірі програми "Говорить Україна" на телеканалі "Україна", перебуваючи на зв'язку через Skype. "Я хочу сказати, хай що вирішить суд, ми приймемо будь-яке рішення. Хочу, щоб закон був один для всіх.
Пишуть, що ми пропонуємо комусь гроші, щоб викупити сина, – це не так. Микола в СІЗО без телефона і будь-якої техніки, мало того, я навіть не можу передати йому кросівки. Жодних попусків йому немає, грошей у мене теж немає", – заявила жінка у прямому ефірі.
Дегтяр, яка зараз перебуває у Німеччині, повідомила, що Infiniti, яким керував її син, належить їй, документи на авто та ключі теж у неї. Напередодні ДТП автомобіль разом із другим комплектом ключів залишили для ремонту на станції техобслуговування. Звідти, за словами жінки, автомобіль забрав 16-річний Микола. Мати Харківського стверджує, що не дарувала синові Infiniti й не давала дозволу на керування автомобілем.
"Мій син керував моєю машиною, машини у нього не було і не могло бути, тому що він неповнолітній. Це машина сім'ї, яка оформлена на моє ім'я. У мене була до цього машина, я багатодітна мама, машина нам потрібна – той автомобіль застарів, постійно ламався, його продали і купили вживаний, не новий", – підкреслила жінка. Дегтяр попросила вибачення у сім'ї загиблого внаслідок ДТП і зазначила, що найближчим часом планує повернутися в Україну.
"Я найближчим часом повертатимуся. Микола – мій син, зрозумійте. Будь-яка мати мене зрозуміє, я від нього відмовитися не можу. Так, його буде покарано, і ми приймемо рішення суду, але він залишиться моїм сином", – сказала жінка
Медийно и адвокатски натасканные правильные слова. Как бы говорит всем, что на публику буду говорить что надо, решать будем закулисно.
Были в маршрутке люди, один из пассажиров кричал водителю ,,стой,, ... ( Я так понимаю, там одну машину прицепом раздавило, вторую засыпало щебнем, а третью на перекрестке снес...
В ответ на: Мать виновника харьковского ДТП Марина Дегтяр рассказала, что ее сын Николай Харьковский уже попадал в аварии, из-за чего был вынужден посещать психолога. Ее слова приводит "Суспільне".
По словам женщины, ее старший сын Николай садился без разрешения за предыдущий автомобиль семьи и гонял на нем по городу. За это парень получил условный срок, сбив двух людей. "Для меня было шоком, когда я узнала, что он сел за руль моего предыдущего авто. С ним проводили беседы, он был наказан компьютером, но выезжая я забрала с собой все – документы, техпаспорт на авто, ключи. В Германии я сделала нотариальное заверение техпаспорта, оно делается по оригиналу", — сказала мать Николая Харьковского. В то же время она уточнила, что после получения условного срока парень посещал психолога. "Мы посещали психолога, пытались насытить его жизнь разными видами спорта, отдыхом. Где-то не успели присмотреть, что-то не сделали, но нет идеальных родителей. После этого события, когда он получил условный срок, мы посещали психолога, все соцслужбы посещали нас, он занимался иппотерапией, я старалась не потерять связь, быть другом", — рассказала женщина. В то же время она признала, что Николай был достаточно активным парнем и хотел "жизни на высшем социальном уровне".
"Николай – активный парень, может, он имел не очень хорошую цель – жизнь на высшем социальном уровне. Его влекло к такой жизни, такое у него было окружение – люди с высоким социальным статусом. Может, где-то он сменил реалии на картинку, понимаете, как сейчас часто дети живут в Интернете, а их реальная жизнь – другая. Так, он шел к этой цели, с 14 лет работал, помогал отцу, не стеснялся, хотя не каждый ребенок стартует с такого возраста", — добавила Дегтяр.
Экспертиза установит, мог ли он в момент совершения ДТП осознавать свои действия и руководить ими.
В Харькове 16-летнему Николаю Харьковскому, устроившему смертельное ДТП, назначили психиатрическую экспертизу. Об этом сообщает юридическая компания Миллер, представляющая интересы потерпевшей стороны, в пятницу, 26 ноября.
В ответ на: Експертиза визнала 16-річного підозрюваного у смертельній ДТП у Харкові Миколу Харківського осудним.
Експертиза визнала 16-річного Миколу Харківського, який є головним підозрюваним у смертельній ДТП у Харкові, осудним. Це означає, що юнак міг і може усвідомлювати свої вчинки та керувати ними. Про це повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко. — Результатом психіатричної експертизи встановлено, що 16-річний підозрюваний у ДТП на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської, що сталася 26 жовтня 2021 року, є осудним, - зазначив він.
Він додав, що це означає, що у Харківського під час ДТП і наразі немає розладу психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки. — Відповідно до психічного стану підозрюваний міг і може усвідомлювати свої дії і управляти ними, - зауважив Чубенко.
За словами Чубенка, ініціаторами експертизи виступили слідчі. У кримінальній справі призначено близько 15 експертиз, вже є результати двох: психіатричної та генетичної
В ответ на: Скорость автомобиля Infinity, которым управлял 16-летний Николай Харьковский, в момент ужасной ДТП в Харькове на проспекте Гагарина, якобы достигала 180 километров в час – более чем в три раза больше допустимой. Соответствующие результаты показала автотехническая экспертиза. Об этом сообщает "Суспільне" со ссылкой на сообщение адвоката потерпевших по делу Игоря Черняка.
Группа адвокатов, представляющая интересы пострадавших, заявила о новых преступлениях 16-летнего подозреваемого, передает «Наше місто». По состоянию на сегодняшний день следствием получены выводы ключевых экспертиз по делу.
Кроме того, в ходе расследования производства по факту ДТП установили обстоятельства, указывающие на факты возможного совершения Николаем нескольких уголовных правонарушений, связанных с незаконным завладением транспортными средствами. Адвокаты обратились в прокуратуру с заявлением о преступлении по квалификации ч. 1 и ч. 3 ст. 289 УК Украины.
Харківською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 16-річного водія за фактами порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, та завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину.
В ответ на: Підготовче засідання у справі за обвинуваченням 16-річного водія Infiniti Миколи Харківського, підозрюваного у порушенні правил дорожнього руху, що призвело до загибелі 58-річного водія Chevrolet, призначено на 19 січня. Справу розподілили на суддю Тетяну Янцовську, яка в іншій справі засудила Харківського умовно. Про початок розгляду справи у Червонозаводському суді повідомив речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко. За його словами, підготовче засідання призначено на 9:50 19 січня. Суддя — Тетяна Янцовська
Представник родичів загиблого водія Chevrolet Ігор Черняк звернув увагу на те, що у липні 2021 року суддя Тетяна Янцовська винесла вирок Харківському у справі про стрілянину в торговельному центрі. Вона визнала Харківського винним за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) — призначила йому два роки позбавлення волі, але звільнила від відбування покарання з випробувальним строком на рік.
До 19 січня сторона потерпілих вирішуватиме, чи заявляти відвід судді Янцовській, сказав Суспільному Ігор Черняк: "Ми тільки отримали цю інформацію. Будемо з колегами вирішувати. Ми будемо уважно аналізувати попередній вирок і в цьому контексті дивитися, чи заявляти, чи не заявляти відвід".
"За законом це автоматичне розподілення. А чому так вийшло? Це очевидно не до нас питання — випадковість чи не випадковість, тут я нічого не можу прокоментувати", — зазначив Черняк. Захисниця Харківського Інна Данилова сказала Суспільному, що не знала, що справу розглядатиме та сама суддя, що вже виносила йому вирок. На її думку, якщо це і так, причин для відводу судді немає. Адвокатка, яка раніше повідомляла, що не отримала доступу до справи, також зазначила, що на цей момент ознайомилася з матеріалами провадження. Питання можливості відводу судді Янцовської та наявності підстав для цього вирішується, повідомив речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко
felix77 06.01.2022 19:23 пишет: Справу 16-річного водія Миколи Харківського розподілили на суддю, яка звільнила його від тюрми
Имхо, совершенно закономерно. Еще более закономерно было бы, если бы этот клоун пошел и пристрели ту судью. А другой судья, которому бы занесли немножко бабла, тоже бы его оправдал. Пока не исправят судебную систему, Украины как государства не будет.
Це лише привід осудити водія шевроле по 130й адмінкодексу посмертно, чи захисту миколайчика сказати "ай-яй-яй! Він впоживав за кермом!", до ДТП цей факт відношення не має. Ну і невідомо у якій кійлькості був той алкоголь, алкоголь у крові є завжди.
Це лише привід осудити водія шевроле по 130й адмінкодексу посмертно, чи захисту миколайчика сказати "ай-яй-яй! Він впоживав за кермом!", до ДТП цей факт відношення не має. Ну і невідомо у якій кійлькості був той алкоголь, алкоголь у крові є завжди.
т.е. когда дтп произошло, то его не проверяли? не верю или проверяли, но ничего не было ибо сразу бы раструбили а сейчас, для отмазки мажора, у трупа обнаружили алкоголь? дэбилизм... хотя чем дальше, тем все меньше удивляюсь этой власти..