Alex2064 21.04.2025 15:31 пишет: на даче атлантику 13 лет, самый простой. используется только летом понял, что не полезу смотреть тот тен. меньше знаешь, крепче спишь пс. чайник после отфиса на даче отмылся внутри от всяких налетов. видимо вода чистая, без всяких солей и ржавчины
Если что, есть такая услуга. Снимаете бойлер на даче, привозите в Київ, через пару дней забираете после чистки, везёте назад и устанавливаете.))
Підкажіть пліс якесь реле яке можна виставити щоб вмикало з якоїсь по якусь годину. Вайфай буде чи ні не сильно хвилює. Цікавить щоб ця штука тримала нормально струм, 16А ( 3.5 кВт), бо хочу поставити на розетку для зарядки електромобіля. По нічному тарифу то і сам вечером можу втикнути, ітак не сплю коли він починається, але хочу поставити на розетку від інвертора на зарядку від сонця. Наприклад поставити щоб воно починало працювати із 6:00 і до 18:00, типу втикнув вечером в розетку машину на зарядку, воно не працює, в 6 ранку почало заряджатись, поки жінка збереться на роботу їхати то воно вже і зарядить стільки скільки треба від сонця і при цьому акумулятор що під інвертором не висадить. Але треба така штука щоб +- тримала струм 16А, може хтось з таким стикався.
HDC1 26.04.2025 18:04 пишет: Підкажіть пліс якесь реле яке можна виставити щоб вмикало з якоїсь по якусь годину. Вайфай буде чи ні не сильно хвилює. Цікавить щоб ця штука тримала нормально струм, 16А ( 3.5 кВт), бо хочу поставити на розетку для зарядки електромобіля. По нічному тарифу то і сам вечером можу втикнути, ітак не сплю коли він починається, але хочу поставити на розетку від інвертора на зарядку від сонця. Наприклад поставити щоб воно починало працювати із 6:00 і до 18:00, типу втикнув вечером в розетку машину на зарядку, воно не працює, в 6 ранку почало заряджатись, поки жінка збереться на роботу їхати то воно вже і зарядить стільки скільки треба від сонця і при цьому акумулятор що під інвертором не висадить. Але треба така штука щоб +- тримала струм 16А, може хтось з таким стикався.
є часові реле у щиток, вони точно будуть струм тримати, прост більш менш нормальний бренд бери. А хіба в самому авто немає функції розкладу заряджання? В мене можна поставити проміжок, коли йде заряд, тому ніякого реле не потрібно. Якщо саме розетка, то я користуюсь Meross, вони ніби то на 16А розраховані.
HDC1 26.04.2025 18:04 пишет: Підкажіть пліс якесь реле яке можна виставити щоб вмикало з якоїсь по якусь годину. Вайфай буде чи ні не сильно хвилює. Цікавить щоб ця штука тримала нормально струм, 16А ( 3.5 кВт), бо хочу поставити на розетку для зарядки електромобіля. По нічному тарифу то і сам вечером можу втикнути, ітак не сплю коли він починається, але хочу поставити на розетку від інвертора на зарядку від сонця. Наприклад поставити щоб воно починало працювати із 6:00 і до 18:00, типу втикнув вечером в розетку машину на зарядку, воно не працює, в 6 ранку почало заряджатись, поки жінка збереться на роботу їхати то воно вже і зарядить стільки скільки треба від сонця і при цьому акумулятор що під інвертором не висадить. Але треба така штука щоб +- тримала струм 16А, може хтось з таким стикався.
є часові реле у щиток, вони точно будуть струм тримати, прост більш менш нормальний бренд бери. А хіба в самому авто немає функції розкладу заряджання? В мене можна поставити проміжок, коли йде заряд, тому ніякого реле не потрібно. Якщо саме розетка, то я користуюсь Meross, вони ніби то на 16А розраховані.
То в мене Жлобомобіль ( Зое 22), нема там просунутих функцій. В щиток не хочу ставити бо підключив на коробку яка завязана на освітлення гаражу... Треба отаку штуку якусь як вище Djohny2 написав.
HDC1 26.04.2025 18:04 пишет: Підкажіть пліс якесь реле яке можна виставити щоб вмикало з якоїсь по якусь годину...
в мене таке, але на дін-рейку, працює роки три. В них є різні варіанти встановлення. Вони заявляють 16а, але хз... https://feron.ua/ua/elektrotovary-i-komp...om-feron-tm211/ Для мене єдина проблема: зимовий/літній час не переводить )))
То в мене Жлобомобіль ( Зое 22), нема там просунутих функцій. В щиток не хочу ставити бо підключив на коробку яка завязана на освітлення гаражу... Треба отаку штуку якусь як вище Djohny2 написав.
якщо тобі вайфай не критично, то таймер звичайний. В мене ось такий на бойлерах по 8А, колись вимушено в нього вмикав 16А (2 бойлери одразу), воно тримало, але то було тимчасове рішення, на постійній основі це якось стрьомно
Важно перед использованием сразу убедится что внутри все соединения надёжно смонтированы. Неоднократно сталкивался с тем что например провода к штекеру плохо приклепаны, люфтили и при большой нагрузке подгорало и плавилось
Замовив собі таке із Алі пару штук. Фактично замовив за такою ж ціною щоб не платити в нас за доставку. Ті на яких 20А пише. Як приїде буду тестувати цю іграшку. Замовилось ніби через нову почту, то днів через 10 має приїхати. А до того часу як приїде гратимусь так як на сьогодні - перед тим як лягати спати ( пізно лягаю) десь о 3:30 ночі поставив машину на зарядку на 2.5 кВт, то воно кілька годин заряджалось від акумулятора Lifepo4, потім сонце зявилось десь зранку, і станом на 10:00 вже і машина була заряджена і акумулятор теж, сонце згенерувало 20 кВт * годин, і це тільки 10 ранку, і знову жаба давить що нема куди діти ту сонячну енергію без зеленого тарифу.
Замовив собі таке із Алі пару штук. Фактично замовив за такою ж ціною щоб не платити в нас за доставку. Ті на яких 20А пише. Як приїде буду тестувати цю іграшку. Замовилось ніби через нову почту, то днів через 10 має приїхати. А до того часу як приїде гратимусь так як на сьогодні - перед тим як лягати спати ( пізно лягаю) десь о 3:30 ночі поставив машину на зарядку на 2.5 кВт, то воно кілька годин заряджалось від акумулятора Lifepo4, потім сонце зявилось десь зранку, і станом на 10:00 вже і машина була заряджена і акумулятор теж, сонце згенерувало 20 кВт * годин, і це тільки 10 ранку, і знову жаба давить що нема куди діти ту сонячну енергію без зеленого тарифу.
Таке саме десь місяців 8 роботи на бойлері 2.5квт частково поплавилось і перестало працювати, але знову поставив таке саме
Я собі на новий рік парочку таких купив, щоб гірлянду та ялинку по графіку вмикати. Після НР вирішив, що нефіг їм валятися, нехай працюють. Одну повісив на роутер, а другу на холодильник. НА холодильнику любив розглядати графікі споживання та роботи. Спочатку одна сдохла, потім друга. В мене здихали однаково - електроліт всередині вздувався. Якщо що... розбираються карткою банківською
Пс. Але там виробників, як грязі... може це мені такий шлак попався.
Блін, ну якщо на 2.5 кВт поплавилось, а я планую 3.5 кВт, то в мене мабуть ця розетка розтечеться як холодець.
Отзывов про эти розетки: вагон и маленькая тележка. Если их кратко резюмировать - шлак (хотя некоторым везет и даже бойлер тянет). Вешать на нее 3.5кВт - это, как бы так по-мягче выразиться... очень-очень смело. Я бы подключал через контактор + любое реле времени для управления контактором.
P.S. А если зарядное стартует сразу в момент появления питания, без задержки, то я бы вместо контактора вообще китайский АВР поставил (и по-хитрому его подключил) по причине того, что у него дугогасительные камеры есть
Через розетку працюють бойлери. Але вони на 1.5 кВт. Авто заряжаю через 63а реле томз. Але на авто за звичай ставлю 16 а, ну максимум 20а ( коли виробітка панелей велика, а споживання будинку мале).
я після 2-х років отакого мозго**бства таки підключив ЗТ
Блін, ну якщо на 2.5 кВт поплавилось, а я планую 3.5 кВт, то в мене мабуть ця розетка розтечеться як холодець.
3.5 kW - це або керувати через якийсь потужний контактор (з номінальним струмом 20-32 А), або керувати ТЕНами бойлера окремо (ймовірно, їх там два).
Ну в електромобіль при ввімкненні не зразу починає потужність брати, а кілька секунд думає, рахує, а тоді включається заряд, тому сподіваюсь це допоможе, можливо на бойлері підгорає тому що при ввімкненні він зразу ж починає брати своїх 1.5-2 кВт і в цей момент від іскри підгорають контакти чи що там.
я після 2-х років отакого мозго**бства таки підключив ЗТ
Зелений тариф зараз є, завтра можуть порізати, підключив би якби все так просто, але щоб підключати зелений тариф треба спочатку до РЕС підєднатись ( зараз в мене мережа від кооперативу). Проводи РЕС ідуть прямо під хатою, але вони рахують це нестандартним підключенням і хочуть грошей лишніх.
В ответ на: Зелений тариф зараз є, завтра можуть порізати, підключив би якби все так просто, але щоб підключати зелений тариф треба спочатку до РЕС підєднатись ( зараз в мене мережа від кооперативу). Проводи РЕС ідуть прямо під хатою, але вони рахують це нестандартним підключенням і хочуть грошей лишніх.
ЗТ ніби до 2030 року на законодавчому рівні, тобто так просто його не можуть прибрати (хоча знаючи де ми живемо не треба зарікатись ). Якщо в тебе не пряме підключення, то дійсно треба екстра зусилля якісь, в моєму випадку тільки поміняв лічільник на двонаправлений та підготував документи по обладнанню, навіть договір підписали за допомогою ЕЦП віддалено.
Отримав з Алі сьогодні отакі вайфай реле, Tuya, на перший погляд прикольна штука, коштує щось там в районі 150 грн. Підключається до вайфай, можна віддалено включити-виключити, також можна зробити рули в якій годині вмикатись і в якій вимикатись, 16-20А щось не ризикую ставити, попробую 13А, якраз норм, щоб десь із 5:30 ранку почала машина заряджатись, якраз десь там із 6 ранку сонце починає генерувати +-. Правда не знаю наскільки серйозну якість від цього чекати коли в нас за 100 грн мабуть тільки одна розетка нормальна буде, а це за 150 грн зразу і розетка і вилка і лед індикація і вайфай управління.