Очень похоже, что свечи умерли. Известно, кто производитель? У меня на поло с таким же двигателем, вроде, бош стояли - проблем ни разу даже в -25 не было.
Ні, не знаю що за свічки, не міняв. В принципі вони не дуже і дорогі - 281 грн за штуку BOSH. Рекомендуєте замінити одразу?
Щойно перевірив кліщами - по усіх трьох проводах (1.2 TDI трицліндровий) йде однакова напруга на свічки. Це можна вважати ознакою справності? Чи всеодно треба викручувати?
Клещами измерятся ток. Какие значения?
3,6-4 ампера на заведеному двигуні. При включенні запалення струм на свічки не йшов. Подумав що це тому, що мотор був теплий і електроніка не дає команду включати свічки.
если схватил и все равно глохнет причем тут свечи? приплыла форсунка... начал бы с замены топливного, и потом ехать на диагностику топливной льет быстрее всего одна
в мене х-трейл 2013 р 2,0 дизель.. з холодами щоб завести проблема була. .думав різне. щось не міг подумати що форсунки можуть накритися за 57 тисяч. - машина з нуля. Потім зробив тест сам зворотки з шпріцами- -ох блін погнала обратка на 5 секунд повні шприци.. ну тут все ясно. .що вже думати. .поїхав всі 4 на стенд- в двох показник 430 зворотка при нормі до 11 . ще одна 31 і ще одна 17 . робив всі 4. робота одної 800грн+55 євро запчастини. .ось так 11 тисяч заплатив. .зато заводиться як часи. .А соляра скоріш за все БРДСМ помогла.
Свічки поміняв на нові. Завтра будем знати чи у них причина.
если схватил и все равно глохнет причем тут свечи? приплыла форсунка... начал бы с замены топливного, и потом ехать на диагностику топливной льет быстрее всего одна
Паливний міняв не помогло. Попередні майстри мені теж форсунки приговорили. Та річ у тім, що коли я їх заміню чи відреставрую (це 10-ки тис. грн), а проблема залишиться - її просто шукатимуть далі кажучи "Ну ж форсунки теж переливали, їх теж обов'язково міняти слід було". Тому такий варіант це вже крайній. І ще я не можу зрозуміти чому мотор добре заводиться і працює не в мороз, якщо форсунки переливають? Хіба в +5 не мало б так само не заводитись? А влітку?
-2.5, завелась бадьоро і з першого разу. Або мороз замалий, або це свічки :-) Тепер поки таке мучить питання - 15нм затяжка при установці свічок.. Закрутив я від руки, без зусиль, щоб до кінця просто. Залишити, чи знайти обов'язково динамометричний ключ і не жартувати?
Отже свічки. Електрики не знайшли, а фтуя це сила!
Тобто помилки тільки коли обрив, тому не електрики ані блок керування нічого не показує. Коли свічка виходить з ладу вона просто не розжарює і все.
Зи. По форсункам треба дивитися корекцію та споживання, якщо гуляє, тільки тоді міняти, а не просто тому що комусь закортіло.
Тепер поки таке мучить питання - 15нм затяжка при установці свічок.. Закрутив я від руки, без зусиль, щоб до кінця просто. Залишити, чи знайти обов'язково динамометричний ключ і не жартувати?
Я купив динамометричний ключ (для бензинових свічок), "найменшої потужності" (2-26 Н-м), це біля 700 грн недорогий. Бо якось шкода платити кожного разу по 300+ грн за просту примітивну процедуру на СТО (в мене свічки дуже легко дістаються). Тепер контролюю їх сам, регулюю, при потребі, зазор - і свічки ходять значно довше.
если схватил и все равно глохнет причем тут свечи?
- в нових легкових дизелях - не знаю, мабуть, по різному, а в старих вантажних - свічки повинні гріти ще до хвилини, поки двигун не прогріється нормально, інакше холостий хід і робота - не будуть стабільні, і буде глохнути, як в ТС.
VovkZ, у цьому Ви абсолютно праві, ось що пише в офіційній книжці до мого двигуна: "После пуска двигателя свечи накаливания продолжают работать до достижения температуры охлаждающей жидкости 18 °C, но не более 5 минут."
Зи. По форсункам треба дивитися корекцію та споживання, якщо гуляє, тільки тоді міняти, а не просто тому що комусь закортіло.
Є шнурок з VCDS щоб корекції подивитись і є навіть результати перевірки форсунок на стенді. Але я не дуже спеціаліст щоб то розшифрувати. Також є думки, що з збільшенням пробігу у більшості форсунок будуть ті чи інші відхилення від норми - ще й з нашим паливом.. А вартість нової форсунки на моє авто 7,5 тис
і є навіть результати перевірки форсунок на стенді. Але я не дуже спеціаліст щоб то розшифрувати.
Можна викласти фото сюди, тут люди розшифрують.
-2.5, завелась бадьоро і з першого разу. Або мороз замалий, або це свічки :-) Тепер поки таке мучить питання - 15нм затяжка при установці свічок.. Закрутив я від руки, без зусиль, щоб до кінця просто. Залишити, чи знайти обов'язково динамометричний ключ і не жартувати?
поговаривают, что если перетянуть, то впоследствии возможны проблемы при демонтаже
і є навіть результати перевірки форсунок на стенді. Але я не дуже спеціаліст щоб то розшифрувати.
поговаривают, что если перетянуть, то впоследствии возможны проблемы при демонтаже
на волге, на жигулях, на туксоне свечи всегда закручивал обычным дешманским свечным ключом аля тжелезной рубке придали форму - проблем небыло ни разу
на бензинках хіба різьбу мож зірвати в блоці. А дизельні свічки часто являють собою фактично пустотілу трубку, на одному кінці якої шліц під ключ, а різьба на протилежному кінці. Відповідно ту трубку дуже легко скрутити і відламати різьбову частину від шліцевої.
VovkZ, у цьому Ви абсолютно праві, ось що пише в офіційній книжці до мого двигуна: "После пуска двигателя свечи накаливания продолжают работать до достижения температуры охлаждающей жидкости 18 °C, но не более 5 минут."
Є шнурок з VCDS щоб корекції подивитись і є навіть результати перевірки форсунок на стенді. Але я не дуже спеціаліст щоб то розшифрувати. Також є думки, що з збільшенням пробігу у більшості форсунок будуть ті чи інші відхилення від норми - ще й з нашим паливом.. А вартість нової форсунки на моє авто 7,5 тис
на бензинках хіба різьбу мож зірвати в блоці. А дизельні свічки часто являють собою фактично пустотілу трубку, на одному кінці якої шліц під ключ, а різьба на протилежному кінці. Відповідно ту трубку дуже легко скрутити і відламати різьбову частину від шліцевої.
верю но там писали про выкрутил - порегулировал зазор - закрутил посему речь идет об обычных свечах, потому и сказал про свой опыт
про дизельные накальные вестимо другая речь...
Дай бог этим всё и закончится. З.Ы. На топливе не экономьте, я на поло как-то решил, что нафиг эти пульсы/плюсы, и заливал обычный дизель - ЕГР умер.