За мотивами сусідньої теми і людей, які наводять приклади різних розвинених країн. 0.666 промілле, 1,488 і фотографія в інстограмі це ж звичайно добре. Але, наприклад, мій колега, а також знайомий (але не кум, бо не тої віри бгг) виїхав до Дойчлянду в 2016р, влаштувався на роботу в Дойче Бан, купив собі майже невживану шкоду фабію універсал та у році так 2018 з жінкою удвох поїхав у відпустку в Австрію. Десь біля кордону мого друга зустріли хауптабтайлунг поліцаї, подивилися на його синій паспорт з золотим тризубом і, штобивидумалі? запропонували зробити піс-піс в пляшечку. мій друг заген дас він не хоче, але поліцаєн були невгамовні. - ес іст дас 0.5 фріш вассер, трінкен бітте - сказали вони. а потім ще показали відео з водопадом. І все це з посмішкою, з власної волі та з приказками біттешойн, данке зер.
Eglor 01.01.2022 22:56 пишет: За мотивами сусідньої теми і людей, які наводять приклади різних розвинених країн. 0.666 промілле, 1,488 і фотографія в інстограмі це ж звичайно добре. Але, наприклад, мій колега, а також знайомий (але не кум, бо не тої віри бгг) виїхав до Дойчлянду в 2016р, влаштувався на роботу в Дойче Бан, купив собі майже невживану шкоду фабію універсал та у році так 2018 з жінкою удвох поїхав у відпустку в Австрію. Десь біля кордону мого друга зустріли хауптабтайлунг поліцаї, подивилися на його синій паспорт з золотим тризубом і, штобивидумалі? запропонували зробити піс-піс в пляшечку. мій друг заген дас він не хоче, але поліцаєн були невгамовні. - ес іст дас 0.5 фріш вассер, трінкен бітте - сказали вони. а потім ще показали відео з водопадом. І все це з посмішкою, з власної волі та з приказками біттешойн, данке зер.
Пф, это разве примеры цивилизованных стран? Примеры цивилизованных стран - это sobriety checkpoint, когда не одного-другого на понюхать остановили, а - всю дорогу перекрыли полностью и проверили всех поголовно. Даже несмотря что аж целый страшный выговор получить может толпа невинных.
Eglor 01.01.2022 22:56 пишет: За мотивами сусідньої теми і людей, які наводять приклади різних розвинених країн. 0.666 промілле, 1,488 і фотографія в інстограмі це ж звичайно добре. Але, наприклад, мій колега, а також знайомий (але не кум, бо не тої віри бгг) виїхав до Дойчлянду в 2016р, влаштувався на роботу в Дойче Бан, купив собі майже невживану шкоду фабію універсал та у році так 2018 з жінкою удвох поїхав у відпустку в Австрію. Десь біля кордону мого друга зустріли хауптабтайлунг поліцаї, подивилися на його синій паспорт з золотим тризубом і, штобивидумалі? запропонували зробити піс-піс в пляшечку. мій друг заген дас він не хоче, але поліцаєн були невгамовні. - ес іст дас 0.5 фріш вассер, трінкен бітте - сказали вони. а потім ще показали відео з водопадом. І все це з посмішкою, з власної волі та з приказками біттешойн, данке зер.
Пф, это разве примеры цивилизованных стран? Примеры цивилизованных стран - это sobriety checkpoint, когда не одного-другого на понюхать остановили, а - всю дорогу перекрыли полностью и проверили всех поголовно. Даже несмотря что аж целый страшный выговор получить может толпа невинных.
Шото я не слыхал, чтоб такие рейды проводились с утра, когда потенциальные выговорополучатели на работу ездят. Это у нас на утренний запашок любят поразводить.
Шото я не слыхал, чтоб такие рейды проводились с утра, когда потенциальные выговорополучатели на работу ездят. Это у нас на утренний запашок любят поразводить.
Подібне практикується у найдемократичніших США, але не зранку, а ввечері, коли народ повертається з довгих уикендів. Там можуть і 3-4 смуги хайвею перекрити та реально перевірити всіх. Але там це те ж не кожен вихідний і цей захід схожий на нашу "спецоперацію". Знову ж таки на кожну смугу стає по 2-3 екіпажі і без питань дають дути в дудку, а документи "перевіряють" вже якщо попався.
Пісь-пісь то може на траву тест чи іншу заборонену речовину? В аптеках тести на наркоту по такому принципу працюють, по сечі. На алкашку, мені здається, трубочка і дунути.
Amateur 02.01.2022 07:04 пишет: Подібне практикується у найдемократичніших США, але не зранку, а ввечері, коли народ повертається з довгих уикендів. Там можуть і 3-4 смуги хайвею перекрити та реально перевірити всіх. Але там це те ж не кожен вихідний і цей захід схожий на нашу "спецоперацію". Знову ж таки на кожну смугу стає по 2-3 екіпажі і без питань дають дути в дудку, а документи "перевіряють" вже якщо попався.
на жаль за останні 5 років жодного разу не стикався особисто не бачив ніколи ніяких звісток "на районі" (за цей час у 5 штатах) наколи не читава у новинах тощо та не зустрічав нікого хто би приймав у такому участь або чув про таке
Amateur 02.01.2022 07:04 пишет: Там можуть і 3-4 смуги хайвею перекрити та реально перевірити всіх. Але там це те ж не кожен вихідний і цей захід схожий на нашу "спецоперацію". Знову ж таки на кожну смугу стає по 2-3 екіпажі і без питань дають дути в дудку, а документи "перевіряють" вже якщо попався.
знову же ж таки маючи беспосередній технічний досвід прямо з інфраструктурою читай я тима дорогами і "хайвеюями" особисто сам за кермом та на таксі їзжу то я можу сказати що абсолютно не уявляю як саме це можна реалізувати суто технічно читай маючи наявну інфраструктуру та навантаженість реалізувати такі "спецоперацію" суто технічно не можливо тож з цього роблю скромний висновок що такою не займається ніхто чисто в принципі окрім звісно самих радянських людей які вже звично значно краще знають як тут воно у нас у штатах негрів лінчують ))
ЗЫ: практичним прикладом такої реалізації
Amateur 02.01.2022 07:04 пишет: Там можуть і 3-4 смуги хайвею перекрити та реально перевірити всіх. ... на кожну смугу стає по 2-3 екіпажі і без питань дають дути в дудку
сьогодні маємо на справді це тестування на коровавірус тож у більш просунутих варіантах там справді 3-4 смуги одночасно і все що роблять беруть мазок з носа і черга розтягується на 3-4 години у більш населених штатах буває 5-6 годин
тож такі баєчки як "і 3-4 смуги хайвею перекрити та реально перевірити всіх" це звісно дуже цікаво але на жаль суто технічно не реалізуємо по перше шо таке "хайвей"? взагалі-то ті які "інтерстейт" тобто основні дороги між штатами і містами то вони усі по 2 полоси у кожному напрямку тож якщо мова йде про ті які мають 4 і більше смуги то це там же "хайвей" або його "з'єднання" проходять містом але в обох випадках це означатиме заблокувати повністю магістральний напрямок а у віпадку міста це ще й заблокувати місто
я навіть не певен якої юрисдикції має бути таке рішення і чи достатньо для цього юрисдикції лише самої дорожної поліції бо вона теж є різна але з огляду на те що у "найдемократичніших сша" усе це обрані позиції то така людина яка таки здогадалася винести таки рішення на довго там не затримається
але раз за разом читати цю баєчку серед співвітчизників з срср та урср доволі цікаво
на хайвеї не стикався, на вошингтон авеню у майамі біч - стикався. у франції, на лижному курорті, стикався як пасажир буса, в якого і так аналізатор, без якого він не заведеться був встановлений.
Fogol 02.01.2022 09:24 пишет: тож такі баєчки як "і 3-4 смуги хайвею перекрити та реально перевірити всіх" це звісно дуже цікаво але на жаль суто технічно не реалізуємо по перше шо таке "хайвей"?
за штаты не скажу, а в канаде (онтарио) иногда встречается, в основном под 'празники из СНГ' в соответствующих районах: на съезде с хайвея, где как правило 1-2 полосы, просто у всех подряд спрашивают 'пил/непил' и смотрят на реакцию. не пил - пропускают, пил - хз, никогда не отвечал так. всё это, как правило, после 10pm, для тех, кто 'засиделся'. так же останавливают на ключевых въездах/выездах в/из сабдивижин (микрорайон). чтоб прям по среди хайвея останавливали - не встречал и не слышал. пару месяцев тому оказался последней машиной на съезде с хайвея, которую пропустили перед рейдом, типа фартануло, но я, к слову, за допустимую норму никогда не выхожу.
Palex 02.01.2022 02:42 пишет: Шото я не слыхал, чтоб такие рейды проводились с утра, когда потенциальные выговорополучатели на работу ездят. Это у нас на утренний запашок любят поразводить.
Вот тоже интересно, в какой такой цивилизованной стране нюхают утром в час пик, когда все на работу едут? Сколько ни смотрел роликов на ютубе на эту тему, всегда все вечером, после рабочего дня. Сильно после, т.е. где-то после 22. Только у нас все утречком, когда народ едет зарабатывать налоги на содержание этой самой полиции. Кто-нибудь поделится ссылкой на ютуб, где "все перекрыли утром в час пик и задувают всех подряд"?
Amateur 02.01.2022 07:04 пишет: Подібне практикується у найдемократичніших США, але не зранку, а ввечері, коли народ повертається з довгих уикендів. Там можуть і 3-4 смуги хайвею перекрити та реально перевірити всіх. Але там це те ж не кожен вихідний і цей захід схожий на нашу "спецоперацію". Знову ж таки на кожну смугу стає по 2-3 екіпажі і без питань дають дути в дудку, а документи "перевіряють" вже якщо попався.
на жаль за останні 5 років жодного разу не стикався особисто не бачив ніколи ніяких звісток "на районі" (за цей час у 5 штатах) наколи не читава у новинах тощо та не зустрічав нікого хто би приймав у такому участь або чув про таке
Особисто спостерігав таке у 2011р після Independence Day, десь між Річмондом та Окландом у напрямку до Сан-Франціско, якщо не помиляюся - 80й хайвей.
Palex 02.01.2022 02:42 пишет: Шото я не слыхал, чтоб такие рейды проводились с утра, когда потенциальные выговорополучатели на работу ездят. Это у нас на утренний запашок любят поразводить.
Вот тоже интересно, в какой такой цивилизованной стране нюхают утром в час пик, когда все на работу едут? Сколько ни смотрел роликов на ютубе на эту тему, всегда все вечером, после рабочего дня. Сильно после, т.е. где-то после 22. Только у нас все утречком, когда народ едет зарабатывать налоги на содержание этой самой полиции. Кто-нибудь поделится ссылкой на ютуб, где "все перекрыли утром в час пик и задувают всех подряд"?
не поделятся, ибо нет такого. но тут же есть парочка всезнаек, им главное сказать:)).
п.с. ловили меня в сша , по подозрению на пьянку, но это было ночью в день благодарения. не учуяли деспоты коньячек:).
В Турции в любое время можно попасть на тотальную проверку. Не знаю, подойдет ли как цивилизованная страна )
В Турции в любое время можно попасть на тотальную проверку. Не знаю, подойдет ли как цивилизованная страна )
Не думаю, что подойдет. Может, там последнее время что-то изменилось... Но несколько лет назад мы там поехали на рафтинг. Из всего рафтинга самым опасным была поездка на автобусе туда и назад. Водила гнал на все деньги по горным дорогам - реально страшно было.
Думаю, что дело не в синем паспорте. Может у него была подозрительная манера езды? Может вильнул несколько раз или наехал на белую полосу. Один знакомый так попал на контроль и на наркоту, и на бухло. А он точно так ездит, не очень получается держать авто ровно.
Думаю, что дело не в синем паспорте. Может у него была подозрительная манера езды? Может вильнул несколько раз или наехал на белую полосу. Один знакомый так попал на контроль и на наркоту, и на бухло. А он точно так ездит, не очень получается держать авто ровно.
скорее всего так у меня был знакомец, так еще в те времена он на своей волге газ-24 был любимой мишенью вот идет поток машин, а выдернут именно его...
Да, у теплых ламповых ментов в засадах там все было отработано по внешним признакам. Например, если ты утром едешь на работу небритый. А в те времена щетина еще не была в моде, поэтому внимание. Клиент явно бухал допоздна и утром забил на бритье. Или темные очки, или медленная аккуратная езда. Помню, выехал я как-то утром и что-то начал куртку поправлять, печку, радио регулировать...поэтому еду в правой полосе не спеша, привожу всё в порядок...Останавливает засада "А куда это мы крадемся, Петрович?" ЗЫ. Еще вспомнил. Парень из форума в начале нулевых попал на Беркут и "откройте багажник". Возмущался, а шож возмущаться, если он двухметровый качок с наголо бритой головой.
В ответ на: Да, у теплых ламповых ментов в засадах там все было отработано по внешним признакам. Например, если ты утром едешь на работу небритый. А в те времена щетина еще не была в моде, поэтому внимание. Клиент явно бухал допоздна и утром забил на бритье. Или темные очки, или медленная аккуратная езда. Помню, выехал я как-то утром и что-то начал куртку поправлять, печку, радио регулировать...поэтому еду в правой полосе не спеша, привожу всё в порядок...Останавливает засада "А куда это мы крадемся, Петрович?"
Полицаи вряд ли бы остановили за медленную аккуратную езду, а за непонятные передвижения в салоне тоже могут. Они же еще и в зеркала сзади могут наблюдать, за тем, что внутри происходит.
Крайний раз в этом сентября прокатал по Турции 4000 км. по разным дорогам,и по автобанам и по глухим горным серпантинам. Один раз за все время видел блокпост с полицеей на глухой дороге в полтора ряда в каждую сторону. И то тормозили не всех,нас без проблем пропустили. С "фарой" на скорость ,да ловят часто но турки встречники честно предупреждают морганием фар.
Ездил по Турции, такие блокпосты встречал. Едешь в одну сторону - шмонают, обратно через час - никого уже. Мне один турок уже тут в Украине рассказал что это так ищут потенциальных террористов и прочих преступников - могут подозрительный разговор перехватить по телефону и отрабатывать. Меня - не останавливали, все больше бусики. Тот же турок рассказывал что много лет назад барыжил "серыми" телефонами из Эмиратов, когда везли сотню нелегальных телефонов - ехали двумя машинами с интервалом и если первая машина видела такой блокпост - уведомляла вторую и та уезжала отстаиваться в какую-то чайхону в кишлаке.