Denbora 06.08.2025 16:53 пишет: На скільки я памʼятую в Греції не чіп, а транспордер і купитти його проблематично без адреси в Греції.
Теж чув багато таких і ще багато різних балачок, навіть розпитуючи місцевих. Виявилось - все маячня. В реальності не потрібно взагалі нічого, крім, може, паспорту-техпаспорту, заїзжаєш і береш без будь-яких складнощів, навіть ніяких грошей додаткових не коштує. І англійською в пунктах сервісу - цілком розмовляють. Адреса потрібна, хіба, щоб не їхать в пункт сервісу, на неї можуть той чіп прислать.
Колись були різні чіпи на різні грецькі автобани, але це давно минуло, наразі кілька різновидів чіпів, наче, залишилось, але вони всі працюють на всіх автобанах, на воротах так і пишуть all greek tags accepted.
Не знаю як саме ви відрізняєте чіп від транспондеру. В реальності - малесенька пластикова коробочка, чіпляється на кронштейн на лобове скло. Пікає при проїзді через ворота. І бездротове андроїд-авто відрубає.
З недоліків - має привʼязку до номера автівки, і, кажуть, деякі з пунктів контролюють відповідність чіпа номеру автівки, другу давать покататись - не факт, шо спрацює. Ну, шоб фури не їздили по цінах лєгковушек. Ще недолік - треба памʼятать не тільки пароль, а і свій логін, бо емейл в якості логіна - нє, не підходить.
Colonel 05.08.2025 17:34 пишет: Опа, а можна подробиці, а ще краще якісь посилання в інеті. Сам не знайшов нічого.
А от немає в інтернеті на тему нічого, щонайменше, зрозумілими мовами. Я по крупицях збирав це сакральне знання.
Гугл мапс знає ось такий поінт їх сервісу, в реальності - їх істотно більше, є і одразу після переїзду кордонів, десь безпосередньо перед першим пунктом сплати шукать очима варто.
В ответ на: ...
Теж чув багато таких і ще багато різних балачок, навіть розпитуючи місцевих. Виявилось - все маячня. В реальності не потрібно взагалі нічого, крім, може, паспорту-техпаспорту, заїзжаєш і береш без будь-яких складнощів, навіть ніяких грошей додаткових не коштує. І англійською в пунктах сервісу - цілком розмовляють. Адреса потрібна, хіба, щоб не їхать в пункт сервісу, на неї можуть той чіп прислать.
Колись були різні чіпи на різні грецькі автобани, але це давно минуло, наразі кілька різновидів чіпів, наче, залишилось, але вони всі працюють на всіх автобанах, на воротах так і пишуть all greek tags accepted.
Не знаю як саме ви відрізняєте чіп від транспондеру. В реальності - малесенька пластикова коробочка, чіпляється на кронштейн на лобове скло. Пікає при проїзді через ворота. І бездротове андроїд-авто відрубає.
З недоліків - має привʼязку до номера автівки, і, кажуть, деякі з пунктів контролюють відповідність чіпа номеру автівки, другу давать покататись - не факт, шо спрацює. Ну, шоб фури не їздили по цінах лєгковушек. Ще недолік - треба памʼятать не тільки пароль, а і свій логін, бо емейл в якості логіна - нє, не підходить.
Colonel 05.08.2025 17:34 пишет: Опа, а можна подробиці, а ще краще якісь посилання в інеті. Сам не знайшов нічого.
А от немає в інтернеті на тему нічого, щонайменше, зрозумілими мовами. Я по крупицях збирав це сакральне знання.
Гугл мапс знає ось такий поінт їх сервісу, в реальності - їх істотно більше, є і одразу після переїзду кордонів, десь безпосередньо перед першим пунктом сплати шукать очима варто.
valkrav 09.08.2025 22:53 пишет:
Был в Греции в июне. Меня там возили на машине с транспондером. Причем разок и зарядил его водила прямо на пункте оплаты.
Да, можна і так, прямо в віконце даєш чіп і гроші. А можна і онлайн.
А де сам чіп взяти? І як його до авто в"язати, вартість же проїзду від мото до фури, різна....
Colonel 12.08.2025 14:09 пишет: А де сам чіп взяти? І як його до авто в"язати, вартість же проїзду від мото до фури, різна....
В одному з цих point of service. Не знаю точно як їх шукать, я особисто - знайшов тупо очима, уважно роздивляючись навколо в проміжку між кордоном і першим гейтом сплати, і прямо біля гейту - знайшов. В інтернетіку чомусь ніде нічого про той пункт не знахожу, знахожу тільки про той, що біля Салоників, посилання - вище. З чіпом йде контракт, в якому прописаний і клас автівки, і її держномер.
всім привіт планую грецію на банальні халкідікі але хочу і покататися з сімєю. порадьте куди поіхати щось гарне і природнє глянути на метеорах і на лефкаді був якщо що:) ще куди порадите??? може який є дельфінарій чи музей моря? (типу як на тенеріфе)
На один день не пляжної погоди, можна цікаво провести час у Петралонській печері. Всі пам*ятають трьох неандертальців, біля костра ,зі шкільного підручника історії, то власне там їх і знайщли!)) Поруч є історичний музей з експонатами, часів первісних людей. Від Сітонії близько 100 км.
Друга локація,- руїни Олінфосу, гектари древніх підмурків....нам не зайшло.
sashakiev 13.08.2025 21:13 пишет: І ще таке питання Антена старлінк під лобовим от так як на фото Буде норм? Даішники греціі болгаріі румуніі не штрафонутт за таке?)
Важливо, щоб греки з антирадаром не сплутали. Бо тоді буде ... кирдик.
sashakiev 13.08.2025 21:13 пишет: І ще таке питання Антена старлінк під лобовим от так як на фото Буде норм? Даішники греціі болгаріі румуніі не штрафонутт за таке?)
Купи eSim за 5 $ 2 гіга й забудь за старлінк
Нахіба? Інет укр сімок згідно тарифів в Україні. Взагалі ніяких проблем.
Купи eSim за 5 $ 2 гіга й забудь за старлінк
Нахіба? Інет укр сімок згідно тарифів в Україні. Взагалі ніяких проблем.
Підтверджую... За 12 днів перебування в Греції користувався мобільним звязком від КС без будь яких обмежень для себе (не реклама). Думав доведеться щось доплачувати, а ні... Все в рамках свого тарифу по Україні.
sashakiev 12.08.2025 15:55 пишет: всім привіт планую грецію на банальні халкідікі але хочу і покататися з сімєю. порадьте куди поіхати щось гарне і природнє глянути на метеорах і на лефкаді був якщо що:) ще куди порадите??? може який є дельфінарій чи музей моря? (типу як на тенеріфе)
Якщо ще не пізно... Термальні води, гарна природа: https://www.google.com/maps/place/Pozar+Thermal+Baths/@40.9316832,21.3772618,9.75z/data=!4m10!1m2!2m1!1z0YLQtdGA0LzQsNC70YzQvdGWINCy0L7QtNC4INCz0YDQtdGG0ZbRjw!3m6!1s0x1357aba4f66ddbab:0xd250f98b03284802!8m2!3d40.9703946!4d21.9164104!15sCijRgtC10YDQvNCw0LvRjNC90ZYg0LLQvtC00Lgg0LPRgNC10YbRltGPWioiKNGC0LXRgNC80LDQu9GM0L3RliDQstC-0LTQuCDQs9GA0LXRhtGW0Y-SAQ10aGVybWFsX2JhdGhzmgEkQ2hkRFNVaE5NRzluUzBWSlEwRm5TVU5XTFRZMlgydEJSUkFCqgF8CggvbS8wODM4ZhABKh8iG9GC0LXRgNC80LDQu9GM0L3RliDQstC-0LTQuCgiMh8QASIbG4ZpNwQSklSi_j8mE6Y5hRQ4EcQEHoQzro8EMiwQAiIo0YLQtdGA0LzQsNC70YzQvdGWINCy0L7QtNC4INCz0YDQtdGG0ZbRj-ABAPoBBQifBBA6!16s%2Fg%2F11bw4749dd?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDgxMi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Colonel 12.08.2025 14:09 пишет: А де сам чіп взяти? І як його до авто в"язати, вартість же проїзду від мото до фури, різна....
Попалось десь в інтернетіку список сервісних поінтів.
The Customer Service Points are located: - Promachonas toll station (direction Thessaloniki) Monday-Friday 09:00 to 17:00 - Malgara toll station (direction Kipi) Monday-Saturday 08:00 to 20:00, Sundays 10:00 to 18:00 - Thermi central office Monday-Friday 09:00 to 17:00 - Thessaloniki toll station (direction Igoumenitsa) Monday-Friday 08;00 to 20:00 and Sundays 10:00 to 18:00 - Analipsi toll station (direction Igoumenitsa) Monday-Friday 09:00 to 17:00 - Euzoni toll station (direction Thessaloniki) Monday – Friday 09:00 to 17:00 - Pamvotida toll station (direction Kipi) Monday – Friday 09:00 to 17:00 - Alexandroupoli exit 41 Monday – Friday 09:00 to 17:00
sashakiev 14.08.2025 20:59 пишет: Та ні Дякую Ще планую) 4 роки не був закордоном майже))))
П.С. що там по мосту в Русе? Яка ціна на зараз?
2-3 евро вопрос больше в том, что там ремонт. Я тратил до полутора часов, чтобы проехать, но бывают ситуации и хуже.
Знав би... Втратив 2 год на мосту... А ще пройшли два кордони через молдову в рені на галац за 2 год Гарні апарти, смачна вечеря в Русе, приємні болгари, розчулили, сиділи рядом, почули що ми украінці то висловивили солідарність і бути сильним у війні. Мені це було дуже .... Сьогодні буде море і сонячна Греція)
sashakiev 14.08.2025 20:59 пишет: Та ні Дякую Ще планую) 4 роки не був закордоном майже))))
П.С. що там по мосту в Русе? Яка ціна на зараз?
2-3 евро вопрос больше в том, что там ремонт. Я тратил до полутора часов, чтобы проехать, но бывают ситуации и хуже.
Знав би... Втратив 2 год на мосту... А ще пройшли два кордони через молдову в рені на галац за 2 год Гарні апарти, смачна вечеря в Русе, приємні болгари, розчулили, сиділи рядом, почули що ми украінці то висловивили солідарність і бути сильним у війні. Мені це було дуже .... Сьогодні буде море і сонячна Греція)
Приємного відпочинку чекаемо фото пляжу де зупинився в якому місці?
Так а які варіанти як не цей міст? Тільки пароми... Ми їхали не через Рені, а через Орлівку. Десь 1,5 години було на все. Румуни швидше набагато ніж наші.
Короче) Доповідаю Приіхали ми в грецію. Цього разу хотіли спробувати касандру. Місто посіді. Гарне затишне, пісочок, тепле море, без хвиль. Доступні таверни та нелюдно. Прохолодно. Ввечепі вже треба щось накидувати на себе .... але....
Дружина потрапиоа одразу ж в лікарню. Спочатку поіхали в центр здоровя на халкідіках. Сплатили 20 євро прийом і 50 євро за аналізи (сказали так дати без чека). Хз може розвели. Аналізи були погані. Дали направлення в Салоніки в лікарню. Там дружина лежала три доби. Еа шастя все вже добре. Але відпочинок перетворився в катастрофу. Сидів в лікарні з малим. Ото думаю відпочили.... добре що була страховка. 800євро за 3 доби і це держ лікарня. Так що думайте... Лишилося ще декілька днів. То сьогодні на морі вже))) Будуть враження то вже напишу позитив
Так а що думати- їхати в Грецію, чи не їхати7 Таке може статися будь-де. Зараз думаю, чи їхати в авто дикунами, чи дістатися до Польщі, там кинути авто і далі вже літаком по звичайному туру. Щось починаю склонятися до другого. Та і оператори кажуть, що на машині вже можна приїхати в дощі на континенті. Тому чи Кріт, чи Іспанія. Думаю. Дружині скорішого одужання.