sashakiev 21.08.2025 16:16 пишет: Короче) ... добре що була страховка. 800євро за 3 доби і це держ лікарня. Так що думайте...
Над таким ніколи не роздумував. Завжди беру на сім'ю нормальні страхівки чи то Болгарія, Греція, Албнія, Хорватія і всі ін. Агенства часто роблять дешеві так зв. ДЛЯ ПЕРЕТИНУ КОРДОНІВ але бачив, як мучаться в Болгарії навіть з простим ротавірусом, а по тих дешевих страхівках навіть приймати не хочуть. Так що правильно буде БЕРІТЬ НОРМАЛЬНІ І НЕ ДУМАЙТЕ
Саме так І ще плюс що взагалі нічого не взяли з нас. Я тільки бачив рахунок. Страхова сама все владнала і нічого ми не платили....
Ну і крайній раз я був в греціі в 21 році. То ціни трохи виросли. Гірос уже під 10 євро) поісти в таверні на трьох це вже 40-50 євро)) короче десь на 20-30 відсотків уіни піднялися. Але все ж море люди і природа на висоті. Вчора в одній з таверн спитали звідки ми. То на відповідь що ми з Украіни висловили респект і повернули чайові. Також був момент в лікарні коли еавіть грецька лікарка спитала як чоловік виіхав )) тобто навіть вони в курсі) дружина сказала що я військовий і мене випустили на відпочинок то ставлення було дуже гарним. Мені аж навіть не удобно десь було. Я не звик до такого) але нерви ні к чорту. Думав відпочити а тут три доби з малим в лікарні провів над хворою до п...ца дружиною в чужій краіні....
Всім доброго дня і зі святом. Продовжу може кому буде цікаво прочитати.сиділи думали куди поіхати. Думали і про печеру і про метеори... але метеори це 350 км + ((( вирішили поіхати в Салонікі. Гарне місто, затишні вуличкі, старі церкви, можна погуляти по парку чи набережній. Сподобалась прогулянка на піратському човні, памятник Олександру Македонському. Мій кумир зі школи. Ну і ввечері є де прибухнуть і смачно закусити. Ціни не те що б високі. Але здалося вони вцілому за 4 роки що я не був в Греціі піднялися)
Ну ще окремо виділю, що наші такі є тут, в основному це одеські і чернівецькі номери. Мало але є. Є трішки молдован. Здивувала взагалі відсутність поляків та чехів. Мабудь не іх регіон. Ну і що немає кацапів то супер))) на трасах поліція ловить на радар як в нас колись даішники ховаєттся. Також бачив як виписуаали штрафи самокатчикам. Так що не рекомендую брати напрокат самокат. Краще бігайте або ходіть пішки)
sashakiev 24.08.2025 11:22 пишет: .... на трасах поліція ловить на радар як в нас колись даішники ховаєттся. ....
Це де? за 6 к км бачив патруль 1н раз за тунелем..... І по досвіду минулих поїздок - Греція це суцільний автобан без обмежень і копів....ніколи не парився про перевищення
sashakiev 24.08.2025 11:22 пишет: Всім доброго дня і зі святом. Продовжу може кому буде цікаво прочитати.сиділи думали куди поіхати. Думали і про печеру і про метеори... але метеори це 350 км + ((( вирішили поіхати в Салонікі. Гарне місто, затишні вуличкі, старі церкви, можна погуляти по парку чи набережній. Сподобалась прогулянка на піратському човні, памятник Олександру Македонському. Мій кумир зі школи. Ну і ввечері є де прибухнуть і смачно закусити. Ціни не те що б високі. Але здалося вони вцілому за 4 роки що я не був в Греціі піднялися)
Ну ще окремо виділю, що наші такі є тут, в основному це одеські і чернівецькі номери. Мало але є. Є трішки молдован. Здивувала взагалі відсутність поляків та чехів. Мабудь не іх регіон. Ну і що немає кацапів то супер))) на трасах поліція ловить на радар як в нас колись даішники ховаєттся. Також бачив як виписуаали штрафи самокатчикам. Так що не рекомендую брати напрокат самокат. Краще бігайте або ходіть пішки)
Македоньский в тебе на аватарці , море давай, які пляжі ціни на їду проживання
Ok) Так Македонський мій кумир дитинсива) полишимо його в спокою
Ітак, був на Касандрі, це 100 км від Салонік, місто Посіді, ну як місто село. Пляжі афігенні, пісочок але не такий мілкій як на Сарті, не лізе усюди. Вода була тепла. От сьогодеі наче похолодпало і вода стала холоднішою. Та і взагалі тут не пекло. Температура до 30 максимум. То що треба. Лежаки абонемент треба на 30 євро набрати ща день, якщо уходиш то вже потім не рахується. Короче як на мене то дорогувато. Але діти дружина командують) я виконую) носять смачні пончики по 2.5 євро (обслуга зробила зауваження щодо них що істи не можна). Короче з пляжами тут шляпа, або лежаки готелів або от так по 30 євро в день. Кухня в тавернах як на мене (бувалого таверніста) то не дуже на 3+, порціі маленькі, ціни високі. Короча я більш не приіду сюди. Тороні рулить якщо тюленем з дітьми і гастрообжираловом, якщо чисто з дружиною дівчиною то краще Лефкада.
sashakiev 24.08.2025 11:22 пишет: .... на трасах поліція ловить на радар як в нас колись даішники ховаєттся. ....
Це де? за 6 к км бачив патруль 1н раз за тунелем..... І по досвіду минулих поїздок - Греція це суцільний автобан без обмежень і копів....ніколи не парився про перевищення
Стоять між селами і на автомагістралі де знаки 100 обмеження. Ловлять на радати Пишуть Сам здивувався
sashakiev 25.08.2025 15:04 пишет: Ok) Так Македонський мій кумир дитинсива) полишимо його в спокою
Ітак, був на Касандрі, це 100 км від Салонік, місто Посіді, ну як місто село. Пляжі афігенні, пісочок але не такий мілкій як на Сарті, не лізе усюди. Вода була тепла. От сьогодеі наче похолодпало і вода стала холоднішою. Та і взагалі тут не пекло. Температура до 30 максимум. То що треба. Лежаки абонемент треба на 30 євро набрати ща день, якщо уходиш то вже потім не рахується. Короче як на мене то дорогувато. Але діти дружина командують) я виконую) носять смачні пончики по 2.5 євро (обслуга зробила зауваження щодо них що істи не можна). Короче з пляжами тут шляпа, або лежаки готелів або от так по 30 євро в день. Кухня в тавернах як на мене (бувалого таверніста) то не дуже на 3+, порціі маленькі, ціни високі. Короча я більш не приіду сюди. Тороні рулить якщо тюленем з дітьми і гастрообжираловом, якщо чисто з дружиною дівчиною то краще Лефкада.
Стоять між селами і на автомагістралі де знаки 100 обмеження. Ловлять на радати Пишуть Сам здивувався
П.С. ясно що на автобанах нема
Проїхав за 10 днів 1200 км по Пелопонесу, тільки пару раз їх бачив на автобані. Кудись перли з червоними мигалками.... А так Можливо добре маскувались, а я не порушував....
ну как бы как раз наоборот, например на A1 Aegean Motorway их достаточно много встречалось с радаром в засадах А вот на EO (A2) буквально пару раз видел ближе к Салоникам, ну и под Албанией, конечно
У мене теж таке враження. Іще одна думка була, що ліниві греки іноземців, без ознак архигрубих порушень, не чіпають. Вони ж розуміють, що ми у них свої кошти вливаємо.
Проїхав за 10 днів 1200 км по Пелопонесу, тільки пару раз їх бачив на автобані. Кудись перли з червоними мигалками.... А так Можливо добре маскувались, а я не порушував....
Пелопоннес - це кохання на все життя. Особливо Нафпліо.
Пелопоннес - це кохання на все життя. Особливо Нафпліо.
Ми були дуже вражені від побаченого там. Там зібрана вся автентичність Греції. Але мені дуже соромно, що будучи під Нафпліо (4 ночі були в Толо) і мандруючи по околицях, в Нафпліо ми так і не попали. Банально не вистачило часу. Але місто внесене в список відвідувань на наступну поїздку!