У нас в містах дуже погане повітря. На то є різні причини (вугільні ТЕЦ, металургія, опалення будинків-гаражів мотлохом), одна з них — дуже поганий вихлоп у автотранспорта. Здебільшого комерційного — фури, вантажівки, автобуси, але й всіляки бляхи теж.
Як можна зробити так, щоб вони сучари не смерділи? Бо смердять за наш кошт і за наше здоров'я — економлять на утриманні авто в належному стані, а усі ми з-за цього більше хворіємо і менше років живемо.
Просто ввести техогляд — не допоможе, бо для комерційного транспорту техогляд є, але він не працює. Мабуть всі просто купляють його.
Я думав, може щоб був закон, який каже, що спецпатруль може зупинити авто, від якого штин видно неозброєним оком. Зробити якийсь тест з цього приводу і впаяти пекельний штраф. Як за перевантаження можуть зупинити, так і тут зробити.
Треба щоб штраф був такого розміру, щоб вигідніше було тримати авто в невонючому стані. Тоді купляння бумажечок не допоможе, бо навіть якщо на лапу давати — треба буде дофіга давати.
Інша думка - треба зробити проходження техогляду публічним. Щоб можна було просто по номеру авто подивитись, коли авто проходило ТО останній раз, де, хто відповідальна особо, і хто майстер, який оглядав.
Якщо люди будуть знати, що це публічна інфа, вони будуть дуже стрьоматись за невеликі гроші ставити галочку як мінімум прийдуть усілякі активісти, екологи та журналісти, і будуть постійно задавати неприємні питання.
Звичайно, що для будь-яких змін такого плану треба продумувати нюанси, щоб не було зловживань, і змінювати закони. Але ті люди, хто зможуть це зробити, щоб повітря стало чистішим, будуть героями нашого часу.
Уважно слухаю ваші думки.
Їдь на свою малу батьківщіну,там кілометр на кілометр не має нікого та повітря чистенке-чістеньке.
знайти собі в житті інші проблеми аніж неналежне повітря. Виростити дітей, допомогти дітям з онуками, допомогти армії подолати зовнішнього ворога, навести лад у будинку та у своєму дворі, в тому числі з паркованцями. Насаджати дерев навкого (або розкидати насіння від яблук) - от і повітря покращиться. Дай нам Боже сил змінити те, що ми можемо змінити, терпіння змиритися з тим, що ми не можемо змінити і мудрості відрізнити перше від другого.
Їдь на свою малу батьківщіну,там кілометр на кілометр не має нікого та повітря чистенке-чістеньке.
Гарна спроба, але не вгадав
У нас в містах дуже погане повітря. На то є різні причини (вугільні ТЕЦ, металургія, опалення будинків-гаражів мотлохом), одна з них — дуже поганий вихлоп у автотранспорта. Здебільшого комерційного — фури, вантажівки, автобуси, але й всіляки бляхи теж.
Як можна зробити так, щоб вони сучари не смерділи? Бо смердять за наш кошт і за наше здоров'я — економлять на утриманні авто в належному стані, а усі ми з-за цього більше хворіємо і менше років живемо.
Просто ввести техогляд — не допоможе, бо для комерційного транспорту техогляд є, але він не працює. Мабуть всі просто купляють його.
Я думав, може щоб був закон, який каже, що спецпатруль може зупинити авто, від якого штин видно неозброєним оком. Зробити якийсь тест з цього приводу і впаяти пекельний штраф. Як за перевантаження можуть зупинити, так і тут зробити.
Треба щоб штраф був такого розміру, щоб вигідніше було тримати авто в невонючому стані. Тоді купляння бумажечок не допоможе, бо навіть якщо на лапу давати — треба буде дофіга давати.
Інша думка - треба зробити проходження техогляду публічним. Щоб можна було просто по номеру авто подивитись, коли авто проходило ТО останній раз, де, хто відповідальна особо, і хто майстер, який оглядав.
Якщо люди будуть знати, що це публічна інфа, вони будуть дуже стрьоматись за невеликі гроші ставити галочку як мінімум прийдуть усілякі активісти, екологи та журналісти, і будуть постійно задавати неприємні питання.
Звичайно, що для будь-яких змін такого плану треба продумувати нюанси, щоб не було зловживань, і змінювати закони. Але ті люди, хто зможуть це зробити, щоб повітря стало чистішим, будуть героями нашого часу.
Уважно слухаю ваші думки.
моя думка така - тему в курілку, автора забанити за тролінг та виселити на ПОХ, хай дихає свіжими газами від БСА та Енергії!
Ага, помню я эти СО что на Краснозвездном что на Одесском КП, что на Мытнице. Плати таксу и СО волшебно становится ок, без таксы сколько б не настраивал - в норме не будет. Видно у ТС уже бизнес проект построен на этом так что пристрелить нафиг чтоб не разводил тут коррупцию
Ну моя особиста думка така, що радше підти з державної служби чи проекту, який пилить грантові гроші на усіляку хінею та зайнятися чимось корисним для суспільства, чим я особисто займаюся вже третій рік. Країна і так, в цілому, суцільна проблема та треш, і вина тому подібні ідеї правлячих …., які виникають чомусь в усіх сферах суспільного життя.
Ага, помню я эти СО что на Краснозвездном что на Одесском КП, что на Мытнице. Плати таксу и СО волшебно становится ок, без таксы сколько б не настраивал - в норме не будет.
Я саме про це й питаю — чи є якісь думки з приводу того, як можна було б це зробити, щоб не було подібних зловживань.
Видно у ТС уже бизнес проект построен на этом так что пристрелить нафиг чтоб не разводил тут коррупцию
На життя я заробляю зовсім іншими речами
Ну моя особиста думка така, що радше підти з державної служби чи проекту, який пилить грантові гроші на усіляку хінею та зайнятися чимось корисним для суспільства, чим я особисто займаюся вже третій рік.
Я не заробляю цим на життя, просто мені остогидло постійне смердіння у повітрі. А переїжджати кудись не дуже хочеться, як мінімум того, що тут батьки поруч.
Я саме про це й питаю — чи є якісь думки з приводу того, як можна було б це зробити, щоб не було подібних зловживань.
Просто не робити
Ага, помню я эти СО что на Краснозвездном что на Одесском КП, что на Мытнице. Плати таксу и СО волшебно становится ок, без таксы сколько б не настраивал - в норме не будет.
Видно у ТС уже бизнес проект построен на этом так что пристрелить нафиг чтоб не разводил тут коррупцию
Я не заробляю цим на життя, просто мені остогидло постійне смердіння у повітрі. А переїжджати кудись не дуже хочеться, як мінімум того, що тут батьки поруч.
Ну мені це нагадало співбесіду в одному з міністерств 2+ роки тому. При звільненні з держслужби намагався кудись влаштуватися за фахом/досвідом. Так от, в одному з міністерств потрібно було розвивати напрямок прикладних видів спорту. Цікаво, але креативність в мене , нажаль, але виконавча техніка . Як же ж його розвивати , звісно думка, фінансовою підтримкою, піаром, розвитком інфраструктури того ж авіа моделювання, різновидів автомобільного спорту, парашутного, тощо, зробити для вказаного законодавчу, а потім технічну базу. А ні, не так, потрібно побудувати систему ліцензування та дозволів, бар‘єрів, щоб всіх нагнути, не витрачаючи нічого, а заробити багато. Результат очевидний. У сусідній гілці син такого діяча став дорогою машиною посеред дороги, де захотів, а на зауваження ледь не вбив/ чи вбив людину. Поліція безсила, виконавча система - сліпа. Тому, коли батькам вашим смердить у місті, вийдіть у Києві на вулицю, хоч в центрі міста і погляньте на гидоту навколо і задумайтеся що не так. Наведу приклад, з початку року змушений їздити х.з. куди на роботу, не мало, не багато, але в круте місце «Гулівер». Мовчу про сморід, бруд ще радянських електричок, вокзалу, метро, але такий же бруд та гидота та навколо Гуліверу, далі ніж пару метрів, елементарно, сніг не прибирається, або ж навколо у разі крайності, то робиться пенсіонером/алкашем з лопатою, асфальт не миється, гадаю влітку сморід ще той. Чому? Отож, краще задумайтесь, а не виносьте публічно усіляке зло проти автолюбителів (вони є за статками різні). Біля Гуліверу, наприклад в середині парковка 60 грн/година, біля 35. Але просто здирання грошей на тротуарі, умов для парковки, прибирання того ж снігу 0. За ці ж гроші, реалізовані в потрібне русло, інфраструктуру навколо можливо зробити «ляльку», але то нікому зверху
...економлять на утриманні авто в належному стані...
Не завжди. Маю кілька прикладів коли люди на дуже свіжих авто вирізають ще повністю справну екологію. Питаю в них - чому, найбільш розповсюджені відповіді, скажу на перед сам особисто вважаю ці відповіді на 90% дурнею. -ресурс вищий без екології -потужність вища, мотор не задушений -витрата пального нижче -каталізатор/фільтр можна сдати на переобку за великі гроші.
Моя особиста думка - клас екологічності повинен бути записаний у техпаспорт і повинна бути технічна змога його перевірити, якщо не відповідає - дається 1 тиждень на ремонт і повторну сертифікацію, якщо документи про ремонт і подальшу сертифікацію не надані - заборона на експлуатацію ТЗ. Інцедент обовязково заноситься у відкриту базу щоб наступний покупець був в курсі що відбувалося з авто, також щоб були у курсі ті хто зупинить авто через 2-3 місяці, за рецедив штраф розміром в 10% від вартості авто, наступний рецедив - 20% і так далі.
Але ж камерам, які швидкість міряють, ніхто хабарів не дає. І автоматичним зважувальним комплексам теж хабарів не дають. Може і тут можна якось аналогічно зробити?
Отож, краще задумайтесь, а не виносьте публічно усіляке зло проти автолюбителів (вони є за статками різні).
Проблема в першу чергу не в автолюбителях. І в другу теж не в них. Чи можете ви автолюбителем назвати власника якогось камазу, який їде і чадить так, що за ним сонця не видно?
Біля Гуліверу, наприклад в середині парковка 60 грн/година, біля 35. Але просто здирання грошей на тротуарі, умов для парковки, прибирання того ж снігу 0. За ці ж гроші, реалізовані в потрібне русло, інфраструктуру навколо можливо зробити «ляльку», але то нікому зверху
Цінами на парковку і зловживаннями з того приводу багато людей переймаються і без мене.
а чому саме авто вважаються джерелом забруднення? Чи може є якісь наукові/обгрунтовані дослідження того забруднення, скільки пилу, скільки сажі, скільки різних інших елементів і звідки вони взялися? Пил з пустелі Сахари, сажа з ДАРТЕЦ тощо? Може не туди дивимося? І лешше нейтралізувати одну (або наступну за нею) справді велику причину? Подивитися у корінь?
...економлять на утриманні авто в належному стані...
Не завжди. Маю кілька прикладів коли люди на дуже свіжих авто вирізають ще повністю справну екологію. Питаю в них - чому, найбільш розповсюджені відповіді, скажу на перед сам особисто вважаю ці відповіді на 90% дурнею. -ресурс вищий без екології -потужність вища, мотор не задушений -витрата пального нижче -каталізатор/фільтр можна сдати на переобку за великі гроші.
Ще вихлоп без фільтрів буркотить краще, ага.
Моя особиста думка - клас екологічності повинен бути записаний у техпаспорт і повинна бути технічна змога його перевірити, якщо не відповідає - дається 1 тиждень на ремонт і повторну сертифікацію, якщо документи про ремонт і подальшу сертифікацію не надані - заборона на експлуатацію ТЗ. Інцедент обовязково заноситься у відкриту базу щоб наступний покупець був в курсі що відбувалося з авто, також щоб були у курсі ті хто зупинить авто через 2-3 місяці, за рецедив штраф розміром в 10% від вартості авто, наступний рецедив - 20% і так далі.
А у всіляких богданокамазів є хоч якийсь клас екологічності? Думаю, що на всілякі "вінтажні" авто, типу жигулів 70-х років можна в цілому забити - їх мало, і їздять вони мало. А от вантажівки?..
Я думав, чи можна якось прив'язати це до пробігу (багато чадиш - багато платиш), але здається, що ніяк, бо просто відматувати будуть і робити вигляд, що ніхто нікуди не їздить взагалі.
а чому саме авто вважаються джерелом забруднення? Чи може є якісь наукові/обгрунтовані дослідження того забруднення, скільки пилу, скільки сажі, скільки різних інших елементів і звідки вони взялися? Пил з пустелі Сахари, сажа з ДАРТЕЦ тощо? Може не туди дивимося? І лешше нейтралізувати одну (або наступну за нею) справді велику причину? Подивитися у корінь?
Авто - це не єдине джерело забруднення, а одне з них. Відкритим текстом написав це прямо на початку першого допису:
На то є різні причини (вугільні ТЕЦ, металургія, опалення будинків-гаражів мотлохом), одна з них — дуже поганий вихлоп у автотранспорта.
Ми живемо у Києві, де легко навіть самостійно помітити, що проблема саме в транспорті. Коли починаються які-небудь довгі вихідні (новорічні, травневі), і машин стає в кілька разів менше, то й повітря стає набагато більш чистим.
ТЕЦ при цьому працює так само, і Сахара на травневі теж не їде до родичів.
Звісно, якщо подивитись на джерела десь у Кривому Розі чи Запоріжжі - там скоріш за все будуть зовсім інші справи. Чи у Бурштині Івано-Франківської області справа в першу, другу і третю чергу не в автотранспорті.
Так вже ж зробили пересувні лабораторії та лякають контролем на дорозі. Але думаю, що нічого з того в плані контролю СО не вийде. Аби контролювати СО та норми євро5 та евро 6 це ж не тільки має бути якісна топливна апаратура. Ще має бути якісне паливо, а цього немає і не буде. Бо попит на паливо і так величезний ( кожен рік бояться зірвати посівну чи жнива, бо палива катма) Крім того закупівля армії, бюджетної сфери і т.і.
Щоб з транспорту викидів було менше, треба скоротити час пересування того транспорту містом. А це треба будувати кільцеві дороги, розвязки і т.і. Зараз поки тенденція на те, аби в існуючі планування впи..д...и велосипездистів та прибрати паркувальні місця. Все це дає свої плоди і Київ впевнено прямує до топ 5 міст у світі з найбільшими корками на дорозі.
Про опалення. Тут взагалі шансів мало. Враховуючи ціни на газ, якісні дрова та електрику, опалення ніхто чіпати не буде. Хоча вже зараз є піролізні котли, що дають можливість допалення вторинних газів, які просто в повітря вилітають з звичайної печі. Але грошей та розуміння потреби того у людей немає. Тому поки буде як є. Бо зиму головне пережити.