Eugen3d 09.02.2022 12:26 пишет: вже тоді був сценарій для нового відео: порівняння нашого блока живлення із такими же китайським, придбаним на Алішці за 70$. Проте, через брак часу та, відверто кажучи, дуже низькому рівні переглядів, так його і не зняв
- якщо не викладати нові відео - то перегляди і не з'являться.
Eugen3d 09.02.2022 12:26 пишет: Можу запропонувати свої потужні лабораторні блоки живлення, навіть на ТФТ-экранах, але ціна, напевно, не сподобається. Особливо, якщо з китайщиною порівнювати. Проте в нас є свої переваги: 10% додатковий запас по вихідним параметрам, 3 роки гарантії (+ післягарантійна підтримка) і, що саме головне, зроблений в Україні Якщо лабораторник буде використовуватись для хобі раз на тиждень - тут без варіантів, брати що подешевше. А якщо буде працювати цілими днями, або навіть цілодобово з відповідною надійністю - то це вже до нас Я вже тут, якось, викладав свої відоси про джерела живлення, і в мене вже тоді був сценарій для нового відео: порівняння нашого блока живлення із такими же китайським, придбаним на Алішці за 70$. Проте, через брак часу та, відверто кажучи, дуже низькому рівні переглядів, так його і не зняв Але основні моменти це виставити обмеження струму без короткого замикання неможливо ("З", зручність користування), ремонтопридатність дуже низька через використання двосторонніх плат та, іноді, використання своїх унікальних мікросхем.
Подписался - прикольно излагаеш! Но да, ты абсолютно прав - "лабораторник буде використовуватись для хобі раз на тиждень - тут без варіантів, брати що подешевше. "
VovkZ 09.02.2022 15:30 пишет: До-речі, якщо стоїть питання роботи з акумуляторами чи великими струмами, то можна (значно дешевше) взяти пристрій одразу з заводу розрахований на режим роботи БЖ-зарядник. От типу такого - SMPS1000 (2-30V, 2-38A) c Вольт, Ампер, Ваттметром
В ответ на: Блок питания, можно использовать как зарядное для акб, СС\CV есть, так же можно использовать для ЧПУ, лабораторный блок питания и тд.
Сильно кустарно выглядит, да и ничего не написано про защиту, уровень стабилизациии и т.п.
У меня такой же с 2017, тоже хотел на мастерах купить, потом нашел его же на алике в 1,5 раза дешевле. Сейчас бы такой не брал, точность на низких токах так себе и тяжело подобрать вменяемое значение, на больших токах ок. А ну и от времени походу протухли переменники, стало тяжело подобрать точное значение.
Сильно кустарно выглядит, да и ничего не написано про защиту, уровень стабилизациии и т.п.
Там CC/CV такі ж, приблизно, як і в китайських ЛБЖ. З тою різницею, що це серйозний промисловий блок живлення, в який додали широкий діапазон регулювання напруги (та струму).
Там CC/CV такі ж, приблизно, як і в китайських ЛБЖ. З тою різницею, що це серйозний промисловий блок живлення, в який додали широкий діапазон регулювання напруги (та струму).
Если ты его лично внутри видел - поверю, что хороший. Как вариант сохранил. НО! нижний порог не очень устраивает, особенно по току - 2А могут хорошо бед наделать.
В ответ на: Выходное напряжение 2-30В Выходной ток 2-38А
Проблема в том, что невозможно (за вменяемые деньги разумеется) реализовать БП, который будет одинаково точно и хорошо выдавать одновременно и миллиамперы и десятки ампер - это задачи для разных блоков. Потому в идеале надо два БП - для низких токов и для высоких, совместить не получится.
GreenMile 10.02.2022 12:16 пишет: Проблема в том, что невозможно (за вменяемые деньги разумеется) реализовать БП, который будет одинаково точно и хорошо выдавать одновременно и миллиамперы и десятки ампер - это задачи для разных блоков. Потому в идеале надо два БП - для низких токов и для высоких, совместить не получится.
Это я не дурак и если читаеш не по диагонали - планирую взять среднестатистического 30/10 , потом в подпору 15/2 А потом уже наавороты
GreenMile 10.02.2022 12:16 пишет: Проблема в том, что невозможно (за вменяемые деньги разумеется) реализовать БП, который будет одинаково точно и хорошо выдавать одновременно и миллиамперы и десятки ампер - это задачи для разных блоков. Потому в идеале надо два БП - для низких токов и для высоких, совместить не получится.
Это я не дурак и если читаеш не по диагонали - планирую взять среднестатистического 30/10 , потом в подпору 15/2 А потом уже наавороты
Если не горит - ищи на алике, там то же самое только дешевле в 1,5-2 раза найти можно.
Если не горит - ищи на алике, там то же самое только дешевле в 1,5-2 раза найти можно.
Если ты его лично внутри видел - поверю, что хороший. Как вариант сохранил. НО! нижний порог не очень устраивает, особенно по току - 2А могут хорошо бед наделать.
В ответ на: Выходное напряжение 2-30В Выходной ток 2-38А
Я не розбирав, але вони вже давно продаються, і наскільки знаю - там не складна переробка. Тобто, воно апріорі повинне бути досить надійне. Інше питання, що такий потужний БЖ має сенс лише якщо тривало потрібні струми 10-20 А чи більше. Давно сам хочу таких парочку (періодично виникала потреба).
А в нас вийшло поєднати На всі малопотужні блоки живлення (до 450 ватт) ми ставимо окремий перемикач на діапазон току до 1,5 ампера (зі своїм окремим шунтом для вимірювання струму), і є можливість встановлювати ліміт струму від 15 до 1570 міліампер! Плюс основний робочий діапазон струму, який починается від від 1/100 максимального значення струму конкретної моделі. Таким чином закриваємо всі потреби одним блоком живлення На більш потужні блоки (від 900 ватт) такий перемикач, звісно, не ставимо - бо це нісенітниця, з гармати по горобцям стріляти. Або, як каже наш провідний інженер, взяти автомобіль і намагатись їхати на ньому 1 кілометр на годину
А в нас вийшло поєднати На всі малопотужні блоки живлення (до 450 ватт) ми ставимо окремий перемикач на діапазон току до 1,5 ампера (зі своїм окремим шунтом для вимірювання струму), і є можливість встановлювати ліміт струму від 15 до 1570 міліампер! Плюс основний робочий діапазон струму, який починается від від 1/100 максимального значення струму конкретної моделі. Таким чином закриваємо всі потреби одним блоком живлення На більш потужні блоки (від 900 ватт) такий перемикач, звісно, не ставимо - бо це нісенітниця, з гармати по горобцям стріляти. Або, як каже наш провідний інженер, взяти автомобіль і намагатись їхати на ньому 1 кілометр на годину
Не ну понятно, что 2 в 1 это и есть выход, но все дело в цене на билет Я думаю, такой блок стоит намного дороже 50-70 у.е.