Машину купил почти год назад, сразу как есть, с LED-лампочками в галогеновых фарах. И до сих пор никаких проблем не было, за почти ГОД. Но, неделю назад устанавливал видеорегистратор у камрада с этого форума, и заодно попросил проверить регулировку фар. Вчера, впервые после регулировки, выехал в темное время, и мне посигналили ТРИ встречника. Никогда такого не видел. И теперь не знаю, чего делать Как-то можно подручными средствами проверить регулировку? Или не очень подручными, но на Академгородке. Или просто ручками опустить фары, пока не перестанут жаловаться?
Как-то можно подручными средствами проверить регулировку? Или не очень подручными, но на Академгородке.
- Їдете по широкій вулиці, з відбійником між зустрічними напрямками (щоб зліва був відбійник). Світло ваших фар буде починатися (біля авто), приблизно, на рівні верху відбійника, і вдалині - повинне опускатися нижче. Ви повинні чітко бачити що ваше світло направлене донизу. При невеликих коливаннях авто світло повинне підійматися до горизонтального (до того ж рівня верху відбійника), але не задиратися угору (вище відбійника). На пустій неосвітленій дорозі (без інших авто, як правило це за містом без фонарів) - повинно бути видно, десь вдалині, більш чи менш чіткий кінець вашого світла (верх СТГ). Як правило, його можна розгледіти в моменти, коли авто трохи хитається вгору-вниз. Якщо кінця СТГ ніяк не видно - ймовірно, воно надто задрано догори. Це про регулювання по по висоті. А по азимуту - тут простіше: промені повинні світити прямо паралельно уздовж авто.
Тобто, при певній сноровці - фари регулюються абсолютно самостійно, без СТО і стендів. (Я таким чином сам собі регулюю. В свій час, коли користувався лампочками +110..+130%, які швидко перегорають - то рука досить швидко набивається в самостійному регулюванні. На СТО - мені кілька разів регулювали гірше, ніж я сам, коли ще толком не вмів це робити).
egorka 19.02.2022 13:09 пишет: Лед в галогене это зло
И тонировка на стеклах тоже))) Мож нужно лампы ставит нормальные, и регулировать, ровными руками!? А по теме, в Рекламе есть СТО на Туполева. Именно по регулировке.
egorka 19.02.2022 13:09 пишет: Лед в галогене это зло
И тонировка на стеклах тоже))) Мож нужно лампы ставит нормальные, и регулировать, ровными руками!? А по теме, в Рекламе есть СТО на Туполева. Именно по регулировке.
Может нужно физику знать и понимать что любой лед будет иметь ширину/площадь больше чем спираль в галогене и ни один рефлектор не сделает нормальную стг без засветки в лицо встречнику.